Clomid

door Thijs // 12 juli, 2022  

Bij het plannen van uw PCT cyclus, Clomid is een van de meest voorkomende drug namen die u zult zien genoemd door ervaren bodybuilders. Het is zeer vaak opgenomen in post-cyclus therapie om redenen die we hieronder zullen behandelen.

Het is niet alleen tijdens PCT dat Clomid is uiterst nuttig hoewel, met dit een medicatie die vaak wordt gebruikt tijdens een steroïde cyclus ook ter bestrijding van enkele van de ergste bijwerkingen die we allemaal willen vermijden.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en bevordert NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik gebruik momenteel deze supplement stack.

In deze gids, zult u leren:

Wat is Clomid (Clomifeencitraat)?

Clomid (Clomifeencitraat) behoort tot de klasse van geneesmiddelen die Selectieve Oestrogeen Receptor Modulatoren (SERM) worden genoemd. Het heeft anti-oestrogeen effecten en werd oorspronkelijk ontwikkeld als een vruchtbaarheidsmedicijn voor vrouwen die geen normale ovulatie hebben.

Clomid wordt soms ook voorgeschreven voor de behandeling van hypogonadisme bij mannen als een alternatieve optie voor testosteron vervangende therapie, met uitstekende resultaten vaak gezien op dit gebied (verhoogt de output van luteïniserend hormoon door de hypofyse), dat is de reden waarom Clomid werd zo’n gewilde drug voor degenen die anabole steroïden.

In de wereld van bodybuilding, Clomid is zeer gewaardeerd voor zijn vermogen om oestrogene bijwerkingen veroorzaakt door vele steroïden tijdens een cyclus, evenals voor het bestrijden van de onderdrukking van natuurlijke testosteron als gevolg van het gebruik van steroïden, die is het belangrijkste doel van het gebruik ervan in post-cyclus therapie te verzachten.

Twee van de meest gevreesde oestrogeen veroorzaakte bijwerkingen die anabole steroïden gebruikers willen vermijden zijn het vasthouden van water en gynaecomastie (gyno). Clomid is nuttig voor het aanpakken van beide van deze nadelige effecten die, indien overgelaten aan vooruitgang, kan zowel leiden tot een aantal ernstige negatieve implicaties.

Overmatig vasthouden van water kan niet alleen uw lichaamsbouw ruïneren en uw winsten maskeren, maar ook leiden tot hoge bloeddruk. Gyno kan onbehandelbaar worden als het te lang aanhoudt, met chirurgie als enige optie. Het spreekt dus voor zich dat Clomid een enorm krachtig instrument is in het arsenaal van elke anabole steroïde gebruiker.

Opmerking van de auteur: Voor echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet je kijken naar Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, niet op theorie.

Clomid voor Gynaecomastie

Wanneer oestrogeenniveaus te hoog stijgen in het lichaam van een man, is een verontrustend neveneffect de ontwikkeling van overmatig borstweefsel in een aandoening die gynaecomastie wordt genoemd, ook bekend als “man boobs” of kortweg gyno.

Samen met het vasthouden van water, is gyno het ergste wat er kan gebeuren met je lichaamsbouw als gevolg van het gebruik van steroïden. Als je het te lang laat zitten, kan gyno zich blijven ontwikkelen tot je een punt bereikt waarop het niet meer met medicijnen te behandelen is – en dan is een operatie de enige optie die je hebt om van dat borstweefsel af te komen.

Het is dus onnodig te zeggen dat je gyno volledig wilt voorkomen terwijl je steroïden gebruikt, maar als het toch optreedt, kun je er met Clomid en andere medicijnen voor zorgen dat alle symptomen verdwijnen.

Terwijl Clomid is een beproefde drug voor het voorkomen van gyno, aromatase-remmers (AI) zijn vaak de eerste keuze deze dagen over SERMs voor het voorkomen van deze en andere ongewenste effecten tijdens een steroïde cyclus.

Waterretentie is de andere belangrijkste oestrogeen gerelateerde bijwerking die we vrezen met steroïde gebruik. Nieuwe steroïdengebruikers kunnen de fout maken te denken dat SERMs ook effectief het vasthouden van water kunnen elimineren, maar dit is niet het geval.

Clomid en andere SERM’s richten zich meer actief op het borstweefsel en terwijl Clomid misschien enig licht voordeel heeft bij het verminderen van het vasthouden van water, is het zelden genoeg om niet het gebruik van andere geneesmiddelen te rechtvaardigen om dat specifieke probleem aan te pakken.

Clomid vermindert niet direct het oestrogeenniveau, dat nodig is om het vasthouden van water tegen te gaan. Dit maakt Clomid zeer nuttig voor het voorkomen van gyno als de belangrijkste opname in een steroïde cyclus.

Clomid voor nakuur

Wanneer u op een steroïde cyclus met behulp van synthetische versies van testosteron of derivaten van het hormoon bent, wordt uw lichaam uitgevoerd met veel hogere testosteron niveaus dan je normaal zou kunnen produceren. Het lichaam weet dit, en als gevolg daarvan gewoon stopt de productie van normale testosteron, of op zijn minst vermindert het tot een zeer laag niveau. Wanneer u uw steroïde cyclus stopt, kan het plotselinge einde aan synthetisch testosteron dat in het lichaam gaat een massale crash en ernstige lage T bijwerkingen veroorzaken.

Het doel van PCT is dan om je lichaam weer op te winden naar een normale hormoonfunctie, en om deze reden is post-cyclus therapie een absoluut cruciaal onderdeel van je steroïde gebruik. Zonder PCT, zou u op een zeer langzame bergopwaartse strijd om te wachten tot uw T niveaus om terug te krijgen naar normaal, als ze ooit doen.

Clomid is gunstig wanneer opgenomen in een post cyclus therapie plan na een steroïde cyclus wanneer testosteron niveaus zal zijn onderdrukt tot een zeer laag of zelfs onbestaande niveau vanwege de manier waarop veel anabole steroïden signaal naar het lichaam om te stoppen met testosteron productie wanneer synthetische testosteron wordt gebruikt.

Het doel van PCT is het endogene testosteron weer tot normale niveaus op te voeren, zodat je de ernstige gevolgen van een laag testosterongehalte kunt vermijden. Deze omvatten een laag libido, verlies van spiermassa, toename van lichaamsvet, slecht humeur, verminderde energie en kracht, slechte mentale concentratie en nog veel meer.

De timing van de start van uw Clomid gebruik zal afhangen van welke steroïde verbindingen die u hebt gebruikt in uw cyclus en wat de actieve levensduur van elk steroïde is.

Steroïden met een korte levensduur kan hebben u nodig hebt om te beginnen met PCT binnen slechts enkele dagen na het beëindigen van uw steroïde cyclus, terwijl sommige andere grote ester steroïden kan vereisen dat u twee weken wachten voordat u begint met post-cyclus therapie als de steroïde effecten blijven actief voor enige tijd na uw laatste dosis.

Afhankelijk van hoe zwaar uw steroïde gebruik is, kan het vele weken of zelfs enkele maanden duren om te herstellen van uw normale testosteron functie en niveaus herstellen tot wat ze vóór uw steroïde cyclus waren. Clomid is dan een krachtige, maar niet noodzakelijk het enige instrument in de doos als het gaat om effectieve post-cyclus therapie.

Clomid Dosering

De dosering die u van Clomid zal afhangen van wanneer u het gebruikt en voor welk doel: met name tijdens een cyclus en na een steroïde cyclus tijdens PCT.

Clomid Dosering tijdens anabole steroïde gebruik

Clomid wordt meestal gebruikt bij een lage dosis tijdens een anabole steroïde cyclus met het doel om u te beschermen tegen oestrogene effecten. De meeste mannen zullen vinden dat 25 mg per dag is voldoende om deze bijwerkingen te bestrijden voor de duur van de cyclus.

Sommigen zullen dit verhogen tot 50 mg per dag als bijwerkingen zijn rearing hun hoofd, maar het nemen van de dosering van Clomid een hoger wordt niet beschouwd als effectief en 25 mg per dag wordt gedacht dat genoeg is om ongewenste effecten te verzachten; in het geval waar het niet is, een andere SERM zoals Nolvadex of Toremifene kan worden vereist of in sommige gevallen, draaien naar een aromatase-remmer drug in plaats daarvan.

Vrouwelijke Clomid Dosering

Aangezien Clomid oorspronkelijk werd ontwikkeld als een vruchtbaarheidsmiddel voor vrouwen, is de dosering voor dit doel over het algemeen vastgesteld op 50 mg per dag met een incidentele verhoging tot 100 mg voor sommige vrouwen.

We kunnen zien dat dit een identieke dosering is aan die welke wordt aanbevolen voor mannen om Clomid te gebruiken tijdens een steroïde cyclus. Dit geeft aan dat 50mg of 100mg maximum wordt beschouwd als de maximale effectieve dosis van Clomid, met hogere doseringen hebben geen voordeel, maar komen met grotere bijwerkingen risico’s.

Als het gaat om vrouwen die steroïden gebruiken, is het gebruik van Clomid niet nodig, omdat noch oestrogene bijwerkingen, noch testosteron onderdrukking zijn een zorg voor vrouwen.

Clomid Dosering voor nakuur en verhoogde endogene testosteron afscheiding

Hogere doses van Clomid moeten worden gebruikt voor post-cyclus therapie. Normaal gesproken zal dit beginnen in de 50 mg tot 100 mg per dag bereik aan het begin van de PCT cyclus. Meestal is dit niveau van dosering zal lopen voor maximaal twee weken, maar het hangt af van uw steroïde cyclus en voor sommige mannen, slechts een week op deze hogere Clomid dosering kan voldoende zijn.

De volgende een tot twee weken periode van PCT zal dan dalen de Clomid dosering terug tot 50 mg per dag, met de laatste week of twee bestaande uit een 25 mg per dag of 50 mg om de andere dag Clomid dosering. Een goede PCT cyclus zal lopen voor ten minste 4 weken, en maximaal 8 weken, dus uw Clomid dosering plan moet worden gepland op basis van de lengte van uw PCT.

De meerderheid van bodybuilders zal niet gebruiken Clomid alleen in PCT, vinden dat het is niet effectief genoeg als een enkele drug, maar in plaats daarvan gebruikt naast Nolvadex en HCG (en soms een aromatase-remmer ook) om de efficiëntie te maximaliseren dat de normale testosteron functie kan worden hersteld. Dus terwijl Clomid is effectief voor sommige mensen bij de bovengenoemde doses voor PCT, zullen de meeste vinden dat Nolvadex is veel effectiever als een SERM.

Clomid vs Nolvadex voor PCT

Een andere SERM drug die populair gebruikt wordt voor post-cyclus therapie is Nolvadex. Er is nog steeds veel discussie onder bodybuilders over wat de betere SERM is om te gebruiken tussen Clomid en Nolvadex.

Veel ervaren bodybuilders zullen gebruik maken van zowel Clomid als Nolvadex in PCT terwijl ze deze ook combineren met humaan choriongonadotrofine (HCG) om het natuurlijke testosteronproductieproces op gang te brengen.

Velen geloven dat Nolvadex is gewoon een betere, effectievere en krachtigere SERM dan Clomid, maar zoals alle dingen met anabole steroïden gebruik, het komt vaak neer op het individu en hoe uw lichaam reageert op elke drug.

Clomid wordt vaak beschouwd als een meer effectieve testosteron booster, terwijl Nolvadex kan beter uitblinken als een oestrogeen blokker. Ze zijn beide anti-oestrogenen echter en beide kunnen stimuleren het vrijkomen van GnRH (Gonadotropin Releasing Hormone) die de output van luteïniserend hormoon door de hypofyse verhoogt en dit leidt dan tot een verhoging van testosteron niveaus.

Ongeacht dit echter, stelt de consensus nog steeds dat een combinatie van deze drugs de meest ideale manier is om PCT te ondernemen en het best mogelijke resultaat te krijgen als het gaat om de toevlucht nemen tot testosteronniveaus en het behoud van de winsten die u hard hebt gewerkt om te bouwen tijdens uw cyclus.

Zowel Clomid als Nolvadex zijn effectieve geneesmiddelen voor PCT voor het belangrijkste doel waar ze voor bedoeld zijn, en dat is het verhogen van endogene testosteron niveaus. Die met behulp van zeer krachtige steroïden zijn waarschijnlijk een meer complexe en krachtige PCT, maar voor jongens die zijn bijvoorbeeld op hun eerste testosteron alleen 8 weken steroïde cyclus dan Clomid is waarschijnlijk alles wat je nodig hebt om te herstellen.

Clomid bijwerkingen

Veel van de bijwerkingen die we lezen over met Clomid betrekking hebben op het gebruik ervan als een vruchtbaarheid drug door vrouwen. In deze gevallen heeft Clomid een toename van huidkanker en schildklierkanker aangetoond, maar het is niet bekend of dit zich zou vertalen naar dezelfde effecten bij mannen die Clomid gebruiken voor PCT of anti-oestrogeen doeleinden. Bovendien zijn de minder ernstige bijwerkingen die voor Clomid als vrouwelijk geneesmiddel worden vermeld, niet relevant voor mannen.

Clomid wordt beschouwd als een mild SERM dat door de meeste mannen goed wordt verdragen. Desondanks is het nog steeds mogelijk om enkele bijwerkingen te ervaren bij het gebruik van Clomid, maar houd in gedachten dat veel mensen helemaal geen bijwerkingen zullen hebben. Vergeleken met vrouwen die Clomid voor medische doeleinden gebruiken, is het tolerantieniveau van mannen die dit geneesmiddel gebruiken over het algemeen veel hoger.

Mogelijke bijwerkingen van Clomid zijn depressie en prikkelbaarheid; sommige mannen ervaren negatieve veranderingen in de stemming bij gebruik van Clomid. Hoofdpijn, opvliegers, diarree en misselijkheid zijn andere mogelijkheden, hoewel ook deze voornamelijk worden gemeld bij de vrouwen die Clomid gebruiken.

Stoornissen van het gezichtsvermogen is zeker de ene bijwerking dat de meeste mannen zorgen te maken over met dit geneesmiddel. Veranderingen in het gezichtsvermogen is helaas een van de meer voorkomende bijwerkingen geassocieerd met Clomid, en is een reden dat mannen zullen kiezen voor Nolvadex in plaats die niet komen met dit risico.

In extremere gevallen kan plotseling verlies van het gezichtsvermogen optreden en soms kan dit permanent zijn. Wazig of wazig zicht is de meest voorkomende vorm die deze bijwerking aanneemt. Hoewel het een ernstige bijwerking is die niemand wil ervaren, wordt aangenomen dat minder dan 2% van de Clomid-gebruikers ermee te maken krijgt en dat het probleem in de meeste gevallen vanzelf verdwijnt zodra het gebruik van Clomid is gestopt.

Een ander effect dat sommige mannen zullen zien bij gebruik van Clomid voor PCT is acne, maar dit wordt niet verondersteld een direct effect van het geneesmiddel zelf te zijn, maar in plaats daarvan een reactie op de stijging van testosteron die het geneesmiddel stimuleert. In de meeste gevallen is deze acne mild en treft meestal alleen mannen die al aanleg hadden voor acne.

In een onderzoek met 36 mannen met een laag testosterongehalte resulteerde een dosis van 25 mg Clomid in een verhoogd testosteron en geen bijwerkingen bij een van de mannen. Hoewel dit een lagere dosis Clomid is dan de meeste bodybuilders zullen gebruiken, geeft het de veiligheid en de milde aard van deze drug bij lagere doses aan en suggereert dat bij het gebruik van Clomid in doses voor bodybuilding, als er bijwerkingen optreden, deze kunnen worden verminderd of geëlimineerd door de dosis te verlagen.

Het doel van Clomid is het verminderen en uiteindelijk elimineren van enkele van de meest verontrustende ongewenste effecten van anabole steroïden gebruik. Dus hoewel er een klein risico is dat sommige mensen extra bijwerkingen ondervinden bij het gebruik van Clomid, is men het er onder serieuze bodybuilders over eens dat deze kleine zorgen niet ernstig genoeg zijn om op te wegen tegen de enorme en essentiële voordelen van het gebruik van een SERM als Clomid om oestrogene bijwerkingen en testosteron onderdrukking aan te pakken.

Het goede nieuws is dat zelfs als Clomid niet geschikt voor je is, of je vindt dat je een van de minderheid van de mannen bent die meer ernstige bijwerkingen van dit geneesmiddel zien, we andere SERM’s hebben om uit te kiezen, evenals de keuze uit aromatase-remmers, wat betekent dat er altijd een optie is voor je PCT en anti-oestrogeen behoeften, of Clomid nu goed voor je is of niet.

Veel voorkomende vragen gerelateerd aan Clomid

Hoe lang moet je Clomid nemen na een cyclus?

Na uw steroïde cyclus, een PCT cyclus met behulp van Clomid moet lopen voor ten minste 4 weken. Een 4-8 week na de cyclus therapie wordt beschouwd als standaard met 8 weken voornamelijk beschouwd door die bodybuilders die gebruik maken van de meest krachtige steroïden. Voor de meeste mensen, 4 weken van PCT is normaal gesproken genoeg om testosteron functie te stimuleren.

Hoeveel Clomid moet ik nemen voor PCT?

Clomid moet worden begonnen bij een hoge dosering aan het begin van uw PCT, dan verlaagd als je werkt door middel van uw post cyclus therapie periode.

Een voorbeeld van 6-weekse Clomid therapie is om Clomid op 100mg voor twee weken, dan dalen tot 50mg voor 2 weken, gevolgd door 25mg voor de laatste twee weken van PCT te voeren.

Uw dosering zal verschillen afhankelijk van de steroïde cyclus die u waren op met sterkere cycli vereisen sterkere Clomid doses. Bovendien, als u andere drugs tijdens PCT gebruikt zult u de dosering dienovereenkomstig moeten aanpassen.

Zal Clomid mijn testosteron stimuleren?

Bij mannen met een laag testosterongehalte hebben studies aangetoond dat een lage dosis Clomid effectief is bij het verhogen van het serum testosterongehalte en positieve verbeteringen teweegbrengt in de verhouding tussen testosteron en oestrogeen. Deze resultaten in een medische studie correleren met het doel van het gebruik van Clomid in post-cyclus therapie om de productie van testosteron te stimuleren, als mannen die steroïden met daaruit voortvloeiende testosteron onderdrukking hebben gebruikt, ook lijden aan een lage testosteron die moet worden gecorrigeerd om ernstige negatieve veranderingen in zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid te voorkomen.

Is Clomid illegaal?

Clomid is een voorgeschreven medicijn in de meeste landen waar het verkrijgbaar is. Ondanks dit, de meeste bodybuilders in de lus vinden dat Clomid is niet moeilijk te vinden en dat het een betaalbare drug.

Wees ervan bewust dat bij het kopen van Clomid van een steroïde leverancier of andere zwarte markt bron, het wordt gedaan zonder een voorschrift dus kan dan komen met juridische risico’s, alsmede de mogelijkheid dat u niet het echte product krijgen als je niet koopt van een gerenommeerde bron.

Sommige mannen kiezen ervoor om door hun arts een diagnose te laten stellen voor een laag testosterongehalte en krijgen dan legaal een recept voor Clomid of andere SERM’s. Als het gaat om doping, de Wereld Anti-Doping Agentschap lijsten Clomiphene als een illegale stof, dus als concurrerende u zult willen voorkomen dat deze drug in uw systeem op drug testen tijden.

Bouwt Clomid spieren op?

Clomid is geen medicijn voor spieropbouw. Het stimuleert op zichzelf niet de spiergroei. Het brengt wel een stimulans verhoging van de natuurlijke testosteron en aangezien testosteron is zo’n vitaal ingrediënt voor kracht en spiergroei, kunnen we zeggen dat Clomid indirect bijdraagt aan spiertoename; of voor het gebruik van bodybuilders, het helpt bij het handhaven van de winsten die je hebt gemaakt tijdens uw steroïde cyclus, zodat deze niet verloren gaan achteraf als gevolg van lage testosteron.

Wat is het verschil tussen Clomid en Clomifeencitraat?

Ze zijn hetzelfde: clomifeencitraat is de chemische of generieke naam van de verbinding en Clomid is de merknaam van het geneesmiddel. Clomid wordt ook vaak kortweg Clomifeen genoemd. De chemische formule is C26 H28 Cl NO. Er zijn tientallen andere merknamen van Clomifeen over de hele wereld, maar Clomid is veruit de meest gebruikte en erkend.

Is Clomid duur?

Vanwege de brede beschikbaarheid en het gebruik als een recept medicatie, Clomid is een van de meer betaalbare geneesmiddelen die we zullen kijken om te kopen als steroïde gebruikers. De kosten zullen sterk afhangen van in welk land je woont en waar en hoe je Clomid kunt kopen.

Generieke vormen van Clomid zijn zo laag als onder de $ 3 per pil, en in landen waar farmaceutische worden gesubsidieerd en bent u in staat om een recept voor lage testosteron te verkrijgen, uw financiële uitgaven voor Clomid zal uiterst laag en verbleken in vergelijking met de kosten die u waarschijnlijk zal worden uitgaven aan steroïden.

Mijn conclusie en aanbeveling

Clomid helpt oestrogeen en de bijbehorende ongewenste effecten te blokkeren en dus testosteron te stimuleren. Het zal geven uw testikels een broodnodige prik om te beginnen met het produceren van meer testosteron natuurlijk weer terwijl niet te vertrouwen op de effecten van steroïden.

Clomid wordt beschouwd als een van de meer krachtige PCT opties en wordt gebruikt door mensen die doen meer geavanceerde steroïden of stapelen meerdere steroïden.

Als je genoten hebt van deze gids en meer echte, NO-BS informatie over cycling steroïden wilt, pak dan Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}