HGH Bijwerkingen: Korte én lange termijn

door Thijs // 10 september, 2022  

Menselijk groeihormoon (HGH) wordt in vergelijking met anabole steroïden pas sinds korte tijd door atleten en bodybuilders gebruikt, maar in die tijd is de populariteit ervan exponentieel toegenomen.

Je hebt waarschijnlijk gehoord over HGH en de manier waarop bodybuilders in het bijzonder het gebruiken om een voorsprong te krijgen boven die van steroïden. Zowel vrouwen als mannen in alle niveaus van bodybuilding hebben geprofiteerd van HGH en met de resultaten die we zien, dit is een verbinding die echt kan leveren over een breed spectrum van doelen, vooral wanneer gebruikt in combinatie met steroïden.

Maar je moet weten hoe je HGH goed te gebruiken om ten eerste de resultaten die je hebt gehoord over, en ten tweede om bijwerkingen die kunnen heel slopend zijn als je niet de uitvoering van uw HGH cyclus correct te minimaliseren.

Het goede nieuws is dat als je eenmaal leert de beste methoden voor het gebruik van HGH, nadelige gevolgen kunnen worden geminimaliseerd en dan bent u waarschijnlijk te vinden dat de voordelen van HGH uw verwachtingen overtreffen.

Dat betekent niet dat HGH is zonder risico. Hoewel de bijwerkingen in eerste instantie veel milder lijken dan die van steroïden, zijn er een aantal potentieel ernstige gezondheidscomplicaties die HGH kan veroorzaken bij misbruik. Deze worden in detail beschreven in deze gids voor HGH bijwerkingen.

In deze gids, zul je leren:

Wat is HGH (Menselijk Groeihormoon)

HGH is een peptide hormoon dat van nature in ons lichaam wordt geproduceerd en van cruciaal belang is voor de groeiprocessen in de kindertijd, maar ook voor het behoud van organen en weefsels gedurende uw hele leven met zijn effecten op de celreproductie en regeneratie.

HGH richt zich op enkele van onze belangrijkste receptoren: botten, spieren, vetweefsel en cellen met als doel het signaleren van vetverlies en groei.

Synthetische HGH wordt met succes gebruikt in een reeks medische settings om aandoeningen te behandelen variërend van groeihormoon tekort bij volwassenen (vaak veroorzaakt door een niet-kanker hypofyse tumor). Deze HGH-behandeling pakt de enorme problemen aan die volwassenen met een abnormale groeihormoondeficiëntie ondervinden door te helpen de spiermassa en botdichtheid te vergroten, het lichaamsvet te verminderen en de inspanningscapaciteit te verbeteren.

Een ander medisch gebruik van HGH is bij volwassenen met een groeihormoondeficiëntie als gevolg van HIV of AIDS, waarbij de verdeling van lichaamsvet wordt bevorderd door HGH behandelingen.

Deze medische behandelingen vertellen ons veel over de krachtige voordelen die HGH heeft in het lichaam.

Veel mensen maken de fout te denken dat HGH een steroïde is. Hoewel HGH inderdaad een hormoon is, net zoals anabole steroïden hormonen zijn, zijn ze totaal verschillend omdat HGH een peptide of eiwithormoon is dat op natuurlijke wijze door de hypofyse wordt geproduceerd. Anabole steroïden zijn gebaseerd op geslachtshormonen zoals testosteron. Dus terwijl HGH wordt beschouwd als een anabool hormoon, vanwege zijn krachtige effecten op de groei, is het geen androgeen hormoon.

Wat doet HGH?

De natuurlijke rol van HGH in het lichaam is het bevorderen van groei. Zonder HGH zouden lichaamsgroei, celherstel, stofwisseling en andere functies niet kunnen plaatsvinden. Met andere woorden, HGH is van cruciaal belang voor het normaal functioneren van het menselijk lichaam.

Wanneer HGH wordt genomen met het oog op bodybuilding worden de functies ervan vermenigvuldigd naar gelang van de dosering die je neemt. Dit betekent dat het nemen van te veel HGH een ernstig nadelig effect kan hebben. Maar wat zijn de potentiële voordelen van het innemen van een gematigde dosis HGH voor bodybuilding doeleinden?

De lijst van HGH voordelen en effecten is lang, veel langer dan we zouden zien bij de gemiddelde anabole steroïde.

Menselijk Groeihormoon heeft krachtige anabole effecten, zoals je zou verwachten van een hormoon dat verantwoordelijk is voor de groei. Voor prestatiedoeleinden kan dit een aanzienlijke spiergroei teweegbrengen. Maar de beste resultaten krijg je als je HGH combineert met anabole steroïden voor bulkingdoeleinden. Zelden zal het alleen voor dit doel worden gebruikt.

Op zichzelf is HGH echter uitstekend voor hersteldoeleinden. Je zult waarschijnlijk geen steroïde vinden die zo effectief is in het bevorderen van herstel als HGH is. Bovendien, Menselijk Groeihormoon helpt bij genezing en dit alles combineert om u te helpen aanzienlijk sneller herstellen na intensieve trainingen.

Menselijk groeihormoon heeft effecten op het metabolisme en is daarom gunstig voor vetverbranding. Het stimuleert de afbraak van triglyceriden en verbetert het gebruik van vet door vetten of lipiden de voorkeursbron van energie te maken in plaats van koolhydraten. Onderzoek heeft aangetoond dat HGH-injecties de vetopslag kunnen verminderen door de manier waarop het triglyceriden kan afbreken en de ophoping van vet onder controle kan houden. Een keerzijde van de medaille is dat dit proces een verhoging van de bloedsuikerspiegel kan veroorzaken, vooral bij hogere doses.

Een minder bekend voordeel van HGH is de positieve invloed ervan op het verouderingsproces, met name als het gaat om het verbeteren van de gezondheid van de huid en de sterkte van botten en gewrichten. HGH helpt bij het herstel van collageen en spierweefsel in het hele lichaam, wat nuttig is voor zowel anti-aging als voor genezende voordelen bij jongere mensen.

In praktische zin zijn dit de belangrijkste effecten en voordelen die u waarschijnlijk zult merken wanneer u HGH gebruikt:

  • Gemakkelijker en sneller vetverlies en verbeterde lichaamssamenstelling
  • Groei van magere spieren
  • Sneller herstel na de training
  • Verbeterd geestelijk welzijn
  • Betere slaapkwaliteit
  • Meer energie
  • Verbeterde huidkwaliteit
  • Sterkere gewrichten, pezen en botten

Er blijft enige controverse bestaan over de algemene voordelen van HGH voor prestatiegebruik. Men is het er algemeen over eens dat HGH voordelen biedt voor de toename van vetvrije massa, maar het wordt niet beschouwd als krachtversterkend middel. Dus als de winst in kracht belangrijk voor u zijn, de toevoeging van een of meer anabole steroïden die kracht te bevorderen zal nodig zijn.

Bijwerkingen op korte termijn

De lijst van mogelijke korte termijn bijwerkingen veroorzaakt door het gebruik van HGH op prestaties doses is vrij lang en kan variëren van de louter vervelend, tot de meer zorgwekkende effecten die invloed kunnen hebben op het dagelijks leven ernstiger.

Het is belangrijk te weten, vooral voor anabole steroïde gebruikers, dat HGH is niet een oestrogene of androgene hormoon dus al die bekende steroïde bijwerkingen zijn over het algemeen niet van plan om problemen met HGH. Kortom, dit is een heel ander soort hormoon dat daarom een ander soort bijwerkingen profiel heeft. En bijwerkingen zijn niet van plan om geslachtsspecifieke voor het grootste deel, zoals het geval is met steroïden. Vrouwtjes kunnen HGH gebruiken en verwachten een soortgelijke zeer ervaring aan mannelijke gebruikers.

Veel HGH gebruikers zullen pijn in de gewrichten, spieren en / of zenuwen ervaren. Sommigen zullen een aandoening ontwikkelen genaamd carpaal tunnel syndroom, waar een zenuw die naar de hand gaat wordt samengedrukt als gevolg van zwelling. Dit kan tintelingen en gevoelloosheid in de vingers veroorzaken, evenals pijn en zwakte van de hand. HGH staat erom bekend waterretentie te veroorzaken, waarbij de polsen een veel voorkomend probleemgebied zijn. Dit is de bron van de ontwikkeling van carpaal tunnel syndroom.

Hoofdpijn en andere symptomen die lijken op een griep worden vaak gemeld door HGH gebruikers. Deze zijn meestal van zeer korte duur en verdwijnen vaak binnen een korte tijd na het starten van HGH gebruik.

Gynaecomastie kan een verrassende bijwerking zijn van HGH en wordt vaak niet verwacht, omdat we het associëren met anabole steroïden. HGH veroorzaakte gynaecomastie ontstaat om verschillende redenen en als gevolg van de werking van HGH naast oestrogeen. Gevoelige personen kunnen gyno ontwikkelen met HGH, zelfs bij lage oestrogeen niveaus. Oestrogeen kan worden geblokkeerd met een SERM drug zoals Nolvadex die deze bijwerking zal verzachten.

Bij hogere doses HGH, kan je schildklier worden beïnvloed met het begin van hypothyreoïdie. Om deze reden zullen veel HGH gebruikers ook T3 in de cyclus als dit is een schildklierhormoon.

Als je gaat worden met inbegrip van anabole steroïden in uw HGH cyclus, zich bewust zijn van dit: HGH is zeer waarschijnlijk te vergroten en te versnellen sommige steroïde bijwerkingen waar de groei is betrokken, zoals gynaecomastie te wijten aan de manier waarop HGH bevordert de celdeling en weefselgroei.

Bijwerkingen op lange termijn

Er is weinig bekend over de omvang van mogelijke lange termijn bijwerkingen die kunnen worden veroorzaakt door langdurig HGH gebruik. Maar er zijn gebieden van zorg die zeer waarschijnlijk problemen voor u veroorzaken als u van plan bent om zeer hoge doses van HGH te gebruiken.

Het potentieel voor kanker tumor groei is een reële mogelijkheid als iemand HGH gebruikt in hoge doses en over een lange periode van tijd.

Lever schade kan ook een lange termijn bijwerking worden na aanhoudend HGH gebruik. Vergroting van het hart wordt door medische instanties vaak genoemd als een mogelijke bijwerking, en een die zeker een probleem op lange termijn kan worden.

Het nemen van HGH voor prestatiedoeleinden kan het risico op type 2 diabetes en hartziekten verhogen. Beide aandoeningen kunnen uitgroeien tot levenslange problemen die je levensduur kunnen verkorten.

Carpaal tunnel syndroom wordt meestal beschouwd als een korte termijn bijwerking, maar in zeldzame gevallen kan het leiden tot zenuwbeschadiging en dit kan resulteren in permanent verlies van gevoel in het handgebied. Ook dit is een doseringsafhankelijke bijwerking die je kunt vermijden door verstandig met HGH om te gaan.

Zeer hoge doseringen HGH kunnen leiden tot de unieke bijwerking orgaanvergroting en vergroting van handen en voeten, en zelfs van het kaakgebied. Deze effecten zijn een logisch gevolg van het innemen van veel meer HGH dan het lichaam ooit nodig zal hebben: je supercharged de groei-effecten van HGH wat het basis doel is van HGH in het lichaam.

HGH Gewrichtspijn

Hoewel het menselijk groeihormoon bekend staat om zijn voordelen voor de versterking van gewrichten en pezen, kan een van de bijwerkingen daadwerkelijk gewrichtspijn zijn bij sommige mensen, evenals spierpijn en algemene pijnen en stijfheid.

Dit kan om twee redenen gebeuren: als gevolg van de groei van nieuw bindweefsel (we noemden dit misschien groeipijnen toen we jong waren), en als gevolg van het vasthouden van water dat HGH kan veroorzaken, wat meestal gebeurt in de enkels en polsen.

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat pijn in de gewrichten bij het gebruik van HGH in de beginfase geen teken is dat de gewrichten beschadigd zijn, maar een neveneffect is van het herstel- en groeiproces dat door HGH wordt gestimuleerd.

Gewrichtspijn van HGH gebruik is meestal een korte termijn bijwerking in de vroegste stadia van het gebruik en in de meeste gevallen zal snel verdwijnen als de groei en verkalking proces voltooit.

Wanneer plotseling een hoge dosering HGH wordt genomen, kan de gewrichtspijn ernstiger zijn. Deze bijwerking kan worden geminimaliseerd door te beginnen met een lagere dosering om je lichaam de kans te geven zich aan te passen.

Vochtophoping en zwelling

Het vasthouden van water en zwelling is een bijwerking waarmee veel gebruikers van anabole steroïden bekend zullen zijn. Maar ze nemen een iets andere vorm aan met HGH. De polsen en enkels worden het meest getroffen door het vasthouden van water, wat resulteert in een merkbare zwelling van deze gebieden die uw beweging kan belemmeren.

Carpaal tunnel syndroom kan in sommige gevallen ontstaan aan de handen, doordat de zenuw wordt samengedrukt. Dit kan tintelingen en gevoelloosheid in de vingers veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn veel waarschijnlijker bij hogere doses HGH.

U kunt uw risico op vochtretentie verminderen door niet plotseling hoge doses HGH in te nemen; in plaats daarvan moet uw tolerantie voor HGH worden opgebouwd als onderdeel van uw doseringsschema.

Groei van organen en weefsels

Extreem hoge doses HGH kunnen ernstige gevolgen hebben. HGH kan een vergroting van lichaamsdelen en organen veroorzaken. De handen en voeten kunnen merkbaar groter worden, evenals het kaakgebied. Ook de inwendige organen kunnen gevaarlijk groot worden. Dit alles kan leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid en stress veroorzaakt aan vitale organen.

Hypertrofie (toename van de omvang) en hyperplasie (toename van de cellen) vormen de kern van de functies van HGH. Het lichaam regelt de mate waarin deze processen plaatsvinden door te regelen hoeveel HGH wordt vrijgegeven. Het nemen van externe synthetische HGH versterkt deze processen, dus is het van vitaal belang dat je geen buitensporige hoeveelheden neemt – het lichaam zal gewoon niet weten wanneer te stoppen met groeien en dit is waar je je orgaan en weefselgroei complicaties krijgt. Gelukkig zullen de meeste gebruikers HGH doseringen voldoende matigen om deze ernstige bijwerkingen volledig te vermijden.

Vrouwen Specifieke Bijwerkingen

HGH wanneer gebruikt in verstandige doseringen wordt goed verdragen door de meeste vrouwen. Het is de moeite waard erop te wijzen dat vrouwen zich geen zorgen hoeven te maken over de ontwikkeling van mannelijke trekjes bij het gebruik van HGH, zoals het geval is met anabole steroïden.

Het bijwerkingenprofiel voor vrouwen die HGH gebruiken is vrijwel identiek aan dat van mannen. De belangrijkste zaken om voor op te passen zijn carpale tunnel veroorzaakt door water en natrium opbouw rond de polsen, gewrichtspijn en spierpijn.

Onderdrukking van de schildklier en insulineresistentie zijn evenzeer waarschijnlijke bijwerkingen bij vrouwelijke HGH-gebruikers, wanneer vrouwen het in te hoge doses gebruiken.

Vrouwen zullen over het algemeen een lagere dosis gebruiken dan mannen, en dit is van cruciaal belang als het gaat om het vermijden van ernstige bijwerkingen. Vrouwelijke HGH doses worden aanbevolen in de 2-4IU bereik, terwijl mannen zullen vaak het dubbele van die hoeveelheid te nemen.

HGH bijwerkingen voor vrouwen kunnen worden verwacht in een groter tempo als ze de fout maakt van het nemen van mannelijke aanbevolen doses, anders bijwerkingen voor vrouwen met behulp van HGH moet verdraaglijk zijn voor de meeste gebruikers.

Is HGH veilig?

Bij het gebruik van een stof voor bodybuilding of prestatieverbetering doeleinden, kan de veiligheid nooit worden verzekerd als dit buiten een goedgekeurde medische setting en zelden zijn er studies beschikbaar om de veiligheid of schade die HGH kan veroorzaken op de lange termijn te bewijzen. Ieder individu is anders en uw huidige gezondheidstoestand, leeftijd en andere factoren zullen uw ervaring doen verschillen van die van de volgende persoon.

Er zijn risicofactoren op lange termijn die bekend zijn, simpelweg omdat we inzicht hebben in de veranderingen die hoge doses HGH in het lichaam veroorzaken. Type 2 diabetes kan zich ontwikkelen wanneer gedurende lange perioden te veel HGH wordt ingenomen. Dit is te wijten aan een verhoogde bloedsuikerspiegel die ontstaat door het vermogen van HGH om het lichaam te vertellen de voorkeur te geven aan vetten als energie ten koste van koolhydraten. In dit geval, kunnen we zeker zeggen dat HGH niet veilig is om te gebruiken in hoge doses voor langere perioden.

De veiligheid van HGH komt grotendeels neer op hoe je het gebruikt. Is het veilig bij lage doseringen? Weinig mensen zullen problemen hebben in dat scenario. De meeste gebruikers, vooral mannen, zullen HGH stapelen met anabole steroïden die komen met een veel hoger gezondheids-en veiligheidsrisico.

FAQs

Veroorzaakt HGH haaruitval?

Een veel voorkomende zorg door degenen die zich ervan bewust dat veel steroïden kan haaruitval veroorzaken is de vraag of HGH kan ook haaruitval veroorzaken. HGH is geen anabole steroïde en het heeft geen androgene activiteit, daarom kan HGH geen haaruitval veroorzaken bij vrouwen of mannen.

Gaan HGH bijwerkingen vanzelf over?

De meest voorkomende bijwerkingen van HGH zijn gewrichtspijn, zwelling en hoofdpijn en de meeste van deze zullen verdwijnen binnen een korte tijd na het starten van een cyclus. Hoge doses kunnen brengen op deze effecten ernstiger, en zodra u verminderen uw dosis deze bijwerkingen moeten verminderen of verdwijnen.

Maakt HGH je boos?

Hoewel niet regelmatig gesproken over als een veel voorkomende bijwerking, stemmingswisselingen zijn niet ongehoord van bij het gebruik van HGH bij doses die te hoog zijn. Aangezien vrouwen meestal zeer lage doseringen gebruiken, is het niet waarschijnlijk dat vrouwen boosheid of andere stemmingswisselingen ervaren bij verstandig gebruik van HGH.

Kan HGH schadelijk zijn voor je nieren?

Het nemen van zeer hoge doses HGH kan je in gevaar brengen voor een aandoening die problemen met de nierfunctie veroorzaakt. Je kunt het risico op nierschade vermijden door je aan de aanbevolen dosering HGH te houden.

Waarom veroorzaakt HGH carpale tunnel?

Deze veel voorkomende maar meestal kortdurende bijwerking wordt veroorzaakt door een ophoping van water en natrium die resulteert in zwelling rond de polsen. Dit leidt tot een compressie van de mediane zenuw die op zijn beurt het carpaal tunnel syndroom veroorzaakt.

Mijn Conclusie en Aanbeveling

Ook al komt HGH met een grote lijst van voordelen, waarvan vele zelfs aantrekkelijker zijn dan anabole steroïden, is het moeilijk het risico van bijwerkingen te negeren. Je kunt nooit precies weten hoe je lichaam zal reageren op het nemen van HGH, en per slot van rekening is dit een hormoon dat het lichaam heeft geëvolueerd om nodig te hebben bij een bepaalde hoeveelheid, en niet meer.

Het innemen van meer HGH dan de natuurlijke behoefte kan mogelijk gevolgen hebben op de lange termijn die nog steeds niet volledig worden begrepen. Niemand weet echt welke gezondheidsproblemen de HGH gebruikers van vandaag tien, twintig en dertig jaar later zullen ondervinden – het onderzoek is er gewoon niet als het gaat om prestatie gebruik van HGH.

Dat is de belangrijkste reden waarom ik zo graag op zoek wilde naar een veiliger alternatief. Iets dat niet het risico loopt op lange termijn gezondheidsproblemen. Of, wat dat betreft, ook geen korte termijn bijwerkingen. De gewrichtspijn, hoofdpijn en zwellingen die zo vaak voorkomen bij HGH lijken misschien slechts een ergernis, maar ze onderbreken wel je training en levensstijl, en dit heeft allemaal invloed op je resultaten.

HGH-X2 (Somatropin) is een formule die ontworpen is om je hypofyse op een natuurlijke manier te stimuleren om meer HGH vrij te geven. Dus in plaats van alleen maar meer HGH in te nemen, zet HGH-X2 de lichaamseigen mechanismen aan om meer HGH aan te maken via de normale processen. Het algemene doel is om dezelfde voordelen te bieden als HGH-injecties, terwijl de bijwerkingen (zowel op korte als op lange termijn) worden geëlimineerd.

HGH-X2 is in staat om zeer vergelijkbare resultaten te leveren als HGH: verwacht een mooie spiertoename, vetverlies en een veel beter herstel. Er zijn ook geen injecties, HGH-X2 is een orale formule.

Meer en meer van ons willen vasthouden aan natuurlijke methoden zonder afbreuk te doen aan de resultaten, en met HGH-X2 krijg je het beste van HGH zonder de nadelen. Als klap op de vuurpijl is HGH-X2 volledig legaal om te gebruiken voor prestatiedoeleinden (daar is het voor gemaakt), en het is gemakkelijk te koop over de toonbank overal in de wereld.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}