Arimidex

door Thijs // 12 juli, 2022  

Arimidex is een anti-oestrogeen aromataseremmer (AI) die oorspronkelijk werd ontwikkeld als geneesmiddel tegen borstkanker bij postmenopauzale vrouwen en ook nu nog voor dat doel wordt gebruikt.

De generieke naam van Arimidex is Anastrozole en hoewel er verschillende andere merknamen in de wereld worden gebruikt, is Arimidex verreweg het meest gangbaar en het meest gebruikt en bekend.

Het is het merk Arimidex dat zeer populair is onder steroïdengebruikers om de oestrogene bijwerkingen aan te pakken die we ondervinden bij het gebruik van veel anabole steroïden. Voor dit doel, is Arimidex bijna altijd aanbevolen voor gebruik in een steroïde cyclus.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en bevordert NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik ben momenteel met behulp van dit supplement stack.

In deze gids, zult u leren:

Wat is Arimidex (Anastrozole)?

Door het aromatase-enzym te blokkeren, verlaagt Arimidex direct de niveaus van oestrogeen die in het lichaam circuleren. Dit is van cruciaal belang voor de behandeling van borstkanker vanwege de functie van oestrogeen op kankercellen, maar dient ook een groot doel voor steroïdengebruikers omdat oestrogeen de vijand is van steroïdengebruik en verantwoordelijk is voor veel van de ernstige bijwerkingen die we allemaal willen vermijden.

Als een van de beste aromatase-remmers, wordt Arimidex beschouwd als de meest effectieve keuze voor het bestrijden van de oestrogene bijwerkingen van aromatiserende steroïden gebruik zoals gynaecomastie, het vasthouden van water en de bijbehorende hoge bloeddruk die kan komen met overtollige waterretentie.

Terwijl niet alle steroïden aromatize, de meest voorkomende anabole steroïden die u waarschijnlijk zult gebruiken, zoals alle vormen van testosteron, Nandrolon, Dianabol en anderen komen met sterke oestrogene effecten als gevolg van aromatization en daarom het gebruik Arimidex gaat worden een hoge prioriteit voor de meerderheid van steroïde gebruikers, of u nu een beginner of gevorderde gebruiker of ergens tussenin.

Opmerking van de auteur: Voor echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet je kijken naar Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op de eerste hand ervaring, geen theorie.

Arimidex voor gynaecomastie en oestrogeen controle on-cyclus

Met behulp van Arimidex tijdens een cyclus is bijna universeel onder steroïde gebruikers als een oestrogene gerelateerde bijwerkingen bescherming strategie. De belangrijkste oestrogene bijwerkingen van aromatizing steroïden zijn het vasthouden van water (en mogelijk hoge bloeddruk), en gynaecomastie. Arimidex wordt beschouwd als uiterst effectief bij het remmen van het aromatase-enzym dat deze bijwerkingen bij steroïdengebruikers teweegbrengt.

Omdat Arimidex de stijging van oestrogeenniveaus op het meest basale niveau stopt, in plaats van selectief sommige receptoren te blokkeren zoals SERMs (Clomid, Nolvadex) doen, geven de meeste bodybuilders de voorkeur aan Arimidex vanwege zijn krachtiger oestrogeenbeheersende vermogen en velen gebruiken geen SERMs meer, terwijl sommige steroïdengebruikers een combinatie van zowel SERMs als AIs zoals Arimidex zullen gebruiken.

Als bodybuilder die steroïden gebruikt, zijn de twee bijwerkingen die je altijd wilt vermijden het vasthouden van water en gynaecomastie (gyno). Deze worden beide veroorzaakt door stijgende niveaus van oestrogeen als je natuurlijke testosteron wordt onderdrukt terwijl het nemen van steroïden.

Arimidex voor Gyno

Hoe krachtiger aromatizing de steroïde of steroïden die u neemt zijn, hoe ernstiger uw oestrogeen gerelateerde bijwerkingen zal zijn als het gaat om gyno en het vasthouden van water. De eerste symptomen van gyno omvatten tederheid en zwelling van het borstweefsel, en dit is een eerste teken dat gyno is het nemen van greep als gevolg van uw steroïde cyclus.

Terwijl gevorderde steroïdengebruikers zullen weten hoe dit te voorkomen door het juiste gebruik van Arimidex en andere geneesmiddelen, kunnen nieuwe steroïdengebruikers enige tijd nemen om de juiste dosering van steroïden in evenwicht te brengen met die van Arimidex. Het is van groot belang dat de symptomen van gyno niet zo ver oplopen dat ze niet meer omkeerbaar zijn, afgezien van invasieve chirurgie.

Arimidex als aromataseremmer maakt het mogelijk om te voorkomen dat u in die situatie terechtkomt, en moet daarom worden beschouwd als net zo’n belangrijk onderdeel van uw steroïdencyclus als de steroïden zelf zijn.

Arimidex voor het vasthouden van water

Waterretentie is het andere gebied waar we moeten worden gericht op oestrogeen controle tijdens een steroïde cyclus. Opzwellen veroorzaakt door waterretentie is niet alleen lelijk voor uw lichaamsbouw, maar kan u een vals gevoel van prestatie met uw winsten.

Dit verandert snel in teleurstelling als je je realiseert dat het gewonnen gewicht vooral water was in plaats van spieren. Maar nog ernstiger is de kwestie van hoge bloeddruk die het gevolg kan zijn van het vasthouden van teveel water – waardoor het risico op een beroerte of hartaanval toeneemt.

Het spreekt dan ook voor zich dat het zo veel mogelijk onder controle houden van het vasthouden van water niet alleen van vitaal belang is voor uw resultaten, maar ook voor uw gezondheid.

Arimidex is met zijn anti-oestrogene werking een belangrijk hulpmiddel voor steroïdengebruikende bodybuilders om het vasthouden van water tijdens een steroïdencyclus te voorkomen of ten minste sterk te minimaliseren.

Arimidex voor nakuur

Arimidex heeft de mogelijkheid om de natuurlijke testosteronproductie bij mannen te stimuleren en dit kan het nuttig maken tijdens post-cyclustherapie waar het doel is om natuurlijke testosteronniveaus weer op te bouwen nadat ze sterk onderdrukt zijn tijdens een cyclus.

Houd in gedachten dat voor de meeste jongens, Arimidex alleen niet sterk genoeg zal zijn als een testosteron stimulator om alleen te gebruiken in post-cyclus therapie, en sommige kiezen ervoor om het helemaal niet te gebruiken.

De belangrijkste reden voor het niet opnemen van Arimidex in post cyclus therapie is vanwege de zeer krachtige oestrogeen verlagend effect dat in sommige gevallen kan leiden tot niveaus van het hormoon te laag om een goede werking van het lichaam te ondersteunen dalen.

Hoewel oestrogeen is niet een prime hormoon voor mannen, sommige is nog steeds nodig en het gebruik van Arimidex tijdens post-cyclus therapie kan remmen deze noodzakelijke functie en dus niet de gunstige effecten die u echt nodig hebt tijdens post-cyclus therapie.

Dit kan komen als enige verrassing voor nieuwe steroïde gebruikers die veronderstellen AI’s, met hun uitzonderlijk krachtige oestrogeen reductie vermogen, moet de beste optie voor post-cyclus therapie ook, maar de meeste gebruikers zullen ervoor kiezen om de route van SERMs zoals Nolvadex, Clomid gaan.

U kunt gaan en deze combineren met hCG voor maximaal effect tijdens post-cyclus therapie, waar uw kerndoelen zijn het stimuleren van natuurlijke testosteron functie weer en het vermijden van de verschrikkelijke symptomen van lage testosteron, plus ervoor te zorgen dat alle of de meeste van de winsten die tijdens uw steroïde cyclus worden gehandhaafd.

Als het gaat om deze post cyclus therapie doelen, Arimidex is zelden de meest ideale drug om op te nemen in de cyclus ondanks zijn uitstekende en belangrijke gebruik tijdens uw steroïde cyclus zelf.

Arimidex Dosering

Arimidex Dosering tijdens anabole steroïde gebruik

Arimidex is een zeer effectieve aromatase-remmer bij lage doses voor oestrogeen controle bij het gebruik van steroïden die aromatize. Veel jongens zullen vinden dat 0,5 mg om de twee dagen is genoeg om alle bijwerkingen te verzachten.

Anderen zullen moeten verhogen tot 1 mg om de twee dagen. Terwijl sommige mensen zal nemen zo veel als 1 mg van Arimidex elke dag tijdens een cyclus is dit meestal onnodig en het is ook geadviseerd om te testen uw individuele reactie op de drug door te beginnen bij de lagere dosis.

Vrouwelijke Arimidex Dosering

Omdat het zo’n sterke oestrogeen onderdrukkende effecten heeft, wordt Arimidex meestal alleen gegeven aan postmenopauzale vrouwen als een behandeling voor borstkanker om de groei van sommige soorten tumoren te vertragen en wanneer de kanker nog steeds progressief is na het gebruik van SERM medicijnen. De meest gebruikelijke dosering is 1 mg per dag.

Veel vrouwen zullen Arimidex tot vijf jaar lang moeten innemen om de groei van kankertumoren onder controle te houden. Deze langdurige toediening van Arimidex gaat gepaard met een verhoogd risico op bijwerkingen die we zelden of nooit zien bij het kortetermijngebruik dat steroïdengebruikers met dit geneesmiddel ondernemen.

Aangezien Arimidex niet medisch wordt voorgeschreven aan de meerderheid van de vrouwen met borstkanker die de menopauze nog niet hebben bereikt, moeten vrouwelijke steroïdengebruikers deze drug ook niet voor enig doel gebruiken.

Arimidex dosering voor PCT en verhoogde endogene testosteron afscheiding

Zoals reeds vermeld, is Arimidex niet een eerste keuze voor post-cyclus therapie doeleinden voor de meerderheid van steroïde gebruikers.

Terwijl het heeft sommige functie voor het helpen stimuleren van de productie van testosteron, kunnen de zeer onderdrukkende effecten op oestrogeen resulteren in een minder dan ideaal effect op testosteron productie en een resultaat dat is niet zo effectief als het gebruik van SERMs zoals Nolvadex en Clomid, die vaker worden gebruikt voor PCT doeleinden, in combinatie met hCG (humaan choriongonadotrofine).

Hoewel iedereen anders reageert op verschillende geneesmiddelen, en uw post-cyclus therapie zal ook afhangen van het type van steroïde cyclus die u op waren, kunnen sommige willen Arimidex en in deze gevallen een dosering van 0,5 mg tot 1 mg per dag tijdens de post-cyclus therapie cyclus is voldoende.

Arimidex vs Nolvadex voor nakuur

Meer en meer bodybuilders wenden zich tot AI’s zoals Arimidex om te voldoen aan hun behoeften aan een krachtige en effectieve anti-oestrogeen tijdens het gebruik van steroïden, omdat AI’s daadwerkelijk blokkeren de functie van oestrogeen, terwijl SERM’s zoals Nolvadex zijn zeer selectief in hoe en waar ze kunnen stoppen met de werking van oestrogeen. Maar velen van ons gebruiken nog steeds Nolvadex en andere SERM’s, vaak in combinatie met AI’s.

Hoe verhoudt Nolvadex zich tot Arimidex en zou je überhaupt nog een SERM moeten gebruiken? Het is niet zo zwart-wit, en uiteindelijk komt het neer op hoe je lichaam reageert op de drugs en de sterkte van je steroïde cyclus en de bijbehorende bijwerkingen.

Een groot voordeel dat Nolvadex en andere SERM’s hebben ten opzichte van Arimidex en AI’s is dat terwijl Arimidex waarschijnlijk een negatieve invloed heeft op je cholesterol door het verlagen van HDL-cholesterol – het goede cholesterol type en dit wordt nog versterkt wanneer het wordt gebruikt met de meeste anabole steroïden, Nolvadex komt niet met deze zorg.

In feite kan Nolvadex potentieel goed zijn voor het cholesterol; in dit opzicht het tegenovergestelde van Arimidex. Dit is een belangrijke reden, vooral voor degenen die zich zorgen maken over de gezondheid van het cholesterol, dat mensen zullen kiezen voor SERMs boven een AI als Arimidex, vooral voor mildere steroïde cycli waar een AI misschien toch niet nodig is.

Nolvadex heeft echter nog een ander groot voordeel: het is zeer effectief tijdens post-cyclustherapie om de natuurlijke productie van testosteron te stimuleren na onderdrukking tijdens een steroïdencyclus.

Arimidex en SERM’s in het algemeen blinken gewoon niet uit in deze functie, want hoewel het enige testosteron stimulerende effecten heeft, maakt de manier waarop Arimidex oestrogeenniveaus zo onderdrukt dat er niet genoeg is voor normaal functioneren testosteronstimulatie vrij zwak en niet vaak genoeg om de broodnodige voordelen te bieden tijdens post-cyclustherapie.

Daarom Arimidex is zelden aanbevolen voor gebruik tijdens post cyclus therapie en in plaats daarvan wordt beschouwd als een drug die meestal wordt gebruikt tijdens een steroïde cyclus die is waar het is prestaties en resultaten overtreffen die van Nolvadex. Dat wil niet zeggen dat bodybuilders Arimidex niet gebruiken tijdens de post-cyclus therapie: velen doen, maar alleen in combinatie met andere drugs, zodat elke mogelijke hoek is bedekt om te helpen bij het totale herstel van een krachtige steroïde cyclus.

Voor mensen afzien van Arimidex helemaal tijdens post-cyclus therapie, een combinatie van Clomid, Nolvadex en hCG worden vaak gebruikt in plaats daarvan. Het uiteindelijke doel van post-cyclus therapie is het stimuleren van testosteron niet alleen voor het normaal functioneren als een man, maar ook om uw spier winsten en controle lichaamsvet – die beide zal lijden wanneer testosteron niveaus lager zijn dan normaal.

Arimidex bijwerkingen

Als een geneesmiddel ontworpen voor vrouwen, de meeste van de bijwerkingen vermeld en bekend over betrekking hebben op Arimidex de impact op het vrouwelijk lichaam en in het bijzonder hoe de aanzienlijke vermindering van oestrogeen brengt over de meeste van deze bijwerkingen.

Aangezien oestrogeen het primaire vrouwelijke geslachtshormoon is, zal het duidelijk een zware impact hebben op vrouwelijke wanneer Arimidex oestrogeenniveaus vermindert tot de niveaus die het doet – terwijl wanneer mannen Arimidex gebruiken deze oestrogeenvermindering in de meeste gevallen eerder wordt verwelkomd dan een belemmering is. Bovendien, als een borstkanker behandeling Arimidex is bijna altijd genomen over zeer lange perioden van tijd in vergelijking met de lengte van de tijd die het wordt gebruikt voor door steroïde gebruikers.

Maar dit alles betekent niet dat er geen risico’s van bijwerkingen zijn voor steroïdengebruikers die Arimidex gebruiken, maar ze zullen niet zo uitgebreid of ernstig zijn. Een van de belangrijkste zorgen betreft een mogelijke vermindering van het botmineraalgehalte (BMC), wat kan leiden tot een hoger risico op fracturen en botzwakte, vooral bij mensen die zware gewichten tillen.

Hoewel de meeste steroïdengebruikers waarschijnlijk geen merkbaar probleem zullen ondervinden van de vermindering van het botmineraalgehalte met Arimidex, kan enige pijn in de botten of gewrichten optreden, maar die verdwijnt meestal zodra u stopt met het geneesmiddel. Aangezien veel steroïden de BMC juist verbeteren, is deze bijwerking nog minder een punt van zorg voor steroïdengebruikers.

De tweede meest zorgwekkende bijwerking van Arimidex draait om cholesterol. Als dit middel wordt gebruikt in combinatie met veel soorten anabole steroïden, waarvan bekend is dat ze het HDL-cholesterolgehalte verlagen (soms zelfs aanzienlijk), kan Arimidex dit nog verergeren.

Hoewel een verlaging van het HDL-cholesterol bijna altijd omkeerbaar is na het stoppen met steroïden, is het nog steeds van cruciaal belang om een dieet te volgen dat weinig verzadigd vet bevat en meer cholesterolvriendelijke voedingsmiddelen, zoals voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren.

Cardio-activiteit wordt ook aangeraden om het cholesterolgehalte in deze periode zo optimaal mogelijk te houden. Als u gevoelig bent voor een hoog cholesterolgehalte, dan kan het kiezen van een SERM voor on-cycle oestrogeenniveaus controle in plaats van een AI zoals Arimidex dit probleem voor u elimineren.

Andere ongewone mogelijke bijwerkingen van Arimidex zijn vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid en opvliegers, maar nogmaals deze worden bijna altijd alleen gezien bij vrouwen die Arimidex gedurende lange perioden gebruiken.

Veel gestelde vragen over Arimidex

Wat is het doel van Arimidex?

Het oorspronkelijke doel van Arimidex is de behandeling van borstkanker bij postmenopauzale vrouwen waarbij de kanker wordt bevorderd door oestrogeen, waarbij Arimidex in staat is om de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam te minimaliseren en de groei van borstkankers te vertragen of te stoppen.

Deze oestrogeenverlagende functie van Arimidex is zeer wenselijk voor anabole steroïdengebruikers ook, met overtollige oestrogeenniveaus die een bijwerking zijn van steroïden die aromatization eigenschappen hebben – veroorzakend ongewenste bijwerkingen zoals borstgroei (gyno) en het vasthouden van water. Het doel van Arimidex voor steroïde gebruikers is dan om oestrogeenniveaus te verlagen terwijl op steroïden zodat deze bijwerkingen niet voorkomen of zo veel mogelijk worden geminimaliseerd.

Is Arimidex een oestrogeen blokker?

Arimidex blokkeert het aromatase enzym dat een kritiek onderdeel is van het oestrogeen biosynthese proces – zonder dit enzym, kan de productie van oestrogeen worden gestopt. Vergelijk dit met SERM’s die oestrogeenreceptoren selectief blokkeren.

Beide kunnen worden beschouwd als oestrogeenblokkers in sommige opzichten, maar Arimidex en andere aromataseremmers doen dit op een veel systemischer niveau in vergelijking met SERM-geneesmiddelen die alleen van invloed zijn op bepaalde delen van het lichaam waar ze op gericht zijn.

Kan Arimidex gewichtstoename veroorzaken?

Gewichtstoename is niet bekend als een bijwerking van Arimidex, noch bij vrouwen die het gebruiken voor borstkanker, noch bij mannen die het gebruiken voor oestrogeencontrole bij gebruik van steroïden. Gewichtstoename tijdens een kankerbehandeling met Arimidex wordt niet verondersteld rechtstreeks door het geneesmiddel zelf te worden veroorzaakt.

Kan Arimidex haaruitval veroorzaken?

De oestrogeenverlagende effecten van Arimidex en andere hormoonbehandelingen die tijdens de behandeling van borstkanker worden genomen, kunnen mogelijk leiden tot dunner wordend haar bij vrouwen. Maar dit is geen bekende bijwerking voor mannelijke steroïdengebruikers die Arimidex gebruiken. Een veel grotere zorg is de bijwerking van veel anabole steroïden van haaruitval of mannelijke kaalheid.

Verlaagt Anastrozol het testosteron?

Arimidex verlaagt testosteron niet, maar staat er in plaats daarvan om bekend dat het mogelijk testosteronniveaus verhoogt terwijl het oestrogeenniveaus verlaagt. Dit is de reden waarom het geneesmiddel soms wordt gebruikt voor de behandeling van lage testosteron bij mannen in plaats van hormoonvervangende therapie, meestal waar verlaagde testosteron wordt veroorzaakt door veroudering.

Studies hebben aangetoond dat in plaats van het verlagen van testosteron, Anastrozole effectief het beschikbare serum testosteron verhoogt bij oudere mannen met milde hypogonadisme, met resultaten waaruit blijkt dat de testosteronspiegels kunnen terugkeren naar het normale bereik, terwijl tegelijkertijd de testosteronspiegels lichtjes verlaagd worden terwijl ze binnen het normale bereik voor mannen blijven.

Verhoogt Arimidex het testosteron?

Arimidex wordt soms gebruikt als een alternatief middel voor testosteronvervangingstherapie bij mannen met een laag testosterongehalte.

Studies hebben echter aangetoond dat het nog steeds niet zeker is of aromataseremmers echt effectief zijn in het stimuleren van testosteron tot een voldoende hoog niveau bij mannen met een laag testosterongehalte; en als je anabole steroïden gebruikt, verkeert je lichaam in een toestand met een laag testosterongehalte.

Dus terwijl Arimidex sommige testosteron stimulerende vermogen heeft, wordt het niet beschouwd als sterk genoeg om zeer lage testosteron te bestrijden dat is waarom het niet vaak in PCT cycli wordt opgenomen.

Hoe snel verlaagt Arimidex het oestrogeen?

Arimidex begint snel te werken en heeft een halfwaardetijd van tussen de 30 en 60 uur. Ondanks dit kan het enige tijd duren voor de concentratie van de drug op te bouwen in het bloedplasma om het piekniveau te bereiken, en dit kan ongeveer een week duren.

Ondanks dit zijn indrukwekkende hoeveelheden vermindering van oestrogeenniveaus geconstateerd in studies over het gebruik van Arimidex bij vrouwen bij de medische dosering van 1 mg per dag, met een vermindering van 70% binnen slechts 24 uur, en na 14 dagen waren de oestrogeenniveaus met 80% gedaald. De circulerende oestrogeenniveaus bleven tot 6 dagen na de laatste dosering Arimidex zo laag.

Hoeveel kost Arimidex?

Waar u woont zal sterk bepalend zijn voor de kosten van Arimidex. Bijvoorbeeld in sommige landen waar farmaceutische geneesmiddelen gesubsidieerd worden, kosten 3 doosjes van 30 tabletten Arimidex 1mg $20 of minder. In de VS kan hetzelfde product meer dan $1400 kosten als het met een recept wordt gekocht.

De meeste steroïdengebruikers hebben geen recept voor Arimidex en krijgen het via andere leveranciers of onderzoekslaboratoria. Kopen op de zwarte markt is niet legaal in de VS, terwijl het legaal is om te kopen van onderzoekslaboratoria alleen indien gebruikt voor onderzoeksdoeleinden – dus net als alle drugs die we kopen voor bodybuilding gebruik, moet voorzichtigheid worden betracht als het gaat om de wettigheid.

Kan Anastrozol leverschade veroorzaken?

Bij mensen met bestaande leverproblemen kan bij gebruik van Anastrozole een verergering van de leveraandoening optreden als gevolg van ontstekingen. Dit is vooral een punt van zorg wanneer vrouwen het geneesmiddel langdurig gebruiken voor de behandeling van kanker; vaak gedurende een periode van jaren.

Medische informatie over Anastrozole wijst erop dat het geneesmiddel leverschade kan veroorzaken, en dit kan worden beschouwd als het geval met bijna elk type van orale medicatie. Iedereen die Arimidex gebruikt en zich zorgen maakt over de invloed van het middel op de lever, kan leverfunctietests door de arts laten uitvoeren en letten op tekenen van geelzucht of verdonkerde urine, die kunnen wijzen op levertoxiciteit.

Mijn conclusie en aanbeveling

Als anti-oestrogeen wordt Arimidex gebruikt om de oestrogene bijwerkingen van steroïdengebruik, zoals gyno, het vasthouden van water en een verminderde testosteronproductie, te verminderen. Arimidex werkt om oestrogeen te verlagen door het aromatase enzym te blokkeren dat testosteron in oestrogeen omzet.

Als je van deze gids genoten hebt en meer echte, NO-BS informatie over cycling steroïden wilt, haal dan Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}