Dianabol bijwerkingen – Tips & Ervaringen

door Thijs // 8 september, 2022  

Dianabol is een van de weinige steroïden die we een “hoofdrol” kunnen noemen in de bodybuildingwereld. Zijn populariteit en reputatie zijn in de loop der decennia niet afgenomen, en als iets zo lang blijft bestaan EN nog steeds hoog aangeschreven staat, weet je dat het goed moet zijn.

Dianabol laat je gewoon geweldig voelen en kan massa en kracht opbouwen als geen ander. Dat is de goede kant van Dbol. Maar zoals met alle steroïden, is het goede slechts de helft van het verhaal. De bijwerkingen van Dianabol zijn misschien niet zo hard als andere verbindingen zoals Trenbolone, maar het kan nog steeds problemen veroorzaken voor veel van ons over een scala van verschillende bijwerkingen.

In deze gids, zul je leren:

Wat is Dianabol?

Dianabol is de oorspronkelijke orale anabole steroïde en een die zijn populariteit gedurende vele decennia heeft gehandhaafd. Vandaag is het nog steeds een van de meest gebruikte en bekende steroïden voor bodybuilders.

Dianabol is een C17-alfa-alkylated steroid waarmee Dbol oraal kan worden ingenomen. De meeste injecteerbare steroïden zijn niet C17-alpha alkylated types, maar Dianabol is ook gemaakt in een veel minder vaak voorkomende en minder populaire injecteerbare vorm die zelf ook van de C17-alpha alkylated type – dus beide vormen hebben dezelfde effecten op de lever. De overgrote meerderheid van de gebruikers zal gebruiken orale Dianabol alleen.

Dianabol heeft een androgene rating in het bereik van 40 tot 60, en een anabole rating van tussen 90 en 210. Het heeft een zeer korte halfwaardetijd van tussen de 4 en 6 uur.

Zowat iedereen die Dianabol gebruikt, doet dat om twee belangrijke redenen:

om enorme omvang te krijgen

om immense kracht te bereiken.

Het is algemeen bekend dat Arnold Schwarzenegger Dianabol gebruikte in zijn vroege jaren als bodybuilder, en we kunnen allemaal zien wat het voor zijn lichaamsbouw deed. Tot op de dag van vandaag streven mannen ernaar het perfecte Arnold-achtige lichaam te bereiken en Dianabol blijft een waardevol hulpmiddel om dat doel te bereiken.

Hoe werkt Dianabol?

Dianabol wordt voornamelijk gebruikt om een enorme impuls te geven aan kracht en spiertoename, dus het wordt bijna altijd gebruikt in een bulking cyclus.

Methandienone sterke punten liggen in het snel stimuleren van de processen van eiwitsynthese en stikstof retentie, evenals glycogenolysis (de afbraak van glycogeen tot glucose).

De meeste bodybuilders zijn zeer vertrouwd met de voordelen van verhoogde eiwitsynthese en stikstof retentie als het gaat om spiergroei, maar glycogenolyse is minder begrepen ondanks dit een krachtige functie van Dianabol waar de belangrijke energiebron van glucose wordt opgeslagen door het lichaam voor gebruik wanneer het later nodig is.

Omdat glucose de primaire molecule voor het produceren van energie is, kunnen we zien hoe belangrijk dit is in verbazingwekkende Dianabol’s vermogen om kracht en gewichtheffen prestaties te stimuleren.

Dbol is een orale steroïde en het kicks in snel. De meeste gebruikers zullen beginnen met het merken van de effecten binnen een kwestie van dagen na het begin van een Dianabol cyclus, te beginnen met een merkbare toename in kracht en tillen vermogen.

Massa winst zal volgen snel na, en hoewel veel van deze zal water gewicht vroeg in de cyclus, met een goede vochtretentie controle uw winsten zal worden meestal mager spier als de cyclus vordert. Dbol gebruikers kunnen gemakkelijk krijgen 15-20lbs en zelfs meer in een cyclus.

Een van de beste manieren om Dianabol te gebruiken om de effecten te maximaliseren is aan het begin van een cyclus als een kickstart compound. De snelwerkende aard helpt u blast van een cyclus binnen dagen en u zult zwaardere gewichten vroeg op te heffen, terwijl het wachten op andere tragere injecteerbare steroïden te schoppen in.

Terwijl Dbol een geweldige steroïde in zijn eigen recht is, zul je niet vaak zien dat het wordt gebruikt als een enige compound, maar in plaats daarvan een die bijna altijd met ten minste Testosteron wordt gebruikt. Dbol stapelt goed met de meeste andere steroïden zoals Deca Durabolin en Primobolan.

Korte-termijn Dianabol bijwerkingen

De onmiddellijke en korte termijn bijwerkingen die Dbol veroorzaakt zijn bijna net zo beroemd als de voordelen.

Specifiek heb ik het over een opgeblazen gevoel of het vasthouden van water. Dit oestrogene effect is niet alleen ontsierend, maar kan ook leiden tot verhoogde bloeddruk, dus je zult het onder controle willen houden door iets als Nolvadex te gebruiken.

In dezelfde lijn komt ook een plotselinge ontwikkeling van gynaecomastie vaak voor bij Dbol. Hoewel gyno in theorie een korte-termijn bijwerking zou moeten zijn, kan het een meer permanent probleem worden als je de fout maakt om het uit de hand te laten lopen.

Andere bijwerkingen op korte termijn zijn acne en een verhoogd cholesterolgehalte. Opnieuw kan cholesterol een probleem op langere termijn worden als u Dianabol te vaak of bij hoge doses gebruikt. Wanneer gebruikt matig voor korte cycli en geschikte pauzes tussen cycli in combinatie met een goed dieet, cholesterol niveaus kunnen gaan terug naar normaal in anders gezonde mensen.

Lange-termijn Dianabol bijwerkingen

Langdurig gebruik van Dianabol en het gebruik ervan bij hoge doses zet u op risico van lange termijn bijwerkingen en potentiële permanente schade aan uw gezondheid. Dianabol komt met nog groter risico van het veroorzaken van langere termijn complicaties omdat het een mondelinge steroïde, daarom bent u veel meer beperkt in de duur van de tijd die u moet worden met behulp van het om deze risico’s te minimaliseren.

Dianabol potentieel te veroorzaken complicaties op lange termijn zal aanzienlijk stijgen zodra u begint met het gebruik ervan voor cycli van meer dan 8 weken, en als je niet genoeg van een pauze tussen cycli om te laten u lever, nieren en cardiovasculaire systeem herstellen.

Wat is de juiste lengte van de tijd te wachten tussen Dianabol cycli (en dat omvat niet met behulp van een andere C17-alpha alkylated steroïden gedurende deze tijd)? Krijgen bloedonderzoek gedaan om uit te vinden van de precieze status van de conditie van uw lichaam is een trefzekere manier om te weten voor de zekerheid hoe je omgaan met de steroïde, en als je volledig hebt hersteld na een cyclus.

Niet iedereen zal zitten kundig voor hebben bloed gedaan, of gewoon zal kiezen niet te, en in dit geval zult u het maken van een schatting voor een veilige tijdsbestek als u wilt om op te volgen met een andere Dianabol of andere C17-alpha alkylated steroïde cyclus. Een regel sommige jongens gebruiken is om de tijd uit duur het dubbele van die van uw cyclus. Dus als je deed een 6 week Dianabol cyclus, de pauze voordat de volgende cyclus moet ten minste 12 weken.

Oestrogene bijwerkingen

Dianabol aromatase activiteit is matig in vergelijking met veel andere steroïden, maar het is nog steeds berucht voor het veroorzaken van vochtretentie die geeft je een opgeblazen uiterlijk – niet alleen op je lichaam, maar vaak rond het gezicht. Dat opgeblazen gevoel kan heel plotseling optreden – vaak ’s nachts – en is voor anderen een duidelijk teken dat je steroïden gebruikt.

Het is zeker de meest gevreesde van alle uitwendige bijwerkingen van Dbol, maar met de juiste controle met een SERM of AI moet je het goed onder controle kunnen houden; in feite wil je vochtretentie zo effectief mogelijk onder controle houden, waarbij het niet louter een esthetisch probleem is. Langdurig vasthouden van vocht kan de bloeddruk tot gevaarlijke niveaus doen stijgen, wat een andere bijwerking is waar Dbol bekend om staat.

Androgene bijwerkingen

Hoewel Dianabol heeft een lagere androgene rating dan testosteron, androgene effecten zijn nog steeds gemeenschappelijk en kan ernstig worden in een minderheid van de gebruikers. Dit zal een individuele reactie zijn, dus je kunt niet aannemen dat uw ervaring zal zijn als iemand anders die je kent die heeft gebruikt Dianabol.

Onze genetica spelen een grote rol in hoe Dianabol androgene activiteit deze bijwerkingen zal bevorderen en als je hebt gebruikt een andere steroïden eerder zult u enig idee hebben van wat te verwachten met Dianabol. Dbol kan leiden tot de gebruikelijke androgene bijwerkingen:

  • Acne
  • Haaruitval (mannelijk kaalheidspatroon)
  • Groei van lichaamshaar

De belangrijkste oorzaak van deze bijwerkingen bij Dbol is de metabolisering van Dianabol door het enzym 5-alfa-reductase. Dit enzym zet testosteron om in dihydrotestosteron (DHT) en het is DHT dat een belangrijke oorzaak is van haaruitval bij mannen, zelfs als ze geen steroïden gebruiken. Wanneer het DHT-niveau hoog is, zijn de androgenen ook hoog en dit kan ook leiden tot de ontwikkeling van acne. Dit zijn de onderliggende mechanismen van de androgene bijwerkingen van Dbol.

Gelukkig, deze omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron van Dianabol is relatief laag, zodat DHT niveaus niet te veel met deze steroïde pieken moeten. Als je echter overweegt om een geneesmiddel als de 5a-reductaseremmer (anti-androgeen) Finasteride te gebruiken om haaruitval te behandelen, is het onwaarschijnlijk dat die effectief zal zijn tegen Dianabol.

Het is de androgene activiteit die problemen veroorzaakt voor vrouwen die Dianabol willen gebruiken. Dit is niet een van de steroïden die wordt beschouwd als vrouw vriendelijk, en zeer weinig vrouwen zullen overwegen het gebruik van Dbol omdat de androgene effecten zal worden uitgesproken, zelfs bij lagere doses en dit is ondanks het feit dat Dianabol wordt geleverd met een verminderde androgene rating dan sommige andere steroïden.

De androgene tekenen dat vrouwelijke gebruikers van Dianabol zal vrijwel zeker ontwikkelen tot op zekere hoogte omvatten een heesheid of verdieping van de stem, groei van lichaamshaar, uitbreiding van de clitoris, vermindering van de borstomvang, menstruele cyclus onregelmatigheden, verlies van hoofdhaar en als een vrouw zwanger is en Dianabol gebruikt, een hoog risico van een vrouwelijke foetus ondergrondse virilization processen.

Onnodig te zeggen dat dit een steroïde met uitgesproken androgene effecten die over het algemeen moeten worden vermeden door vrouwen, tenzij ze is blij om de bijwerkingen te tolereren.

Hepatotoxische bijwerkingen

Als orale C17-alfa gealkyleerde anabole steroïden weten we meteen dat Dianabol de lever zal belasten. Niet alle C17-aa steroïden zijn even giftig, en Dianabol kan worden beschouwd als matig in dit opzicht.

Maar de effecten op de lever moeten nog steeds serieus worden genomen en dit is een andere reden waarom veel mensen regelmatig bloedonderzoek zal nemen terwijl het gebruik van Dianabol, te houden op de top van de effecten op de lever. Tests die uw arts neemt zal kijken naar niveaus van Aspartate Transferase (AST), Alkalische fosfatase (ALP), Alanine Transferase (ALT), en bilirubine.

In de meest extreme en zeldzame gevallen kan langdurig en intensief gebruik van Dianabol leiden tot nierfalen of andere leverfunctiestoornissen zoals levercarcinoom.

Vermijden van alcohol is van cruciaal belang, en lever ondersteuning supplementen kunnen gaan enkele manier om de stress te verminderen, maar de beste manier om risico’s van leverschade te beperken is om uw gebruik van Dianabol te beperken tot niet meer dan 6 weken per keer, met behulp van matige doses, en het geven van je lichaam genoeg tijd om te herstellen in tussen cycli.

Een algemene regel is een pauze tussen cycli moet ten minste het dubbele van de lengte van uw cyclus – dus een pauze van niet minder dan 12 weken na een 6 weken durende cyclus moet ruim voldoende tijd voor herstel in anders gezonde mensen.

HPTA en endogene testosteron productie bijwerkingen

Dianabol zal vrij ernstige onderdrukking van normale testosteron productie veroorzaken. Dit is te wijten aan de steroïde effecten op de Hypothalmic Pituitary Testicular Axis (HPTA) als gevolg van een kunstmatige inflatie van circulerende testosteron, en een toename van oestrogeen. Met andere woorden, uw lichaam wordt misleid in het denken dat het niet langer hoeft te produceren veel of geen testosteron van haar eigen.

U zal zeker moeten worden met behulp van sommige exogene testosteron in elke Dianabol cyclus. Een lage dosis testosteron steroïde op 100mg-200mg per week is meestal genoeg om te voorkomen dat lage testosteron en de bijbehorende symptomen. Als je jezelf toestaat om te vallen in een staat van lage testosteron door het niet opnemen van exogene testosteron in een Dbol cyclus, kunnen de symptomen ernstig zowel fysiek als mentaal, niet te vergeten het is gewoon ongelooflijk ongezond om te laten uw T-niveaus te laag krijgen. Exogene testosteron voorziet je lichaam van de hoeveelheid testosteron die het nodig heeft om goed te functioneren.

Nadat je Dbol-cyclus is afgelopen en er genoeg tijd is verstreken dat alle steroïden je lichaam hebben verlaten, zal de normale testosteronfunctie zich beginnen te herstellen. Dit is echter een geleidelijk proces en wachten op het te gebeuren op zijn eigen opnieuw zet u op risico van lage testosteron niveaus. Dit is waar een post-cyclus therapie plan is van cruciaal belang met SERM drugs zoals Nolvadex en Clomid zijn essentieel om te hebben op de hand klaar om te gaan. Deze geneesmiddelen versnellen uw testosteron herstel en efficiëntie terwijl niveaus beginnen te natuurlijk terug te krijgen naar normaal.

Cardiovasculaire bijwerkingen

Dianabol kan ernstige gevolgen hebben voor uw cholesterolgehalte. Uw LDL (slechte) niveaus kunnen verhogen, terwijl tegelijkertijd uw HDL (goede) cholesterol niveaus verlagen.

De lever triglyceride lipase enzym wordt gestimuleerd door C17-a gealkyleerde steroïden zoals Dianabol en dit brengt de verlaging van HDL niveaus, veel meer dan de meeste injecteerbare anabole steroïden die niet via de lever passeren.

Het is van cruciaal belang dat u inspanningen om uw cholesterol te beheren terwijl het gebruik van Dbol; dit omvat het eten van een cholesterol vriendelijk dieet met veel omega-3 rijke voedingsmiddelen, omvatten cardio-oefening in uw opleiding, en zelfs regelmatig bloedonderzoek om uw cholesterolgehalte te controleren. Als u bestaande cholesterol problemen moet je sturen duidelijk van het gebruik van Dianabol volledig.

Is Dianabol veilig?

De meeste anabole steroïden zijn veilig om te gebruiken onder medische doses, maar weinigen zijn goedgekeurd voor dit doel. Als het gaat om het gebruik van Dianabol voor bodybuilding doeleinden – bij doses veel hoger dan ooit medisch zou worden gebruikt – we kunnen nooit noemen het veilig.

Geen steroïde wordt beschouwd als veilig om te gebruiken voor prestatieverbetering en de risico’s voor je gezondheid zijn bekend.

Met Dianabol zijn de risico’s aan de ernstige kant, omdat ze betrekking hebben op uw lever gezondheid en uw cholesterol en de algehele gezondheid van het hart. Deze risico’s worden verminderd door het beperken van een Dianabol cyclus tot 6 weken en het vermijden van het gebruik van hoge doses verder dan 50 mg per dag.

FAQs

Is Dbol giftig voor de lever?

Dianabol zal stress veroorzaken aan de lever, en is een belangrijke reden waarom we moeten dosering en cyclus lengtes te beperken om het risico van permanente leverschade.

Sluit Dianabol testosteron af?

Dianabol kan niet volledig afsluiten van uw testosteron productie, maar het zal vrijwel zeker onderdrukken het vrij ernstig. Dbol vereist daarom het gebruik van een testosteron steroïde naast het, zodat je niet in een toestand van lage testosteron vallen.

Hoe stop je de bijwerkingen van Dianabol?

De beste manier om te minimaliseren of te voorkomen dat veel van de bijwerkingen van Dianabol is om uw dosering zo laag mogelijk te houden. Dianabol is zeer krachtig en effectief, zelfs bij lage doses en veel mensen zullen goede DBol resultaten krijgen zonder het verhogen van de dosis tot het punt waar bijwerkingen ernstig worden. Oestrogene bijwerkingen kunnen worden verminderd door het gebruik van een AI of SERM, terwijl testosteron onderdrukking kan worden aangepakt door het opnemen van een vorm van testosteron in uw Dbol cyclus.

Kan Dianabol een hartaanval veroorzaken?

Inname van hoge doses of met behulp van Dianabol voor lange perioden van tijd kan verhogen uw risico op een hartaanval of een beroerte als gevolg van Dianabol’s effecten op cholesterol. Als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit leiden tot een opeenhoping van plaque in de slagaders, waardoor een blokkade van de slagaders.

Zal Dianabol haaruitval veroorzaken?

Dianabol androgene activiteit kan mogelijk leiden tot haaruitval, of mannelijke kaalheid. Dit is veel meer waarschijnlijk bij mannen die genetisch aanleg voor haaruitval, maar het kan in sommige gevallen ook leiden tot verlies van haar bij mannen die anders niet zou zijn gegaan kaal later in het leven – zoals de kracht van androgene effecten Dianabol’s. Het houden van uw dosis laag zal verminderen het risico van haaruitval, maar niet verwijderen van het risico volledig.

Is Dianabol legaal?

Dianabol is een verboden stof. Terug in de jaren 1960 en 1970 werd het gebruikt medisch legaal, maar het is verboden sinds de vroege jaren 1990 in de VS en de meeste andere landen. Mensen die Dianabol willen kopen, doen dat via landen waar het nog wordt geproduceerd, meestal op de zwarte markt en via ongereguleerde ondergrondse laboratoria.

Hoe lang kun je Dianabol gebruiken?

De aanbevolen duur van het gebruik in een Dianabol cyclus is tussen 4 en 6 weken. Het is niet aanbevolen om uit te breiden een cyclus buiten de 6 week merk te wijten aan negatieve effecten Dianabol’s op de lever, cholesterol, en bloeddruk. De meest effectieve manier om Dbol te gebruiken is aan het begin van een cyclus om kickstart uw winsten, daarom uw hele cyclus kan uitbreiden tot 12 weken of verder terwijl het stoppen van Dbol op de 4-6 week merk wanneer uw andere injecteerbare verbindingen beginnen effect te nemen.

Mijn conclusie en aanbeveling

Dianabol is een echt geweldig steroïde. Het zou niet hebben behouden zijn immense populariteit al die tijd als het was niet geweldig. Maar voor veel van ons, hoe meer je het gebruikt of hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om met de bijwerkingen om te gaan. Alleen al het opgeblazen gevoel en de cholesterolgevolgen waren voor mij genoeg om helemaal met Dianabol te stoppen. Dus moest ik iets anders vinden dat me nog steeds vergelijkbare resultaten zou geven, terwijl het me niet terug zou zetten met die nare gevolgen voor mijn gezondheid.

Je wordt niet voor altijd 21 en die ongezonde pieken in cholesterol en leverstress kunnen je later parten gaan spelen. Dus welke alternatieven zijn er voor Dianabol?

Er is niet veel dat je van de ene op de andere dag zoveel kracht geeft als Dbol, maar ik was bereid te kiezen voor iets dat wat langzamer werkt als ik maar af kon rekenen met bijwerkingen, SERM’s en AI’s hoefde te gebruiken en PCT moest doen. D-Bal was wat ik vond, en het heeft goed gewerkt.

Spiergroei is snel (een paar weken vergeleken met een paar dagen met Dbol, maar zonder het gevreesde vasthouden van water), grote krachttoename zodat ik meer gewicht kon heffen, beter herstel, vermindering van lichaamsvet en meer testosteron in omloop.

D-Bal is het ultieme legale en veilige alternatief voor Dianabol dat echt werkt! Bekijk hier de prijs!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}