Aromasin nakuur

door Thijs // 7 september, 2022  

Aromasin (Exemestane) is een geneesmiddel voor de behandeling van borstkanker, ontworpen voor de behandeling van borstkanker bij vrouwen die postmenopauzaal zijn en die de ziekte nog hebben na het gebruik van een SERM geneesmiddel zoals Clomifeencitraat (Clomid).

Aromasin is een krachtige aromataseremmer, waardoor het ook zo gewaardeerd wordt door mensen die anabole steroïden gebruiken.

Het belangrijkste gebruik dat je zult hebben voor Aromasin is om het te gebruiken op een steroïde cyclus om oestrogeen gerelateerde bijwerkingen te stoppen met de belangrijkste is gynaecomastie (gyno).

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en bevordert NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik gebruik momenteel deze supplement stack.

In deze gids, zul je leren:

Wat is Aromasin (Exemestane)?

Exemestane, de werkzame stof en chemische naam van Aromasin, werkt door het blokkeren van de effecten van oestrogeen in het borstweefsel, zodat de groei van kanker kan worden beperkt of gestopt.

Deze borstweefsel gerichte oestrogeen blokkerende werking van deze aromatase-remmer is nuttig voor bodybuilders die anabole steroïden gebruiken met aromatiserende effecten die oestrogene bijwerkingen veroorzaken – in het bijzonder gynaecomastie (gyno), of mannelijke borst weefselvergroting.

Als we gyno laten ontstaan terwijl we steroïden gebruiken, zijn de effecten niet alleen lelijk en gênant om naar te kijken, maar ze kunnen ook onmogelijk weg te krijgen zijn zonder operatie. Dus het gebruik van een aromatase remmer zoals Aromasin is een van de belangrijkste dingen die een mannelijke steroïde gebruiker moet doen.

Auteur’s Opmerking: Voor echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet je kijken naar Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op de eerste hand ervaring, geen theorie.

Aromasin voor gynaecomastie en oestrogeen controle

Aromatase-remmers waaronder Aromasin zijn uitgegroeid tot een essentieel instrument voor steroïde gebruikers in de strijd tegen oestrogeen gerelateerde bijwerkingen tijdens een steroïde cyclus.

Een van de meest gevreesde oestrogene bijwerkingen van steroïden die aromatize is gynaecomastie – mannelijke borst weefsel uitbreiding. Als niet adequaat gecontroleerd dan deze voorwaarde kan worden onomkeerbaar door alle middelen naast invasieve chirurgie.

Bijkomende oestrogeen gerelateerde bijwerkingen die we moeten controleren met een aromatase remmer zijn onder meer het vasthouden van water en de hoge bloeddruk die kan komen met het toestaan van het vasthouden van water een hoog niveau te bereiken.

AI’s zoals Aromasin werken meer universeel dan een ander type drug dat populair is bij steroïde gebruikers; SERM’s die selectief zijn in het weefsel dat ze richten. Aromasin aan de andere kant kan verlagen totale serum oestrogeen niveaus door het blokkeren van het proces van aromatization. Wanneer de steroïden die je gebruikt testosteron omzetten in oestrogeen, is dit een aromatiserende proces en een die de meeste steroïden zal veroorzaken.

Aromasin is een krachtige en effectieve manier om je oestrogeenniveaus te verlagen terwijl op een steroïde cyclus, zodat u kunt verminderen of zelfs volledig te voorkomen oestrogene bijwerkingen zoals gyno, en dit geneesmiddel is bekend dat het zeer effectief is bij het verlagen van oestrogeen.

Studies tonen aan dat Aromasin oestrogeenniveaus kan verlagen en testosteron concentraties bij mannen kan verhogen. Het bleek dat het geneesmiddel snel werkt om te beginnen met het onderdrukken van oestrogeen, met een concentratie van het geneesmiddel op zijn hoogste niveau slechts een uur na een 25mg dosering, en het maximale niveau van oestrogeen onderdrukking werd gezien op de 12 uur markering.

Aromasin Dosering

Aromasin tabletten in hun oorspronkelijke vorm gemaakt door Pfizer zijn een ronde pil vorm met een dosering van 25 mg per tablet. Aromasin is een zeer krachtige aromatase remmer en nieuwe gebruikers, evenals ervaren, zullen merken dat voortdurende aanpassingen niet alleen ideaal zijn, maar aanbevolen als het gaat om zowel uw dosering en frequentie.

In plaats van gewoon te kopiëren wat iemand anders neemt, kun je het beste resultaat krijgen van het verzachten van oestrogene bijwerkingen zonder meer Aromasin te nemen dan je nodig hebt en het vinden van een balans tussen effectieve oestrogeen controle en het vermijden van nadelige bijwerkingen.

Aromasin dosering tijdens het gebruik van anabole steroïden

Lage doses Aromasin zijn effectief bij het verminderen van oestrogeen niveaus tijdens een steroïde cyclus. Dit is niet een drug die moet worden genomen elke dag terwijl je op een cyclus, en de meeste van de tijd een twee tot drie dagen per week is administratie doet het werk.

De meeste mensen zullen vinden dat 12,5 mg om de twee dagen zeer goed werkt, maar uw dosis en frequentie zal sterk afhangen van de intensiteit van de steroïden die u gebruikt en uw individuele gevoeligheid voor oestrogeen en Aromasin zelf.

In zeldzame omstandigheden zullen sommige jongens vinden dat een 25mg dosis om de twee dagen of zelfs elke dag nodig is om oestrogeen op afstand te houden, maar als gevolg van mogelijke effecten op het cholesterol moet dit hoge niveau van Aromasin inname alleen worden gedaan voor een korte periode van tijd als dat nodig is.

Aromasin Dosering voor vrouwen

Vrouwen die steroïden gebruiken hebben niet dezelfde zorgen als mannen als het gaat om oestrogeen niveaus. Bovendien, Aromasin is een zeer krachtige remmer van oestrogeen, zodat jonge vrouwen zullen niet willen oestrogeen niveaus te verminderen in de mate dat deze drug in staat is om.

Sommige vrouwen die steroïden gebruiken en zich zorgen maken over het vasthouden van water kunnen ervoor kiezen om Aromasin te gebruiken in een lage dosering van slechts een halve tablet twee keer per week, aan te passen indien nodig en veel vrouwen zullen vinden dat zelfs dit bedrag aan de hoge kant is. Dit komt neer op 12,5 mg per dosis met een 25 mg tablet.

Aromasin Dosering voor Verhoogde Endogene Testosteron Afscheiding en nakuur

Het is bekend dat Aromasin in staat is om de afgifte van luteïniserend hormoon en follikel stimulerend hormoon te stimuleren die beide nodig zijn voor de productie van testosteron. Maar de zeer dramatische en effectieve manier waarop Aromasin in staat is om oestrogeen te onderdrukken kan in feite zijn ondergang zijn voor PCT gebruik, waar je als man wel een laag niveau van oestrogeen nodig hebt om testosteron weer te normaliseren. Daarom worden SERM’s zoals Nolvadex en Clomid meestal aanbevolen voor PCT.

Sommige mensen zullen zowel die SERM en de AI Aromasin combineren voor PCT, en terwijl studies hebben aangetoond dat een SERM-AI combinatie contraproductief kan zijn bij gebruik van andere aromatase-remmers, lijkt dit niet het geval te zijn met Aromasin. Een maximale dosering van 25mg per dag voor Aromasin tijdens PCT gedurende 2 weken kan worden gecombineerd met Nolvadex tot 40mg per dag gedurende 4 weken als een effectieve PCT cyclus – maar veel mannen zullen merken dat de SERM alleen genoeg is om adequaat de testosteron functie te herstellen en je winsten te behouden.

Aromasin vs Nolvadex voor PCT

De twee belangrijkste doelen van PCT zijn om te helpen uw testosteron herstel en het behoud van de winsten die je hebt gemaakt op je steroïde cyclus. Aromasin en Nolvadex zijn beide bekend dat ze zeer goed werken om uw oestrogeenniveaus en de bijbehorende bijwerkingen te verminderen terwijl u steroïden gebruikt – maar hoe zit het na uw steroïde cyclus tijdens post-cyclus therapie?

De SERM Nolvadex is misschien wel de meest gebruikte drug voor post-cyclus therapie om testosteron productie te stimuleren en helpen krijgen uw normale hormonale functie weer op de rails na de extreme testosteron onderdrukking die steroïden veroorzaken. Naast het helpen verlagen van uw circulerende oestrogeenniveaus terwijl je op een steroïde cyclus, Aromasin heeft het andere gunstige effect van het stimuleren van de natuurlijke testosteron productie en dit kan het aantrekkelijk maken voor PCT doeleinden.

Een van de opvallende factoren van deze AI in vergelijking met een aantal van de oudere (maar nog steeds populaire) producten zoals Arimidex is dat het ook kan verhogen Insuline-Like Growth Factor-1 (IGF-1), dat is iets dat andere AI’s zijn niet bekend te kunnen doen. Dit verhoogt uw algehele anabole toestand die gaat worden van cruciaal belang voor het behoud van uw winsten, die gemakkelijk kan wegvallen na uw steroïde cyclus als je afdaalt naar een meer katabole toestand waar spierweefsel verloren gaat.

Dus terwijl dit lijkt te maken Aromasin een zeer aantrekkelijke PCT keuze, het is niet helemaal zo eenvoudig en in feite de zeer krachtige oestrogeen verlagend effect van Aromasin kan blijken te zijn ondergang voor PCT gebruik – terwijl we zeker niet willen dat hoger dan normaal oestrogeen niveaus (mannen moeten altijd een zeer kleine hoeveelheid), het volledig onderdrukken of tot extreem lage niveaus zoals Aromasin doet kan resulteren in een grote moeilijkheid in de testosteron productie terug te gaan naar normale niveaus omdat dat proces een bepaalde hoeveelheid oestrogeen vereist en het is heel goed mogelijk dat Aromasin gewoon te krachtig is in het oestrogeen onderdrukkings proces om van groot nut te zijn tijdens PCT.

Dit is de reden waarom een SERM zoals Nolvadex wordt het vaakst gebruikt en aanbevolen voor PCT over de AI Aromasin. Voor de meeste anabole steroïden gebruikers, behalve de meest hardcore en geavanceerde, Nolvadex is alles wat je vaak nodig hebt en een AI kan niet nodig zijn helemaal niet ondanks het feit dat meer en meer steroïde gebruikers beweren dat AI’s zijn essentieel vooral voor het beheersen van het vasthouden van water.

Deze bijwerking kan en moet ook worden aangepakt door het dieet en met enige inspanning kunnen de meeste steroïdengebruikers vinden dat het gebruik van Aromasin tijdens PCT helemaal niet nodig is of alleen nodig bij zeer lage doses. Aromatase remmers worden het best gebruikt waar ze het meeste voordeel bieden, en dat is tijdens een steroïde cyclus om te beschermen tegen zowel oestrogene en progestageen bijwerkingen.

Aromasin Bijwerkingen

Over het algemeen wordt Aromasin beschouwd als een goed verdraagbaar geneesmiddel door de meeste mannen die het gebruiken. De bijwerkingen hebben duidelijk een ander profiel tussen mannen en vrouwen als gevolg van de verschillende rollen oestrogeen speelt in elk geslacht. Mannen vereisen slechts lage niveaus van oestrogeen, terwijl voor vrouwen, het is het belangrijkste geslachtshormoon.

De meeste van de bekende bijwerkingen van Aromasin hebben betrekking op het gebruik ervan als een geneesmiddel tegen kanker. Vrouwen die Aromasin nemen voor de behandeling van borstkanker nemen dit geneesmiddel meestal voor twee of drie jaar, of zelfs langer. Dit is aanzienlijk langer dan de korte perioden dat bodybuilders gebruik maken van Aromasin, hetzij tijdens een steroïde cyclus of soms tijdens post-cyclus therapie; in elk geval zul je waarschijnlijk Aromasin gebruiken voor een paar weken op zijn hoogst. Het is te verwachten dat het gebruik van de drug voor meerdere jaren achtereen waarschijnlijk aanzienlijk groter risico op bijwerkingen dan de korte tijd gebruik van Aromasin voor bodybuilding doeleinden.

Het medisch gebruik van Aromasin kan mogelijk leiden tot deze veel voorkomende bijwerkingen:

Gewrichts-, bot- of spierpijn

Oestrogeen is belangrijk voor het bot mineraalgehalte en de gezondheid van de botten, maar de korte termijn gebruik van deze drug door steroïde gebruikers is het onwaarschijnlijk dat een merkbaar effect op dit gebied veroorzaken. Als u toestaat dat uw oestrogeen niveaus te ver dalen, kan enige gewrichts- en botpijn worden ervaren en dit verdwijnt meestal zodra uw gebruik van Aromasin stopt.

Bot mineraal inhoud

Een van de bijwerkingen bodybuilders en atleten kunnen het meest bezorgd over zijn is de mogelijkheid voor Aromasin om het botmineraalgehalte te verlagen, die mogelijk kan leiden tot een hoger risico op fracturen en osteoporose. Maar we moeten ook niet vergeten dat veel steroïden eigenlijk het bot mineraal gehalte verbeteren, zodat dit Aromasin nadeel enigszins kan worden gecompenseerd en wordt, net als zo veel bijwerkingen, gedacht aan een zeer individuele reactie op de drug waar het een zorg kan zijn voor sommige gebruikers, maar helemaal niet voor anderen.

Vermoeidheid

Een ander effect van het verminderen van oestrogeen onder een bepaald punt is het begin van vermoeidheid, soms tot een chronisch niveau. Het wijzigen van uw dosering van Aromasin kan deze ongewenste bijwerking onder controle krijgen.

Cholesterol

Een andere bijwerking gebied om te overwegen met Aromasin is cholesterol. Er is nog steeds tegenstrijdig bewijs met betrekking tot het effect dat dit geneesmiddel heeft op cholesterol, met een aantal studies die geen effect en andere die een negatief effect laten zien.

Het meest van belang voor steroïden gebruikers is dat steroïden zelf vaak een negatieve invloed hebben op het cholesterol, dus zelfs als Aromasin slechts een milde invloed heeft op je cholesterol als een individu, kan dit worden verlicht veel meer substantieel terwijl je een cholesterol-beïnvloedende anabole steroïden gebruikt. Dus als je weet dat je gevoelig bent voor cholesterol problemen, is het bijhouden van nauwe gaan al een prioriteit terwijl u gebruik maakt van steroïden en moet worden gedaan nog meer als je gebruik maakt van Aromasin of een andere aromatase-remmer.

Een aspect dat kan komen als een verrassing voor nieuwe gebruikers van Aromasin is dat het in staat is om milde androgene bijwerkingen te vertonen. Dit is een steroïdale aromatase remmer, in tegenstelling tot andere AI’s gebruikt door anabole steroïden gebruikers die meestal niet-steroïdaal zijn. Het zal hogere doses Aromasin voor een androgene effecten merkbaar te worden wel en ze zouden vrijwel zeker zwak van aard, zoals een mild geval van acne die nauwelijks merkbaar voor veel mensen. Degenen met een hogere gevoeligheid voor androgene bijwerkingen, zoals acne en haaruitval moeten zich bewust zijn van dit potentieel met Aromasin wel.

Andere kleine bijwerkingen die worden vermeld voor Aromasin door vrouwen die het gebruiken als een medicijn zijn onder andere:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Verstoorde maag
  • Diarree
  • Angst
  • Opvliegers
  • Zweten
  • Misselijkheid
  • Slapeloosheid
  • Depressie

Nogmaals deze effecten zijn relatief onwaarschijnlijk bij mannelijke steroïde gebruikers met behulp van deze drug voor oestrogeen controle, tenzij zeer hoge doses worden genomen of Aromasin wordt gebruikt voor langere periodes van tijd dan wordt aanbevolen of nodig is voor onze behoeften van oestrogeen controle.

Veel gestelde vragen in verband met Aromasin

Zijn Arimidex en Aromasin hetzelfde?

Beide geneesmiddelen zijn aromatase-remmers en beide zijn ontworpen om borstkanker bij postmenopauzale vrouwen te behandelen. Het zijn echter twee verschillende geneesmiddelen waarbij Arimidex een niet-steroïdale aromatase remmer is terwijl Aromasin een steroïdale AI is, dus er zijn duidelijke verschillen tussen de twee.

Het is bekend dat steroïdale AI’s zoals Aromasin hormonale effecten kunnen hebben naast een verlaging van oestrogeen die we niet krijgen met Arimidex. Verdere effecten van de verschillen tussen deze twee soorten AI’s worden nog onderzocht voor wat betreft hun impact op medische gebruikers van het geneesmiddel.

Kan Aromasin leverschade veroorzaken?

Aromasin wordt gemetaboliseerd door de lever en hoewel bekend is dat metabolieten worden gevormd tijdens dit proces, is het nog niet volledig begrepen hoe toxisch ze kunnen zijn, als ze al toxisch zijn. Er zijn zeldzame gevallen van ernstige hepatotoxiciteit bij het gebruik van Aromasin in een zeer klein aantal vrouwen die het langdurig gebruiken voor de behandeling van kanker, maar de studie stelt dat dit een klein risico is dat wordt gecompenseerd door het voordeel van het geneesmiddel. Het is onbekend of levertoxiciteit een risico is voor steroïden gebruikers die Aromasin gebruiken, maar de potentiële levertoxiciteit van sommige anabole steroïden moet een veel grotere zorg zijn.

Veroorzaakt Exemestane vermoeidheid?

Vermoeidheid, moeheid of zwakte kan worden gemeld door vrouwen die Aromasin gebruiken voor medische doeleinden, maar dit wordt niet beschouwd als een groot probleem voor mannen die dit geneesmiddel gebruiken tijdens het gebruik van steroïden, tenzij je in het proces bent van een serieuze cutting fase waar je dieet wordt beperkt, en het is mogelijk dat Aromasin eventuele vermoeidheid kan versterken tijdens deze periode. Het nemen van een te hoge dosering Aromasin kan ook leiden tot chronische vermoeidheid en als dit gebeurt, moet het verlagen van je dosis het probleem snel verhelpen.

Heeft Aromasin invloed op het cholesterolgehalte?

In een 12 maanden durende studie gericht op vrouwen die dit geneesmiddel gebruiken voor borstkanker werd vastgesteld dat Aromasin een neutraal effect heeft op het cholesterol, dus het verhoogde of verlaagde de niveaus niet in het algemeen. Dit betrof zowel totaal cholesterol, als HDL niveaus (dat is het goede cholesterol type). Aromasin had ook geen invloed op de niveaus van slechte cholesterol (LDL). Er was eigenlijk een voordeel gevonden in deze studie waar Aromasin de niveaus van triglyceriden verlaagde, zodat minder vet lipiden worden opgeslagen in het bloed.

Ondanks deze studie, hebben sommige andere studies aangetoond dat Aromasin in feite het HDL niveau verlaagt bij sommige vrouwen. Dit vertelt ons dat de effecten zeer individueel kunnen zijn tussen mensen, en deze resultaten niet noodzakelijkerwijs van invloed zijn op mannen die Aromasin gebruiken over korte perioden van tijd tijdens het gebruik van anabole steroïden.

Echter, te wijten aan het feit dat veel steroïden een negatieve invloed hebben op het cholesterol is het mogelijk dat een krachtige aromatase remmer zoals Aromasin dit negatieve effect op je cholesterolgehalte kan versterken, waardoor het van cruciaal belang is dat je het cholesterolgehalte in de gaten houdt en maatregelen neemt om een gezond cholesterolgehalte te behouden gedurende deze tijd door het consumeren van een cholesterol-vriendelijk dieet.

Veroorzaakt Exemestane botverlies?

Aromatase-remmers, waaronder Aromasin, staan erom bekend dat ze de botmineraaldichtheid verminderen, wat kan leiden tot een hoger risico op botbreuken en meer ernstige ziekten zoals osteoporose. Exemestane heeft in studies aangetoond dat het mogelijk leidt tot minder botverlies dan andere aromataseremmers vanwege de iets andere androgene structuur.

Deze studies zijn echter op vrouwen die een groter risico op bot verlies van verlaagde oestrogeen niveaus die Aromasin veroorzaakt, Er zijn geen studies op mannen die dit geneesmiddel gebruiken om steroïde bijwerkingen te bestrijden om te zien of het hetzelfde risico voor bot verlies of osteoporose kan opleveren.

Hoeveel kost Aromasin?

Dit zal sterk afhangen van waar je woont en hoe je van plan bent om dit geneesmiddel te verkrijgen. Dit is een receptplichtig geneesmiddel, maar je krijgt er gegarandeerd nooit een recept voor omdat het bijna altijd alleen wordt voorgeschreven puur voor de behandeling van borstkanker. Als je wel een recept krijgt, kost Aromasin meer dan $ 1000 voor een pakje van 30x25mg tabletten in de VS. In vergelijking, andere landen die gesubsidieerde geneesmiddelen zoals Australië kunnen mensen met een recept om Aromasin te kopen voor zo laag als $ 10 per doos.

In werkelijkheid zullen de meeste steroïde gebruikers Aromasin niet op recept krijgen dus zullen ze zich wenden tot de zwarte markt of onderzoek chemische laboratoria waar je Aromasin kunt krijgen in vloeibare vorm alleen. Kosten zullen variëren van een van beide bronnen, maar in het algemeen wordt dit niet beschouwd als een lage kosten aromatase remmer en als van plan om het te gebruiken, moet u de kosten factor in uw anabole steroïden budget.

Mijn conclusie en aanbeveling

Aromasin is een aromatase remmer dus het verlaagt je hele oestrogeen niveaus, en gyno wordt veroorzaakt door de overmaat aan oestrogeen wanneer je aromatizing steroïden zoals testosteron en derivaten van testosteron zoals Dianabol (DBol) gebruikt. Omdat Aromasin zo effectief is in het verlagen van oestrogeen, mogelijk wel 85%, zou het goed moeten werken om het risico op gyno te voorkomen of in ieder geval sterk te minimaliseren.

Als je genoten hebt van deze gids en je wilt meer echte, NO-BS informatie over cycling steroïden, pak dan Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}