HCG voor nakuur – dosering, bijwerkingen & tips

door Thijs // 10 september, 2022  

HCG is een krachtig natuurlijk hormoon dat door steroïdengebruikers wordt gewaardeerd omdat het de normale testosteronproductie kan helpen verhogen, handhaven of herstellen.

HCG is effectief wanneer gebruikt met andere verbindingen in plaats van het wordt gebruikt alleen en terwijl het heeft gezien sommige mainstream promotie als een mislukte (en illegale) gewichtsverlies ingrediënt, echte kracht HCG’s ligt in zijn vermogen om te helpen steroïde gebruikers bereiken van een belangrijk doel na een steroïde cyclus: om natuurlijke testosteron weer op de rails.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en promoot NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik gebruik momenteel deze supplement stack.

In deze gids, zul je leren:

Wat is HCG (humaan choriongonadotrofine)?

Humaan Choriongonadotrofine is een hormoon dat van nature voorkomt bij vrouwen en een belangrijke rol speelt bij zwangerschap; in feite wordt het hormoon pas gevormd als een vrouw zwanger is, omdat het na de implantatie door de placenta wordt aangemaakt en zodra de HCG-spiegel voldoende stijgt, is dat voldoende om te bevestigen of een vrouw zwanger is.

Als je een mannelijke steroïdengebruiker bent, vraag je je misschien af hoe of waarom zo’n hormoon voor jou van nut zou kunnen zijn. HCG heeft wel degelijk een medische rol voor mannen: om laag testosteron of hypogonadisme te behandelen.

Steroïdegebruikers vinden HCG nuttig omdat het bijna precies zo werkt als het luteïniserend hormoon (LH). LH kan worden omschreven als een hypofyse-analoog van HCG omdat het hormonen zijn die in verschillende delen van het lichaam worden geproduceerd (luteïniserend hormoon wordt in de hypofyse gevormd), maar een vergelijkbare functie hebben.

Dit is waar HCG zeer relevant wordt voor mannen: LH is van vitaal belang voor het stimuleren van de natuurlijke testosteronproductie. Dit is wat HCG een populaire optie maakt voor PCT-gebruik in het bijzonder, waar het herstel van de normale testosteronfunctie na de onderdrukking van anabole steroïden vereist is.

Terwijl SERM’s en aromataseremmers algemeen worden aanvaard als een noodzakelijke aanvulling voor elke steroïdengebruiker, staat HCG veel meer ter discussie met sommige anabole steroïdengebruikers die zweren bij het gebruik ervan, en anderen die vinden dat het niet nodig of nuttig is of een groter risico inhoudt dan de andere geneesmiddelen. In ieder geval, wanneer HCG wordt gebruikt is het zelden alleen gebruikt, maar in combinatie met SERMs in post-cyclus therapie en alleen bij lage doses voor korte perioden van tijd als gebruikt tijdens een steroïde cyclus.

Hoewel HCG voor de meeste mensen als een bijwerkingvriendelijk hormoon wordt beschouwd, is er toch een bijzondere risicofactor waarover we ons zorgen moeten maken, en die heeft te maken met afhankelijkheid. Gelukkig kan dit goed worden gecontroleerd door middel van verstandige dosering en is een kritische reden waarom HCG niet moet worden genomen totdat u hebt gedaan voldoende onderzoek naar hoeveel je moet nemen, zodat je niet jezelf in gevaar brengen van afhankelijkheid.

Opmerking van de auteur: Voor echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet je kijken naar Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op de eerste hand ervaring, geen theorie.

HCG en steroïden

Voor steroïde gebruikers die gebruik maken van HCG terwijl het gebruik van anabole steroïden de bedoeling is om dit hormoon te gebruiken om de onderdrukking van natuurlijke hormonen die plaatsvindt wanneer u de meeste soorten steroïden te pakken.

Gedurende deze tijd uw normale testosteron productie en niveaus zal worden uiterst laag of zelfs onbestaande en het gebruik van HCG tijdens steroïde gebruik kan voorkomen dat het probleem van testiculaire atrofie, maar nog belangrijker, het nemen van HCG tijdens een steroïde cyclus helpt prime het lichaam voor herstel zodra uw cyclus eindigt.

Dus wat is het nadeel van HCG en waarom niet iedereen het gewoon gebruiken tijdens een cyclus? Een van de vaak over het hoofd geziene problemen is de manier waarop het mannelijk lichaam kan afhankelijk worden van HCG de levering van wat is in feite exogeen luteïniserend hormoon. Mannen die te veel HCG nemen of het gebruik ervan niet serieus reguleren lopen een groter risico op afhankelijkheid.

De mannen die overdrijven met hun gebruik van HCG tijdens een steroïde cyclus, hetzij door gebrek aan kennis of een valse overtuiging dat meer gelijk is aan beter, kan snel vinden zichzelf lijden met een lage testosteron conditie. Degenen die weten hoe HCG verantwoord te gebruiken tijdens een steroïde cyclus echter zal plukken de voordelen en te voorkomen dat het probleem van de afhankelijkheid optreedt.

HCG vs Aromatase Inhibitors vs SERMs

HCG is zeer verschillend van zowel SERM’s als aromataseremmers (AI’s).

Zowel SERMs als AIs zijn medicijnen die zijn ontworpen om ofwel specifieke oestrogeenreceptoren te blokkeren (in het geval van SERMs), of om de algehele oestrogeenniveaus te verlagen (AIs). HCG daarentegen is een natuurlijk hormoon dat bij vrouwen wordt geproduceerd zodra zij zwanger zijn.

HCG richt zich op geen enkele manier op oestrogeen, maar is in plaats daarvan in staat om testosteron bij mannen direct te helpen stimuleren omdat het op een zeer vergelijkbare manier werkt als luteïniserend hormoon.

Zowel SERM’s als AI’s worden hoofdzakelijk gebruikt om borstkanker bij vrouwen te behandelen. HCG wordt medisch gebruikt voor de behandeling van een laag testosterongehalte en onvruchtbaarheid bij mannen, alsook voor vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen. Alle drie de categorieën stoffen zijn dus op recept verkrijgbaar. Terwijl zowel SERM’s als AI’s verkrijgbaar zijn als verschillende producten met onderling enigszins verschillende chemische structuren en effecten, is HCG het enige van de drie dat een enkel hormoon is zonder variatie tussen de producten.

HCG is alleen beschikbaar in injectievorm, terwijl AI- en SERM-geneesmiddelen orale tabletten zijn die regelmatiger moeten worden ingenomen dan de een- of tweemaal wekelijkse injecties waarmee HCG gewoonlijk wordt toegediend.

HCG is niet bedoeld ter vervanging van SERM’s of AI’s op enig moment tijdens of na een steroïde cyclus. In plaats daarvan kan het een zeer nuttige aanvulling zijn, maar een die zorgvuldig moet worden gebruikt en met kennis van zowel hoe het goed te doseren en wat het kan en niet kan doen zowel in voordelen als bijwerkingen. Overmatig gebruik van HCG kan het tegenovergestelde effect hebben van het beoogde effect: in plaats van je testosteron te verbeteren of te herstellen, zou je jezelf terug kunnen vinden in een lage testosterontoestand.

HCG voor nakuur

Post-cyclus therapie gebruik van HCG is de meest voorkomende reden mannen zal dit hormoon gebruiken voor het optimaliseren van herstel na een steroïde cyclus. De kracht van dit hormoon voor PCT gebruik komt met het nemen van het vóór het starten van een SERM cyclus.

De meeste PCT-plannen zullen een of beide van de SERMs Nolvadex (Tamoxifen Citraat) en Clomid (Clomifeen Citraat) omvatten en terwijl deze over het algemeen zeer effectief zijn op hun eigen, vinden veel steroïdegebruikers dat het toevoegen van HCG aan de PCT-fase verbeterde herstelvoordelen oplevert.

De strategie hier is om gebruik te maken van HCG voorafgaand aan het starten van uw reguliere SERM dosering, met HCG in wezen fungeert als een kick start van het hormoon productieproces dankzij de manier waarop het nabootst luteïniserend hormoon. De SERM’s nemen het dan over voor de rest van uw PCT-cyclus, en zorgen voor een efficiënter en effectiever herstel.

Dit type van PCT plan voorziet in de twee belangrijkste doeleinden van post-cyclus therapie: om u te helpen uw winsten te behouden en de herstart van de natuurlijke testosteronproductie te versnellen; dit hormoon zal in een sterk onderdrukte toestand aan het einde van uw steroïde cyclus in de meeste gevallen en zonder een goede PCT plan het tempo van herstel is uiterst traag die u in de bepaalde positie van lage testosteron en de bijbehorende symptomen en spier verlies zet.

HCG zal meestal worden gestart binnen een periode van 4 tot 6 weken na het einde van uw steroïde cyclus, maar de timing zal afhangen van de steroïde verbindingen die u hebt gebruikt. Degenen die bezorgd zijn over mogelijke oestrogene bijwerkingen van het gebruik van HCG tijdens PCT, vanwege verhoogde aromatase-activiteit, kunnen er ook voor kiezen een aromataseremmer op te nemen in hun PCT-plan.

Dit is niet altijd een doeltreffend idee omdat AI’s komen met hun eigen reeks problemen als het gaat om mogelijk negatieve gevolgen voor testosteronniveaus als gevolg van krachtige oestrogeenonderdrukking; in het algemeen wordt HCG gebruikt voor een kort tijdsbestek tijdens PCT zodat bijwerkingen niet een grote zorg zijn voor de meeste gebruikers.

HCG dosering

Welk doel u ook HCG gebruikt voor – op cyclus of voor PCT – de dosering en toediening van dit hormoon is zeer spaarzaam en gecontroleerd en in tegenstelling tot die van elke andere verbinding die u zult gebruiken of dat nu steroïden zelf of drugs zoals SERMs en AIs zijn.

Wanneer u HCG koopt bij de bron van uw keuze, ontvangt u normaal een klein pakje poeder met de actieve bestanddelen en een ander pakje met steriel water erin. Deze twee zaken moeten met elkaar worden vermengd om het injecteerbare ingrediënt te vormen. Restjes moeten voor later gebruik in de koelkast worden bewaard – bewaar de oplossing niet bij kamertemperatuur.

HCG dosering tijdens anabole steroïden gebruik

Wanneer het gebruik van HCG tijdens uw steroïde cyclus wilt u om het te nemen niet meer dan eenmaal per 3 tot 5 dagen op een maximum. Dit zal komen als enige opluchting omdat HCG is een injectie, zodat u niet hoeft te worden een extra injectie toe te voegen aan uw steroïde programma te vaak.

Een zeer lage dosis HCG gedurende deze periode wordt als voldoende beschouwd en deze ligt gewoonlijk in de orde van 250iu. Het heeft geen zin de dosis boven dit niveau te verhogen, noch de frequentie van toediening.

Deze bescheiden dosering is voldoende om u alle voordelen te geven die u van HCG wilt zonder uw toekomstige testosteronherstel in gevaar te brengen door het lichaam afhankelijk te laten worden van HCG, wat een verhoogd risico is wanneer u de dosis verhoogt – daarom is 250iu eenmaal om de 5 dagen geschikt voor de overgrote meerderheid van mannelijke steroïdegebruikers terwijl op cyclus.

HCG dosering voor verhoogde endogene testosteron afscheiding en PCT

HCG wordt meestal gebruikt als een kick start om uw PCT cyclus ter voorbereiding van het gebruik van SERMs daarna. De lengte en de dosis van HCG gedurende deze tijd moet worden bepaald op hoe krachtig uw steroïde cyclus was en het niveau van testosteron onderdrukking het is waarschijnlijk te hebben veroorzaakt. Dit kan moeilijk zijn voor nieuwe steroïdengebruikers om aanvankelijk te peilen, zodat een lagere HCG-dosis wordt geadviseerd in die omstandigheden.

Veel gebruikers nemen HCG gedurende een periode van twee tot drie weken met doses om de 3 of 4 dagen vanaf 1000iu aan de lage kant tot 4000iu. Deze hogere dosering wordt alleen geadviseerd voor gevorderde gebruikers die HCG eerder hebben gebruikt en de effecten ervan begrijpen. Na deze korte HCG-cyclus kan de toediening van SERM beginnen om de rest van uw PCT-fase door te voeren.

HCG dosering voor vrouwen

HCG is medisch gezien zeer nuttig voor vrouwen met het oog op de verbetering van de vruchtbaarheid, maar het heeft geen nut voor vrouwen die steroïden gebruiken. Mannen ervaren onderdrukt testosteron van de meeste steroïden, maar dit is duidelijk niet een probleem dat vrouwelijke steroïdegebruikers moeten worden bezorgd met, daarom is het gebruik van HCG niet gerechtvaardigd door vrouwen buiten medisch gebruik.

HCG bijwerkingen

Een van de grote positieve over HCG is dat bijwerkingen zeldzaam tot onbestaand zijn. In tegenstelling tot andere stoffen die door steroïdengebruikers worden gebruikt, zoals SERM’s en AI’s, is HCG geen geneesmiddel dat in een laboratorium is ontwikkeld, maar is het in plaats daarvan een natuurlijk voorkomend hormoon. Dit betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken over bijwerkingen zoals hoofdpijn, maagklachten of andere veel voorkomende problemen die zich voordoen bij het gebruik van krachtige medicijnen.

HCG kan de testosteronspiegel verhogen, zodat de belangrijkste effecten om voor uit te kijken betrekking hebben op de stijgende niveaus van het hormoon en deze kunnen in feite komen in de vorm van een oestrogene aard. Waterretentie en gynaecomastie zijn mogelijk, maar worden als zeldzaam beschouwd, vooral omdat HCG niet vaak op zichzelf wordt gebruikt, maar in plaats daarvan wordt gecombineerd met anti-oestrogene drugs die zelf deze bijwerkingen zullen verzachten wanneer u op een steroïde cyclus bent.

Vanwege de toename van de circulerende testosteron en DHT, androgene bijwerkingen kunnen een punt van zorg en dit zou kunnen omvatten verhoogde vette huid en acne, verhoogde lichaam haargroei, en haaruitval op het hoofd, maar het risico van deze bijwerkingen is zeer individueel en meestal alleen van invloed op mannen die genetisch zijn aanleg voor hen, op dezelfde manier dat androgene bijwerkingen ontstaan uit steroïde gebruik.

Bij het gebruik van HCG tijdens de post-cyclustherapie zult u het waarschijnlijk in hogere doses gebruiken, dit wordt gecompenseerd door het feit dat uw gebruik van HCG waarschijnlijk ook slechts voor een korte periode zal zijn, zodat het risico van bijwerkingen tijdens PCT opnieuw vrij laag is. Al deze factoren maken HCG tot een hormoon dat u waarschijnlijk weinig of helemaal geen problemen zal bezorgen en mogelijk de meest neveneffectvriendelijke stof is die u op om het even welk moment van anabool steroïdengebruik zult nemen.

Het grootste risico met HCG is niet in de vorm van traditionele soorten bijwerkingen die we zien met steroïden of andere drugs, maar eerder of het lichaam begint afhankelijk te worden van de externe vorm van luteïniserend hormoon dat u inneemt.

Wanneer dit gebeurt, zal het omgekeerde effect optreden – in plaats van dat het testosterongehalte stijgt of op een gezond niveau blijft met de hulp van HCG, zal het testosterongehalte weer laag worden omdat de testikels afhankelijk zijn geworden van de hoeveelheid HCG die u inneemt. Dit wordt vermeden door een lage dosering en door HCG slechts gedurende een minimale periode te gebruiken.

Veel voorkomende vragen over HCG

Wat is de functie van humaan choriongonadotrofine?

De natuurlijke functie van het hormoon HCG is in het vrouwelijk lichaam zodra zij zwanger is en het dient om de afgifte van het belangrijke zwangerschapshormoon progesteron vroeg in de zwangerschap te bevorderen. De aanwezigheid van HCG is één manier om vast te stellen of een vrouw zwanger is.

Bij mannen lijkt HCG sterk op het luteïniserend hormoon, dat in de hypofyse wordt geproduceerd en belangrijk is voor de werking van testosteron. Luteïniserend hormoon stimuleert de cellen in de testikels om testosteron te produceren, zodat we kunnen zeggen dat HCG dankzij zijn bijna identieke werking aan LH ook dient om de productie van testosteron te stimuleren – en dit is waarom het zo gewaardeerd wordt door mannen, met inbegrip van die met abnormaal lage testosteronspiegels en bodybuilders of atleten die een laag testosterongehalte hebben opgewekt door het gebruik van anabole steroïden.

Veroorzaakt HCG kanker?

De rage van HCG-producten voor gewichtsverlies (die niet legaal zijn) zette aan tot onderzoek waaruit bleek dat producten voor gewichtsverlies die HCG bevatten, het risico op kanker kunnen verhogen door een toename van de productie van androgene cellen, wat kan leiden tot de groei van sommige soorten kanker.

Naast de vorming van HCG bij een zwangere vrouw, is de enige keer dat een man van nature HCG-niveaus heeft, wanneer er kanker is, omdat kankercellen ook HCG kunnen produceren. Dit vertelt ons dat er een zeker verband is tussen HCG en kankercellen, maar er moet nog veel meer onderzoek worden verricht voordat we de risico’s volledig kunnen begrijpen.

Is HCG illegaal?

In de Verenigde Staten en de meeste andere landen is HCG een voorgeschreven medicijn. Dit betekent dat u het niet legaal kunt krijgen over de toonbank of via de reguliere detailhandel. HCG is populair als ingrediënt voor gewichtsverlies, zodat sommige verkopers hebben geprobeerd het via die weg te verkopen, maar ook dit is niet legaal.

De FDA heeft HCG niet goedgekeurd als een product voor gewichtsverlies of voor enig ander doel dan via een voorschrift waarbij artsen het voorschrijven als een injectie hetzij voor mannen die hun spermaproductie moeten verhogen of vrouwen met eiproductieproblemen.

Waarvoor wordt HCG gebruikt bij bodybuilding?

Bodybuilders gebruiken HCG om het probleem van lage of geen natuurlijke testosteronproductie om te keren, omdat veel steroïden de normale hormoonfunctie aanzienlijk verminderen of zelfs volledig uitschakelen terwijl u de stoffen gebruikt. Tijdens een bodybuilding steroïde cyclus zullen bodybuilders HCG in lage doses gebruiken om de functie en de grootte van de testikels te helpen handhaven.

Bodybuilders gebruiken HCG ook voor post-cyclustherapie en gewoonlijk als een kick-startstof aan het begin van PCT die dan later wordt opgevolgd met SERM-geneesmiddelen, met als algemeen doel het lichaam weer op natuurlijke wijze testosteron te laten produceren zodat u de schrijnende effecten van een laag testosterongehalte kunt vermijden, met inbegrip van het verlies van spieraanwinsten die tijdens een steroïdencyclus zijn gemaakt.

Verhoogt HCG het volume van sperma?

HCG kan worden voorgeschreven aan mannen die lijden aan hypogonadisme, een aandoening die resulteert in een verminderde productie van geslachtshormonen.

HCG werkt om de productie van sperma te verhogen evenals de productie van testosteron, dat gewoonlijk wordt gebruikt om onvruchtbaarheid bij mannen te behandelen. Het is zeer doeltreffend in het aanpakken van de volledige werking van de testikels en dat omvat het volume van het sperma of het aantal zaadcellen, alsook het verminderen van het krimpen van de testikels, wat een zorgwekkend probleem is dat we kunnen tegenkomen bij steroïdengebruik.

Kunt u HCG online kopen?

HCG kan farmaceutisch worden verkregen als u een recept hebt, maar voor de meeste steroïdengebruikers is dit geen optie. Dus wenden mensen zich tot anabole steroïdenleveranciers, hetzij online of binnen uw lokale sportschoolgemeenschap als u goed verbonden bent.

Wie HCG op de zwarte markt koopt, zal vaak merken dat het goedkoper is dan wanneer je het met een voorschrift bij een apotheek koopt, zelfs voor exact dezelfde merknamen. Dit betekent zelden dat het om namaakgoederen gaat, want het is niet bekend dat dit vaak voorkomt bij HCG, maar in plaats daarvan wordt u gewoon niet blootgesteld aan de grote prijsstijgingen die voorkomen bij geneesmiddelen op recept die via apotheken worden verkocht.

Mijn conclusie en aanbeveling

HCG kan het testosteron bij mannen verhogen door op dezelfde manier te werken als het luteïniserend hormoon (LH), dat een natuurlijk hormoon is dat de testikels stimuleert om testosteron te produceren. Het stimuleert ook de spermaproductie.

Door het verhogen van de productie van testosteron en sperma, kunnen de symptomen van een laag testosterongehalte en onvruchtbaarheid worden verlicht en kunnen de testikels ook groter worden, wat een ander veel voorkomend probleem bij steroïdengebruik aanpakt, namelijk het krimpen van de testikels, omdat steroïden signalen naar de hersenen sturen om te stoppen met het produceren van testosteron, omdat je je lichaam voedt met synthetisch testosteronhormoon.

Als je van deze gids genoten hebt en meer echte, NO-BS informatie over cycling steroïden wilt, haal dan Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}