Anavar bijwerkingen

door Thijs // 15 maart, 2023  

Anvarol_2020

Beste Anavar zonder bijwerkingen (Anvarol)

Sneller cutten voor zowel mannen als vrouwen. Gebruik Anvarol tijdens cutting kuren om vet te verbranden zonder vochtophoping en om mooi gedefinieerde spieren te krijgen en dat allemaal zonder bijwerkingen.

Je kunt niet aan anabole steroïden denken zonder aan bijwerkingen te denken, en er zijn veel goede redenen waarom ze zo afschrikwekkend kunnen zijn dat ze veel mensen afschrikken om ooit steroïden te gebruiken.

Dus toen ik lang geleden hoorde dat Anavar een van de meest “neveneffectvriendelijke” steroïden is, dacht ik: hoe slecht kan het zijn? En betekent dat dat de positieve effecten ook zwak zijn?

Nou, ja en nee. Het is zeker niet daar met de meest krachtige steroïden, maar wanneer u wilt de meer voorzichtige aanpak te nemen, zwakkere bijwerking Anavar profiel maakt het gewoon een gemakkelijker steroïde te gebruiken en te tolereren dan de meeste anderen.

Daarom is het vandaag de dag nog steeds zo populair! Anavar komt niet met nul bijwerkingen – er zijn nog steeds een heleboel dingen die u wilt zich bewust zijn van voordat u springen in het gebruik van deze effectieve orale steroïde.

In deze gids, zul je leren:

Wat is Anavar (Oxandrolon)?

Anavar is een merknaam die staat voor de anabole steroïde Oxandrolon. Dit is een DHT afgeleid steroid met enkele wijzigingen in de chemische structuur die resulteren in twee opmerkelijke voordelen:

 1. Anavar wordt oraal ingenomen
 2. Anavar heeft een aanzienlijk verminderde androgene activiteit dan DHT, dat zelf vele malen krachtiger is dan testosteron.

Anavar werd oorspronkelijk gecreëerd om een reeks medische problemen te behandelen, meestal met betrekking tot het helpen bij gewichtstoename na een operatie of trauma. Het is ook gebruikt om te helpen bij brandwonden slachtoffers en kan nuttig zijn voor osteoporose.

Als bodybuilders zijn we natuurlijk het meest geïnteresseerd in wat Anavar kan opleveren als het gaat om prestatieverbetering en verbetering van de lichaamsbouw. Aangezien het belangrijkste medische gebruik van Anavar is om magere spieren te helpen vergroten, weten we dat het een nuttige verbinding voor bodybuilding zal zijn. Maar waar het vooral nuttig is, is voor versnijdingsdoeleinden, zoals we hieronder zullen zien.

De relatief milde effecten van anavar op het lichaam hebben hun voor- en nadelen. Het werd ontworpen om gebruikt te worden door iedereen die het nodig had voor medische doeleinden, inclusief kinderen en vrouwen, dus moest het bijwerkingenprofiel geschikt zijn voor dit doel. Dit betekent wel dat Anavar zeker niet een van de krachtigere steroïden is die we voor bodybuilding kunnen gebruiken, maar toch heeft het lang een populair profiel behouden bij velen in de bodybuildingscene.

Helaas, Anavar kopen is duur omdat het niet op grote schaal geproduceerd, en er is nog steeds vrij hoge vraag naar, wat resulteert in opgeblazen prijzen. Dit kan maken een Anavar cyclus een van de duurdere cycli die u kunt doen, hoewel dit kan worden gecompenseerd door het te gebruiken voor een korte periode van tijd, zoals is de aanbeveling voor deze verbinding hoe dan ook, zodat u ernstige gezondheidsrisico’s kunt vermijden.

Hoe werkt Anavar?

Anavar bevordert vetverlies terwijl het het lichaam in een anabole toestand houdt, zodat vetvrije spieren behouden blijven. Wanneer u een caloriearm dieet volgt met als doel vet te verminderen of te versnipperen, is het gemakkelijk om katabool te worden – waarbij het lichaam spieren begint te verbranden als energie, in plaats van alleen vet te verbranden.

De hele oorspronkelijke bedoeling van Anavar is om te stoppen met dit gebeuren, zodat zieke mensen niet afvallen, en dat is waarom het zo’n legendarische steroïde is geworden voor het doel van snijden.

Anavar kan je nog steeds helpen om spieren op te bouwen, hoewel het verre van het meest krachtige massabouw steroïde beschikbaar is, en het wordt zelden gebruikt door mannen voor dat doel, simpelweg omdat je doses zou moeten nemen die te hoog en riskant zijn.

Vrouwen kunnen echter, bij lage doses, zien sommige mooie matige mager winsten met Anavar.

Anavar’s krachtige vetverbranding effecten zijn wat dit steroïde is het meest beroemd om. Dit steroïde kan niet alleen verbranden onderhuids vet (het vet opgeslagen onder de huid), maar ook het vet dat is opgeslagen verder in het lichaam, met inbegrip van rond de organen (visceraal vet).

Anavar heeft over het algemeen veel voordelen, en hier zijn de belangrijkste:

 • Spieraanwinst
 • Vetverlies
 • Toegenomen kracht
 • Milde bijwerkingen
 • Droge lichaamsbouw – geen waterretentie
 • Kan door vrouwen worden gebruikt
 • Verbeterd uithoudingsvermogen
 • Betere pompen en vasculariteit

Een groot voordeel van Anavar is het ontbreken van oestrogene effecten, en dit betekent dat je geen water vasthoudt. Zonder de gevreesde opgeblazen gevoel dat wordt geleverd met veel andere steroïden, Anavar leidt tot een zeer droge lichaamsbouw, en verbeterde vasculariteit.

Ondanks de uitstekende voordelen, zullen veel mannelijke bodybuilders liever een meer krachtige steroïde, zelfs in een snijden cyclus. Anavar is echter vrij populair onder vrouwelijke steroïde gebruikers, en wordt beschouwd zonder twijfel als de beste steroïde voor vrouwen te gebruiken in termen van zowel voordelen en bijwerkingen (of gebrek aan).

Anavar bijwerkingen op korte termijn

Met een korte halfwaardetijd van minder dan 10 uur is Anavar een steroïde dat niet lang in het lichaam blijft nadat je de laatste dosis hebt ingenomen.

Dit betekent dat als je toevallig een aantal vervelende onmiddellijke bijwerkingen ervaren tijdens uw cyclus, kunt u gewoon stoppen met het gebruik van Anavar volledig en het zal verlaten het lichaam (en die bijwerkingen moet duidelijk), of gewoon verminderen uw dosering.

Korte termijn bijwerkingen van Anavar vallen in een paar hoofdcategorieën:

Androgene bijwerkingen

De anabole en androgene ratings van alle steroïden worden vergeleken met de standaard rating van testosteron, die een zelfs 100 voor beide heeft. In vergelijking, Anavar wordt geleverd met een veel hogere anabole rating, maar een veel lagere androgene rating van slechts 24 – wat betekent dat de androgene activiteit is aanzienlijk milder dan testosteron.

Maar wordt gebaseerd op een zeer krachtige androgeen in DHT, Anavar kan komen met het risico van androgene bijwerkingen als je iemand die al genetisch is aanleg voor hen.

Meestal betekent dit dat als je op latere leeftijd kaalheid zou krijgen, Anavar dit mogelijk eerder kan veroorzaken.

Mannen die geen kaalheidsgen hebben, hoeven zich geen zorgen te maken over deze bijwerking. Hoeveel haar je precies kunt verliezen, hangt gewoon af van je genetica. Als je weet dat je vader of grootvader mannelijke kaalheid heeft, dan is de kans groot dat dit androgene effect ook op jou van invloed zal zijn als je Anavar gebruikt. Er is gewoon geen ontkomen aan uw DNA!

Optioneel kun je DHT-blokkerende medicijnen op recept gebruiken om haaruitval tijdens het gebruik van Anavar te helpen voorkomen, hoewel deze kunnen komen met hun eigen bijwerkingen zoals verlies van spieren, dus spreek met je arts.

Ontwikkeling van acne en vette huid zijn de andere androgene bijwerkingen om uit te kijken voor. Nogmaals, deze zullen zich snel en ernstig ontwikkelen bij sommige mensen, terwijl anderen helemaal geen acne zullen hebben. Dit wordt ook verondersteld te zijn gebaseerd op genetica, dus als je acne gevoelig in het verleden zijn geweest, is er een grote kans dat u deze bijwerking bij gebruik van Anavar ontwikkelen zult. In tegenstelling tot kaalheid, die meestal permanent is tenzij behandeld, zou acne moeten verminderen en verdwijnen zodra je stopt met het gebruik van Anavar.

Oestrogene bijwerkingen

Bijwerkingen veroorzaakt door stijgende oestrogeenniveaus ontstaan wanneer een steroïde omzetting van testosteron in oestrogeen veroorzaakt (ook aromatization genoemd).

Een van de meest aantrekkelijke dingen over Anavar is dat het NIET aromatize, en dus niet leiden tot oestrogene bijwerkingen.

Dit kunnen enkele van dan meest slopende en lichaamsbouw ruïneren bijwerkingen van steroïde gebruik, en omvatten opgeblazen gevoel of vasthouden van water, en gynaecomastie.

Tenzij u met inbegrip van een andere aromatizing steroïden in uw Anavar stack, kunt u verwachten mooie droge winsten met de afwezigheid van oestrogene bijwerkingen.

Testosteron onderdrukking

Anavar is verre van dan meest onderdrukkende steroïde die we kunnen gebruiken, maar het zal nog steeds enige invloed op uw normale testosteron productie. Terwijl u het steroïde gebruikt zult u geen symptomen van lage testosteron hebben, maar zodra u stopt met het nemen van Anavar, en waar geen andere vorm van externe testosteron wordt genomen, kunt u een plotselinge daling van T niveaus ervaren – met name als Anavar het lichaam snel verlaat.

De symptomen kunnen wijdverspreid en ernstig zijn, en bestaan uit vermoeidheid, depressie, laag libido, spierverlies en vettoename, om er maar een paar te noemen.

Hoe hoger de dosis Anavar, hoe ernstiger de testosterononderdrukking waarschijnlijk zal zijn. Het kan enkele maanden duren voor uw testosteron te herstellen van de normale functie na het beëindigen van een Anavar cyclus. Wachten tot dit op natuurlijke wijze gebeurt is geen optie omdat lage testosteron ernstig invaliderend is.

Het hebben van een PCT plan klaar om te gaan voor het einde van uw Anavar cyclus is de eenvoudige manier van het vermijden van lage testosteron.

Anavar bijwerkingen op lange termijn

Te velen van ons maken de fout van het denken zeer korte termijn bij het gebruik van steroïden: “wat zullen de androgene en oestrogene bijwerkingen zijn?”. Begrijpelijk, je bent gericht op die bijwerkingen omdat ze zwaar kunnen invloed hebben op uw resultaten (toegegeven, sommige androgene effecten zoals haaruitval zal inderdaad een lange termijn probleem).

Maar wat nog belangrijker is, zijn de mogelijke lange termijn bijwerkingen waar we mee te maken kunnen krijgen als steroïde gebruikers. Welk risico vormt Anavar voor uw gezondheid op lange termijn?

Met elke steroïde zijn er verschillende belangrijke gebieden van zorg voor langere termijn bijwerking risico’s. Veel van deze zal afhangen van factoren die u wel en niet kunt controleren, met inbegrip van:

Uw Anavar dosering

 • Kuur lengte
 • Hoe vaak u steroïde cycli doen
 • Uw genetica en leeftijd
 • Eventuele bestaande gezondheidsproblemen

Waar moet je het meest bezorgd over zijn als het gaat om lange termijn bijwerkingen of gezondheidsrisico’s van het gebruik van Anavar?

Cholesterol: Bij medische doses wordt niet gedacht dat Anavar een noemenswaardig risico voor het cholesterolgehalte oplevert. Maar bij de doses die we Anavar voor bodybuilding gebruiken, kunnen sommige mensen zeker enkele negatieve veranderingen in het cholesterol zien. Als u bestaande cholesterol problemen hebt, moet u uw niveaus gedurende alle steroïde cycli controleren, zelfs wanneer het gebruik van een verbinding zo relatief mild als Anavar.

Schade aan de nieren: Anavar is eigenlijk gemetaboliseerd meer door de nieren dan het is door de lever, die ongebruikelijk is voor een mondelinge steroïde. Dit veroorzaakt het potentieel voor stress en nierschade – en is een van de kritische redenen waarom we dosering van Anavar beperken. Nierbeschadiging is een ernstige zaak, en dat wil je niet riskeren. Tenzij je al nier gerelateerde gezondheidsproblemen hebt (in welk geval je Anavar helemaal niet moet gebruiken), en op voorwaarde dat u uw dosering op een aanbevolen niveau houdt – EN ervoor zorgen dat uw cycli nooit meer dan 8 weken duren en idealiter enkele maanden buiten de cyclus hebben.

Lever schade: Alle orale steroïden in het bijzonder vormen een risico voor het benadrukken van de lever, omdat ze worden gemetaboliseerd door dit vitale orgaan. Anavar wordt beschouwd als een lager risico voor lever gezondheid dan andere mondelinge steroïden, maar het is niet zonder risico’s – vooral als u een bestaande lever gezondheidsproblemen hebben.

Anavar, in tegenstelling tot de andere orale steroïden, plaatst eigenlijk meer stress op de nieren dan de lever. Terwijl u een stijging van leverenzymen verwachten kunt terwijl het gebruik van Anavar, voor de meeste mensen zal dit heel mild en moet gaan terug naar normaal zodra u stopt met het gebruik van de steroïde.

Dit veronderstelt dat u geen buitensporige doses van Anavar, en niet met behulp van het voortdurend over een lange periode van tijd – in die gevallen kunt u verwachten veel hogere stress wordt geplaatst op de lever, mogelijk veroorzaken van permanente schade. Leverondersteunende supplementen kunnen helpen om de lever te beschermen bij gebruik van Anavar of andere steroïden.

De meeste van deze mogelijke risico’s bestaan wanneer je zeer hoge doses Anavar gebruikt (veel hoger dan wat zelfs voor gevorderde bodybuilders wordt aanbevolen), en wanneer je Anavar veel langer gebruikt dan de aanbevolen 8 weken, en wanneer je je lichaam niet genoeg tijd geeft om te herstellen tussen de cycli in.

Al deze dingen zijn gemakkelijk te vermijden met gezond verstand en goede cyclus planning, en door dit te doen zul je sterk verminderen uw risico’s (hoewel niet helemaal te elimineren) van het lijden van een van de bovenstaande ernstige gezondheidsproblemen.

Deze betreffende lange termijn bijwerkingen zijn veel meer kans om te komen over van een andere meer krachtige steroïden u zou kunnen worden stapelen Anavar met, eerder dan van Anavar zelf.

Hepatotoxische bijwerkingen

Een van de grotere risico’s van orale steroïden is hoe ze kunnen stress de lever, mogelijk leverschade of toxische hepatitis veroorzaken. Anavar heeft een wijziging in zijn chemische structuur, bekend als 17-a-alkyleringsmodificatie, waardoor we dit steroid oraal kunnen gebruiken. Maar vergeleken met injecteerbare steroïden duurt het langer voordat orale steroïden uit de lever zijn, en daar ligt het mogelijke risico op leverstress of leverschade.

Nogmaals, Anavar wordt beschouwd als relatief mild op de lever in vergelijking met andere orale steroïden als het gaat door de lever sneller, maar het risico niet verdisconteren – voor sommige individuen uw eigen reactie en gevoeligheid niveaus kunnen enorm verschillen van de volgende gebruiker en het is het overwegen waard met behulp van een lever ondersteunende product tijdens uw cyclus.

HPTA en endogene testosteron productie bijwerkingen

Anavar zal onderdrukken uw testosteron op vrij veel elke dosering, en hoe hoger de dosis hoe meer onderdrukking u verwachten kunt. De hypothalamus-hypofyse-testiculaire as (HPTA) kan mogelijk beschadigd raken bij overmatig gebruik van steroïden, mogelijk permanente schade veroorzaken aan uw testosteron productie in extreme gevallen. U kunt dit voorkomen door verstandig met dosering, en het is van cruciaal belang dat u een effectieve post cyclus therapie plan klaar om te gaan aan het einde van uw Anavar cyclus uit te voeren om te bestrijden de onvermijdelijke lage testosteron staat dat je lichaam zal worden in door dat stadium.

Cardiovasculaire en Lipide bijwerkingen

Negatieve verandering aan cholesterol niveaus, zoals kan worden veroorzaakt door Anavar, kan verhogen uw risico van hart-gerelateerde ziekte en zelfs beroerte. Dus wat kan Anavar doen met je cholesterol? Bij sommige mensen is het mogelijk dat het LDL-niveau stijgt (dit is het “slechte” type cholesterol), terwijl het “goede” cholesterol van HDL daalt.

Wanneer het LDL-cholesterol te veel toeneemt, loopt u het risico op verstopte slagaders en verhoogt u uw risico op hartaandoeningen. Het eten van een cholesterolvriendelijk dieet is van cruciaal belang om alle risico’s tot een minimum te beperken, en aangezien Anavar voornamelijk wordt gebruikt om te cutten, zal je dieet waarschijnlijk geen punt van zorg zijn. Het opnemen van veel gezonde vetten in het dieet zal bijdragen aan risicovermindering.

Vrouwen specifieke bijwerkingen

Er zijn echt niet veel steroïden die vrouwen kunnen gebruiken zonder ernstige bijwerkingen die meestal betrekking hebben op de ontwikkeling van verschillende mannelijke fysieke eigenschappen.

Dit gebeurt als gevolg van het verstrekken van het lichaam met aanzienlijk hogere hoeveelheden mannelijke androgene hormonen zoals testosteron en DHT dan anders normaal zou worden geproduceerd.

Vrouwtjes produceren van nature kleine hoeveelheden testosteron, maar bij gebruik van steroïden kan dit krachtige androgeen snel leiden tot een hele reeks ongewenste bijwerkingen voor vrouwen.

Dus terwijl de meeste steroïden zijn bijna volledig off limits voor vrouwen te gebruiken, tenzij ze niet erg deze bijwerkingen, Anavar is een van de weinige die worden beschouwd als “vrouw vriendelijk”. In feite, afhankelijk van wie je het vraagt, Anavar is DE meest vrouw-vriendelijke steroïde beschikbaar vandaag.

Niettemin, bij hoge doses Anavar nog steeds een risico voor vrouwen, maar bij lage doses vrouwen zijn bekend om dit steroïde te gebruiken met minimale of zelfs geen bijwerkingen op alle.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer stemverdieping, groei van lichaamsbeharing, vergroting van de clitoris en onregelmatige menstruatie. Vrouwen kunnen natuurlijk ook nadelige effecten ondervinden op het gebied van lever, nieren en cholesterol.

Is Anavar veilig?

Alle anabole steroïden brengen risico’s voor de gezondheid met zich mee. Omdat we steroïden gebruiken voor prestatieverbetering en bodybuilding, worden de stoffen in veel hogere doses ingenomen dan wanneer ze voor medische doeleinden zouden worden gebruikt. Het spreekt voor zich dat hoe hoger je dosering is, hoe groter het risico op nadelige gezondheidseffecten zal zijn.

Vanuit medisch oogpunt zullen gezondheidsdeskundigen altijd stellen dat misbruik van anabole steroïden het risico inhoudt van ernstige gezondheidsproblemen, zoals

 • Hart-en vaatziekten
 • Beroerte
 • Leveraandoeningen
 • Stemmings- en woedeproblemen
 • HPTA en testosteron productie schade

Anavar gebruiken in lage tot matige doses is ongeveer zo veilig als het kan worden voor anabole steroïden. Het is niet bekend om zijn ernstige bijwerkingen, zoals het geval is met zo veel andere verbindingen. Maar misbruik Anavar buiten de aanbevolen gebruikspatronen, en je doet instellen jezelf voor een onveilige steroïde ervaring die kan en zal schade toebrengen aan uw gezondheid.

FAQs

Zorgt Anavar voor vochtophoping?

Een groot voordeel van Anavar is dat het geen waterretentie veroorzaakt! U hoeft zich geen zorgen te maken over een opgeblazen gevoel of gyno, omdat er geen oestrogeenconversie plaatsvindt. Dit maakt het mogelijk om die zeer wenselijke droge, opgepompte look te bereiken wanneer je Anavar gebruikt.

Veroorzaakt Anavar nierproblemen?

Anavar is eigenlijk meer belastend voor de nieren dan voor de lever, omdat het voornamelijk door de nieren wordt gemetaboliseerd. Gezond verstand zegt dat om het risico van nierschade te verminderen, handhaven van een verstandige dosis en cyclus lengte van Anavar, en te voorkomen dat het gebruik ervan volledig als u een geschiedenis van slechte nier gezondheid of ziekte hebben.

Is Anavar gevaarlijk voor de lever?

Als een orale steroïde, zal Anavar altijd een hoger risico voor lever gezondheid in vergelijking met injecties, hoewel het wordt beschouwd als lager risico in vergelijking met alle andere orale anabolen. U kunt lever stress minimaliseren door het nemen van matige doses en beperken van uw cyclus Anavar tot niet meer dan 8 weken.

Maakt Oxandrolon je boos?

Anavar is niet berucht voor het creëren van stemming problemen, zoals zo vaak het geval met andere steroïden als gevolg van de drastische toename van testosteron produceren ze kan zijn. Sommige gebruikers nog steeds verslag veranderd stemming of verhoogde prikkelbaarheid op Anavar, die weggaat zodra het stoppen van de steroïde. Dit is een bijwerking die is zeer uniek voor elk individu.

Veroorzaakt Anavar acne?

Hoewel Anavar een mild androgeen profiel heeft, kan het er toch voor zorgen dat je acne ontwikkelt als je iemand bent met een genetische aanleg. Als je nog nooit acne hebt gehad, is het onwaarschijnlijk dat je dit bij gebruik van Anavar zult ervaren.

Mijn conclusie en aanbeveling

Anavar is een steroïde die de bodybuildinggemeenschap in tweeën snijdt – sommigen zweren erbij, anderen vinden het te zwak om er last van te hebben. Vrouwen zijn er dol op. Ik kan met een gerust hart zeggen dat het een samenstelling is die inderdaad resultaten oplevert en je niet overmatig belast met de slopende bijwerkingen die het leven zo ellendig kunnen maken met andere steroïden – maar niet alle Anavar-gebruikers zullen zo fortuinlijk zijn.

Ondanks de duidelijke voordelen, Anavar komt nog steeds met te veel risico’s om comfortabel te gebruiken deze dagen – ik veel liever vervangen door een legaal alternatief als Anvarol. Zeer vergelijkbare resultaten, maar helemaal geen bijwerkingen. Anvarol is mijn aanbeveling voor iedereen die de valkuilen van zelfs relatief milde steroïden als Anavar wil vermijden.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}