Hoe en waar anabolen injecteren?

De eerste keer anabolen injecteren is voor iedereen een grote opgave. In dit artikel deel ik mijn tips en stappenplan om dit vlot mogelijk te laten verlopen.

Zelfs de meest doorgewinterde profs kunnen waarschijnlijk terugdenken aan hun eerste injectie.

Veel te veel mensen maken fouten die hen kan zetten uit injecteren voor altijd. Maar als je het recht uit uw eerste poging, zult u goed op weg om steeds een zelfverzekerde steroïde injector en dit opent veel meer deuren voor zover welke anabole steroïden u zult voelen vertrouwen met behulp van in de toekomst. Injecteren lijkt misschien eenvoudig op het eerste, maar er is veel dat je moet weten en overwegen voordat het geven van het een go.

Zelfs als u hebt geïnjecteerd een paar keer al, zult u wilt er zeker van zijn dat je doet het recht elke keer zowel om de beste resultaten te krijgen en om uw gezondheid te handhaven. Hieronder vindt u de meest uitgebreide gids voor het injecteren van steroïden met alles wat u weten moet om het recht te krijgen, elke keer.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en ik beveel het illegae gebruik van steroïden (PED’s) NIET aan. Ik gebruik momenteel deze supplementenstapel.

Overwegingen vooraf en voorbereiding

Injecteren steroïde is niet als popping een pil van een mondelinge verbinding. Er is veel meer te overwegen en voor te bereiden, vooral wanneer het uw eerste keer of wanneer u nog steeds in de vroege stadia van het leren van hoe goed injecteren.

Na een tijdje zal injecteren een tweede natuur worden, maar eerst zult u vertrouwd willen raken met benodigdheden, veiligheid en steriliteit, voorbereiding en techniek. Fouten maken als je net begint met injecties kan een serieuze deuk in je zelfvertrouwen slaan. Het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen, variërend van mild tot zeer ernstig: van ontsteking en littekenvorming tot schade aan de spieren of zenuwen, bacteriële infecties of septische shock.

Dit kan allemaal worden vermeden door de tijd te nemen om de meest fundamentele voorafgaande overwegingen en voorbereidingen te leren.

 • Zorg dat je altijd voorraad klaar hebt liggen voordat je kuur begint
 • Zorg dat alle benodigdheden klaarstaan voordat je begint met injecteren
 • Naalden niet delen en altijd goed weggooien
 • Zorg ervoor dat alles verzegeld en gloednieuw is. Gebruik niets dat al geopend is.
 • Vul de injectiespuit alleen als je klaar bent om te injecteren en voorkom dat je er op ademt op dat de injectiespuit oppervlakken aanraakt. Vul geen injectiespuiten op voorhand om te proberen tijd te besparen.

Door de tijd te nemen om deze fundamentele maar kritische voorzorgsmaatregelen te nemen, zult u ervoor zorgen dat uw steroïde injecties uw gezondheid niet in gevaar brengen. Dan kunt u zich volledig richten op het krijgen van de beste resultaten van de verbindingen die u gebruikt.

Soorten anabool injecties

Er zijn drie gevestigde methoden voor het toedienen van injecties vanuit een medisch perspectief.

Terwijl het is belangrijk om te weten deze, we moeten niet gewoon aannemen dat we kunnen gewoon elke methode voor steroïden gebruiken. Zoals u zult zien, een methode in het bijzonder mag nooit worden gebruikt en komt met een ernstig hoog risico van de dood.

Laten we eens kijken naar de drie gevestigde injecteren methoden in het algemeen in meer diepte: intraveneuze, intramusculaire, en subcutane.

Intraveneuze (IV) injecties

IV-injecties worden gebruikt in medische situaties, in ziekenhuizen onder strikte hygiënische omstandigheden en uitgevoerd door medisch personeel. Deze vorm van injectie wordt ook gebruikt door sommige illegale recreatieve drugsgebruikers. Anabole steroïden mogen nooit intraveneus worden geïnjecteerd. Injecteerbare steroïden zitten in een oplossing op oliebasis en het is deze olie die IV-injectie voor steroïden uit den boze maakt.

Extreme risico’s en mogelijke dood zijn de mogelijke gevolgen van het injecteren van steroïden met de IV-methode. Een studie toonde een bodybuilder die olie gebaseerde steroïden intraveneus geïnjecteerd leed aan acute ademhalingsmoeilijkheden. In deze specifieke situatie ging het niet om een bedoelde IV-injectie, maar om het per ongeluk raken van een ader bij het injecteren in de bilspier. Dit toont aan hoe voorzichtig we moeten zijn bij het injecteren, waarbij we er zeker van moeten zijn dat geen aders of slagaders worden geraakt.

Uit het onderzoek bleek dat bloed werd opgezogen, wat erop wijst dat een ader door de naald werd doorboord; de gebruiker ging echter door met injecteren. Binnen een minuut werd kortademigheid ervaren als gevolg van de aanwezigheid van olie in de bloedbaan. In het ergste geval kan de dood intreden. Alle steroïdengebruikers moeten er goed op letten dat bloed niet wordt opgezogen bij het inbrengen van de naald en als dit gebeurt, dan moet de spuit volledig worden teruggetrokken uit dat gebied en elders geprobeerd te injecteren.

Intramusculaire (IM) injecties

Injecteren in de spier is de methode die voor anabole steroïden wordt gebruikt. Deze intramusculaire injecties zorgen ervoor dat de oplossing diep in de spier wordt ingebracht, waar het dan via kleinere aders gestaag en veilig naar het bloed kan reizen, in plaats van rechtstreeks in de bloedbaan te worden gebracht. De steroïden worden snel geabsorbeerd en snelwerkende steroïden kunnen zo snel beginnen te werken als u verwacht dat ze zullen werken.

Een bijkomend voordeel van IM injecties is ze kunt u meer dan je via een andere methode injecteren kon, maar 2 ml wordt beschouwd als de veiligste maximum per injectie. U krijgt ook meerdere injectieplaatsopties die u kunt kiezen om te roteren om pijn en irritatie te vermijden.

De meest voorkomende spierinjectieplaatsen zijn die van de grotere, sterkere spieren zoals de dij en de bil. Na verloop van tijd kunt u een voorkeur ontwikkelen voor de spieren waarin u injecteert, afhankelijk van de verbindingen die u gebruikt en het pijnniveau.

Het is van cruciaal belang te beseffen dat het niet normaal voor bloed te verschijnen wanneer u steroïden in de spier injecteren. Als er bloed is wanneer u de naald dan u een ader of slagader in plaats van alleen spierweefsel hebt geraakt. De naald moet dan worden verwijderd en geen oplossing moet worden geïnjecteerd; in plaats daarvan, opnieuw beginnen en vinden van een nieuwe spier plek die geen bloed trekt.

Een ander probleem dat zich kan voordoen, is wanneer u de naald niet diep genoeg in het spierweefsel steekt; in dat geval is het mogelijk dat er een abces ontstaat.

Subcutane (SQ) injecties

Bij subcutane of gewoon onderhuidse injecties wordt de naald in de huidlagen geplaatst. Het is een zeer ondiepe injectie die zelden wordt gebruikt voor anabole steroïden. Nogmaals, er is een risico van abcesvorming met dit type injectie als het niet goed gedaan.

Waar steroïde gebruikers zal vaak gebruik maken van dit type injectie is bij gebruik van andere soorten verbindingen zoals HGH, peptiden, HCG en insuline. Subcut injecties zijn niet zo geschikt voor olie gebaseerde oplossingen zoals de meeste steroïden, maar werken goed met water gebaseerde verbindingen.

U kunt alleen injecteren kleinere hoeveelheden vloeistof via deze methode, in tegenstelling tot de grotere hoeveelheid steroïden die intramusculair kunnen worden geïnjecteerd. Ondanks het feit dat de meeste steroïde gebruikers zal niet kiezen voor het gebruik SQ injecties voor hun steroïde verbindingen, hebben studies aangetoond dat wanneer zorgvuldig en correct gedaan, deze methode van injecteren is net zo effectief in het bereiken van ideale bloedspiegels van de steroïde als IM injecties zijn.

Zoals u zult vinden hoewel, bijna alle anabole steroïde gebruikers zal vasthouden aan het injecteren van hun spullen via de spier, terwijl het verlaten van subcutane injecties voor die extra verbindingen die soms worden gebruikt.

Verschillende spuiten, pennen, en benodigdheden

Als u toegewijd bent aan het gebruik van injecteerbare voor een volledige cyclus, alsmede voor toekomstige cycli, zult u wilt voorraad op alle basisbenodigdheden; Dit omvat spuiten, pinnen en andere benodigdheden. Als een nieuwe steroïde gebruiker u misschien niet zelfs weet wat sommige van deze items zijn, tenzij u hebt gewerkt in het medische veld.

Immers, we zijn gewoon met behulp van medische benodigdheden bij het toedienen van steroïden. Vertrouwd zijn met de nodige leveringen evenals verschillende terminologie met betrekking tot het gebruik ervan zal u het vertrouwen dat u nodig hebt om verder te gaan met injecteren.

Spuiten

Ten eerste is er de spuit. Dit is het belangrijkste vat dat de steroïde vloeistof bevat. Niet alle spuiten worden verkocht met een naald. 3ml of 3cc, of 5ml/5cc zijn de meest voorkomende spuiten maten of capaciteiten. Spuiten zijn goedkoop en je kunt gemakkelijk een voorraad aanleggen, zodat je meer dan genoeg bij de hand hebt voor een lange tijd.

Belangrijk: 1ml = 1CC. Een CC (cubic centimeter) is hetzelfde als een ml (milliliter), beide termen betekenen hetzelfde.

Hypodermische naalden

Dan is er de naald; het deel dat je in de spier steekt. Deze zijn er in verschillende maten, bekend als gauges. Dit is de dikte van de naald. Ze kunnen ook variëren in lengte. Er zijn twee aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de naalddikte: de naalddikte die nodig is om de steroïdoplossing uit de flacon te halen en de naalddikte die nodig is om de oplossing bij jezelf in te spuiten.

Insuline spuiten

Een ander type spuit dat veel steroïdengebruikers ook kopen zijn de kleinere 1ml insulinespuiten. Deze spuiten met naald bevestigd zijn niet geschikt voor het injecteren in de spier, maar in plaats daarvan worden gebruikt voor subcutane injecties. Gevorderde gebruikers die gebruik maken van peptiden, HCG, insuline en andere niet-steroïde verbindingen zullen meestal insulinespuiten gebruiken.

Alcoholstaafjes/pads

Andere essentiële benodigdheden die u altijd bij de hand moet hebben zijn onder andere alcoholdoekjes voor hygiëne en steriliteit vóór het injecteren, en zelfklevende verbanden zoals pleisters als u de injectieplaats achteraf wilt bedekken.

Aangezien je voor elke injectie nieuwe steriele apparatuur moet gebruiken, kun je in een lange cyclus veel spullen nodig hebben. Door in bulk te kopen bespaart u niet alleen geld, maar hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat de voorraad op is en dat u niet in de verleiding komt om spullen opnieuw te gebruiken, waardoor uw gezondheid in gevaar komt.

Intramusculaire (IM) injectie

Intramusculaire injecties zal maken uit het geheel van uw injecteerbare steroïde procedures; u zult alleen worden met behulp van SQ als u sommige van de extra soorten verbindingen gebruikt. Dus u zult willen hebben uw techniek van het injecteren intramusculair tot een T en het gevoel vertrouwen over wat je aan het doen bent.

Wanneer het doen van een IM injectie is het altijd het beste om te houden uw spuiten gescheiden van uw naalden. Elk van deze producten moet zoveel mogelijk in een eigen verpakking worden verzegeld. Dit geeft je niet alleen maximale hygiëne, maar maakt het proces ook eenvoudiger. Maar als je spuiten hebt waar de naalden al in zitten, kun je die zeker nog gebruiken, maar verwacht dan wel dat je een paar dingen aan de procedure moet toevoegen die niet nodig zijn als deze twee dingen apart zitten.

Hier is wat je nodig hebt voor elke intramusculaire injectie die je doet:

 • Een 3ml of 5ml injectiespuit (3ml heeft meestal de voorkeur)
 • Een naald met een lengte van 1" tot 1,5" en een gauge tussen 22 en 25. Je beslissing over de naald lengte zal meestal afhangen van welke spier je kiest om te injecteren. De kleinere 1" naalden zijn geschikt voor bijna alle spieren om anabolen te injecteren. Voor de gebieden in de buurt van je bil (dorsogluteal gebied) heb je wel echt de 1,5" naald nodig. De gauge (of dikte) van de naald is een keuze die je moet nemen en best te bepalen is door te experimenteren. Zo zul je zelf moeten ontdekken op welke manier je de gauge je pijn niveau beïnvloedt.
 • Een andere naald om de anabolen oplossing uit het flesje te halen. Deze naald moet tussen de 18 en 21 gauge zijn. We kunnen deze grotere naald gebruiken om de anabolen sneller uit het flesje te halen. Elke naald lengte kan hiervoor worden gebruikt. Uiteindelijk dient het enkel om de vloeistof uit het flesje te halen en niet om te injecteren. Deze naald mag dan ook nooit worden gebruikt om te injecteren en moet je na gebruik veilig weggooien.
 • Twee alcoholdoekjes
 • Een pleister of een andere vorm van steriele kleefstof

Dit is de te volgen procedure voor uw intramusculaire injectie. Onthoud: dit is dezelfde procedure, of het nu uw eerste keer is of uw duizendste keer.

 1. 1
  Was uw handen grondig met water en zeep.
 2. 2
  Zorg ervoor dat al uw apparatuur gloednieuw en verzegeld is, en dat geen van de verpakkingen gescheurd of open is. Gooi alle verdachte voorwerpen weg.
 3. 3
  Veeg met een alcoholdoekje de bovenkant van de flacon schoon waar u de steroïdoplossing uit gaat halen.
 4. 4
  Haal de spuit uit de verpakking en zorg ervoor dat de punt van de spuit niet wordt aangeraakt, ingeademd of anderszins verontreinigd.
 5. 5
  Haal de grotere naald uit de verpakking en bevestig deze stevig aan de spuit.
 6. 6
  Houd de dop op de naald en zuig een hoeveelheid lucht op die overeenkomt met de hoeveelheid oplossing die u gaat afzuigen.
 7. 7
  Haal de dop van de naald en steek hem in een hoek van 90 graden in de rubberen stop terwijl de flacon ondersteboven staat. Je duwt dan de lucht in de flacon om het extraheren te vergemakkelijken. Trek vervolgens langzaam de gewenste hoeveelheid van de oplossing uit de flacon in de spuit.
 8. 8
  Haal de naald uit de flacon en verwijder luchtbellen uit de spuit door erop te tikken. Kleine luchtbelletjes kunnen eruit worden geduwd en vervolgens kan de dop worden teruggeplaatst.
 9. 9
  Gebruik een alcoholdoekje om de huidzone waar u gaat injecteren grondig te deppen. Wacht maximaal 30 seconden voordat u verder gaat met injecteren.
 10. 10
  Haal uw injectienaald uit de verpakking en steek hem in de spuit. Verwijder vervolgens de dop van deze naald.
 11. 11
  Gebruik een vaste hand om de naald in uw spier injectieplaats in te brengen, duw het in de hele weg in een hoek van 90 graden. Op dit punt moet u de zuiger terugtrekken de aspireren om te bevestigen dat u niet een ader geraakt met de naald. Als er bloed wordt gezien, breek dan de injectie af, gooi de naald weg en begin de procedure opnieuw met een nieuwe naald.
 12. 12
  Injecteer de steroïdeoplossing geleidelijk en traag in de spier. Ga niet te snel: langzaam is beter, ook al kan het verleidelijk zijn om het snel achter de rug te hebben.
 13. 13
  Haal de spuit eruit en bedek uw injectieplaats met de pleister.

U hebt nu uw intramusculaire injectieprocedure op een veilige en hygiënische manier voltooid.

Subcutane (SQ) injectie

Voor een SQ injectie injecteert u net onder de huid in vetweefsel. Een favoriete plaats voor dit type injectie is het zachte weefsel van de buik.

Dit is wat u nodig heeft voor subcutane injecties:

 • Een insulinespuit
 • Twee alcoholpads
 • Een pleister of andere steriele kleefstof

Volg deze procedure voor veilige onderhuidse injecties:

 1. 1
  Verwissel de bovenkant van de injectieflacon met een alcoholdoekje en wacht 30 seconden, steek dan de naald in.
 2. 2
  Haal de dop van de naald en steek de naald in de rubberen stop onder een hoek van 90 graden, haal vervolgens de vloeistof uit de flacon door de flacon onder een hoek van 90 graden te houden en de inhoud eruit te halen.
 3. 3
  Veeg met een alcoholdoekje over de injectieplaats en wacht 30 seconden.
 4. 4
  Knijp de huid tussen uw vingers op de injectieplaats en steek de naald onder een lichte hoek in om ervoor te zorgen dat de naald in het vetweefsel terechtkomt en niet rechtstreeks in de spier.
 5. 5
  Met een langzame en regelmatige beweging injecteert u de oplossing onder de huid. In tegenstelling tot IM-injecties hoeft u bij SQ-injecties niet te aspireren.
 6. 6
  Trek de naald terug uit de huid.
 7. 7
  Bedek de injectieplaats met een pleister.

U hebt nu veilig en hygiënisch een onderhuidse injectie gegeven.

Injectieplaatsen (intramusculair en subcutaan)

U zult snel een voorkeur ontwikkelen voor waar u wilt injecteren, en aangezien u injectieplaatsen wilt laten roteren is het belangrijk om alle spieren te kennen die u mogelijk kunt gebruiken:

 • Glute intramusculair – deel van de bilspieren; de gluteus of gluteus maximus is de grootste van de drie bilspieren die zich aan de bovenkant van de bilstreek bevinden.
 • Dij intramusculair – gelegen in de quadricepsspier aan de buitenzijde van het been in het centrale punt van de dij.
 • Deltoideus intramusculair – gelegen aan de zijkant van de schouder in het midden van deze spier.
 • Pec intramusculair – de borstspieren bevinden zich op de borststreek achter de borst. Pectoralis major is de grootste spier die zich aan de bovenkant van de buitenkant van de borst bevindt.
 • Triceps intramusculair – grote armspier aan de achterkant van de bovenarm.
 • Biceps intramusculair – grote armspier gelegen tussen de schouder en de elleboog aan de voorzijde van de bovenarm.

Rugvullende insulinespuiten voor steroïdeninjecties

Wanneer u steroïde samenstellingen die snel handelen gebruikt, vereisen zij meer frequente injecties dan die samenstellingen die langzamer release esters hebben. In sommige gevallen moet u misschien zelfs injecteren elke dag. Sommige van de verbindingen die moeten vaak worden geïnjecteerd zijn Winstrol en testosteron suspensie. Naast frequentie, zijn sommige van deze verbindingen bekend als bijzonder pijnlijk om te injecteren.

Als je je in deze positie bevindt, is het zinvol te zoeken naar manieren om het proces te vergemakkelijken. Een van de opties die we hebben is het terug vullen van insulinespuiten voor steroïde-injecties. Waarom doen we dit? In het kort, deze methode maakt het zowel minder pijnlijk en handiger om uw injecties toe te dienen.

De naalden meestal gebruikt voor steroïde injecties hebben een grotere gauge, dus als je ze gebruikt zeer vaak kunt u littekenweefsel ontwikkelen en hebben te maken met de extra ongemak of pijn van deze naalden. Terwijl dit is draaglijk voor de meeste jongens als je alleen injecteren een, twee of zelfs drie keer per week; om het even wat vaker dan dat en u zult waarschijnlijk zeer graag een eenvoudiger optie te vinden.

Om te doen deze back-vulling methode, moet u een insulinespuit evenals uw normale gauge steroïde spuit. Het proces is eenvoudig: Zuig je steroïde oplossing zoals normaal met uw normale spuit. Verwijder de zuiger van de insulinespuit, en vul die spuit van achteren met de 1 ml oplossing. Je moet alle lucht verwijderen die aan de voorkant van de insulinespuit is ingesloten, dus duw voorzichtig op de zuiger als die er weer in zit om die lucht aan de voorkant te verwijderen.

Er zijn een paar uitdagingen om te weten: omdat je waarschijnlijk niet in staat zult zijn om de zuiger terug te trekken voordat je injecteert, als gevolg van de kleine afmetingen van insulinespuiten waar je oplossing waarschijnlijk het hele ding zal vullen. Om met dit kleinere formaat te werken, kies je een injectieplaats waar de huid dunner is, zodat de kleinere naald niet door zoveel vet hoeft te duwen.

Deze injectie zou een beetje minder pijnlijk moeten zijn en het proces is snel en gemakkelijk genoeg om het een nieuw deel van uw routine te maken. Hoewel een pijnlijke verbinding altijd pijnlijk zal zijn om te injecteren, is het doel om dit zo veel mogelijk te verminderen en rugvulling biedt die optie.

Complicaties bij injecties

Er is veel dat mis kan gaan met rugvulling injecties. Dit varieert van injecteren op de verkeerde plek of te vaak op dezelfde plek, wat pijn, irritatie of infectie veroorzaakt, tot veel ernstiger zaken zoals per ongeluk injecteren in een ader en uw leven op het spel zetten.

We kunnen complicaties van steroïdeninjecties in twee hoofdcategorieën onderbrengen: die op plaatselijk niveau op de injectieplaats zelf, die u meestal visueel kunt waarnemen, plus die welke zich inwendig buiten het gezichtsveld kunnen voordoen maar potentieel veel gevaarlijker kunnen zijn.

Mogelijke complicaties van steroïdeninjecties zijn onder meer:

 • Pijn op de injectieplaats: sommige verbindingen zijn veel pijnlijker dan andere om te injecteren. Bovendien moeten injectieplaatsen altijd worden afgewisseld om de spier de tijd te geven zich te herstellen.
 • Invloed op een ader of slagader: ons doel nummer één bij het injecteren in de spier is te voorkomen dat de naald in een ader of slagader terechtkomt; dit is een reden waarom voor de grotere spieren wordt gekozen. Olie gebaseerde steroïden, wanneer geïnjecteerd in een ader – zelfs slechts een kleine hoeveelheid oplossing – kan leiden tot een scala van effecten afhankelijk van hoeveel ging in. U zult op zijn minst duizeligheid voelen. Andere symptomen zijn kortademigheid, hoesten en benauwdheid op de borst. Als deze symptomen langer dan een paar minuten aanhouden of onhanteerbaar worden, moet u medische hulp inroepen. In ernstige gevallen zijn steroïdengebruikers op de spoedeisende hulp beland als gevolg van deze slechte injectietechnieken.
 • Hoest- en griepsymptomen: deze zijn meer een bijwerking van specifieke steroïdeverbindingen, maar ze kunnen zeer snel na het injecteren optreden. Trenbolon is beroemd voor het veroorzaken van dit effect, en sommige mensen zullen ervaren het met Winstrol ook. Belangrijk is dat je weet dit is niet een ernstige complicatie, maar het zou iets wat je zou zeer bezorgd over zijn als je niet vertrouwd waren.
 • Infecties: het gebruik van benodigdheden die niet nieuw en steriel zijn, of die besmet zijn geraakt met bacteriën in de tijd voordat je hebt geïnjecteerd zet je op groot risico van infectie. Ontsteking en zwelling zijn de belangrijkste symptomen van een infectie en als het erger wordt, kun je koorts krijgen.

Dit zijn maar een paar van de dingen die mis kunnen gaan bij het injecteren van steroïden.

De meeste mensen zullen een probleem op een of andere manier ervaren bij het gebruik van steroïden gedurende vele jaren. Het is in uw beste belang om te leren wat is een klein probleem, en wat is een groot probleem dat meer onmiddellijke aandacht of zorg nodig heeft.

Leren hoe pijn na een injectie kan aanvoelen in vergelijking met hoe een infectie aanvoelt, kan het verschil betekenen tussen een beslissing om medische hulp in te schakelen of weten dat je vanzelf geneest. Dit komt met de tijd en ervaring, maar kennis is macht en hoe meer u weet over wat er mis kan gaan en hoe, hoe minder kans u heeft op ernstige complicaties.

FAQ over anabool injecties

Wat zijn de bijwerkingen van anabool injecties?

Anabole steroïden hebben allerlei mogelijke bijwerkingen van het hormoon zelf, of het nu gaat om injecteerbare of orale steroïden. Als het gaat om specifieke bijwerkingen of bijwerkingen van de werking van het injecteren, zien we ook hier veel mogelijke risico’s.

Die problemen kunnen gaan van blauwe plekken en pijn tot het per ongeluk raken van een zenuw, het veroorzaken van spierschade door te vaak op dezelfde plaats te injecteren, of het per ongeluk raken van een bloedvat en het veroorzaken van inwendige bloedingen of het per ongeluk injecteren van de steroïde-oplossing in een ader, wat kan resulteren in een medisch noodgeval. Daarom is het zo belangrijk dat u de juiste injectietechnieken leert en toepast.

Waar anabolen injecteren?

De grote spieren zijn waar steroïden zijn meestal geïnjecteerd. Dit omvat de spieren op de billen, dij, borst en bovenarmen. De steroïdeninjectie moet diep in de spier worden geplaatst, maar mag nooit een ader of slagader raken.

Wat gebeurt er als u per ongeluk lucht in de spier injecteert?

Een slecht voorbereide steroïdeninjectie kan wat lucht bevatten wanneer de zuiger wordt ingedrukt om de oplossing in uw spier te brengen. Luchtbellen moeten worden verwijderd volgens de hierboven beschreven procedure. Kleinere hoeveelheden lucht zijn over het algemeen onschadelijk.

Bloed je bij het injecteren van anabolen?

U mag nooit bloed afzuigen bij het injecteren van steroïden in de spier. Als bloed wordt opgezogen betekent dit dat u een ader of slagader die kan leiden tot sommige ernstige gezondheidsrisico’s als een heleboel olie gebaseerde steroïde oplossing is geïnjecteerd hebt geraakt.

Is het injecteren van anabolen pijnlijk?

Veel mensen zullen voelen wat pijn bij het injecteren van steroïden. Meestal is dit op het moment van injectie en de pijn moet weggaan kort na; in sommige gevallen lopende spierpijn kan optreden. Het is van cruciaal belang om te draaien uw injectie plaatsen, zodat de spieren zijn in staat om volledig te herstellen, het minimaliseren van deze extra pijn.

Wat is de pijnlijkste anabool om te injecteren?

Sommige steroïden staan bekend als pijnlijker om te injecteren dan anderen, maar de injectieplaats draagt ook bij aan dit pijnniveau. Kleinere spieren zullen meestal meer pijn doen. Niet roterende injectieplaatsen zullen ook extra pijn veroorzaken. Meestal is het de specifieke ester aan de steroïde die de meeste pijn veroorzaakt bij het injecteren. De korte propionaat ester is bekend als zijnde bijzonder pijnlijk en dit wordt vaak gebruikt gekoppeld aan een testosteron hormoon.

Mijn conclusie en aanbeveling

Injecteren van steroïden kan veilig zijn als je het goed doet en wanneer u niet de steroïde verbindingen misbruiken. Het kan ook uiterst gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet, of verder gaan dan de grenzen van veiligheid. Het gebruik van steroïden brengt risico’s met zich mee, net als het injecteren zelf.

De meeste mensen komen in de problemen als ze risicogedrag vertonen, in plaats van verstandige voorzorgsmaatregelen te nemen en van de ervaringen van anderen te leren. Alle steroïden gebruikers moeten afwegen van de risico’s vs de beloningen alvorens te besluiten om door te gaan.