Clenbuterol bijwerkingen

door Thijs // 7 september, 2022  

Als het gaat om bodybuilding en lichaamsbouw wedstrijden, is Clenbuterol uitgegroeid tot een van de meest wenselijke drug te gebruiken tijdens de wedstrijd voorbereiding waar een snelle en efficiënte vetverbranding is het belangrijkste doel om de meest gebeiteld, gedefinieerd lichaamsbouw mogelijk te maken.

Clen wordt geleverd met twee grote voordelen voor de prestaties gebruik, maar veruit de meest wenselijke en belangrijke voordeel van Clen dat mensen trekt om het te gebruiken is de vetverbranding effecten. Op de tweede plaats komt het vermogen om de cardiovasculaire prestaties te verbeteren.

Als u op zoek bent naar een krachtige vetverbranding drug te versnellen en verbeteren van uw resultaten, is Clenbuterol een verbinding die u moet overwegen? Of is het veel te gevaarlijk om te gebruiken? Met zo veel beroemdheden het gebruik van Clenbuterol, zeker het moet de beste keuze voor het verliezen van gewicht snel? Dit zijn de vragen die we stellen bij de vraag of Clenbuterol is zowel veilig en effectief te gebruiken om vet te verbranden.

Maar lange lijst van potentiële bijwerkingen Clenbuterol’s is waarschijnlijk om u te laten stoppen en na te denken of dit is een drug die u wilt riskeren te nemen, ondanks de duidelijke voordelen.

In deze gids, zult u leren:

Wat is Clenbuterol (Clen)?

Clenbuterol wordt vaak gebruikt door steroïde gebruikers, en gebruikt naast anabole steroïden in stack, maar Clen zelf is niet een steroïde. Clenbuterol is een medicijn dat werkt als een stimulans van het sympathische zenuwstelsel.

Het wordt gebruikt als een decongestivum en bronchodilatator voor mensen die lijden aan ademhaling gerelateerde aandoeningen zoals astma. Het is ook geclassificeerd als thermogene drug (verhoogt de warmte door het stimuleren van de stofwisseling), en het is deze bijzondere eigenschap die heeft gemaakt Clenbuterol aantrekkelijk voor mensen die willen om gewicht te verliezen – ook al gewichtsverlies is niet een bedoelde of goedgekeurde gebruik van deze drug.

Clenbuterol is beroemd geworden als een vet verlies agent als gevolg van het gebruik en de promotie door enkele van de grootste vrouwelijke beroemdheden in de wereld. Andere mensen trekken aan de bel over dit potentieel gevaarlijk gebruik, vooral met sommige beroemdheden die een extreem dunne en ongezonde lichaamsbouw promoten, en de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van het gebruik van een krachtige drug als Clen voor een doel waarvoor het niet is ontworpen.

Ondanks de risico’s blijft Clen een populaire keuze in de bodybuildingwereld om te cutten, waar het vaak wordt gebruikt in combinatie met vetverbrandende steroïden en andere niet-steroïde verbindingen.

Hoe werkt Clenbuterol?

Als een behandeling voor chronische astma en andere soortgelijke aandoeningen die de ademhaling beïnvloeden, Clenbuterol werkt uitzonderlijk goed als een bronchodilatator waar het snel en effectief helpt bij spierontspanning van de luchtwegen, zodat de luchtwegen open en normale ademhaling kan plaatsvinden.

Clen wordt ook beschouwd als een decongestivum voor medisch gebruik waar het kan vernauwen en vernauwen bloedvaten congestie te minimaliseren. Door het begrijpen van deze medische toepassingen van Clenbuterol (waar het alleen wordt gebruikt in sommige landen buiten de VS), krijgen we een eerste begrip van wat Clen kan doen voor de prestaties gebruikers.

Wat Clenbuterol’s medische toepassingen ons niet vertellen is de belangrijkste reden bodybuilders en concurrenten willen deze drug te gebruiken: voor vet verlies. Clenbuterol heeft een zeer krachtig effect op de stofwisseling en dit is de kern van de reden waarom het zo hoog gewaardeerd als een vetverbrander drug, ook al heeft geen medische goedkeuring overal in de wereld voor gewichtsverlies doeleinden.

Door stimulatie van Beta-2 receptoren, Clenbuterol verhoogt uw stofwisseling. Thermogenese is het sleutelproces in deze, die eenvoudig is een stijging van de lichaamstemperatuur als gevolg van een escalatie van cel verwarming. Aangezien de cellen meer warmte produceren, wordt deze warmte uit de cellen afgegeven en dat resulteert in een hogere lichaamstemperatuur en een sneller en efficiënter metabolisme dat sneller lichaamsvet als energie verbrandt.

Clen kan ervoor zorgen dat de stofwisseling tot een week of vijf sneller gaat werken, ook al voel je er lichamelijk niets van. Dit kan er vaak toe leiden dat mensen denken dat het niet werkt, maar je resultaten zullen je anders vertellen (zolang je doorgaat met je dieet en training om vet te verliezen). Na ongeveer vijf weken kan de effectiviteit van Clen beginnen af te nemen als je lichaam zich eraan aanpast. Deze timing verschilt per persoon, maar de meeste gebruikers zullen merken dat je tegen de vijf weken je dosis moet overwegen als je van plan bent Clen te blijven gebruiken en als je je maximale dosis nog niet hebt bereikt.

Een bonus en niet vaak gesproken over het voordeel (voor degenen die een dieet, althans) van Clenbuterol is de eetlust onderdrukkende eigenschappen. Een onderdrukking van uw eetlust gaat monumentaal te helpen terwijl dieet om te snijden uit koppig vet voor een wedstrijd – als je het gevoel honger minder vaak, je bent gewoon gaat hebben een gemakkelijkere tijd voorkomen dat over het eten of het eten van de verkeerde soorten voedsel.

Misschien is een van de redenen dat vermindering van de eetlust niet een veel besproken voordeel van Clen is, omdat niet iedereen dit effect zal ervaren. Sommige gebruikers zullen geen enkele verandering in hun eetlust voelen, terwijl anderen een plotselinge vermindering zullen constateren. Helaas is er geen mogelijke manier om te voorspellen welke categorie je zal vallen in totdat u begint met het gebruik van Clenbuterol. Eetlust onderdrukking is een effect dat niet wordt verondersteld om een middenweg te hebben. U zult waarschijnlijk ofwel ervaren het volledig, of helemaal niet.

Hoe zit het met mager spiergroei? Dit is een vaak aangeprezen voordeel van Clenbuterol. Het is waar dat Clen kan enige groei van magere massa te bevorderen, maar het is verre van een spieropbouwende verbinding. Degenen die gebruik hebben gemaakt van steroïden voor bulking eerder zal waarschijnlijk vinden Clen de spiergroei effecten te zijn bijna non-existent.

Voor gebruikers die niet gewend zijn aan het gebruik van spieraanwas verbindingen, en voor vrouwen, kan Clenbuterol zorgen voor een kleine maar merkbare toename van mager spierweefsel, die zal worden verwelkomd als een impuls aan de gedefinieerde en getonede lichaamsbouw die zich ontwikkelt als meer lichaamsvet wordt afgeworpen. Natuurlijk, te worden winnen spier moet u uw lichaam te voorzien van de vereiste calorieën. Clenbuterol heeft enig effect op de eiwitsynthese en dit geeft het een aantal milde anabole effecten, maar die op extreme calorie-tekort snijden diëten (die gebruikelijk is bij het gebruik van Clenbuterol) zal worstelen om elke massa te krijgen op alle.

Een ander voordeel van (milde) anabole werking Clenbuterol’s is dat het gemakkelijker maakt om spieren te behouden tijdens het snijden. Spier verlies of katabolisme is een strijd die je geconfronteerd wanneer het eten op een calorie-tekort met het doel van het verbranden van vet. Daarom zullen gebruikers van steroïden bijna altijd een middel willen gebruiken dat spierbehoud bevordert door de anabole activiteit te stimuleren, een positieve stikstofbalans te handhaven en katabole effecten te voorkomen. Clen is in dit opzicht niet enorm krachtig, en veel mannelijke gebruikers zullen het naast anabole steroïden voor dit doel gebruiken.

Korte-termijn Clenbuterol bijwerkingen

Het feit dat Clenbuterol is een stimulerend middel betekent dat u kunt verwachten een scala aan bijwerkingen die elk individueel zal beïnvloeden in verschillende mate. Sommige gebruikers van Clen zal aanzienlijk gevoeliger voor stimulerend middel veroorzaakt bijwerkingen, terwijl anderen zullen een hoger niveau van tolerantie hebben. Je zult gewoon niet weten welke negatieve effecten je kunt verwachten van Clenbuterol totdat je het zelf hebt gebruikt.

We kunnen nog steeds een algemeen idee van alle mogelijke bijwerkingen die zijn gemeld van degenen die hebben gebruikt Clen voor bodybuilding en competitie doeleinden.

Als je al een anabole steroïden gebruiker, kunt u verwachten Clen bijwerkingen zijn heel anders dan wat je gewend bent met steroïden. Clen is een heel ander soort verbinding en werkt dus op een heel andere manier dan steroïdhormonen.

Stimulerende type korte termijn bijwerkingen van Clenbuterol kan omvatten:

  • Schudden en beven
  • Rennende hartslag en hartkloppingen
  • Verhoogde transpiratie
  • Verhoogde angst
  • Moeite met slapen

Deze bijwerkingen, terwijl relatief kleine in vergelijking met die van anabole steroïden, worden veroorzaakt door plotselinge stimulatie Clen’s van het zenuwstelsel en kan lijken zeer vergelijkbaar met die ervaren door sommige mensen die gewone dagelijkse stimulerende middelen zoals cafeïne consumeren in grote hoeveelheden.

De meeste Clen gebruikers zullen merken dat deze bijwerkingen komen op kort na het starten van Clenbuterol en als je lichaam meer gewend raakt aan de drug kunnen ze verminderen of zelfs helemaal stoppen. In andere gebruikers, zullen deze korte termijn bijwerkingen zijn moeilijk te verdragen tot het punt dat je zou kunnen kiezen niet te gebruiken Clenbuterol at all. Degenen die lijden aan bestaande angst moet in gedachten houden de mogelijke effecten op de geestelijke gezondheid en fysieke.

Het is belangrijk om te beseffen dat zelfs als de bovenstaande effecten verdwijnen, Clenbuterol’s vetverbranding vermogen veroorzaakt door een verbeterde stofwisseling nog steeds aan de gang is. Een gebrek aan stimulerende bijwerkingen betekent niet dat Clenbuterol niet werkt, en moet niet worden opgevat als een indicatie dat u een hogere dosis nodig als uw dosering heeft het maximale niveau van uw beoogde incrementele dosering plan bereikt.

Andere korte termijn bijwerkingen naast die normaal geassocieerd met krachtige stimulerende middelen kunnen omvatten:

  • Hoofdpijn
  • Spierkrampen

Krampen kunnen tot op zekere hoogte worden verzacht door meer water te drinken en de inname van elektrolyten (met name kalium, natrium, calcium en magnesium) op peil te houden. Gehydrateerd blijven kan ook helpen bij sommige hoofdpijnen, maar elke gebruiker zal merken dat zijn reactie anders is. Meestal zijn deze bijwerkingen zal verdwijnen zo snel als twee dagen na het starten van Clenbuterol, maar in sommige gevallen kan oplopen tot een week.

Lange-termijn Clenbuterol bijwerkingen

Aanhoudende slapeloosheid kan ook een langere termijn bijwerking van Clen. In het ergste geval kunnen sommige mensen vinden zichzelf vrijwel niet in staat om te gaan slapen en dit wordt niet geholpen door halfwaardetijd Clen’s die zich uitstrekt tot bijna 36 uur, waardoor het moeilijk is om uw doses tijd om te voorkomen dat slaapproblemen. Een gebrek aan slaap heeft een negatieve invloed op uw resultaten en maakt het moeilijker voor u om te herstellen van intensieve trainingen.

Ernstigere bijwerkingen op lange termijn kunnen de hartfunctie beïnvloeden. Het hart kan lijden binnen een verrassend korte tijd als u gebruik maakt van Clenbuterol bij hoge doses. Deze schadelijke effecten kunnen veranderingen in de grootte en het gewicht van uw hart, minder hart kracht, en de algehele hart activiteit wordt gecompromitteerd.

Als gevolg van de snellere hartslag en een verhoogde dilatatie die Clen produceert, in de meest ernstige gevallen kun je harthypertrofie waar de ventrikel muren verdikken als gevolg van de stress die Clenbuterol zet op het hart. Het resultaat? Een potentiële hartaanval en mogelijk de dood.

Onnodig te zeggen, met behulp van Clenbuterol bij hoge doses is een ernstig gezondheidsrisico en moet worden vermeden ten koste van alles. Maar zelfs bij lagere doses, kunnen sommige ongelukkige gebruikers van Clenbuterol vinden zichzelf ervaren een aantal zeer alarmerend hart gerelateerde bijwerkingen die snel kunnen veranderen in lange termijn en levenslange bijwerkingen. Er is geen echte manier van het kennen van uw individuele risico van hart-gerelateerde effecten bij het gebruik van Clenbuterol als zelfs degenen met een gezond hart kan liquideren met ernstige problemen.

Vrouwen specifieke bijwerkingen

Vrouwen zullen normaal willen een Clenbuterol dosering die lager is dan de gemiddelde mannelijke dosis te nemen. Dit doet niet verwijderen van het risico van bijwerkingen op alle hoewel. De meeste bijwerkingen die vrouwen het risico te ervaren met Clenbuterol zal hetzelfde zijn als mannen, met inbegrip van alle bijwerkingen hierboven beschreven, zoals verhoogde hartslag, slaapproblemen, spierkrampen en verhoogde transpiratie. Dit zijn vrij milde effecten die de meeste vrouwen zullen vinden verminderen na de eerste paar weken met behulp van Clenbuterol.

Er zijn een aantal mogelijke extra zeer ernstige complicaties die vrouwelijk specifiek zijn dat wel. Vrouwen met behulp van Clen lopen het risico van verstoring van de menstruele cyclus en de vruchtbaarheid complicaties. Wanneer een vrouwelijke neemt Clenbuterol bij hoge doses voor langere perioden van tijd, zal het gevaar van deze levensveranderende bijwerkingen ontwikkelen verhogen. Dit is een belangrijke reden waarom het is van cruciaal belang dat vrouwen houden hun Clenbuterol dosering zo laag mogelijk.

Helaas, als bijwerkingen met betrekking tot de menstruatie en vruchtbaarheid ontwikkelen, kunnen ze blijven een probleem, zelfs nadat u bent gestopt met het nemen van Clen. Clenbuterol is niet onderzocht in de diepte voor de effecten en risico’s bij de mens op de prestaties doses, zodat de exacte oorzaak van deze ernstige complicaties is niet goed begrepen.

Bovendien moeten vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen elk gebruik van Clenbuterol vermijden. De potentiële effecten die Clen kan veroorzaken aan een zich ontwikkelende baby worden niet begrepen, en dit alleen al maakt het risico van het gebruik van deze zeer krachtige stimulans veel te hoog voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Is Clenbuterol veilig?

Met behulp van een geneesmiddel buiten de goedgekeurde medische gebruik komt altijd met grote risico’s. Clenbuterol is geen uitzondering en sommige gebruikers zullen gewoon vinden de stimulerende bijwerkingen zelf zijn te moeilijk te hanteren. Als je iemand bent die moeite heeft met een paar kopjes koffie per dag, kan Clen presenteren veel grotere uitdagingen. Dit zijn meestal vervelende bijwerkingen, maar voor mensen met psychische aandoeningen kunnen de extra angst en de daarmee gepaard gaande depressie die zich kunnen ontwikkelen na het afbouwen van Clen te gevaarlijk zijn.

Lang gebruikt bij hogere doses kan nemen Clenbuterol de veiligheid van alle nieuwe niveaus en dit is waar de risico’s zullen aanzienlijk toenemen. Hartkloppingen, pijn op de borst en snelle ademhaling kan leiden tot angst voor een hartaanval. In de meest ernstige omstandigheid, een feitelijke hartaanval is niet ongehoord van na het gebruik van Clenbuterol.

Een van de redenen Clenbuterol is niet goedgekeurd voor gebruik in de VS is te wijten aan zijn potentieel om permanente orgaanschade veroorzaken. Studies hebben uitgewezen dat een zeer hoog percentage van Clenbuterol gebruikers die ernstige bijwerkingen ervaren eindigde met te worden opgenomen in het ziekenhuis.

Veel van deze mensen zijn de eerste keer gebruikers van Clenbuterol, en het is bekend dat degenen die gebruik maken van Clen voor de eerste keer hebben meer kans om te lijden met bijwerkingen. Dit betekent dat wanneer u besluit om Clenbuterol te gebruiken voor de eerste keer dat je statistisch gezien waarschijnlijk een of meer alarmerende bijwerkingen ervaren, omdat je geen enkele manier van voorspellen hoe je lichaam zal reageren op Clenbuterol.

FAQs

Waarvoor wordt Clenbuterol gebruikt?

Eerst en vooral, Clenbuterol is een bronchodilatator die zeer effectief is in het helpen van mensen die lijden aan ademhalingsmoeilijkheden. Ondanks dit, heeft het geen goedkeuring van de FDA voor medisch gebruik in de VS. Het is echter goedgekeurd in vele andere landen. Bodybuilders en physique modellen gebruiken vaak Clen om te helpen bij snel vet verlies als gevolg van de thermogene eigenschappen.

Is Clenbuterol legaal?

Clen is goedgekeurd voor medisch gebruik in vele landen, maar niet in de VS als er andere soortgelijke bronchodilatator medicijnen al goedgekeurd. Clenbuterol is niet overal goedgekeurd voor het doel van gewichtsverlies of voor enig ander gebruik dan voor bronchiale dilatatie. Dit betekent dat bij gebruik van Clen voor enig ander doel, het wordt beschouwd als illegaal. Clenbuterol is genoteerd als een verboden stof door zowel de Wereld Anti-Doping Agentschap en het Internationaal Olympisch Comité als gevolg van de prestatieverbeterende effecten.

Waar kan ik Clenbuterol kopen?

Omdat Clen niet is goedgekeurd of gebruikt in de VS voor enig doel, Amerikaanse gebruikers zullen kopen Clenbuterol uit andere landen waar het kan worden verkregen via het farmaceutische systeem als het wordt voorgeschreven voor de behandeling van astma. Aangezien Clenbuterol is niet legaal in de VS is het tegen de wet om het te importeren en ernstige boetes van toepassing kunnen zijn.

Wat doet Clenbuterol doen voor mannen?

Clenbuterol is effectief in zowel het verbranden van vet en het verhogen van spiermassa bij mannen. Clen is niet een krachtige spier bouwer als steroïden, zodat mannen zullen het meestal gebruiken samen met anabole steroïden. Clenbuterol heeft dezelfde effecten voor mannen als voor vrouwen: vet verlies en een groter uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen veroorzaakt door de verhoogde luchtstroom als gevolg van verbeterde opening van de luchtwegen.

Kan Clenbuterol veilig worden genomen?

Er is altijd een gezondheidsrisico bij het gebruik van Clen voor gewichtsverlies en fitness. De hogere doses kan mogelijk leiden tot schade op lange termijn komen op vrij snel en dit kan vermindering en de grootte en efficiëntie van het hart, hoge bloeddruk, angst en depressie op te nemen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Clenbuterol?

Als u Clen gebruikt bij een te hoge dosis of te lang, kan een zeer lange lijst van bijwerkingen ontwikkelen. Sommige van deze zullen ook optreden zelfs bij lage doses. De mogelijke bijwerkingen van Clenbuterol zijn onder meer tremoren, duizeligheid, spierkrampen, angst, pijn op de borst, overmatig zweten, snelle hartslag en ademhaling, hartkloppingen, verhoogde lichaamstemperatuur, slaapproblemen en slapeloosheid, hoge bloeddruk en in het ergste geval na langdurig gebruik van hoge doseringen: hartstilstand of hartfalen.

Kan Clenbuterol invloed hebben op de geestelijke gezondheid?

Clenbuterol kan gevolgen hebben voor de geestelijke gezondheid, zoals het verhogen van angst, waardoor op depressie in het bijzonder wanneer de drug stopt met het hebben van effect, en door de mogelijke slaapproblemen die Clenbuterol kan veroorzaken, die op zichzelf ook kan leiden tot verhoogde angst, humeurigheid en een reeks van andere geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen.

Mijn conclusie en aanbeveling

Clenbuterol is zeker in staat om u te helpen bereiken van een geweldige lichaamsbouw. Maar is het de moeite waard gezien die enge bijwerkingen die de mogelijkheid van ernstige hartschade en zelfs hartaanval omvatten? Meer en meer mensen zijn op zoek naar een alternatief voor Clenbuterol. Iets dat veilig is om te gebruiken, legaal om te kopen, levert zeer vergelijkbare resultaten, maar zonder het vernietigen van uw gezondheid.

Clenbutrol van Crazy Bulk tikt alle juiste dozen. Het is de eerste veilige en legale alternatief voor Clenbuterol.

Met Clenbutrol krijg je vrijwel exact dezelfde effecten en voordelen als Clenbuterol, zoals een uitstekende vetverbranding, een grote cardiovasculaire prestaties boost (meer uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen om de macht van uw trainingen), mager spierbehoud, terwijl je snijden, en de mogelijkheid om een geripte en gedefinieerde lichaamsbouw te bereiken of het nu voor de concurrentie doeleinden of gewoon om je best te kijken op het strand deze zomer.

Geen enkele andere Clenbuterol alternatief kan dicht bij de effecten van Clenbutrol komen, omdat deze over de toonbank formule werd ontworpen vanaf de grond omhoog na te bootsen alle goede dingen die Clenbuterol doet, zonder die vervelende en potentieel zeer gevaarlijke bijwerkingen die ik heb hierboven beschreven.

Clenbutrol is gewoon veel veiliger om te gebruiken, en het is volledig legaal, zodat u niet hoeft te illegale farmaceutische drugs te importeren en het risico lopen van het krijgen van jezelf in ernstige juridische problemen.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}