HGH (Groeihormoon) – Ervaringen, Gebruik, Bijwerkingen, Kuur info & Tips

door Thijs // 14 september, 2022  

Menselijk Groeihormoon (HGH) is een natuurlijk geproduceerd hormoon in het lichaam dat van cruciaal belang is voor de groei, de celfunctie en het metabolisme. In feite speelt HGH een belangrijke rol in bijna elk proces in het lichaam, en als het gaat om het gebruik ervan door atleten en bodybuilders is dit een van de nieuwere verbindingen die zelfs de meest doorgewinterde anabole steroïdengebruikers in de gaten houden.

HGH wordt zowel door mannen als vrouwen gebruikt – met vrijwel dezelfde voordelen en bijwerkingen – om de lichaamssamenstelling en spiergroei te verbeteren, om te helpen bij genezing en herstel, om atletische prestaties te verbeteren en zelfs voor anti-verouderingseffecten.

Is HGH iets dat je zou moeten gebruiken of heeft het te veel nadelen om het de moeite waard te maken? Ontdek het in mijn uitgebreide en diepgaande HGH gids.

In deze gids, zul je leren:

HGH Geschiedenis en Overzicht

Groeihormoon is een medische behandeling die wordt gebruikt als een hormoonvervanger voor mensen met een natuurlijk tekort aan HGH – een aandoening die meestal wordt veroorzaakt door een hypofysetumor. HGH is ook medisch gebruikt om aandoeningen te behandelen die spierafbraak veroorzaken, waaronder HIV/AIDS.

Er wordt al lang beweerd dat HGH een behandeling tegen huidveroudering kan zijn, vooral omdat het de collageensynthese kan stimuleren, wat de kwaliteit van de huid ten goede komt. HGH wordt echter niet beschouwd als een bijzonder veilige anti-verouderingsbehandeling vanwege de bijwerkingen en de verhoogde IGF-1 productie die mogelijk de levensduur kan verkorten.

Humatroop en HGH in het algemeen is een verboden sportdoping middel over de hele wereld vanwege de prestatieverhogende effecten. HGH staat bekend als een van de moeilijkst op te sporen hormonen in dopingtests, deels vanwege de korte halfwaardetijd, maar ook omdat de afscheiding van HGH van nature toeneemt bij intensieve lichaamsbeweging, zodat het bepalen of gedetecteerde HGH puur natuurlijk is of een gevolg van HGH-injecties een voortdurende uitdaging is voor drugtests.

Chemische kenmerken en eigenschappen

De vorm van HGH die synthetisch wordt gecreëerd voor menselijk gebruik maakt gebruik van recombinant DNA (rDNA) technologie en wordt vaak aangeduid als rhGH, met als generieke naam Somatropin en als merknaam Humatrope.

Vóór de uitvinding van de rDNA-technologie werd HGH uit menselijke kadavers geëxtraheerd en wanneer dit in groeihormoonbehandelingen werd gebruikt, leidde dit uiteindelijk tot een verontreiniging die destijds onbekend was. Dit bracht voor patiënten risico’s met zich mee die later in het leven aan het licht zouden komen: incidenten met fatale hersenziekten en Hodgkin-lymfoom werden vele tientallen jaren geleden in verband gebracht met medische behandeling met HGH.

Tegenwoordig wordt alleen nog de rHGH technologie gebruikt, en wordt HGH niet meer uit menselijke kadavers of dierlijke bronnen gehaald voor gebruik bij mensen. De rDNA technologie maakt het mogelijk een volledig zuivere synthetische HGH te ontwikkelen, die geen risico loopt op besmetting.

Het verkrijgen van HGH voor bodybuilding gebruik brengt nog steeds risico’s met zich mee voor de koper als het gaat om het productieproces van individuele leveranciers buiten de zuivere farmaceutische kwaliteit HGH. Het is vermeldenswaard dat zelfs als de zeer ernstige gevolgen van HGH productie in het verleden nu geen factor zijn, alle andere bijwerkingen van HGH nog steeds mogelijke risico’s zijn en deze worden hieronder geschetst.

HGH is geschikt voor gebruik door vrouwen zo veel een mannen. Het zal niet leiden tot mannelijke trekken te ontwikkelen in vrouwen als steroïden doen, zodat het kan worden beschouwd als een effectieve vetverbrander en spierversterker voor vrouwen, zolang het wordt gebruikt bij lagere doses om te voorkomen dat ongewenste uitbreiding van andere weefsel en botten.

Omdat HGH een langzaam werkend hormoon is, moet het gedurende langere perioden worden gebruikt – veel langer dan de meeste steroïden. Resultaten zullen niet komen op snel met HGH en dit is de reden waarom een HGH kuur moet worden op een kale minimum 12-16 weken. Dit wordt beschouwd als zeer kort echter, en de meeste gebruikers zal worden op zoek naar enkele maanden van HGH om het meeste uit te halen. Dit op zich presenteert extra risico’s die ik hieronder zal behandelen.

Opmerking van de auteur: HGH-X2 is mijn #1 beoordeeld legaal HGH Somatropin product. Het bootst de spieropbouwende, prestatieverbeterende en vetverbrandende effecten van HGH na, maar zonder de ongewenste bijwerkingen.

HGH-X2

HGH-X2 Somatropin

HGH-X2 Somatropin is een HGH releaser. Deze voorziet in kwaliteit, droge spiermassa winsten, snel vetverlies en sneller herstel.

Effecten van HGH (HGH Voordelen)

HGH’s effecten op het lichaam zijn substantieel en breed. De weefsels en functies die op een of andere manier door HGH worden beïnvloed zijn onder andere:

 • Botten
 • Skeletspieren
 • Inwendige organen
 • Bindweefsel zoals ligamenten en pezen
 • Gewrichten
 • Metabolische activiteit

In praktische termen resulteert dit in spiergroei, uitstekend herstel en genezing dat veel verder gaat dan alleen spiergenezing, en een efficiënter koolhydraat- en vetmetabolisme dat alleen kan helpen bij vetverlies, maar er ook voor zorgt dat de lever een eiwit vrijgeeft dat kraakbeencellen aanmaakt. Dit verbetert de spiereiwitsynthese en is een van de processen die bijdraagt aan de spierversterkende voordelen van HGH.

Het effect dat HGH heeft op collageen heeft dit een verbinding gemaakt die niet alleen aantrekkelijk is voor bodybuilders en atleten, maar ook voor diegenen die geïnteresseerd zijn in anti-veroudering. Het belangrijkste potentiële anti-aging effect van HGH is zijn vermogen om collageen synthese te stimuleren, die elasticiteit en kracht aan de huid kan teruggeven, terwijl ook de bot mineraal dichtheid verbetert (een veel voorkomend probleem bij mensen met een abnormaal lage groeihormoon productie).

Om de echte voordelen van HGH te verkrijgen, moet je het niet zien als een anabole steroïde (wat het niet is), en het gebruik ervan op een heel andere manier bekijken. De meeste van de bovenstaande effecten van HGH zullen alleen echt van nut zijn voor de bodybuilder als je HGH gebruikt met anabole steroïden. HGH werkt in perfecte synergie met steroïden – bijvoorbeeld, een bulking steroïde dat spieraanwas bevordert zal aanzienlijk krachtiger worden zodra de groei effecten van HGH worden geplaatst naast het.

HGH kuur schema en Stacks

HGH cycli zijn heel anders dan wat je misschien gewend bent met steroïden. HGH is niet gedacht van als een standalone verbinding (hoewel het zeer af en toe gebruikt op zijn eigen), maar in plaats daarvan zul je het gebruiken om piggyback op en verbetering van de effecten van andere verbindingen zoals steroïden en om die reden de manier waarop u HGH in een cyclus is volledig afhankelijk van uw doelen.

HGH heeft zo veel specifieke voordelen die u kunt selecteren een of meer (zoals bulking, snijden, herstel) te maken van de belangrijkste focus van HGH opname in uw cyclus.

HGH wordt niet beschouwd als een beginner verbinding, maar degenen die het gebruiken voor de eerste keer misschien een meer zachte inleiding willen voordat het volledig onder te dompelen in een geavanceerde steroïde stack.

HGH kuur voor beginners

Als het je eerste keer met behulp van HGH wil je misschien de effecten ervan te evalueren zonder de invloed van andere verbindingen, en dat betekent dat het uitvoeren van een enkele HGH cyclus. Met behulp van HGH alleen betekent een zeer lange cyclus die loopt voor meerdere maanden – meestal in de 4 tot 6 maanden bereik om de beste resultaten te krijgen.

Het zal ten minste drie maanden totdat je begint te zien elke winst in kracht en spier, maar vet verlies zal gemakkelijker te verkrijgen eerder in de cyclus, maar in een veel trager en stabieler tempo dan met steroïden. Hoe hoger uw dosis, hoe meer prominente het vet verlies zal zijn, maar u zult ook moeten overwegen bijwerkingen zoals gewrichtspijn.

4-6 maanden kuur:

 • HGH 4IU tot 6IU per dag

Tussenliggende HGH kuur

Het volgende niveau van HGH gebruik zal betrekken stapelen met een of meer steroïden. HGH werkt in synergie met steroïden, en u zult merken dat de effecten van elke steroïde zijn samengesteld op door HGH en dit brengt dramatische resultaten als het gaat om spiergroei in het bijzonder, maar ook vet verlies.

Deze cyclus omvat het gebruik van HGH voor een periode van 6 maanden, terwijl alleen toe te voegen in de anabole steroïden op de drie maand merk tot het einde van de cyclus (12 weken totaal gebruik van steroïden).

Trenbolon is een steroïde meestal niet geschikt voor beginners, dus je zult willen eerdere steroïde ervaring alvorens te proberen deze krachtige cyclus. Trenbolon wordt beschouwd als een van de meest krachtige steroïden en het komt met een aantal ernstige bijwerkingen die u moet zich bewust zijn van.

Onnodig te zeggen dat dit een cyclus voor mannelijke gebruikers alleen, zoals Trenbolone is niet een steroïde aanbevolen voor vrouwen.

Maanden 1-6

 • HGH 4IU tot 6IU dagelijks

Maanden 4-6

 • Trenbolon Enanthate: 400 mg per week
 • Testosteron Cypionate: 400mg wekelijks

Geavanceerde HGH kuur

De toevoeging van Anavar en T3 aan deze cyclus maken het een vet verlies krachtpatser. T3 wordt beschouwd als een geavanceerde verbinding te gebruiken, en net als HGH is het ook niet een anabole steroïde. Maar is biedt uitstekende vetverbranding eigenschappen, en Anavar is zeker een van de vetverbranding steroïden beschikbaar.

Deze cyclus bevordert ook sommige spier winsten met de opname van Trenbolone – een andere steroïde die is alleen voor geavanceerde en ervaren gebruikers.

Vetverbranding en de bouw van een mager, hard en droge lichaamsbouw is het belangrijkste doel van deze hardcore cutting stack wel. HGH is een kleine maar belangrijke opname en vereist de cyclus te lopen voor ten minste 4 maanden – maar de meeste gebruikers zal zien de beste resultaten door de uitbreiding van de cyclus tot 6 maanden.

HGH zelf zal worden gebruikt voor de gehele cyclus, ongeacht de lengte, met de andere verbindingen slotted in waar zij maximaal effect hebben. Testosteron is opgenomen alleen op een hormoon vervangende dosis te bestrijden onderdrukking veroorzaakt door de steroïden.

Indien gebruikt als een pre-contest cyclus, zal de toevoeging van T3 voor de laatste 8 weken zorgen voor de meest kritische en extreme vet verlies vereist waar elke ounce van lichaamsvet is belangrijk, terwijl Anavar zal werken om te drogen en verharden van de lichaamsbouw voor maximale definitie.

 • Maanden 1-6: HGH 4IU tot 6IU dagelijks (uw keuze op basis van uw persoonlijke reactie op HGH).
 • Maanden 3-6: Trenbolone Enanthate 400 mg per week, Testosteron Cypionate 100 mg per week
 • Maanden 5-6: Anavar 80mg dagelijks, T3 75mcg dagelijks.

HGH stapelen

HGH werkt uitzonderlijk goed met de meeste anabole steroïden en dit is hoe de meeste gebruikers zal implementeren HGH – in een steroïde stack. Het heeft de mogelijkheid om te vermenigvuldigen en sterk verbeteren van de effecten van vele steroïden, met name op het gebied van groei en dit maakt het een uitstekende aanvulling op een bulking stack.

De helende eigenschappen van HGH bevorderen ook het herstel in elke steroïdenstapel en dit is een andere hoofdreden voor zijn opneming. Vaak gestapelde steroïden en andere verbindingen met HGH omvatten Anavar, Testosteron, Trenbolone, T3, Deca Durabolin en Winstrol.

HGH doseringen en administratie

Medische HGH dosering

HGH wordt gebruikt om een paar verschillende aandoeningen te behandelen, maar meestal die gerelateerd zijn aan een gebrek aan groei (als gevolg van een gebrek aan normale groeihormoon productie) en spierafbraak (bij aandoeningen zoals HIV). In deze gevallen is de dosering van HGH normaal gesproken lager dan wat we zouden gebruiken voor bodybuilding doeleinden – maar niet zo veel als je zou verwachten.

Dit komt omdat, ongeacht het doel, HGH altijd gedurende lange perioden zal worden gebruikt, zodat de dosering altijd beperkt zal moeten blijven. In medische settings wordt HGH meestal gedoseerd van 1 tot 3 IE per dag. Wanneer kinderen HGH toegediend krijgen om medische redenen, wordt de dosering berekend op basis van het lichaamsgewicht zoals voorgeschreven door een arts.

Bodybuilding HGH dosering

Afhankelijk van je doelen, kan HGH dosering voor bodybuilding en andere prestatie doeleinden variëren. Mannen die voornamelijk HGH’s vet verlies, prestatie verbetering, herstel, en genezing voordelen willen kunnen gemakkelijk uitstekende resultaten zien van zo weinig als 2IU per dag, maar velen zullen dit verhogen tot 4IU. Zelfs deze lage dosis zal leiden tot merkbare verbetering van een steroïde cyclus die u uitvoert. Vrouwtjes zullen zien zeer vergelijkbaar voordelen van doses zo laag als 1IU tot 2IU per dag.

Waar spier winsten zijn het primaire doel, zal mannen kijken naar tussen 4IU tot 6IU per dag met het oog op het gebruik van HGH voor zes maanden tot maximaal voordeel te verkrijgen.

Het nemen van HGH met iets meer dan 6IU per dag wordt beschouwd als een zeer hoge dosis. Zelfs de meest hardcore bodybuilders zullen meestal niet verder willen gaan dan 6IU als maximale dosis, en dat niveau aanzienlijke massa winsten kunnen worden verwacht bij het combineren van HGH met krachtige bulking steroïden.

De belangrijkste reden voor het vermijden van buitensporige doses van HGH is omdat het moet worden gebruikt voor meerdere maanden om enig voordeel te krijgen van het. Dit is geen snel werkende verbinding zoals veel steroïden zijn. Om maximale anabole effecten en spierweefselgroei te krijgen, moet HGH gedurende zes maanden worden gebruikt.

Dit is aanzienlijk langer dan welke steroïde dan ook, maar is noodzakelijk vanwege de traag werkende aard van zowel HGH als IGF-1 die zich in het lichaam opbouwen. Het gebruik van hoge doses HGH gedurende vele maanden is een recept voor ernstige bijwerkingen, en als zodanig zijn lage tot matige doses de standaard procedure.

Er is een uniek scenario waar sommige van de meest hardcore en gedurfde bodybuilders serieus hoge doses HGH zullen nemen. Met behulp van een strategie die vaak “blast and cruise” wordt genoemd, wordt een zeer hoge doses HGH genomen voor een zeer korte tijd. Dit kan oplopen tot 16IU – meer dan het dubbele van het gebruikelijke aanbevolen maximum.

Dit zal worden gebruikt voor zo weinig als tien dagen en het doel is ofwel om een plateau te doorbreken, of om zeer snelle winsten te ervaren. Dit is een strategie met een hoog risico, niet alleen vanwege de zekerheid van HGH bijwerkingen die zullen optreden bij deze megadosis, maar ook het twijfelachtige vermogen van HGH om tijd te hebben om veel voordelen zo snel te leveren. In de meeste gevallen, snelwerkende anabole steroïden zal een betere optie zijn.

Vrouwelijke HGH dosering

Vrouwtjes zullen zien voordelen van HGH bij lagere doses dan mannen. Voor vrouwen die vooral gericht zijn op vet verlies, herstel en genezing dan een dosis van slechts 1-2IU per dag kan leveren uitstekende resultaten. Vrouwen die HGH willen gebruiken voor spiergroei kunnen de dosis verhogen tot 3-4IU per dag. In beide gevallen, HGH zal moeten worden gebruikt voor 12 weken op het naakte minimum – maar voor echte spier winsten met HGH op zijn volledige potentieel, zal vrouwen worden kijken naar een cyclus van ten minste 6 maanden.

Het is niet ongebruikelijk voor vrouwen te willen HGH gebruiken puur voor esthetische redenen, met betrekking tot de anti-aging eigenschappen van HGH. Met name potentiële voordelen voor de huid en het haar zijn een topprioriteit hier. In deze gevallen is een lage dosis van 2 IE per dag meer dan voldoende. Vetverlies zal ook gemakkelijker te bereiken zijn bij deze dosis, waarbij de bijwerkingen voor de meeste vrouwen goed onder controle zijn.

Vrouwen zullen HGH vaak jarenlang in lage doses gebruiken met als doel vet te verbranden, een ideaal gewicht te behouden, de spiertonus te verbeteren en voor de hierboven genoemde anti-verouderingseffecten. Vrouwen moeten voorzichtig zijn met het vermijden van hogere doses, vooral wanneer zij van plan zijn HGH gedurende een aantal jaren te gebruiken. Elke potentiële groei van voeten, handen, en andere uiterlijke kenmerken zou merkbaar zijn en waarschijnlijk niet gewenst door de meeste vrouwelijke HGH gebruikers.

Juiste toediening en timing

HGH is een injecteerbare verbinding, zodat u zult moeten nemen alle dezelfde veiligheid en hygiëne voorzorgsmaatregelen als u doen bij het gebruik van steroïden. In tegenstelling tot steroïden die moeten worden geïnjecteerd in een grote spier, heb je een keuze met HGH om ofwel injecteren het subcutaan of intramusculair.

Een subcutane injectie is net onder de huid en niet alleen is deze methode over het algemeen gemakkelijker en minder pijnlijk, het biedt ook een hogere hoeveelheid van de beschikbare HGH aan het lichaam. Een subcutane injectie zal resulteren in een iets kortere halfwaardetijd dan wanneer je injecteert in de spier – ongeveer 3,8 uur vs 4,9 uur respectievelijk.

In praktische termen is dit niet van vitaal belang omdat ondanks de korte halfwaardetijd van HGH, ongeacht het type injectie, de effecten ervan zich tot ver na 24 uur na je injectie zullen uitstrekken. Dit betekent dat je niet al te kieskeurig hoeft te zijn over de timing van je injectie elke dag in relatie tot je trainingstijden.

HGH risico’s en bijwerkingen

HGH mag dan de reputatie hebben milder te zijn dan de meeste anabole steroïden, maar er zijn nog steeds risico’s aan verbonden. De meeste van deze kunnen worden beperkt door het vermijden van hoge doses, maar elke dosering van HGH komt met de mogelijkheid van bijwerkingen.

Sommige daarvan zijn van korte duur en meestal beheersbaar, terwijl andere ernstige gezondheidsrisico’s op lange termijn inhouden. De mogelijkheid om op langere termijn gezondheidscomplicaties te ondervinden van het gebruik van HGH ligt grotendeels binnen je eigen controle.

Wanneer HGH wordt gebruikt in doses die te hoog zijn. en zijn gebeurt over lange perioden van tijd, bent u op hoog risico van nadelige effecten. Aangezien HGH cycli sterk worden aanbevolen om tussen de 4 en 6 maanden te lopen, is een lage tot matige dosis absoluut noodzakelijk als je ernstige gezondheidsrisico’s gaat vermijden.

Sommige van de korte termijn HGH bijwerkingen die veel gebruikers zullen merken zijn injectieplaats irritatie, gewrichtspijn, zwelling, het vasthouden van water en carpaal tunnel syndroom.

Enkele van de meer verontrustende of langere termijn effecten die het gebruik van HGH kan resulteren in onder meer insuline gevoeligheid, weefsel en orgaan groei (naast alleen spierweefsel)

Laten we deze bijwerkingen eens in meer detail bekijken:

Irritatie op de injectieplaats is een veel voorkomende bijwerking, in gedachten houdend dat HGH zowel intramusculair als subcutaan kan worden geïnjecteerd. Roodheid, zwelling en jeuk is een veel voorkomend probleem. Verandering van omgeving van uw injectieplaats is noodzakelijk om ernstiger irritatie te voorkomen en om elke plek de kans te geven zich te herstellen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit gebeurt: individuele gevoeligheid, slechte kwaliteit HGH, gebrek aan naaldhygiëne en slechte injecteertechniek zijn de belangrijkste. Met behulp van alcohol swabs op uw huid en de flacon is essentieel voor sterilisatie, zelfs wanneer u alleen subcutaan injecteren.

HGH is bekend voor het veroorzaken van zwelling en opgeblazen gevoel op de gewrichten, met name de polsen en enkels. Dit vasthouden van vocht is een van de meest voorkomende bijwerkingen. Het nemen van een plotselinge hoge dosis HGH zal deze bijwerking vaak verergeren, wat een andere reden is waarom met name HGH gebruikers die voor het eerst HGH gebruiken met een zo laag mogelijke dosis moeten beginnen zodat je je individuele reactie kunt evalueren.

Carpaal Tunnel Syndroom is een unieke bijwerking van HGH die we niet zien bij steroïden, ook al veroorzaken ze een ander type van waterretentie. Dit ontstaat door de hierboven genoemde waterretentie. Het vasthouden van vocht, voornamelijk in het polsgebied, veroorzaakt beknelling van de zenuw. Dit kan leiden tot gevoelloosheid en tintelingen in uw handen, en in ernstige gevallen kan het pijn en zelfs verlies van beweging in de hand veroorzaken.

Mannelijke HGH gebruikers kunnen ook last krijgen van gynaecomastie. Ook dit heeft iets andere oorzaken dan wat je ervaart bij anabole steroïden, maar het houdt nog steeds verband met het oestrogeen hormoon. De groei van weefsel die HGH zo effectief bevordert kan ook ongewenst weefsel omvatten. Bij mannen kan dit het borstweefsel zijn. Meer nog, bij gebruik van HGH met anabole steroïden die aromatiseren, kan de groei van mannelijk borstweefsel aanzienlijk worden vergroot.

Hypothyreoïdie is een ander probleem dat kan ontstaan bij het gebruik van HGH. Het risico dat dit schildklierhormoondeficiëntie ontwikkelt is veel waarschijnlijker bij hogere doses. Gebruikers kunnen dit bestrijden door T3, ook bekend als Cytomel, in de cyclus op te nemen. T3 is een schildklierhormoon en op zich wordt vaak gebruikt in vet verlies stacks als gevolg van de effecten op het metabolisme.

Meer ernstige gezondheidscomplicaties zijn niet uitgesloten bij het gebruik van HGH, hoewel studies zijn weinig en ver tussen. Insuline resistentie en de ontwikkeling van type 2 diabetes worden erkend als mogelijke risico’s bij het gebruik van groeihormoon in hoge doses gedurende lange perioden.

Dit type van diabetes wordt vaak beschouwd als tijdelijk, maar onderzoek heeft uitgewezen dat er geen genezing is voor type 2 diabetes; dus als je het ontwikkelt door misbruik van HGH is het alleen mogelijk om in gedeeltelijke of volledige remissie te gaan door het controleren van glucose niveaus en het handhaven van een gezond gewicht. In feite, het ontwikkelen van type 2 diabetes van HGH gebruik moet worden vermeden ten koste van alles, omdat deze aandoening kan uw gezondheid in gevaar brengen voor de rest van je leven.

Aangezien u bijna altijd zal worden met behulp van HGH naast ten minste een anabole steroïden, zal de bijwerking risicoprofiel van uw hele cyclus gaan veel verder dan alleen de effecten van HGH zelf. Afhankelijk van welke steroïden je gebruikt, kan je ook te maken hebben met oestrogene en androgene effecten, en stress voor de lever en het cardiovasculaire systeem.

In dit verband kunnen de voordelen van HGH helpen bij het bestrijden van de neiging van veel steroïden om het cholesterolgehalte te verhogen – van HGH is bekend dat het het cholesterolgehalte kan verlagen en wel in aanzienlijke mate.

Van HGH is niet bekend dat het een hepatotoxisch risico inhoudt zoals anabole steroïden dat doen.

Hoe kan ik HGH kopen?

HGH is geen goedkoop middel om te kopen. Het is ook een van de meest nagemaakte hormonen die er zijn en het is vaak moeilijk om echte HGH te vinden. Dit betekent dat er een groot risico is om per ongeluk zeer lage kwaliteit HGH te kopen (die misschien zelfs helemaal geen HGH is), ondanks het zeer hoge prijskaartje.

Wanneer je een bepaalde hoeveelheid HGH koopt van een leverancier – bijvoorbeeld een flesje met 10iu, kan het zijn dat je eigenlijk maar de helft van die hoeveelheid HGH krijgt die van enig nut is, vanwege de zeer slechte kwaliteit van de formule. Niet alleen is dit een enorme verspilling van geld, maar het zal invloed hebben op uw resultaten en u zult waarschijnlijk teleurgesteld zijn.

Een gemeenschappelijke strategie voor twijfelachtige verkopers is om door te geven uit HCG (humaan choriongonadotrofine) als een HGH. Dus het spreekt voor zich dat als je wilt HGH kopen is het van cruciaal belang dat u alleen kopen bij een leverancier met een bewezen reputatie.

Het is mogelijk te vinden zwarte markt farmaceutische kwaliteit HGH, maar het is niet gebruikelijk en deze zullen zeer duur zijn als ze echt zijn. Gezien de standaard cyclus lengte van HGH is tot zes maanden, je zou kunnen kijken in de duizenden dollars nodig zijn om dit hormoon te kopen voor een cyclus. Ondanks de kosten, zal ernstige gebruikers alleen gebruik maken van HGH als ze farmaceutische kwaliteit vinden kunnen, anders resultaten kunnen worden verwacht om subpar te zijn.

Welke alternatieven zijn beschikbaar?

HGH is zonder twijfel een zeer krachtige en effectieve hormoon op te nemen in een steroïde cyclus. Met zijn voordelen gaan veel verder dan alleen spieropbouw of vet verlies, HGH is iets dat alle mannen en vrouwen gelijk kunnen profiteren van. De effecten op genezing en herstel zijn vaak een enige reden mensen willen HGH gebruiken.

Dus hoe kun je deze brede effecten krijgen van een ander product, als je de risico’s en en bijwerkingen van HGH wilt vermijden?

Het beste alternatief dat ik tot op heden heb gevonden is HGH-X2 Somatropin.

Deze formule is volledig natuurlijk, veilig en volledig legaal. Het werkt als een HGH releaser. In plaats van synthetische HGH te injecteren, werkt HGH-X2 samen met het lichaamseigen natuurlijke HGH-afgiftemechanisme in de hypofyse.

HGH-X2 stimuleert de hypofyse om meer groeihormoon in uw bloedbaan vrij te geven door het gebruik van aminozuren waarvan bekend is dat ze de hypofyse rechtstreeks stimuleren. De voordelen zijn zeer vergelijkbaar met wat je zou zien met HGH injecties: spiertoename, vetverlies, verbeterde hersteltijden, en verbeterde spier/vet verhouding.

HGH-X2 vereist helemaal geen injecties. Het is een oraal product dat eenmaal daags wordt ingenomen. En in tegenstelling tot HGH, hoeft u HGH-X2 niet gedurende 4 of 6 maanden te gebruiken om resultaten te zien. In feite wordt aanbevolen om HGH-X2 gedurende twee maanden te gebruiken – en u kunt gedurende die tijd aanzienlijke resultaten verwachten.

HGH-X2 vereist geen gebruik van anabole steroïden om zijn effecten te versterken, zoals HGH dat doet. Het is algemeen bekend dat het gebruik van HGH op zichzelf een vrij zwakke strategie is, dus het stapelen van anabole steroïden is bijna universeel. Met HGH-X2 kunt u het alleen gebruiken en nog steeds uitstekende resultaten boeken, of als u verder wilt gaan, kunt u het gewoon stapelen met legale en veilige steroïdenalternatieven waarmee u uw cyclus kunt vormgeven om meer aandacht te besteden aan het verkrijgen van spieren of het verbranden van vet – of beide.

HGH-X2’s volledige ingrediëntenlijst wordt verstrekt zodat u precies weet wat u krijgt en hoeveel. Er wordt niet gegokt met twijfelachtige productie, onderdosering of vervuiling. Met HGH-X2, krijgt u een exacte formule, elke keer weer. Als je besluit om HGH-X2 te proberen raad ik je aan het hier te kopen.

HGH FAQs

Is HGH een steroïde?

HGH is een hormoon maar het is geen steroïde hormoon. HGH wordt geproduceerd door de hypofyse en beïnvloedt de bot- en spiergroei onder andere functies. Hoewel het de spiergroei kan bevorderen, doet het dat op een andere manier dan anabole steroïden.

Begint HGH onmiddellijk te werken?

HGH vereist geduld om resultaten te zien omdat het vele maanden duurt voordat je de volledige voordelen ervan ziet. HGH cycli worden aanbevolen om ten minste drie maanden in duur, en vaak tot zes maanden voor maximaal voordeel.

Hoeveel HGH heb ik nodig om spieren op te bouwen?

Uw dosering HGH zal vooral afhangen van u gebruikt steroïden met het en welke doelen je hebt. Mannetjes zal moeten nemen tot 8IU per dag om te zien maximale spiergroei met HGH bij het gebruik ervan met steroïden. Dit vereist het gebruik van HGH voor meerdere maanden om te profiteren van het volledige potentieel.

Verbrandt HGH buikvet?

HGH wordt niet beschouwd als een vetverbrander, maar de anabole en metabole eigenschappen kunnen helpen bij het bevorderen van enig vetverlies, zolang je geen overtollige calorieën verbruikt. Voor echte buikvetverbranding voordelen met HGH het kan worden gestapeld met een cutting steroïde zoals Anavar.

Hoeveel spieren kun je krijgen met HGH?

Uw spier winst met behulp van HGH zal sterk afhangen van welke (indien van toepassing) anabole steroïden u het stapelen met, zoals dit de meest voorkomende strategie is. HGH zal samengesteld op de anabole en spier opbouwende effecten van steroïden. Met behulp van een krachtige ballaststoffen steroïden met HGH zou kunnen zien u het verkrijgen van 10-20lbs van de spier in een standaard cyclus.

Wat zijn de risico’s van het nemen van HGH?

HGH wordt geleverd met veel potentiële bijwerkingen zoals carpaal tunnel syndroom, gewrichtspijn, arm en been zwelling, gynaecomastie bij mannen en bij hogere doses, de ontwikkeling van type 2 diabetes als gevolg van effecten HGH’s op insuline gevoeligheid en bloedsuikerspiegel.

Is HGH legaal?

HGH is niet legaal om te gebruiken voor prestatie of bodybuilding doeleinden, of voor enig gebruik buiten de voorgeschreven medische setting. Alle off-label voorschrijven van HGH is illegaal in de Verenigde Staten en de meeste andere landen.

Kunnen vrouwen HGH gebruiken?

Ja, een van de grote voordelen van HGH is dat vrouwen het kunnen gebruiken zonder de virilisatie die gepaard gaat met het gebruik van anabole steroïden. Vrouwen en mannen zullen vergelijkbare voordelen van HGH krijgen, maar vrouwen zullen meestal een lagere dosis nemen en zich richten op het verbeteren van de spierspanning, vetverlies, en de anti-aging effecten van HGH die het uiterlijk van huid en haar kunnen verbeteren.

Waar kun je HGH mee stapelen?

HGH wordt bijna altijd gebruikt in een stack omdat het daar het meest nuttig is. Steroïde gebruikers zullen HGH vaak stapelen met Anavar voor cutting en vet verlies stacks. Voor spieropbouw en kracht stacks, Testosteron zal worden opgenomen, evenals meer krachtige steroïden zoals Trenbolone. HGH heeft de mogelijkheid om aanzienlijk verbeteren van de effecten van anabole steroïden te wijten aan zijn vermogen om weefselgroei te bevorderen.

Mijn conclusie en aanbeveling

Het gebruik van HGH voor bodybuilding en atletische doeleinden komt met duidelijke voordelen voor zowel mannen als vrouwen. We weten al precies wat HGH doet in het menselijk lichaam, en het gebruik ervan in hogere doses om doelen te bereiken, variërend van spiergroei, vet verlies, herstel verbetering en zelfs anti-aging effecten biedt een krachtige aanvulling op anabole steroïden gebruikers in het bijzonder.

Maar net als steroïden is HGH verre van risicoloos. Dit is een hormoon dat ons lichaam van nature aanmaakt, maar dat nooit bedoeld was om te worden ingenomen in doses die hoger zijn dan ons lichaam zelf nodig heeft en reguleert. Hierdoor kunnen de lichaamsprocessen, waaronder de organen, onder druk komen te staan, waardoor deze mogelijk tot abnormale niveaus kunnen groeien. Het risico op de ontwikkeling van diabetes type 2 zou iedereen moeten doen aarzelen om HGH boven een minimale dosis te gebruiken – maar zelfs dan kunnen we niet aan de risico’s ontsnappen.

De belangrijkste nadelen van HGH draaien om het feit dat om er echt het meeste uit te halen, je het maanden achtereen moet gebruiken. Tot 6 maanden van HGH gebruik is vaak nodig – veel langer dan de duur van een anabole steroïde cyclus. Deze lange termijn gebruik, vooral aan de hogere kant van de dosering voor spiergroei doelen, zet je op een verhoogd risico van negatieve bijwerkingen en ernstige gezondheidsrisico’s, zoals type 2 diabetes en mogelijk sommige vormen van kanker.

Bovendien om de beste voordelen van HGH te krijgen moet je het gebruiken met anabole steroïden. Dit introduceert een heel ander niveau van risico’s en nadelige effecten, maar dit is echt de enige manier om HGH te gebruiken om maximaal effect. Er is weinig voordeel aan het gebruik van HGH op zichzelf, vanwege de zeer trage resultaten. Dit betekent dat je moet al vertrouwen met het gebruik van steroïden en bereid zijn om nog een ander hormoon toe te voegen aan de mix.

Last but not least, HGH is een zeer duur hormoon te gebruiken en een die is moeilijk te kopen als gevolg van het aantal nep HGH producten die er zijn. Dit betekent dat u forking uit een hoop geld, maar nog steeds niet weten wat je echt krijgt en wat je in je lichaam stopt.

Al deze nadelen van HGH leidden ertoe dat ik dacht dat er een betere manier moest zijn. Wat ik vond was HGH-X2 en zoals ik al eerder aangaf, voldoet dit natuurlijke, veilige en legale alternatief voor HGH aan alle voorwaarden. Wat meer is, is dat je het op zichzelf kunt gebruiken en verbazingwekkende resultaten krijgt – geen noodzaak om steroïden aan de mix toe te voegen (hoewel er ook een aantal uitstekende steroïde alternatieven zijn waarmee je HGH-X2 kunt stapelen als je dat wenst).

HGH-X2 is legaal en dat betekent dat je niet op zoek bent naar een product dat van lage kwaliteit, ondergedoseerd of potentieel gevaarlijk kan zijn – zoals vaak het geval is bij het kopen van HGH. HGH-X2 kan gewoon over de toonbank worden gekocht en je weet precies wat je elke keer krijgt met de ingrediënten die op het etiket van de fles staan.

HGH-X2 is het eerste veilige, legale en natuurlijke alternatief voor HGH. Geen injecties, geen wettelijke problemen, geen bijwerkingen, maar zeer gelijkaardige resultaten. HGH-X2 is een echte aanrader!

HGH-X2

HGH kopen?

Het is nooit eenvoudiger geweest om legaal HGH (groeihormoon) online te kopen. Scherpe prijzen, snelle verzending en gegarandeerde levering. Geen risico’s!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}