Fareston Nakuur – Voordelen, dosering, bijwerkingen & tips

door Thijs // 10 september, 2022  

Toremifeencitraat is het werkzame bestanddeel van een geneesmiddel met de merknaam Fareston (een anti-oestrogeen geneesmiddel dat is ontworpen om borstkanker bij postmenopauzale vrouwen te behandelen).

Vanwege zijn oestrogeen remmende effecten Toremifene is ook een wenselijke drug voor sommige mensen die steroïden gebruiken; meer in het bijzonder wanneer gebruikt als een post-cyclus therapie (PCT) drug om te voorkomen dat oestrogeenniveaus bij mannen stijgen terwijl natuurlijke testosteron functie wordt gestimuleerd terug naar zijn normale niveaus na te zijn onderdrukt door het gebruik van steroïden die aromatizing activiteit (omzetting van testosteron naar oestrogeen) hebben.

Maar zoals we zullen zien, hoewel Fareston een SERM is zoals sommige van de beter bekende PCT geneesmiddelen zoals Clomid en Nolvadex, heeft het een lichtjes verschillend effect op het lichaam wanneer het gebruikt wordt bij mannen en het kan resulteren in een minder wenselijk resultaat voor PCT doeleinden.

Het is daarom belangrijk om te overwegen alle functies van een drug zoals Fareston bij het overwegen van het gebruik ervan voor post-cyclus therapie, terwijl het houden van een open geest voor andere potentiële beter gebruik van deze drug tijdens de steroïde cyclus zelf.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en bevordert NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik ben momenteel met behulp van dit supplement stack.

In deze gids, zult u leren:

Wat is Fareston (Toremifeencitraat)?

Dit is een zeer effectief Selective Estrogen Receptor Modulators (SERM) geneesmiddel voor borstkanker bij vrouwen vanwege de manier waarop Fareston oestrogeen kan blokkeren om bij kankercellen te komen, die de cellen kunnen voeden en de kanker kunnen laten groeien. Dus hoe kan een man die anabole steroïden gebruikt hiervan profiteren? We weten dat oestrogeen een vijand is van mannelijke steroïdengebruikers, maar de toename ervan tijdens steroïdengebruik is een veel voorkomend probleem.

Bovendien kan een verhoogd oestrogeengehalte na een steroïdencyclus, in combinatie met een laag testosterongehalte, een aantal drastische gevolgen voor de gezondheid hebben. Dit maakt Toremifene een potentieel krachtige anti-oestrogeen drug voor gebruik tijdens een steroïde cyclus en terwijl in theorie het nuttig voor PCT ook zou kunnen zijn, zijn er enkele aspecten aan het die maken het niet zo nuttig als andere medicijnen.

Omdat Toremifene is een selectieve oestrogeen blocker en haar belangrijkste doel zijn oestrogeen receptoren in het borstweefsel, werkt het niet te verlagen algemene niveaus van oestrogeen in het lichaam.

Het is niet een van de meer bekende anti-oestrogeen of PCT drugs in gebruik door steroïde gebruikers, met andere SERMs zoals Clomid en Nolvadex zijn gemeenschappelijker te wijten aan de manier waarop ze werken effectiever om te stimuleren natuurlijke testosteron.

Het volledige spectrum van de voor-en nadelen van Fareston is nog steeds niet zo volledig begrepen als andere meer gevestigde drugs zoals Clomid en Nolvadex; gewoon omdat Fareston is een nieuwere drug en is minder waarschijnlijk worden gebruikt door steroïde gebruikers die liever de meer bekende producten. Fareston toont zeker veelbelovende tekenen dat het zijn plaats in een steroïde gebruikers tas hebben kan, zolang hij de voordelen en beperkingen begrijpt.

Opmerking van de auteur: Voor echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet je zeker kijken naar Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Fareston voordelen (Toremifene effecten)

Als SERM drug is Fareston geen prestatieverhogende stof, maar wel een die voor sommige steroïdengebruikers als een nuttige ondersteunende drug wordt beschouwd.

Fareston heeft enkele duidelijke voordelen voor anabole steroïde gebruikers. Het belangrijkste is dat het is zeer nuttig in uw inspanningen om oestrogene bijwerkingen die worden veroorzaakt door veel steroïden te bestrijden. Deze omvatten de ontwikkeling van gyno, evenals het vasthouden van water en verhoogde bloeddruk. De groei van mannelijk borstweefsel, gynaecomastie genoemd, is het belangrijkste gebruik van Fareston. Het is gemaakt om specifiek te richten borstweefsel receptoren dus het is hier zien we zijn grootste voordeel.

Gebruikers kunnen gebruik maken van Fareston om te voorkomen dat gyno symptomen optreden, of om te verminderen en te elimineren gyno tekenen als ze zijn begonnen optreden terwijl het gebruik van aromatizing steroïden.

Hoge doseringen van steroïden en mannen die bijzonder gevoelig voor gyno ontwikkeling zijn waarschijnlijk ook de toevoeging van een aromatase-remmer drug (AI) nodig hebben om gynaecomastie te verzachten. De negatieve invloed van sommige AI’s op het cholesterol moet echter worden overwogen, met Fareston in vergelijking eigenlijk met een aantal potentiële cholesterol voordelen zoals hieronder beschreven.

Als het gaat om andere oestrogene bijwerkingen zoals het vasthouden van water, en de bijbehorende verhoging van de bloeddruk het kan brengen, Fareston is kan niet altijd genoeg voordeel om te bestrijden deze problemen volledig in gebruikers die ofwel zeer aromatizing steroïden gebruiken, met behulp van deze steroïden in zeer hoge doses, en die hebben een minder dan ideaal dieet.

In meer gematigde steroïde cycli en waar het dieet wordt gehouden lager in koolhydraten, kan het mogelijk zijn om het vasthouden van water goed te controleren door het gebruik van Fareston en zonder de toevoeging van andere geneesmiddelen.

Een onverwacht voordeel van dit geneesmiddel is het effect op het cholesterolgehalte, vanwege de functie in de lever. Veel anabole steroïden hebben een negatief effect op het cholesterolgehalte, wat gebruikers grote zorgen baart.

Fareston kan dit risico enigszins helpen verminderen door het lipidenprofiel te verbeteren, zodat het LDL-gehalte (slechte cholesterol) daalt en het HDL-gehalte (goede cholesterol) toeneemt. Veel steroïden hebben het tegenovergestelde effect op cholesterol maken dit een bijzonder nuttige drug voor die steroïde gebruikers die bezorgd zijn over hun cholesterol gezondheid tijdens een cyclus.

Een ander voordeel dat Fareston heeft in vergelijking met Nolvadex is dat Fareston is niet bekend dat een negatieve invloed op IGF-1. Dit maakt het veel meer geschikt om te gebruiken tijdens een steroïde cyclus wanneer u niet wilt worden het zien van uw IGF-1 niveaus afnemen. Terwijl Fareston is een jongere drug dan Nolvadex en dit hetzelfde effect nog zou kunnen worden gevonden in de toekomst, voor nu is het sterk van mening dat Fareston niet de dezelfde negatieve invloed op IGF-1 niveaus vertonen wanneer gebruikt voor oestrogeen mitigatie tijdens een steroïde cyclus.

Fareston kan andere gezondheidsvoordelen hebben ten opzichte van andere SERMs zoals Nolvadex. Vroege studies tonen aan dat Fareston waarschijnlijk minder belastend is voor de lever in vergelijking met Nolvadex. Hoewel dit geen groot probleem is bij kortdurend gebruik, is de gezondheid van de lever van groot belang als je van plan bent een SERM regelmatig te gebruiken – vooral omdat veel steroïden de lever kunnen belasten.

Er zijn zeker voor- en nadelen aan het gebruik van Fareston. De positieve voordelen en effecten zijn aantrekkelijk voor iedereen die zich specifiek wil richten op het voorkomen van gyno. Dit is waar Toremifeen het grootste voordeel oplevert, in plaats van in de PCT-fase, waar het vooralsnog niet zo’n sterke keuze blijkt te zijn als Nolvadex.

Fareston voor Nakuur

Hoewel Fareston een aantal eigenschappen heeft die het potentieel nuttig kunnen maken voor post-cyclustherapie, zijn voor de meeste steroïdengebruikers de meer algemeen gebruikte geneesmiddelen van Clomid en Nolvadex gewoonlijk aantrekkelijker.

Hier zijn goede redenen voor en het heeft te maken met de stimulatie van bepaalde hormonen die leiden tot het resultaat dat we proberen te bereiken met PCT: om natuurlijk testosteron weer normaal te laten werken. luteïniserend hormoon en follikelstimulerend hormoon moeten beide worden vrijgegeven om de testosteronfunctie te kunnen herstellen.

SERM-geneesmiddelen zijn goed in het stimuleren van de afgifte van deze hormonen, die op hun beurt de hoeveelheid circulerend vrij testosteron verhogen. Fareston wordt echter een wegversperring voor de verhoging van deze hormonen, omdat het een grote toename van SHBG (sex hormone binding globulin) veroorzaakt.

SHBG vermindert de hoeveelheid vrije testosteron in omloop, dat is precies het tegenovergestelde effect van wat je nodig hebt om te gebeuren tijdens post-cyclus therapie als uw testosteron al kritisch laag komende uit een steroïde cyclus zal zijn.

Dus terwijl aan de oppervlakte Fareston lijkt te zijn een goede keuze voor PCT, zodra we begrijpen de verdere details van haar functies als het gaat om SHBG, wordt het duidelijk dat Toremifene is in feite een minder dan ideale keuze voor PCT, en kon inderdaad stuur je vooruitgang achteruit wanneer gebruikt voor dit doel. Steroïdegebruikers wordt daarom geadviseerd het bij andere SERM’s te houden die de SHGB niet verhogen, zoals Nolvadex en Clomid.

Voor gebruikers die moeilijk aan andere middelen kunnen komen, of die gewoon om andere redenen de voorkeur geven aan Fareston, is het nog steeds mogelijk om het voor PCT te gebruiken, zolang je maar goed op je testosteronvorderingen let.

Studies hebben aangetoond dat testosteron kan worden verhoogd, maar alleen wanneer hoge doses van deze drug worden gebruikt – ongeveer 60 mg per dag op een minimum en maximaal 120 mg. Een geneesmiddel als Nolvadex vereist ter vergelijking een dosis van ongeveer 20mg per dag.

Toremifeen Dosering

Uw dosering van Fareston gaat afhangen van het beoogde doel: of u het gebruikt om te stoppen gynaecomastie van het ontwikkelen tijdens een cyclus door het blokkeren van oestrogeen receptoren in het borstweefsel, of voor PCT.

Er kan een groot verschil in dosering tussen deze twee verschillende toepassingen van Fareston dus het is van cruciaal belang dat u lokaliseren wat u met behulp van deze drug voor zodat uw dosis maximale impact zal hebben.

Toremifeen dosering tijdens anabole steroïden gebruik

Fareston kan worden gebruikt om te voorkomen dat gyno zich ontwikkelt tijdens het gebruik van steroïden die oestrogene bijwerkingen hebben. Sommige gebruikers kunnen alleen beginnen met het gebruik van deze drug zodra tekenen van gyno beginnen, terwijl anderen ervoor kunnen kiezen om het te gebruiken als een volledige preventieve. Fareston is effectief bij het voorkomen of verminderen van het begin van gynaecomastie bij gebruik zo laag als 30 mg per dag. De meeste gebruikers zullen dit willen verhogen tot 60mg per dag.

Voor steroïde gebruikers die al de eerste tekenen van gyno ontwikkeling zien, kan het verhogen van de dosis van Toremifene tot een maximum van 120 mg per dag nodig zijn om de gyno symptomen om te keren te krijgen. Voor veel gebruikers is het beter om niet het risico te lopen dat er zich gyno ontwikkelt. Als u zich zorgen maakt over uw merkbare gyno symptomen, zou deze hogere dosis van Fareston gebruikt in combinatie met een aromatase-remmer geneesmiddel genoeg moeten zijn om deze oestrogene effecten om te keren.

Toremifeen Dosering voor Verhoogde Endogene Testosteron Secretie en PCT

Bij gebruik van Fareston voor PCT doeleinden, de dosering moet veel hoger zijn dan wanneer het wordt gebruikt tijdens een cyclus om oestrogene bijwerkingen te bestrijden. De dosering voor PCT is ook veel hoger dan die vereist van andere PCT SERMs zoals Nolvadex om ergens in de buurt van de resultaten die dat geneesmiddel voor testosteron stimulatie kan bieden te bereiken. Een hogere dosis kan een hoger risico op bijwerkingen met zich meebrengen.

120 mg per dag is de dosering die het vaakst nodig zal zijn om een positief effect te hebben op het stimuleren van de testosteronfunctie. Deze PCT cyclus moet lopen voor een minimum van 4 weken, maar tot 6 weken is aan te raden. Veel gebruikers zullen willen beginnen met de PCT met Fareston op 120 mg per dag, dan het verminderen van de dosering als de cyclus gaat op. De eerste 2 weken moeten worden ingevuld op de hogere dosis, terwijl de laatste weken kan worden taps toelopende tot 60 mg per dag.

Juiste toediening en Timing

Of u nu Fareston tijdens uw steroïde cyclus gebruikt om gyno en andere oestrogene bijwerkingen te bestrijden, of als een PCT drug, u zult willen om het goed te gebruiken om het grootste voordeel te krijgen. Dat betekent niet alleen het krijgen van uw dosering recht, maar ook de timing van het nemen van elke dosis.

Het goede nieuws is dat Fareston geen strikt tijdschema heeft, dus het kan gemakkelijk in je dagelijkse routine worden ingepast met weinig planning of onderbreking. Er zijn geen specifieke vereisten om het met voedsel in te nemen, dus het kan worden ingenomen tijdens een maaltijd of op een ander moment van de dag als het u uitkomt. De hele dosis kan in één keer worden ingenomen, en je kunt het ’s ochtends, ’s avonds of ergens daartussenin innemen. Dit maakt Fareston een zeer eenvoudig geneesmiddel te gebruiken voor elke steroïde gebruiker.

Fareston bijwerkingen

Alle drugs komen met mogelijke bijwerkingen en Fareston is geen uitzondering. Veel potentiële bijwerkingen zijn vermeld voor dit recept medicatie wanneer het wordt gebruikt voor het beoogde doel van de behandeling van borstkanker, en veel van deze zijn dezelfde mogelijke bijwerkingen voor steroïde gebruikers die gebruik maken van Toremifene.

Het risico wordt echter als laag beschouwd en dit is over het algemeen een SERM dat door de meeste gebruikers goed wordt verdragen wanneer het verstandig wordt gedoseerd – er is gewoon geen noodzaak of voordeel om Fareston in een hogere dan de aanbevolen dosering te gebruiken.

De meeste van de mogelijke bijwerkingen van Toremifeen zijn mild van aard, en veel mensen zullen geen bijwerkingen ervaren. Maar dit zijn de dingen om op te letten:

  • Overmatig zweten
  • Misselijkheid
  • Duizeligheid

Als een van de bovenstaande symptomen begint op te treden en zorgen baart, kunt u overwegen uw dosering Fareston te verlagen of er helemaal mee te stoppen. Het is niet ongewoon dat je in het begin van het gebruik van Fareston wat duizeligheid ervaart, maar dit zou binnen korte tijd moeten afnemen.

Ernstigere bijwerkingen, die als zeer zeldzaam worden beschouwd, kunnen een verlaging van het aantal witte bloedcellen, afname van kracht, ademhalingsmoeilijkheden, haaruitval en depressie zijn.

Fareston wordt beschouwd als een relatief nieuw SERM geneesmiddel, dus het volledige profiel van mogelijke bijwerkingen is nog niet volledig bekend, maar alle aanwijzingen tot nu toe wijzen erop dat de meerderheid van de gebruikers dit geneesmiddel zeer goed verdragen.

Veelgestelde vragen gerelateerd aan Toremifeen

Waar wordt Fareston voor gebruikt?

Toremifeencitraat (Fareston) wordt gebruikt als een geneesmiddel voor de behandeling van borstkanker bij vrouwen die na de menopauze zijn. Omdat het een selectieve oestrogeenreceptormodificator is, kan het zich specifiek richten op receptoren in het borstweefsel om borstkanker bij vrouwen te behandelen en het risico op borstkanker te verminderen. Steroïde gebruikers overwegen het gebruik van Toremifene voor deze dezelfde anti-oestrogene kwaliteiten, specifiek om te helpen verminderen oestrogene bijwerkingen zoals gyno.

Heeft Fareston bijwerkingen?

Als een recept medicatie, Fareston komt met zijn risico van bijwerkingen, maar deze worden beschouwd als zeer mild en ongewoon. Slechts een kleine minderheid van de gebruikers heeft aangetoond bijwerkingen te ervaren en deze kunnen onder meer zijn toegenomen zweten en duizeligheid. Meer ernstige bijwerkingen kunnen zijn een verlaagd aantal witte bloedcellen, haaruitval en depressie; als steroïde gebruikers waarschijnlijk hogere doses Fareston te gebruiken, een oogje in het zeil houden voor eventuele bijwerkingen en het gebruik van het geneesmiddel te stoppen als er zich verontrustende problemen voordoen.

Veroorzaakt Fareston gewichtstoename?

Gewichtstoename wordt genoemd als een mogelijke bijwerking voor vrouwen die Fareston gebruiken als behandeling tegen borstkanker. Het is niet aangetoond dat het een probleem is voor bodybuilders en andere atleten die het voor andere doeleinden gebruiken.

Wie maakt Fareston?

De Fareston merknaam van Toremifene citraat wordt gemaakt door een Japans farmaceutisch bedrijf genaamd Kyowa Kirin en het wordt verkocht als een recept medicatie over de hele wereld.

Waar kan ik Fareston kopen?

Fareston is een receptplichtig geneesmiddel en kan dus niet legaal worden gekocht of gebruikt zonder een geldig doktersrecept. Sommige onderzoekslaboratoria verkopen deze drug als een research-only vloeibare vorm die beschikbaar is via een juridische maas in de wet, maar nog steeds juridische risico’s voor steroïde gebruikers presenteert. De zwarte markt is de enige andere manier om Fareston te kopen.

Mijn conclusie en aanbeveling

Het is mogelijk om Fareston gebruiken om te stimuleren testosteron productie tijdens PCT, maar deze drug heeft ook aangetoond te verminderen SHGB die beschikbare testosteron kan leiden tot daling – precies het tegenovergestelde van uw PCT doelstellingen. De meest nuttige manier om Toremifene te gebruiken is tijdens een steroïde cyclus om de ontwikkeling van gyno te bestrijden bij gebruik van aromatizing steroïden.

Als je van deze gids hebt genoten en meer echte, NO-BS informatie wilt over het fietsen met steroïden, pak dan Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïden handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}