Anabolen voor vrouwen

door Thijs // 12 juli, 2022  

Het gebruik van anabole steroïden door vrouwen ter verbetering van hun prestaties ligt, zoals te verwachten valt, aanzienlijk lager dan bij mannen. Daarom is het gebruik van steroïden door vrouwen een onderwerp waarover niet veel informatie beschikbaar is en dat niet vaak wordt besproken binnen de bodybuildinggemeenschap.

Er zijn veel redenen waarom vrouwen geen steroïden gebruiken om hun lichaamsbouw te verbeteren of hun prestaties op te voeren. Vrouwen die steroïden gebruiken lopen het risico op aanzienlijke fysiologische veranderingen. Dit is het natuurlijke gevolg van het inbrengen van veel grotere hoeveelheden testosteron of vergelijkbare mannelijke hormonen in het vrouwelijk lichaam.

Afhankelijk van hoe de steroïden worden gebruikt, kan dit variëren van betrekkelijk kleine veranderingen tot de ontwikkeling van extreem mannelijke trekjes.

Hoewel het dus niet gebruikelijk is, kiezen sommige vrouwelijke atleten en bodybuilders ervoor om steroïden te gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Wanneer zorgvuldig te werk gegaan, kunnen deze vrouwen aanzienlijke voordelen bereiken terwijl ze de bijwerkingen zorgvuldig onder controle houden.

Opmerking van de auteur: Als het gaat om het nemen van iets om resultaten te krijgen, hebben vrouwen het zeker moeilijker dan mannen. Als u wilt om vet te snijden en de kwaliteit spieren groeien en op zoek bent naar een manier om goed aan te vullen uw dieet dan kun je gewoon niet verkeerd gaan met de Female Cutting Stack.

Ik zou aanraden om de stack te combineren met een goed vet-verlies dieet voor een goed recomping effect. Je zou versteld staan van wat een 8 weken dieet en alleen de stack voor je meisje kan doen! Geen mannelijke veranderingen, helemaal geen ontzwangering, niets anders dan een enorme toename in vetvrije spieren, kracht en soepele en gestage resultaten.

Maar het gebruik van steroïden door vrouwen moet altijd zeer zorgvuldig worden overwogen en gepland, om de potentiële ernstige bijwerkingen te vermijden die bijna zeker ontstaan wanneer het gebruik van steroïde hormonen niet strikt wordt gecontroleerd en bewaakt.

In deze gids leert u:

Overwegingen vooraf voor vrouwelijk gebruik van anabole steroïden

Het gebruik van steroïden is voor een vrouw een hele opgave. Het gaat immers om het innemen van onnatuurlijk grote hoeveelheden mannelijke hormonen in het lichaam – hormonen waarvoor het vrouwelijk lichaam niet is geëvolueerd om ermee te functioneren. Anabole en androgene steroïden zijn synthetische vormen en variaties van het mannelijk hormoon testosteron.

Terwijl vrouwen normaal een kleine hoeveelheid testosteron hebben, doet meer van dit mannelijke geslachtshormoon precies wat het bij mannen doet: het veroorzaakt de ontwikkeling van mannelijke kenmerken als gevolg van een verhoogde androgene en anabole activiteit.

Het is de anabole eigenschappen die aantrekkelijk zijn voor atleten, maar als een vrouw zul je ook te maken met de ongewenste androgene effecten. Dit alles leidt tot een aantal ernstige overwegingen wanneer u denkt aan het gebruik van steroïden voor prestaties en lichaamsverbetering doeleinden.

Deze omvatten:

 • Begrijpen dat het nemen van anabole steroïden betekent dat mannelijke hormonen in het vrouwelijk lichaam worden gebracht.
 • Beseffen dat er vrijwel zeker bijwerkingen zullen optreden, die in sommige gevallen ernstig en slopend kunnen zijn.
 • Weten welke steroïden het meest geschikt zijn voor vrouwen en welke steroïden helemaal moeten worden vermeden.
 • Weten over de halfwaardetijd van elk steroïde wordt overwogen en hoe lang het duurt om duidelijk het systeem. Dit is belangrijk zowel voor drug testen doeleinden als bijwerking controle.
 • Hebben een solide kennis van doseringen en cycli en hoe u het beste gebruik van de juiste steroïden voor de resultaten die u wilt, terwijl het evenwicht van de bijwerking risico’s.

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke steroïde cycli

De harde en drastische effecten die steroïden hebben op alle vrouwelijke gebruikers maakt het absoluut noodzakelijk om op maat een steroïde cyclus specifiek voor vrouwelijke behoeften. Een vrouw met behulp van een anabole steroïde kan niet gewoon nemen dezelfde dosis en gebruik dezelfde cyclus lengte als een mannelijke gebruiker.

Vrouwelijke steroïde gebruikers zullen meestal worden beperkt tot slechts bepaalde steroïde verbindingen, zal ze gebruiken bij veel lagere doses, en zal de lengte van cycli te beperken tot de ontwikkeling van virilizing effecten te minimaliseren. Er zijn enkele voordelen die vrouwen ook hebben. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke steroïde cycli:

Korte cyclus lengtes zijn vereist, zodat u kunt beheren van de effecten van virilization. Hoe langer deze symptomen zich kunnen ontwikkelen, hoe ernstiger ze zullen worden en zelfs de meest milde steroïden komen met deze bijwerkingen. Daarom is het beperken van de lengte van de cyclus de enige optie die vrouwen hebben om de ernst van de virilisatie te verminderen. 4 weken is een gemeenschappelijke vrouwelijke steroïde cyclus lengte, maar sommige zal dit uit te breiden tot 6 of zelfs 8 weken. Mannelijke cyclus lengte vaak beginnen bij de 8 week merk en kan zich uitstrekken tot ver na 12 of 16 weken.

Sommige steroïden moeten volledig worden vermeden door vrouwelijke gewoon te wijten aan hun krachtige androgene rating. Dergelijke steroïden zal met zekerheid leiden tot dergelijke extreme virilization dat zij geen voordeel voor vrouwelijke gebruikers houden. Mannetjes aan de andere kant zal niet hoeft te maken over deze beperkingen.

Mannen kunnen meestal stapelen meerdere steroïden samen met succes, maar als vrouwen steroïden stapelen zal het vermenigvuldigen de virilization bijwerkingen als de androgene eigenschappen samengestelde. Zeker, beginner gebruikers moeten niet zelfs overwegen het nemen van meer dan één steroïde op een moment. Gevorderde vrouwelijke gebruikers kunnen en doen stapelen verbindingen, maar men moet nog meer waakzaam in het herkennen en verminderen van bijwerkingen.

Mannelijke gebruikers zullen zien testosteron onderdrukking variërend van mild tot ernstig, dus meestal hebben om een testosteron steroïde in de cyclus om de normale functie te behouden. Dit is uiteraard niet een probleem voor vrouwen, zodat een extra steroïde compound niet gerelateerd aan de prestaties resultaten is niet nodig. Bovendien, vrouwen hoeven niet te maken over post cyclus therapie.

De beste (en slechtste) anabole steroïden voor vrouwen

Sommige steroïde verbindingen zijn veel te krachtig in hun androgene eigenschappen om ooit van nut voor vrouwen. De positieve effecten van die stoffen worden dan overschaduwd door de ernstige bijwerkingen die ze voor vrouwen hebben. Daarom zullen de meeste vrouwen steroïde gebruikers altijd vermijden de meest krachtige verbindingen met zeer hoge androgene ratings zoals Dianabol en Trenbolone.

Vrouwen, net als mannelijke gebruikers, zal ervoor kiezen om steroïden te gebruiken voor verschillende doelen dus wat zou de beste verbinding (of verbindingen als stapelen) voor een doel, is niet noodzakelijkerwijs gaat om de meest ideale voor andere doelen. Veelvoorkomende doelen zijn onder meer bodybuilding en spiergroei, voor snijden en wedstrijden prep, of voor atletische en prestatieverbetering. Verschillende steroïden zullen voor elk doel verschillende resultaten en effecten opleveren.

Bij het kiezen van de beste samenstelling moeten vrouwen niet alleen denken aan de samenstelling zelf, maar ook aan de ester die eraan vastzit. Lange esters die langere tijd in het lichaam blijven, zijn niet ideaal voor vrouwen. Als zich bijwerkingen ontwikkelen, zal het veel langer duren voordat deze verdwijnen dan wanneer een verbinding met een korte ester wordt genomen. Enanthaat, decanoaat en cypionaat zijn drie esters die door vrouwen het best worden vermeden.

Welke steroïden zijn nu het beste of het meest geschikt voor vrouwen? Meestal zullen ze vallen in de categorie van de meer milde verbindingen; die met een lagere verhouding van anabole en androgene effecten. Alle steroïden hebben een androgene werking, dus vrouwelijke gebruikers ontkomen niet aan dit aspect. Maar door het gebruik van verbindingen met relatief milde androgene eigenschappen, kunnen vrouwen de ernst van virilization bijwerkingen verminderen.

De beste steroïden voor vrouwelijke gebruikers

Anavar, Winstrol en Primobolan

Twee van de allerbeste steroïden voor vrouwen zijn Anavar en Winstrol. Dit zijn beide orale steroïden met relatief lage anabole androgene verhoudingen en dus kan worden verdragen veel beter door vrouwelijke gebruikers dan veel andere verbindingen. Doseringen moeten nog steeds laag worden gehouden en de duur niet meer dan 8 weken maximum; maar 4 of 6 weken wordt beschouwd als meer dan genoeg voor de meeste mensen.

Anavar en Winstrol zorgen bij vrouwen voor een goede spiertoename, kracht en spierhardheid. Beide hebben ook een korte halfwaardetijd, zodat het lichaam snel wordt gezuiverd, wat betekent dat de bijwerkingen snel verdwijnen als de steroïde het lichaam zuivert en het gebruik wordt gestopt.

Vrouwen die graag verder te gaan in de wereld van injecteerbare steroïden kunnen overwegen Primobolan Depot, vooral waar het doel is snijden of wedstrijd prep en behoud van mager massa wenselijk is. Primo, Anavar en Winstrol kan worden beschouwd als drie van de beste anabole steroïden voor vrouwen.

Equipoise (Boldenone undecylenate)

Equipoise (Boldenone undecylenate) is een andere verbinding vrouwen kunnen kiezen om te gebruiken en dit is een injecteerbare steroïde dus komt niet met de mogelijke lever toxiciteit risico.

Vrouwtjes zien vaak zeer goede resultaten met EQ en vaak de bijwerkingen zijn niet zo ernstig als met andere verbindingen. Het heeft een relatief lage androgene rating, maar zoals alle steroïden voor vrouwen, moet worden gebruikt bij een lagere dosis of bijwerkingen hun hoofd vroeg in de cyclus zal achterhoede.

Een nadeel van Equipoise voor vrouwen is de langere halfwaardetijd in vergelijking met orale steroïden, met een halfwaardetijd van ongeveer 14 dagen; dit betekent dat als bijwerkingen optreden, ze langer duren te verdwijnen als de steroïde duurt langer om het lichaam te verlaten.

Clenbuterol

Clenbuterol is een andere haalbare optie voor vrouwen, maar dit is technisch niet een anabole steroïde ondanks het feit dat gebruikt op soortgelijke manieren en met soortgelijke eigenschappen. Het is zeer nuttig voor gewichtsverlies en vetverbranding als het stimuleert het metabolisme en helpt bij het behoud van spiermassa.

De slechtste steroïden voor vrouwen

De slechtste steroïden voor vrouwen zijn die welke androgeen zo krachtig zijn dat ze zeker leiden tot een sterke ontwikkeling van mannelijke trekken; daarom zijn Trenbolone, Dianabol en Anadrol de slechtste steroïden voor vrouwen.

Testosteron zelf is ook niet ideaal voor vrouwen, tenzij ze hardcore bodybuilders zijn en zich meer zorgen maken over de winst dan over de ernstige bijwerkingen die het gebruik ervan met zich meebrengt.

Voorbeelden van vrouwelijke anabool kuur schema’s

Zodra een vrouw heeft besloten op welke steroïde compound te gebruiken, of meerdere verbindingen als een stapel de voorkeur heeft, is het tijd om te werken uit een geschikte cyclus die een evenwicht tussen het verkrijgen van de gewenste positieve effecten met het verzachten van de bepaalde bijwerkingen die ook deel van steroïde gebruik uitmaken zal zal.

Elke vrouw zal hebben een verschillend niveau van tolerantie voor zover als hoeveel negatieve gevolgen zij bereid is te maken met. De meest hardcore vrouwelijke bodybuilders zullen een hoge tolerantie hebben voor meer ernstige bijwerkingen, en zullen hier misschien niet eens al te veel last van hebben.

Maar voor veel andere vrouwen, onderdrukken van elke mannelijke karakteristieke ontwikkeling zo veel mogelijk zal een hoge prioriteit tijdens de cyclus. Dit is waar het krijgen van de dosering recht kan het verschil maken en zo ook zal het minimaliseren van cyclus lengte.

Hier zijn enkele fundamentele voorbeelden van vrouwelijke steroïde cycli. Elk van deze cycli zijn beperkt tot een lengte van 4-6 weken en bestaan uit slechts één steroïde verbinding per cyclus.

 • Anavar cyclus – 5-10 mg per dag voor 4-6 weken
 • Winstrol mondelinge cyclus – 5-10 mg per dag voor 4-6 weken
 • Primobolan mondelinge cyclus – 30-50 mg per dag voor 4-6 weken
 • Equipoise (Boldenone Undecylenate) cyclus – 50-75 mg per week voor 4-6 weken
 • Winstrol injecteerbare cyclus – 60 mg per week voor 4-6 weken (idealiter genomen op 15 mg eenmaal per twee dagen)

Zoals we kunnen zien, vrouwelijke steroïde cycli zijn ongecompliceerd en vrij eenvoudig in vergelijking met een aantal van de cycli die mannelijke gebruikers formuleren die vaak meerdere verbindingen, piramide stijl doseren, en veel langere lengtes van de cyclus te betrekken.

Voor vrouwen die zijn zelfverzekerd genoeg met hun vorige steroïde ervaring en voel me klaar om meer dan een steroïde te combineren in een cyclus, kan een meer geavanceerde cyclus worden ondernomen. Deze cyclus is met name gericht op snijden of vet verlies, en is nuttig voor wedstrijd prep waar het bereiken van een zeer mager en hard lichaamsbouw is het doel.

 • Geavanceerde cyclus # 1: Clenbuterol op 20mcg elke twee dagen gedurende 7 weken, en Anavar op 10 mg per dag voor de eerste 6 weken.
 • Geavanceerde cyclus # 2: Anavar op 10mg per dag, Clenbuterol op 20-80mcg per dag, Cytomel op 25-50mcg per dag voor een totaal van 8 weken.

De toevoeging van het schildklierhormoon Cytomel in deze geavanceerde cyclus is om te helpen bij de regulering van het metabolisme en energie en wordt soms gebruikt door mannelijke gebruikers om te helpen bij het snijden en vet verlies.

Deze veel langere geavanceerde cycli die meerdere steroïden stapelen zijn enkel dat: geavanceerde cycli. Vrouwen die virilization ontwikkelen worden altijd geadviseerd om onmiddellijk te stoppen met het gebruik, zodat die effecten kunnen afnemen en verdwijnen. De bovenstaande voorbeelden zijn een gids alleen, en gebruikers worden aangemoedigd om te formuleren haar eigen cyclus plan, met inbegrip van de wijziging van doseringen en de cyclus lengte binnen de grenzen die u comfortabel met bent.

Nakuur voor vrouwen

Het doel van PCT voor mannelijke steroïde gebruikers is het stimuleren van de productie van normale testosteron functie nadat het is onderdrukt door de steroïde hormonen. Dit is duidelijk geen probleem waarmee vrouwen te maken hebben.

Maar moeten vrouwelijke steroïdengebruikers nog steeds een vorm van post-cyclus therapie implementeren, of is het OK om gewoon te stoppen met het gebruik van steroïden? Er is geen onderzoek ter ondersteuning van een bewering dat vrouwen moeten doen PCT na een steroïde cyclus en het is onwaarschijnlijk dat vrouwen steroïde gebruikers ondernomen PCT.

De drugs die in PCT worden gebruikt zijn meestal anti-borstkanker medicijnen – medicijnen die vrouwen met kanker nemen. Gezonde vrouwen die deze drugs nemen heeft niet veel zin, en zal waarschijnlijk schadelijk zijn omdat ze anti-oestrogeen van aard zijn en een extra verstoring van de hormoonbalans teweeg zullen brengen.

Geen van deze mannelijke PCT-middelen mag door vrouwelijke steroïdengebruikers worden gebruikt. De consensus is dat vrouwelijke gebruikers het beste herstellen van een steroïde cyclus door gewoon te stoppen met de cyclus en het handhaven van een gezond dieet en lichaamsbeweging regime.

Aangezien de meeste vrouwelijke gebruikers zal worden met behulp van snelwerkende en korte halfwaardetijd verbindingen die het systeem snel verlaten, eventuele bijwerkingen die zich hebben ontwikkeld zal beginnen afnemen relatief snel na een cyclus op voorwaarde dat ze niet zijn toegestaan om te ontwikkelen over een lange termijn van zware steroïde gebruik. Het ontbreken van PCT eis voor vrouwen is een voordeel vrouwen hebben over mannen als het gaat om steroïde gebruik.

Vrouwen en steroïden: Mogelijke bijwerkingen en gevaren

Mannelijke gebruikers van steroïden hebben te maken met een aantal vrij intense en soms ernstige bijwerkingen. Dus zoals we zouden verwachten, zullen vrouwelijke gebruikers te maken krijgen met een ander niveau van bijwerkingen bij het gebruik van anabole steroïden.

Omdat steroïden in principe mannelijke hormonen zijn (testosteron of iets dergelijks), gaan ze drastische veranderingen veroorzaken in de hele manier waarop het lichaam van een vrouw werkt. Vrouwen zijn gewoon niet gewend aan het hebben van een overmaat mannelijke hormonen circuleren.

Net als bij mannelijke steroïden zullen bij vrouwen ook de risico’s van bijwerkingen tussen de verschillende verbindingen verschillen. Sommige stoffen zijn “vrouwvriendelijker” dan andere, maar dat betekent niet dat er geen bijwerkingen zullen zijn. Zelfs bij zeer lage doses kan vrijwel elk anabool steroid ongewenste effecten hebben bij vrouwen.

De sleutel in de meeste gevallen is niet alleen de dosis laag te houden, maar de lengte van de cyclus kort om te voorkomen dat ongewenste effecten van wordt toegestaan om verder te ontwikkelen.

Het meest verontrustende effect voor de meeste vrouwen is virilisatie, of de ontwikkeling van mannelijke kenmerken. Dit is wat het testosteronhormoon en andere soortgelijke hormonen die mannelijke androgenen drastisch verhogen, doen met het vrouwelijk lichaam. Deze mannelijke karaktertrek ontwikkeling kan omvatten:

 • Verdieping van de stem
 • Groei van haar op het gezicht en lichaam
 • Vergroting van de clitoris
 • verharding of ruwheid van de huid

Bovendien verliezen vrouwen die hogere doses en langere cycli van sterke androgenen als anabole steroïden blijven gebruiken, een aantal vrouwelijke kenmerken. Namelijk:

 • De borsten kunnen in omvang afnemen.
 • Menstruele cycli kunnen veranderen of stoppen. Dit wordt meestal weer normaal als met de steroïden wordt gestopt.

Deze effecten ontstaan door de manier waarop androgenen het lichaam beïnvloeden, maar ook wanneer de oestrogeenfunctie wordt veranderd. Steroïden die meer krachtige androgene eigenschappen hebben zullen duidelijk de steroïden zijn die sneller en ernstiger virilization veroorzaken dan steroïden die een lagere androgene rating hebben. Sommige steroïden zijn volledig off limits voor vrouwen om deze reden; ze zijn gewoon te androgene krachtig te zijn van enig positief voordeel voor vrouwen.

Er zijn andere ernstige bijwerkingen vrouwen moeten zich bewust zijn van bij het overwegen van steroïde gebruik. Sommige van deze zijn dezelfde als de risico’s mannen gezicht. Deze omvatten:

 • Geboorteafwijkingen: zwangere vrouwen mogen anabole steroïden nooit aanraken, omdat ze ernstige geboorteafwijkingen bij de foetus teweegbrengen.
 • Leververgiftiging: als een steroid leververgiftigend is voor mannelijke gebruikers, geldt hetzelfde risico voor vrouwen.
 • Verhoogd cholesterolgehalte: steroïden waarvan bekend is dat ze het cholesterolgehalte bij mannen verhogen, kunnen hetzelfde risico opleveren voor vrouwen, afhankelijk van de samenstelling en de dosering.

Het gebrek aan onderzoek naar de nadelige effecten van steroïden op vrouwen betekent dat het niet mogelijk is om volledig inzicht te krijgen in de risico’s voor het hart- en vaatstelsel of de lever, maar gebruikers moeten ervan uitgaan dat deze kritieke lichaamssystemen mogelijk negatief worden beïnvloed door voortdurend gebruik van steroïden.

Veel gestelde vragen over vrouwen en steroïden

Wat zijn de bijwerkingen van anabole steroïden bij vrouwen?

Anabole steroïden brengen veel risico’s met zich mee voor vrouwen. Het is voor een vrouw bijna onmogelijk om bijwerkingen te vermijden bij het gebruik van steroïden, zelfs bij lage doses, hoewel sommige verbindingen veel beter verdraagbaar zijn dan andere. De belangrijkste bijwerkingen waar vrouwen voor moeten oppassen zijn die van viriliserende aard: een diepere stem, meer lichaamsbeharing en gezichtshaar, een vettere of hardere huid, vergroting van de clitoris en onregelmatige menstruatie, om er maar een paar te noemen.

Waarom gebruiken vrouwen anabole steroïden?

Vrouwen gebruiken steroïden om veel van dezelfde redenen als mannen: om spieren op te bouwen, het lichaam strakker en harder te maken, zich voor te bereiden op wedstrijden, vet te verliezen, en prestaties en kracht te verbeteren. Sommige vrouwen hebben slechts één specifiek doel, terwijl anderen kunnen kiezen voor verbindingen die op meerdere gebieden resultaat kunnen opleveren. Atleten, bodybuilders en bodyique concurrenten zijn allemaal categorieën van vrouwen die ervoor kunnen kiezen om anabole steroïden te gebruiken.

Kunnen steroïden vrouwen helpen met gewichtsverlies?

De meeste anabole steroïden zullen het voor vrouwen veel efficiënter maken om vet te verbranden. Snijden en vet verlies is een belangrijke reden vrouwen kunnen kiezen om steroïden te gebruiken. Door het bevorderen van magere spiergroei, vet verlies wordt sneller, waardoor steroïden een nuttig instrument voor wedstrijden waar de gebruiker wilt verkrijgen van de meest mager, gespierd lichaamsbouw met minimale lichaamsvet binnen een korte periode van tijd. Maar steroïden alleen verbranden geen vet; de gebruiker moet zich bezighouden met consistente en intensieve vetverbrandende lichaamsbeweging, alsmede het eten van een dieet dat voldoende energie biedt, terwijl het nog steeds een calorie-tekort dieet voor vet verlies.

Maken steroïden de borsten van vrouwen groter?

Anabole steroïden verminderen de vrouwelijkheid van een vrouw. Dus in plaats van dat de borsten groter worden, zullen ze waarschijnlijk krimpen. Deze atrofie van het borstweefsel is het tegenovergestelde en niet verwante effect van wat gebeurt met sommige mannelijke gebruikers van sommige steroïden die borstweefselvergroting kunnen veroorzaken. Deze afname van de borstomvang is slechts een van de bijwerkingen die anabole steroïden bij vrouwelijke gebruikers teweeg kunnen brengen.

Maken steroïden de stem van vrouwen dieper?

Anabole steroïden kunnen leiden tot de ontwikkeling van mannelijke kenmerken bij vrouwen, met een van die een diepere stem. Testosteron is verantwoordelijk voor het dieper worden van de stem bij mannen als ze eenmaal in de puberteit komen, dus als een vrouw synthetische testosteron of van testosteron afgeleide hormonen in de vorm van anabole steroïden neemt, zal haar stem geleidelijk aan een lagere toon krijgen en een hese toon.

De belangrijkste oorzaak van de stemverdikking is de verdikking van de stembanden, waarbij fysieke veranderingen in de anatomie van de stem optreden als gevolg van de aanwezigheid van testosteron. Van deze bijwerking wordt vaak gezegd dat ze langer aanhoudt dan andere virilisatie-effecten. In een studie werd een vrouwelijke steroïdengebruikster 20 jaar lang gevolgd nadat zij na een cyclus van slechts 6 weken was gestopt met het gebruik van steroïden. Zij ontwikkelde een diepe stem en anatomische veranderingen die vele jaren duurden en waarvoor een operatie nodig was om de stem weer in een meer vrouwelijke staat terug te brengen.

Kunnen steroïden invloed hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen?

Anabole steroïden kunnen een zeer verontrustend effect hebben op het voortplantingssysteem en de voortplantingsfunctie van een vrouw. Dit kan beginnen met de onderbreking van de normale menstruatie, waarvan de ernst afhangt van elke persoon, met inbegrip van de leeftijd, en de verbinding en de dosis die wordt gebruikt. Dit kan op zijn beurt leiden tot vruchtbaarheidsproblemen.

Het kan enkele weken tot vele maanden duren voordat de normale menstruatie terugkeert na het stoppen met steroïden. Geboorteafwijkingen bij de foetus zijn een ernstiger probleem en vrouwen die steroïden gebruiken, krijgen de instructie om in deze periode nooit zwanger te worden. De zich ontwikkelende foetus zal virilization en abnormaliteit van de geslachtsorganen ontwikkelen.

Worden steroïden gebruikt bij vrouwelijke crossfit?

CrossFit-liefhebbers merken vaak op hoe sterk en gespierd de vrouwen er vaak uitzien. Zijn deze professionele atleten volledig natuurlijk of gebruiken ze steroïden of andere stoffen voor een prestatie- en groeistimulans? Zoals bij alle sporten zal niemand openlijk toegeven dat hij of zij PED’s gebruikt in CrossFit, of dat nu steroïden of SARM’s zijn. Ervaren gebruikers zijn bedreven in de cyclus en timing van het gebruik om positieve drugtestresultaten te vermijden; daarom zal het gebruik van steroïden in CrossFit waarschijnlijk stellig als roddel blijven tenzij of totdat iemand positief test.

Mijn conclusie en aanbeveling

De twee belangrijkste redenen waarom vrouwen steroïden willen gebruiken is om hun prestaties te verbeteren en spieren te kweken. Vet verliezen is een ander veelvoorkomend doel. Vrouwen kunnen met steroïden een aanzienlijke spiergroei bereiken, die veel verder gaat dan wat in de natuurlijke staat mogelijk is.

Professionele en competitieve vrouwen bodybuilders kunnen gebruik maken van krachtige verbindingen zoals Anavar, Winstrol, Primobolan, en Clenbuterol met als doel vaak niet enorme spiergroei, maar eerder extreem vetverlies en snijden om een geripte en gespierde look te bereiken, klaar voor een wedstrijd.

Als je van deze gids genoten hebt en meer echte, NO-BS informatie over cycling steroïden wilt, haal dan Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}