Arimistane nakuur

door Thijs // 7 september, 2022  

Met de chemische formule naam Androsta-3,5-diene-7,17-dione of eenvoudiger bekend als Arimistane, is dit een andere aromatase-remmer (AI) die we zullen bekijken.

Dit is een unieke AI, niet in de laatste plaats omdat je het misschien hebt gezien als een ingrediënt in vrij verkrijgbare supplementen die in een grijs juridisch gebied opereren, vooral die welke speciaal zijn ontworpen voor PCT-gebruik.

Arimistane is een middel waarvoor geen recept nodig is en het is geen behandeling tegen borstkanker zoals de meeste andere AI’s. Het wordt nog steeds gebruikt voor het verlagen van oestrogeenniveaus en dat is wat Arimistane zo aantrekkelijk maakt voor bodybuilders en andere serieuze atleten.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en promoot NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik gebruik momenteel deze supplementenstapel.

In deze gids, zul je leren:

Wat is Arimistane?

Arimistane is een aromatase inhibitor geneesmiddel met krachtige anti-oestrogeen effecten. Dit is een van de zeer weinige AI’s die eigenlijk legaal is zonder recept en op sommige plaatsen zelfs over de toonbank kan worden gekocht. Desondanks is Arimistane nog steeds een verboden stof door het Wereld Anti-Doping Agentschap, maar het werd pas in 2017 op de verboden lijst gezet.

Arimistane is chemisch vergelijkbaar in structuur met 7-Keto-DHEA, of 7-Ketodehydroepiandrosteron en 7-oxoprasteron dat een prohormoon is en dit leidt er vaak toe dat Arimistane ook wordt beschreven als een prohormoon terwijl het in feite een AI is.

7-Keto-DHEA wordt gebruikt om het metabolisme en de thermogenese (lichaamswarmte) te verhogen, voornamelijk om te helpen bij vetverlies, maar ook om spieren op te bouwen.

7-Keto-DHEA is echter ook een verboden stof door de internationale dopingorganisaties. Het wordt vaak verward met regulier DHEA, en dit leidt ertoe dat Arimistane ook wordt vergeleken met of zelfs verward met DHEA, dus het is belangrijk dat atleten zich ervan bewust zijn dat dit allemaal verschillende verbindingen zijn.

Opmerking van de auteur: Voor echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet je zeker Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïden handboek) lezen. Alles in dit boek is gebaseerd op de eerste hand ervaring, geen theorie.

Arimistane voordelen (effecten)

In tegenstelling tot sommige andere AI’s, staat Arimistane bekend als een zelfmoord-aromataseremmer of een onomkeerbare AI, wat betekent dat je geen oestrogeenrebound krijgt zodra je stopt met het gebruik ervan. Arimistane inactiveert effectief het aromatase enzym zodat de biosynthese van oestrogeen niet kan plaatsvinden. Het is ook bekend om het verhogen van niveaus van luteïniserend hormoon (LH), essentieel voor testosteron productie.

Bovendien kan Arimistane het niveau van het stresshormoon cortisol verlagen, dat een negatieve invloed op testosteron kan hebben. Studies hebben een duidelijk verband aangetoond tussen verhoogde cortisolspiegels en verlaagde testosteronspiegels in het bloed.

We weten dat hogere oestrogeenspiegels resulteren in zo veel gevreesde bijwerkingen, niet de minste daarvan is een verslechtering van je uiterlijk terwijl je steroïden gebruikt en daarna, vooral als het gaat om het ontwikkelen van die opgeblazen look. Arimistane kan zeer nuttig zijn om dit te voorkomen door oestrogeen te verminderen en je te helpen een veel hardere en drogere lichaamsbouw te krijgen.

Dus terwijl Arimistane is vooral bekend om zijn PCT gebruik, moeten we niet korting deze krachtige anti-oestrogeen voor op cyclus gebruik als goed. Het feit dat het bekend is om bij te dragen aan spiergroei maakt Arimistane een nuttige toevoeging aan een groei cyclus waar het kan ook een impuls geven aan testosteron.

Een maker van een Arimistane gebaseerd supplement ontving een waarschuwing van de FDA over het gebruik van dit ingrediënt in een voedingssupplement, waarin staat dat het tegen de wet is om dit te doen, omdat het niet valt in een van de goedgekeurde categorieën van ingrediënten die zijn toegestaan in een voedingssupplement (dit zijn vitaminen, mineralen, aminozuren, kruiden of andere botanische middelen alleen). Als aromataseremmer mag Arimistane in de VS niet als ingrediënt in supplementen worden opgenomen.

Samenvattend beweren de makers van Arimistane supplementen dat het een zeer krachtige aromataseremmer is met de volgende voordelen:

 • De mogelijkheid om verhoogde niveaus van oestrogeen en cortisol hormonen te blokkeren
 • Het geven van een boost aan testosteron niveaus
 • Verhoogt de spiermassa en vermindert de opslag van vet
 • Verbetert het herstel
 • Droogt en verhardt de spieren zodat de vasculariteit toeneemt
 • Kan ook het libido verbeteren

Deze potentiële voordelen zijn duidelijk aantrekkelijk voor bodybuilders en atleten, vooral diegenen die op zoek zijn naar een AI waarvoor geen recept nodig is.

Arimistane als testosteronverhoger

Als een aromatase-remmer die oestrogeen kan blokkeren, stopt Arimistane de omzetting van testosteron in oestrogeen en aangezien de steroïden die je gebruikt je natuurlijke testosteron gaan onderdrukken en een oestrogeentoename teweegbrengen, kan Arimistane helpen een betere hormonale balans te bewerkstelligen.

Arimistane zal werken om te verlagen en controle oestrogeen, en kan helpen die oestrogeen gerelateerde bijwerkingen zoals gyno en het vasthouden van water. Handhaving van de juiste balans tussen testosteron en oestrogeen, als een man, zal sterk bepalen welke resultaten je gaat om te kunnen bereiken van uw trainingen en het meeste uit de steroïden of andere verbindingen die u gebruikt te krijgen.

We weten dat testosteron essentieel is voor de spiergroei en voor het hele welzijn en functioneren van een volwassen man. Evenzo hebben mannen een kleine hoeveelheid oestrogeen nodig, maar wanneer het stijgt tot een niveau dat het een dominant hormoon in het lichaam wordt, lijdt een man en het zijn niet alleen je resultaten waarover je je zorgen zult maken: gevreesde bijwerkingen ontstaan als gevolg van oestrogeenniveaus die te hoog zijn.

Het gebruik van Arimistane als een mogelijke testosteron booster kan je dan helpen deze ernstige problemen te voorkomen zodat je je volledig kunt richten op de spiertoename en verhoogde prestaties die je wilt bereiken.

Een teveel aan oestrogeen en een laag testosteronniveau zullen niet alleen enorme problemen veroorzaken bij het opbouwen van spieren, maar u zult ook meer lichaamsvet opslaan, minder kracht, uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen hebben, zich vermoeid en depressief voelen, een laag libido hebben, slecht slapen, en de lijst gaat maar door.

Omdat Arimistane een aromataseremmer is, stopt het het aromatase-enzym met het omzetten van je testosteron in oestrogeen. Dit is belangrijk in alle stadia van uw steroïden cyclus waar u zult willen worden houden oestrogeen in controle te allen tijde.

Een van de fysieke effecten van hoge oestrogeenniveaus is een opgeblazen uiterlijk van verhoogde waterretentie. Dit is niet alleen lelijk en kan in wezen ruïneren uw lichaamsbouw, maar zet u op risico van hoge bloeddruk ook. Arimistane draagt bij aan een hardere, slankere en drogere lichaamsbouw door het verminderen of elimineren van het probleem van het vasthouden van water door middel van het beheersen van het oestrogeenhormoon.

Mogelijk de meest nuttige rol die Arimistane kan spelen is voor post-cyclus therapie waar u wilt uw testosteron productie rollend weer te krijgen, zodat u niet die hard verdiende winsten verliezen of gevreesde lage T symptomen lijden.

Arimistane is uitstekend voor gebruik als een testosteron booster na uw steroïden cyclus, met name omdat het een zelfmoord aromatase-remmer en zal niet leiden tot een rebound of piek in oestrogeenniveaus omdat het effecten zijn onomkeerbaar – met andere woorden, het blokkeert oestrogeen en houdt het op die manier en dat is precies wat je nodig hebt als je gaat om uw testosteron niveaus terug te krijgen waar ze moeten zijn.

Arimistane staat erom bekend dat het het luteïniserend hormoon kan verhogen, wat direct bijdraagt aan het verhogen van testosteron. En terwijl Arimistane kan krachtig zijn wanneer gebruikt op zijn eigen, kan het goed werken met andere ingrediënten om testosteron niveaus te verbeteren nog meer en snel uw winsten naar een hoger niveau.

Wat zijn de andere ingrediënten die soms met Arimistane worden gecombineerd in testosteronverhogende of PCT-supplementen? De belangrijkste die je zult tegenkomen zijn:

 • Fenegriek – om op natuurlijke wijze testosteron te stimuleren en mogelijk te helpen bij vetverbranding. Dit is een ingrediënt dat in veel natuurlijke bodybuilding supplementen wordt aangetroffen.
 • Horny goat weed – wordt verondersteld enige verbetering te brengen in de productie van stikstofmonoxide, wat helpt bij spiergroei en prestaties.
 • Tongkat Ali – kan worden gebruikt om de hormonale gezondheid te verbeteren en mogelijk een impuls te geven aan de lichaamssamenstelling.
 • Tribulus terrestris – misschien wel de bekendste natuurlijke testosteronversterker, hoewel er geen eenduidig onderzoek is gedaan naar de werkelijke effectiviteit ervan. Hoe dan ook, in combinatie met Arimistane in PCT-supplementen kan het die extra boost aan je testosteron geven die het meest nodig is op het moment van onderdrukte natuurlijke productie.
 • L-Citrulline – dit aminozuur verbetert mogelijk de productie van stikstofmonoxide en de bloedstroom. Dit kan een prestatieverhogend effect toevoegen aan een op Arimistane gebaseerd supplement.

Dit zijn slechts een paar van de ingrediënten die je zou kunnen zien gekoppeld aan Arimistane in een aantal van de voedingssupplementen die er zijn die nog steeds gebruik maken van deze aromatase-remmer als een ingrediënt. Al deze ingrediënten kunnen misschien samenstellen wat Arimistane kan bereiken als een aromatase-remmer, maar voor het grootste deel zijn hun specifieke voordelen voor het lichaam niet altijd wetenschappelijk bewezen of volledig begrepen – noch zijn de mogelijke bijwerkingen van het combineren van Arimistane met een of meer andere ingrediënten.

Arimistane voor nakuur

Dit is een nuttige AI voor post-cyclustherapie-doeleinden, of je nu een cyclus van steroïden, SARM’s of prohormonen hebt gedaan.

Deze stoffen onderdrukken gewoonlijk je natuurlijke testosteron tot een zeer laag niveau, dus zonder PCT krijg je te maken met de ernstige bijwerkingen van een laag testosterongehalte – iets wat geen enkele man wil meemaken. Niet alleen dat, maar u zult ook verliezen een groot deel van elke spier die je hebt net opgedaan tijdens uw cyclus. Dit is waar Arimistane wordt een krachtig wapen voor het herstellen van testosteron snel en geven u tijd voor de natuurlijke hormoon functie van uw lichaam om weer op te starten.

Arimistane wordt beschouwd als een van de beste PCT-ingrediënten om te gebruiken, zowel omdat het niet moeilijk te krijgen is en omdat het uiterst effectief is om je te helpen herstellen. Maar dit is een samenstelling die u waarschijnlijk eerder zult gebruiken in een supplement, dan een die u afzonderlijk zult kopen zoals andere AI’s of SERM’s die voor PCT worden gebruikt.

PCT-specifieke supplementen bevatten niet alleen Arimistane, maar ook andere ingrediënten waarvan bekend is dat ze helpen bij het herstel en het behoud van de winst na de steroïde cyclus. Net als alle supplementen zijn niet al deze PCT-producten gelijk geschapen en terwijl sommige op Arimistane gebaseerde PCT-supplementen van hoge kwaliteit zijn, kunnen andere zeer twijfelachtig zijn, dus het is van cruciaal belang om niet alleen alle ingrediënten in het PCT-supplement te onderzoeken, maar ook het bedrijf erachter.

In de VS heeft de FDA geoordeeld dat Arimistane geen legaal ingrediënt is om in dergelijke supplementen te gebruiken omdat het een aromataseremmer is, en daarom niet in aanmerking komt om als voedingssupplement te worden beschouwd op dezelfde manier als natuurlijke plantenextracten en aminozuren dat zijn. Dit maakt het kopen van PCT-supplementen op basis van Arimistane tot een grotere uitdaging dan het gemiddelde bodybuildingsupplement.

Een van de weinige PCT-supplementen die gemakkelijk te vinden is en Arimistane bevat, wordt gemaakt door Hi-Tech Pharmaceuticals en wordt gepromoot als een alles-in-één PCT-formule die oestrogeen beperkt en gezonde testosteronniveaus bevordert nadat je een cyclus van prohormonen of steroïden hebt voltooid. Dit specifieke supplement bevat geen andere actieve ingrediënten naast 50mg van Androsta 3,5-dien-7,17-dione met twee tabletten die dagelijks moeten worden genomen voor PCT gebruik.

Gebruikers van Arimistane voor PCT verklaren dat ze hebben gezien bevredigend vet verlies en goed behoud van winsten na een cyclus. Geen bijwerkingen te melden is een gemeenschappelijk thema onder de gebruikers van deze verbinding, waardoor het een van de zeer weinige verbindingen die atleten ooit zal gebruiken dat wordt geleverd met zeer weinig bijwerkingen risico bij gebruik bij een verstandige dosering.

Ondanks de juridische problemen die sommige andere supplementenmakers hebben afgesloten van het ontwikkelen en verkopen van op Arimistane gebaseerde PCT supplementen, blijven andere merken beschikbaar en gemakkelijk online te kopen. Dit soort formule maakt het eenvoudig om een krachtige aromatase-remmer te verkrijgen, hetzij voor PCT of on-cycle gebruik voor mensen die liever niet winkelen op de zwarte markt voor voorgeschreven AI’s.

Arimistane dosering

Als u ervoor kiest om Arimistane als een op zichzelf staande verbinding te gebruiken in plaats van als onderdeel van een commercieel PCT-supplement, is het van het grootste belang om met een lage dosis te beginnen, zodat u zowel de positieve effecten die het heeft als de mogelijke bijwerkingen kunt evalueren. Voor Arimistane PCT-gebruik wordt vaak begonnen met een hogere dosis aan het begin van de PCT-cyclus en wordt de dosis gedurende de cyclus verlaagd.

75mg tijdens week 1, gevolgd door 50mg voor de volgende 2 weken en het doen van de laatste week op 25mg per dag moet effectief zijn voor alle, maar de meest hardcore steroïde of prohormoon gebruikers, waar je nodig zou kunnen hebben om nog eens 25mg per dag toe te voegen aan elk van deze doseringen.

Als u wilt gebruiken Arimistane in een cyclus voor prestatieverbetering, dosering verhoogt vrij aanzienlijk, zodat u die prestaties effecten krijgt. Beginnend bij 100 mg per dag voor een cyclus van 6 weken zal u een goed idee geven van wat deze verbinding u kan helpen bereiken. Het is niet ongehoord voor mensen om deze dosis te verhogen tot 200 mg per dag, maar dat moet alleen worden geprobeerd nadat u enige ervaring met het gebruik van Arimistane hebt gehad.

Bijwerkingen van Arimistane

Arimistane wordt beschouwd als een zeer bijwerking vriendelijke verbinding in dat er weinig tot geen meldingen van bijwerkingen, maar we moeten in gedachten houden dat dit niet een breed bestudeerde verbinding of een die aan de top van de lijst te worden gebruikt door bodybuilders, dus er is veel minder het delen van ervaringen met Arimistane in vergelijking met een aantal van de meer populaire aromatase-remmers.

In een studie over een soortgelijke aromataseremmer die 8 weken liep met 16 weerstand getrainde mannen, werden geen nadelige bijwerkingen gemeld of gevonden in klinische tests.

Sommige supplementen die Arimistane bevatten zullen adviseren het gebruik van het product te staken als u symptomen ervaart zoals duizeligheid, verhoogde hartslag of overgeven. Hoewel ik geen significante rapporten ben tegengekomen van mensen die deze bijwerkingen hebben ervaren, is het een mogelijkheid met vrijwel elke verbinding die we nemen, afhankelijk van hoe elk individu erop reageert – dus we kunnen deze eventuele andere symptomen beschouwen als een laag risico met Arimistane, maar nog steeds om in gedachten te houden. Zoals altijd zal uw dosering in grote mate uw risico op bijwerkingen bepalen, dus het is gewoon gezond verstand om de dosering op een gematigd niveau te houden (wat nog steeds uitstekende voordelen biedt).

Veel gestelde vragen over Arimistane

Blokkeert Arimistane DHT?

Blokkeert Arimistane DHT?

Arimistane kan oestrogeen blokkeren. DHT (Dihydrotestosteron) is een krachtig androgeen hormoon dat in het lichaam op natuurlijke wijze uit testosteron wordt gemaakt. Dus wanneer Arimistane de testosteronspiegel verhoogt, kunnen we verwachten dat DHT ook toeneemt. DHT kan echter ook worden aangemaakt door DHEA, dat nauw verwant is aan Arimistane.

Een van de belangrijkste effecten van verhoogde DHT bij sommige mensen is haaruitval of mannelijke kaalheid. Dit is niet bekend als een probleem met Arimistane, want terwijl het testosteron kan verhogen, doet het dit niet op het niveau dat anabole steroïden doen en dat is waar je last hebt van de androgene bijwerkingen zoals haaruitval. Arimistane is dus geen DHT-blokker – het is een oestrogeenblokker.

Waar is Arimistane goed voor?

Door zich permanent te binden aan het aromatase-enzym, houdt Arimistane oestrogeen onder controle en voorkomt het de rebound van oestrogeen die zo vaak kan voorkomen met een aromataseremmer die geen zelfmoord-AI is zoals Arimistane is. Het kan helpen verlagen oestrogeen niveaus terwijl u steroïde of prohormoon verbindingen die aromatize gebruikt, en kan helpen verhogen testosteron niveaus tijdens uw post cyclus therapie periode.

Tijdens PCT Arimistane is nuttig voor het helpen behouden van de winsten die u hebt gemaakt tijdens uw cyclus die anders verloren kunnen gaan als gevolg van lage testosteronspiegels; daarom Arimistane is ook nuttig in het helpen u voorkomen dat de talloze nadelige gevolgen van lage testosteron van lage energie, spier verlies en vet winst, tot libido en geestelijke gezondheid.

Is Arimistane legaal?

In de meeste landen is Arimistane legaal om te kopen, maar het is niet legaal om te gebruiken in sportcompetities of professionele sporten van welke aard dan ook, omdat het is opgenomen in de lijst van verboden prestatieverhogende middelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat Arimistane, als aromataseremmer, het oestrogeenniveau verlaagt en dus theoretisch kan helpen bij spiergroei.

Dit plaatst Arimistane in de klasse van prestatiebevorderende middelen volgens antidopingagentschappen, dus het is belangrijk om te weten dat Arimistane ook wordt gebruikt als ingrediënt in sommige PCT-supplementen, dus deze moeten ook worden vermeden als u getest gaat worden.

Volgens het voedselagentschap is het niet legaal om Arimistane in supplementen te gebruiken omdat het een aromataseremmer is, en geen kruid, aminozuur, vitamine of ander soort ingrediënt dat in fitnesssupplementen mag worden gebruikt. De FDA definieert Arimistane in feite als een geneesmiddel op recept, ook al wordt het niet in de medische sector gebruikt.

Alleen al het feit dat Arimistane een aromataseremmer is, plaatst het in de categorie van ingrediënten die supplementenmakers wettelijk niet in hun producten mogen opnemen in de Nederland – sommigen beweren dit echter nog steeds te doen, hoewel we hebben ontdekt dat veel van deze ingrediënten in feite een nauw verwante verbinding zijn die lijkt op DHEA in plaats van Arimistane zelf.

Kun je Arimistane stapelen?

Hoewel het technisch gezien niet als een stack wordt beschouwd, wordt Arimistane vaak gecombineerd met andere ingrediënten in fitnesssupplementen. Veel van deze andere ingrediënten zijn vaak natuurlijke ingrediënten waarvan bekend is of waarvan gedacht wordt dat ze een positieve invloed hebben op testosteron, metabolisme, spiergroei en energie.

Enkele van deze natuurlijke ingrediënten waarmee Arimistane vaak in supplementen wordt gecombineerd zijn fenegriek, tribulus terrestris, Mucuna Pruriens en aminozuren zoals L-Citrulline.

De meeste supplementen die Arimistane bevatten worden gepromoot als natuurlijke testosteron boosters of PCT ondersteunende supplementen. Arimistane wordt door de FDA niet beschouwd als een legaal ingrediënt voor voedingssupplementen vanwege zijn classificatie als een aromataseremmer.

Wat is de beste nakuur voor prohormonen?

Soms is het herstel van een prohormonen kuur moeilijker dan de anabolen kuur. Meestal zal ik vasthouden aan Clomid gecombineerd met een AI zoals Arimidex. Afhankelijk van hoeveel u hebt gebruikt en hoe lang de kuur was, zou ik overwegen het gebruik van Nolvadex samen met een aromatase-remmer.

Mijn conclusie en aanbeveling

Arimistane is een aromataseremmer die het aromatase-enzym blokkeert zodat het testosteron niet kan omzetten in oestrogeen. Het is in staat om te verminderen en oestrogeen niveaus te controleren, waardoor het gemakkelijker is om de oestrogeen gerelateerde bijwerkingen die we vaak zien bij het gebruik van steroïden en andere anabole verbindingen die normale testosteron niveaus onderdrukken en aromatize zodat testosteron wordt omgezet in oestrogeen te controleren; aangezien Arimistane dit conversieproces kan blokkeren is het nuttig voor zowel het verlagen van oestrogeen en het houden van het op het lage niveau dat het moet zijn bij mannen.

Als je van deze gids genoten hebt en meer echte, NO-BS informatie over cycling steroïden wilt, pak dan Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}