Ligandrol kuur – Dosering, kuur schema, nakuur & bijwerkingen

door Thijs // 11 september, 2022  

Ligandrol, of zijn onderzoeksnaam LGD-4033, is een populaire SARM (selectieve androgeenreceptormodulator) die zich, zoals de meeste SARM’s, specifiek richt op bepaalde androgeenreceptoren in de spieren en botten.

Dit betekent dat het weinig tot geen invloed heeft op andere delen van het lichaam, in tegenstelling tot steroïden die de hormonen direct veranderen en een aantal drastische bijwerkingen veroorzaken. Ligandrol wordt niet alleen gewaardeerd om de resultaten die het kan leveren, maar ook om de manier waarop het dit kan doen met vaak helemaal geen bijwerkingen of slechts zeer milde bijwerkingen bij sommige gebruikers.

Klinische proeven bij mensen hebben duidelijk aangetoond dat deze SARM de spiermassa kan doen toenemen zonder dat er vet bijkomt. Dit maakt Ligandrol tot een van de weinige SARM’s die wetenschappelijk bewijs hebben door middel van menselijke studies naar de effectiviteit ervan voor bodybuilders en topsporters, waardoor dit een SARM is die zeer aantrekkelijk is voor een reeks gebruikers met verschillende doelen, van bulken en cutten, tot het verbeteren van herstel en lichaamssamenstelling.

Zoals alle SARM’s is Ligandrol niet legaal om te gebruiken, maar dit heeft het er niet van weerhouden een hoge mate van populariteit te bereiken dankzij de manier waarop het een legitiem alternatief biedt voor gevaarlijkere anabole steroïden.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en promoot NIET het illegale gebruik van SARM’s.

In deze gids, zul je leren:

Wat is Ligandrol?

Ligandrol is een orale SARM die nog steeds te boek staat als een onderzoeksgeneesmiddel omdat de mogelijke voordelen en medische toepassingen nog steeds worden onderzocht. Het is bedoeld om mogelijk aandoeningen als osteoporose en spieratrofie te behandelen en dit geeft ons enig inzicht in wat deze SARM zou kunnen doen.

We weten dat Ligandrol meerdere voordelen heeft voor sporters: het kan helpen bij spieropbouw en spierherstel. Dit voordeel is vergelijkbaar met dat van anabole steroïden, maar LGD-4033 is weliswaar niet zo krachtig als de krachtigste steroïden, maar kan wel voordelen bieden met een veel lager bijwerkingenprofiel in vergelijking met steroïden.

Deze SARM heeft aangetoond een hoge androgene activiteit te hebben, resulterend in een hoge onderdrukking van testosteron in proeven, alsook een impact op het goede cholesterolgehalte (HDL) bij een dosering van slechts 1 mg per dag.

Zoals alle SARM’s is Ligandrol verboden in de professionele sportwereld en staat het op de lijst van verboden stoffen. Het is gevonden als een ingrediënt, illegaal, in sommige prestatiesupplementen en sommige topatleten zijn betrapt zonder te weten dat ze Ligandrol hebben genomen en zijn vervolgens betrapt bij drugstests.

Opmerking van de auteur: LIGAN 4033 is mijn best beoordeelde legale Ligandrol product. Het bootst de spieropbouwende en prestatieverhogende effecten van Ligandrol na, maar zonder de ongewenste bijwerkingen.

Voordelen LGD-4033

Ligandrol is een van de weinige SARM’s die een aantal klinische proeven en studies op mensen hebben ondergaan. Hierdoor kunnen we een zeer nauwkeurig inzicht krijgen in wat deze SARM precies kan doen in het menselijk lichaam.

Studies hebben aangetoond dat Ligandrol in staat is de spierkracht en de vetvrije massa te vergroten. Verbeteringen in botmineraaldichtheid en botsterkte zijn ook mogelijk, hoewel deze moeilijker direct waar te nemen zijn.

De vele voordelen van Ligandrol maken het een SARM die niet alleen nuttig is voor bodybuilders, hoewel als je een bodybuilder bent je veel baat zult hebben bij deze verbinding.

Andere soorten gebruikers, zoals duursporters, sportatleten en zelfs fysieke modellen, zullen ook iets van deze SARM vinden dat hun prestaties, resultaten of lichaamsbouw op de een of andere manier zal verbeteren.

Het soort dieet en training dat je onderneemt tijdens een Ligandrol-cyclus zal sterk bepalend zijn voor de resultaten die je behaalt: regelmatig gewichtheffen zal je winst sneller en groter maken, intensief cardio-werk zal een efficiënter gewichtsverlies opleveren, en serieus snijden en toning training zal resulteren in een hardere lichaamsbouw met minimale vochtretentie.

  • Spieropbouw – Ligandrol werd ontwikkeld om spieratrofie te behandelen, dus het belangrijkste vermogen is om spiergroei te bevorderen. Androgeenreceptoren in de spieren worden specifiek aangepakt door deze SARM en dit resulteert in een verhoogd niveau van anabole activiteit in de spieren – wat zorgt voor een snellere groei en herstel van mager spierweefsel. De studies bij mensen tonen duidelijk aan dat Ligandrol de vetvrije spiermassa en spierkracht helpt verbeteren, wat uw trainingen naar een hoger niveau zal tillen en uw winst zal versnellen
  • Spierherstel – Vanwege de specifieke binding aan androgeenreceptoren in de skeletspieren, kunnen de DNA-genen van spiercellen hun expressies gewijzigd zien worden, wat leidt tot een toename van het proces van spierherstel. Atleten die veel spierkracht en -kracht ontwikkelen, hebben rust en herstel nodig voor een goed herstel en LGD-4033 kan dit proces verbeteren en versnellen.
  • Vetverlies – Ligandrol kan vetverlies efficiënter maken, en een deel hiervan is te danken aan de effecten van vetvrije spiertoename; hoe meer spieren je hebt, hoe sneller vet wordt weggebrand. Maar het is wanneer Ligandrol is gestapeld met SARM’s die krachtiger zijn in de vetverbranding arena, zoals Cardarine, dat een echte snijden krachtpatser combinatie kan worden bereikt. Dit zorgt voor een effectieve snijden cyclus voor bodybuilders en lichaamsbouw concurrenten die willen een gehard en gespierd look zonder water retentie.

Uithoudingsvermogen, uithoudingsvermogen, kracht – topatleten zijn aangetrokken tot Ligandrol niet noodzakelijk voor zijn spieropbouwende effecten, maar voor zijn prestatieverbeterende mogelijkheden. Door het uithoudingsvermogen en de kracht te vergroten, kun je sneller, harder en langer presteren bij elke achtervolging.

Al deze resultaatgerichte voordelen zijn haalbaar gebleken uit klinische proeven en studies met mensen in de echte wereld. Dit is een van de weinige SARM’s of andere verbindingen waarvan we dit bewijs van effectiviteit hebben en zou potentiële gebruikers veel vertrouwen moeten geven in het gebruik van Ligandrol.

Ligandrol staat erom bekend een positieve invloed te hebben op het herstel en de groei van spieren. Het is immers ontworpen om spieratrofie te behandelen, ook al is het nog niet goedgekeurd voor dat of enig ander medisch gebruik.

U kunt binnen een relatief korte periode verbeteringen in vetvrije massa verwachten; één klinisch onderzoek met gezonde jonge mannen duurde slechts 21 dagen en in deze periode werden verbeteringen in spiermassa gezien. Uithoudingsvermogen en kracht kunnen worden verbeterd door het gebruik van Ligandrol.

Het versnellen van herstel is een ander gebied dat deze SARM mogelijk ten goede kan komen, evenals het gebruik van deze SARM tijdens een snijcyclus waarbij u op een caloriearm dieet bent en spiermassa moet behouden. Terwijl dit het nuttig maakt voor het snijden, gebruiken de meeste mensen Ligandrol nog steeds in de eerste plaats voor bulking dankzij zijn uitstekende vermogen om massa te winnen.

Een typische 12-weekse cyclus van Ligandrol kan je meer dan 15 pond spiermassa opleveren als je training en dieet op schema zijn om de winst te behalen. De hersteltijden moeten ook verbeteren als u door de cyclus vordert, en u zult merken dat sommige kracht toeneemt, dus tegen het einde van de cyclus moet u veel zwaardere gewichten heffen dan u normaal gesproken zou doen zonder het gebruik van deze verbinding.

Er is geen twijfel dat een ander indirect voordeel is dat de bovenstaande effecten kunnen worden verkregen zonder de bijwerkingen die worden ervaren met steroïden. Al deze resultaten zijn steroïde-achtige in de natuur, maar gebruikers zijn niet te maken met de val uit van oestrogene effecten en androgene effecten, noch de lever toxiciteit. Dit voegt een groot voordeel toe aan de resultaten van Ligandrol, omdat je je volledig kunt richten op de positieve effecten, zonder dat je moeite hoeft te doen voor de negatieve effecten en geen extra medicijnen hoeft te gebruiken, zoals voorgeschreven medicijnen die nodig zijn om steroïde-gerelateerde effecten te compenseren.

Dosering LGD-4033

De medische doses in klinische studies van LGD-4033 liggen tussen 0,5 mg en 2 mg per dag.

Zoals opgemerkt, zagen de deelnemers aan het onderzoek bij een dosis van slechts 1 mg per dag een aanzienlijke onderdrukking van de testosteronspiegel tijdens het gebruik van de verbinding, dus als dit een zorg voor je is, moet de dosering op een laag niveau worden gestart om de effecten te kunnen meten.

Het goede nieuws is dat slechts zeer lage doses van deze SARM nodig zijn om goede resultaten te krijgen, zoals we hebben gezien in klinische testresultaten en dit zal helpen bijwerkingen op afstand te houden.

Terwijl sommige mensen zou kunnen verhogen dosering recht tot 15 mg of 20 mg per dag of meer, testosteron onderdrukking in gedachten houden en bereid zijn te bestrijden na uw cyclus. Als het gaat om vrouwen met behulp van Ligandrol, 5 mg per dag is de maximale aanbevolen dosering.

Met een halfwaardetijd van 24 uur kunt u krijgen door met een eenmalige dagelijkse dosering van deze verbinding, maar u kunt ook splitsen als u effecten zoals hoofdpijn of vermoeidheid bij hogere doseringen ervaren.

Een 8 weken cyclus kan worden verwacht om uitstekende resultaten te leveren, maar het is mogelijk om deze SARM gebruiken voor 12 weken om echt te laten de effecten te schoppen in over een langere periode. Post-cyclus therapie te versnellen het herstel van de hormoonproductie moet lopen voor ten minste 4 weken.

Ligandrol is effectief bij lage doses, dus het is niet nodig om je dosis te verhogen in een poging om de effecten te versterken; dit heeft geen voordeel en kan het risico van meer ernstige bijwerkingen en een grotere onderdrukking van testosteron verhogen. In feite kan slechts 1 mg per dag de meeste mensen een aantal zeer merkbare resultaten geven.

Als je een nieuwe gebruiker bent, zal het evalueren van de effecten van Ligandrol met slechts 1 mg per dag een goede introductie zijn tot deze SARM. Meer gevorderde gebruikers met doelen variërend van cutten, bulken of prestatievoordelen zullen de dosis verhogen van 5mg per dag tot 10mg. De meest gevorderde atleten hebben gemeld dat ze tot 20 mg per dag gebruiken, maar dit wordt als buitensporig beschouwd voor de meeste mensen.

Vrouwelijke gebruikers kunnen toe met een lagere dosis dan mannen, maar zullen nog steeds uitzonderlijke resultaten zien.

Ligandrol wordt oraal ingenomen en het wordt aanbevolen de dagdosis in één keer in te nemen, omdat het niet nodig is het op te splitsen vanwege de halfwaardetijd van maximaal 36 uur – één enkele dagelijkse dosis is meer dan vaak genoeg om je bloedspiegels van LGD-4033 op het optimale niveau te houden.

Studies tonen aan dat de meerderheid van de gebruikers Ligandrol veilig vonden en goed verdroegen over het hele doseringsbereik in de studie die 3 weken duurde. Zelfs kortdurende doseringen van meer dan 20 mg per dag werden getest en bleken geen merkbaar negatief effect te hebben op gebruikers. Het is echter niet aan te raden om zo’n hoge dosering te gebruiken gedurende de tijd dat de meeste Ligandrol-gebruikers een cyclus uitvoeren.

LGD-4033 kuur schema

In tegenstelling tot veel andere SARM’s en zelfs anabole steroïden die vaak als meerdere verbindingen in een cyclus worden gestapeld, is het heel gebruikelijk voor gebruikers om LGD-4033 alleen in een cyclus te nemen vanwege zijn krachtige voordelen die al je behoeften kunnen dekken en verbazingwekkende resultaten kunnen leveren, zelfs zonder de toevoeging van andere verbindingen.

Bovendien beperk je door alleen LGD-4033 te gebruiken de bijwerkingen. Maar er zijn extra voordelen te behalen door Ligandrol te stapelen met een of meer zorgvuldig gekozen verbindingen en hieronder staan enkele voorbeeldcycli die je kunt overwegen met Ligandrol, waarbij je het zowel alleen als in een stapel voor verschillende doelen gebruikt.

LGD-4033 only kuur

Het gebruik van deze SARM alleen zorgt voor een uitstekende spiertoename, maar ook voor prestatieverbetering. Dus dit kan ofwel een bulking cyclus of een te stimuleren sportieve prestaties specifiek op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen.

Een dagelijkse dosis van 1 mg zal leveren uitstekende resultaat aan de meeste mensen, en sommigen zullen niet de behoefte voelen om deze lage dosis voor de duur van een cyclus overschrijden. Veel gebruikers zullen ervoor kiezen om de dosis te verhogen tot 5 mg voor de hele cyclus, of zelfs tot 10 mg.

De cyclusduur voor Ligandrol alleen is idealiter afgetopt op 8 weken, wat voldoende tijd biedt om de positieve effecten te zien, terwijl het verminderen van mogelijke gezondheidsrisico’s en vooral het minimaliseren van het niveau van testosterononderdrukking bij mannelijke gebruikers.

LGD-4033 bulking kuur

Ligandrol is op zichzelf uitstekend voor bulking en veel gebruikers zullen merken dat deze SARM alleen al voor hun bulkingbehoeften kan zorgen. Alleen degenen die op zoek zijn naar extremere resultaten zullen het willen stapelen met iets anders in een ophopende cyclus. Alle winsten gemaakt met Ligandrol komen met geen opgeblazen gevoel, dus het is van cruciaal belang om het te stapelen met een andere verbinding die ook veroorzaakt geen waterretentie.

Een veelgebruikte bulking stack is Ligandrol en RAD-140 (Testolone). Deze verbinding kan ook eenmaal daags worden gedoseerd en is zeer effectief bij het helpen opbouwen van massa met slechts 10 mg per dag. De combinatie van Testolone en Ligandrol kan supercharge winsten 20lbs en boven bereik gedurende een korte cyclus van 8 weken.

LGD-4033 cutting kuur

Cardarine is een van de vele andere SARM’s die een krachtige combinatie vormen met Ligandrol voor het snijden en vetverlies. Cardarine zal het uithoudingsvermogen aanzienlijk verbeteren, samenstellen op de effecten van Ligandrol en het mogelijk maken om echt je cardiovasculaire output te verhogen – dit kan alleen resulteren in een sneller verlies van vet.

Beide stoffen houden geen water vast en het behoud van mager spierweefsel wordt vergemakkelijkt, aangezien beide stoffen uitstekend helpen om spieren te behouden terwijl vet wordt verloren en ervoor zorgen dat het lichaam niet in een staat van katabolisme terechtkomt, waarbij spieren als energie worden gebruikt.

LGD-4033 stacken

Ligandrol kan goed gecombineerd worden met een aantal andere SARM’s en vergelijkbare stoffen, en welke (of meer) je kiest om te combineren hangt af van je doelen en welke effecten de andere stof heeft die de effecten van Ligandrol kunnen versterken of aanvullen. Drie veelgebruikte verbindingen met Ligandrol zijn Ostarine, Cardarine en Testolone.

Een stack met Testolone en Ostarine zal aanzienlijke voordelen bieden voor diegenen die massavermeerdering als prioriteit willen, terwijl Cardarine je uithoudingsvermogen en vetverlies zal verbeteren wanneer het gecombineerd wordt met Ligandrol. Testosterononderdrukking en mogelijke gecombineerde bijwerkingen van alle verbindingen moeten altijd worden geëvalueerd voordat je beslist over een stapel.

LGD-4033 vs. Alternatieven

Hoewel ik geen medisch advies kan geven, raad ik je toch aan om Ligandrol niet te gebruiken, tenzij je al een ervaren steroïde- of SARMS-gebruiker bent. En zelfs dan zou het heel goed zijn als je in plaats daarvan alternatieve, veiligere opties zou overwegen.

Er zijn vele redenen waarom:

Ligandrol komt met een heleboel onbekende dingen, zoals wat het op de lange termijn met je gezondheid kan doen. Deze zeer reële potentiële risico’s en onvoorspelbaarheid maken Ligandrol het risico gewoon niet waard. Daarom raad ik je sterk aan om naar alternatieven voor Ligandrol te kijken.

Veel vervangende producten kunnen veel van dezelfde voordelen bieden als Ligandrol, zonder de bijwerkingen en zonder die onbekende lange termijn gezondheidscomplicatie risico’s.

Dus met dit in gedachten, als je op zoek bent naar het absoluut beste Ligandrol alternatief op de markt op dit moment, kijk dan niet verder dan LIGAN 4033.

Dit is krachtig en krachtig spul dat in wezen de positieve effecten van Ligandrol nabootst, maar dan zonder de ongewenste gezondheidsrisico’s en bijwerkingen. Het is ook volledig legaal voor iedereen om te kopen en te gebruiken, overal in de wereld.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom ik een grote fan ben van LIGAN 4033. De belangrijkste reden waarom ik dit legale alternatief zo vol vertrouwen kan aanbevelen is…

Vanwege de krachtige prestatieverhogende formule die ervoor zorgt dat u kwaliteitsspieren kunt opbouwen, een enorme krachttoename kunt waarnemen en drastisch gereduceerde hersteltijden kunt waarnemen.

Ik ken veel mensen die LIGAN 4033 op dit moment op een consistente basis gebruiken en zij zijn zeer te spreken over dit spul. Er worden geen bijwerkingen gemeld, de resultaten zijn zeer vergelijkbaar met Ligandrol, en nog veel meer. LIGAN 4033 is de ultieme vervanger van het zeer riskante Ligandrol LGD-4033.

LIGAN 4033 wordt ten zeerste aanbevolen.

LGD-4033 Nakuur

Als een van de weinige SARM’s met klinische studies die aantonen dat LGD-4033 resulteert in onderdrukt testosteron, weten we dat PCT voor mannelijke gebruikers van cruciaal belang is zodra je klaar bent met je cyclus.

Zelfs een lage dosering van 1mg per dag en korte cycli van slechts 3 weken kunnen de testosteronproductie vertragen of zelfs stopzetten, en sommige mannen zullen het op dat moment een licht ongemak vinden, maar aangezien veel mensen Ligandrol twee keer zo lang of zelfs langer zullen gebruiken, is een ernstigere onderdrukking meer dan mogelijk.

Clomid en Nolvadex zijn de standaardopties voor PCT, maar je beslissing zal afhangen van het niveau van onderdrukking; iedereen die een cyclus van meer dan 8 weken en een dosering van meer dan 5 mg per dag doet, zal waarschijnlijk een onderdrukkende testosteronfunctie ervaren.

LGD-4033 vs. andere SARM’s vs. steroïden

LGD-4033 heeft net als steroïden anabole effecten op het lichaam, maar deze zijn zeer doelgericht en specifiek voor spieren en botten. Anabole steroïden gebruiken rechtstreeks hormonen om de anabole activiteit te verhogen.

Dit is het belangrijkste verschil tussen SARM’s, waaronder Ligandrol, en steroïden. Het andere aspect heeft natuurlijk te maken met de bijwerkingen – Ligandrol kan, ondanks zijn uitstekende vermogen om spierherstel en vetvrije spiergroei te bevorderen, dit doen zonder bijwerkingen voor veel mensen en slechts met milde effecten bij sommige mensen.

Steroïden hebben een lange lijst van bijwerkingen op korte termijn, maar ook risico’s op langere termijn, met name wat betreft schade aan de lever en andere organen, maar ook het risico op hartaandoeningen en beroertes kan toenemen.

Als we Ligandrol vergelijken met andere beschikbare SARM’s, wordt het nog steeds beschouwd als één van de krachtigere als het gaat om spiergroei. Sommige SARM’s blinken meer uit in het bevorderen van vetverlies, of het verbeteren van het uithoudingsvermogen (Cardarine bijvoorbeeld).

Resultaten LGD-4033

Deze SARM kan bijna wedijveren met de kracht van sommige steroïden als het gaat om spiertoename. Hoewel je winst waarschijnlijk niet zo enorm zal zijn als met steroïden, heb je ook geen last van die vervelende bijwerkingen.

Gebruikers die LGD-4033 gebruiken en intensieve en consistente weerstandstraining volgen, kunnen een gewichtstoename verwachten tussen de 5 en 10 pond per maand en dit zonder of met bijna geen waterretentie, dus het gewicht dat je wint is het gewicht dat je behoudt.

Het spreekt voor zich dat uw resultaten evenzeer bepaald zullen worden door de werking van Ligandrol als door uw eigen handelingen met training en dieet. Ben je op een caloriearm dieet met als doel vetverlies of voorbereiding op wedstrijden? De combinatie van Ligandrol met Cardarine zal je resultaten versnellen en de hardheid en droogheid van je lichaamsbouw doen toenemen.

Maar alleen als je dieet goed is, en dit is ook de sleutel tot je spiertoename. Steroïde gebruikers zijn goed gedisciplineerd in het handhaven van hardcore trainingsprogramma’s voor de gehele cyclus duur, en nieuwe gebruikers van Ligandrol zal moeten oefenen dezelfde discipline om die massa winsten in de 10 pond per maand bereik te bereiken.

Uw resultaten moeten ook een merkbare verbetering van herstel omvatten. Dit betekent minder spierpijn, minder kans op blessures en een snellere ommekeer naar je volgende training. U zult merken dat u elke week een of twee extra trainingen kunt doen, wat uw winst alleen maar verder kan versnellen.

Uit onderzoek is gebleken dat sommige gebruikers ook een verbetering van hun humeur en algemene mentale energie ervaren, wat uw motivatie ten goede zal komen.

Hoe snel beginnen deze resultaten te werken? De meeste gebruikers zullen binnen twee weken positieve veranderingen waarnemen, bij lagere doseringen kan het tot drie weken duren voordat de resultaten merkbaar worden. Ook dit zal sterk afhangen van de dosering, eventueel gestapelde verbindingen en je levensstijl.

Bijwerkingen van LGD-4033

LGD-4033 is een andere onderzochte SARM die populair is geworden bij atleten vanwege zijn anabole effecten. Een aantal professionele atleten is bestraft voor het gebruik van LGD-4033 voor prestatieverbetering, omdat het, zoals alle SARM’s, verboden is door antidopingorganen.

Een Australische topzwemster die onlangs positief testte op Ligandrol is één van de atleten die deze SARM onder de aandacht bracht, waarbij de atlete verklaarde dat ze niet op de hoogte was van het feit dat Ligandrol in een supplement zat.

Tijdens de klinische proeven bij mensen werden geen ernstige bijwerkingen geconstateerd en het middel werd goed verdragen. Klinische proeven toonden ook aan dat de vrije testosteronspiegel aanzienlijk werd onderdrukt, maar dat na beëindiging van de behandeling de hormoonspiegel weer normaal werd, hoewel het bijna twee maanden duurde voordat testosteron zich op natuurlijke wijze herstelde. Deze hormonale onderdrukking trad op bij een dosering van 1 mg per dag.

Het USADA merkt ook op dat LGD-4033 een daling van de productie van testosteron en andere hormonen teweegbrengt, wat één van de weinige bijwerkingen is die tot nu toe bekend zijn van deze SARM.

Lichte bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid, maar die zou je goed onder controle moeten kunnen houden met je dosering. Daarom wordt altijd aangeraden om met een lage dosis te beginnen, totdat je weet hoe je lichaam op Ligandrol reageert; de bijwerkingen waarvan je hoort dat de ene persoon ze heeft, hebben misschien helemaal geen effect op jou, en jouw bijwerkingen kunnen anders zijn dan die van de volgende. Net als met steroïden, hebben we ook verschillende individuele reacties op verschillende SARMs.

Studies hebben aangetoond dat Ligandrol geen ernstige bijwerkingen heeft en slechts zelden milde bijwerkingen. Eén studie toonde aan dat sommige gebruikers hoofdpijn en droogheid van de mond ervoeren.

Afgezien daarvan is er weinig tot geen bewijs dat deze SARM ernstige bijwerkingen veroorzaakt, waarbij in sommige studies doses tot 22 mg per dag werden gebruikt. Hoewel die dosis niet wordt aanbevolen, wijst ze wel op de veiligheid van Ligandrol in het algemeen en het lage risico op bijwerkingen, vooral in vergelijking met steroïden.

  • Misselijkheid en hoofdpijn – Dit zijn milde bijwerkingen die sommige mensen kunnen ervaren. Als ze aanhouden, verlaag dan uw dosering en ga verder met het evalueren van de effecten. Een methode om misselijkheid mogelijk te minimaliseren of te elimineren terwijl op een Ligandrol-cyclus is om uw waterconsumptie te verhogen en ervoor te zorgen dat u volledig gehydrateerd bent; dit kan helpen met hoofdpijn ook. Bijwerkingen van deze aard moeten direct verdwijnen nadat je stopt met het gebruik van Ligandrol.
  • Ademhalingswegen – Sommige studies toonden een incidentie van infecties aan de luchtwegen bij sommige Ligandrol-gebruikers, maar het is niet bekend of dit een direct effect is van de SARM, waarbij onderzoekers verklaarden dat ze niet van mening waren dat de infecties verband hielden met Ligandrol.
  • Cholesterol – Studies hebben enige invloed op het cholesterolgehalte aangetoond, zelfs bij lage doses van 1 mg per dag. Het HDL-niveau daalde tijdens het onderzoek, hoewel er geen veranderingen werden waargenomen bij het LDL-cholesterol. De verlaging van het HDL-cholesterolgehalte werd als aanzienlijk beschouwd bij een dagelijkse dosis van 1 mg gedurende 3 weken, zodat mensen met bestaande cholesterolproblemen dit in gedachten moeten houden bij het plannen van hun dosering en cyclusduur. Korte termijn lengte wordt niet gedacht dat de meeste gebruikers op risico van gezondheidsproblemen mits een gezond dieet wordt gehandhaafd met veel omega-3 voedingsmiddelen.

Ligandrol is veel aantrekkelijker voor vrouwen dan steroïden omdat het geen mannelijke eigenschappen ontwikkelt die bij steroïden bijna zeker zijn; met LGD-4033 lopen vrouwen geen risico op deze bijwerkingen, en mannen krijgen ook niet te maken met de gebruikelijke androgene effecten van steroïden zoals acne en haaruitval, ondanks het krachtige androgene karakter van LGD-4033. Dit is mogelijk omdat deze SARM zich zeer selectief richt op specifieke androgene receptoren.

Onderzoekers hebben verklaard dat Ligandrol veilig is en goed wordt verdragen door gebruikers zonder ernstige bijwerkingen. Dit betekent dat sommige bijwerkingen wel mogelijk zijn, maar dat Ligandrol over het algemeen veel veiliger is om te gebruiken dan welk anabool steroid dan ook.

LGD-4033 FAQs

Is Ligandrol een steroïde?

Is Ligandrol een steroïde?

Nee, Ligandrol is een SARM en geen anabole steroïde. SARM’s kunnen vergelijkbare voordelen hebben als steroïden, maar ze zijn meer gericht op spieren en botten en hebben bijna altijd veel minder risico op bijwerkingen dan steroïden; bovendien kunnen vrouwen SARM’s gebruiken zonder de virilisatie-effecten die optreden bij het gebruik van steroïden.

SARM’s zijn veel nieuwere verbindingen dan steroïden en er is vaak weinig wetenschappelijk onderzoek beschikbaar, maar Ligandrol is een van de meer bestudeerde SARM’s die beschikbaar zijn en deze studies hebben duidelijke voordelen aangetoond over de manier waarop deze SARM functioneert, waardoor het wenselijk is voor verschillende soorten atleten om te gebruiken.

Verhoogt Ligandrol testosteron?

Ligandrol is geen testosteron booster. Het kan mogelijk testosteron verlagen door het normale proces van testosteronproductie bij mannen te verminderen. Dit is meer waarschijnlijk bij hogere doses, boven 5 mg per dag, en waar de cyclus lengte meer dan 8 weken. In tegenstelling tot de meeste anabole steroïden, werkt Ligandrol niet door testosteron te gebruiken om spiergroei en andere prestatievoordelen te bevorderen.

Waar wordt de drug Ligandrol voor gebruikt?

De meeste mensen gebruiken Ligandrol om vetvrije spiermassa te vergroten. Het verhoogt ook kracht en uithoudingsvermogen, kan vetverlies efficiënter maken en versnelt hersteltijden. Dit maakt het een SARM die nuttig is voor bodybuilders, atleten en sporters, en zelfs voor mensen die gewoon de algehele lichaamssamenstelling en het uiterlijk willen verbeteren.

Is Ligandrol illegaal?

Het is alleen te koop op de zwarte markt en het staat op de lijst van verboden middelen van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA), wat betekent dat het niet gebruikt mag worden door iedereen die aan professionele sporten meedoet.

Als u van plan bent om deze SARM te kopen via een online bron, zorg er dan altijd voor dat het een betrouwbare verkoper is, want er zijn vaak namaak en lage kwaliteit versies die ineffectief kunnen zijn, of erger nog: ronduit gevaarlijk om te gebruiken als ze vervuild zijn of onbekende ingrediënten bevatten.

Het is bekend dat Ligandrol in sommige voedingssupplementen zit zonder dat het als ingrediënt vermeld staat, waardoor consumenten niet weten dat ze een SARM gebruiken en mogelijk positief getest worden.

Wat zijn de bijwerkingen van Ligandrol?

De meeste gebruikers zullen slechts milde bijwerkingen of helemaal geen bijwerkingen ondervinden. Enkele van de meest gemelde bijwerkingen van LGD-4033 zijn hoofdpijn, misselijkheid en een verlaagd testosterongehalte. Deze effecten zouden onmiddellijk na het einde van je Ligandrol-cyclus moeten verdwijnen. Ernstigere testosteronsuppressie als gevolg van hogere doses of langdurig gebruik van Ligandrol kan therapie na de cyclus vereisen om de normale hormoonfunctie te herstellen.

Veroorzaakt Ligandrol haaruitval?

Ligandrol heeft geen androgene bijwerkingen, dus het veroorzaakt geen haaruitval of acne, zoals steroïden dat bij mannen kunnen doen. Dit zijn androgene bijwerkingen die deze SARM niet activeert vanwege zijn selectieve aard in het richten op alleen specifieke androgene receptoren in de skeletspieren.

Is LGD 4033 giftig voor de lever?

Van Ligandrol is niet bekend dat het levertoxisch is en er zijn geen studies die erop wijzen dat het een negatieve invloed heeft op de lever bij lage doses gedurende een beperkte periode. Bij langdurig gebruik van deze SARM in hoge doses kunnen veel risicofactoren ontstaan en één daarvan zou levertoxiciteit kunnen zijn; om het risico te vermijden, beperk je het gebruik van Ligandrol gewoon tot lage en matige doses en beperkte cycluslengtes.

Hoe lang zit Ligandrol in je systeem?

Het is mogelijk dat een drugstest Ligandrol 21 dagen na je laatste dosis in je lichaam aantreft. Dit betekent dat als je denkt dat je getest gaat worden, je minstens drie weken voor de verwachte test volledig met Ligandrol gestopt moet zijn. Deze tijdsduur kan per individu verschillen.

Wat is de halfwaardetijd van Ligandrol?

In vergelijking met sommige andere SARM’s en vergelijkbare verbindingen, heeft Ligandrol een langere halfwaardetijd. Deze kan oplopen van 24 uur tot 36 uur, afhankelijk van de persoon. Dit betekent dat je je dosis één keer per dag kunt innemen en toch een hoog niveau van de stof in de bloedbaan kunt handhaven. Dit betekent dat het handiger is dan sommige andere verbindingen die twee of zelfs drie keer per dag moeten worden toegediend.

Ligandrol en Cardarine Cyclus? Beste doseringen?

LGD-4033 en Cardarine zijn een geweldige stack voor recomping, gewichtsverlies en het bereiken van vetvrije spiermassa tijdens het cutten. Voor het cutten zou ik 10mg/dag Cardarine en 3-5mg/dag Ligandrol gebruiken gedurende 8 weken. Voor recomping zou ik 10mg/dag Cardarine en 5-8mg/dag Ligandrol gebruiken gedurende 8 weken.

Heb je een nakuur nodig na een acht weken durende kuur van Ligandrol?

Ik heb 2-3 kuren van 10mg/dag gedurende 12 weken gedaan en nooit een nakuur genomen. Je zult merken dat je test onderdrukt wordt, maar je zult er binnen 2-3 weken van terug zijn. Maar dat is mijn ervaring. De halfwaardetijd van LGD is 24-36 uur dus als je besluit een nakuur te starten wacht dan 2 dagen na je laatste dosis en gebruik 25mg/dag Clomid gedurende 20 dagen.

Mijn conclusie en aanbeveling

Deze experimentele drug is een van de meest veelbelovende SARM’s als het gaat om een alternatief voor anabole steroïden voor atleten met een focus op het verkrijgen van spieren. Het heeft een positieve geschiedenis in klinische proeven van het werken zeer goed om spieren op te bouwen en belangrijk: om dit te doen zonder ook het verwerven van vet.

De keerzijde van testosteron onderdrukking is een kwestie te overwegen, maar degenen die gewend zijn aan het gebruik van anabole steroïden zijn ervaren met deze bijwerking en het is gelukkig relatief eenvoudig tegen te gaan met de toevoeging van een kwaliteit PCT cyclus.

Wie anabole steroïden wil vermijden en toch de effecten van een zeer krachtige anabole verbinding wil ervaren, kan Ligandrol goed gebruiken, mits je een bron van goede kwaliteit kunt vinden.

Het valt niet te ontkennen dat Ligandrol echt werkt. Toch zijn er maar weinig mensen die serieus overwegen om Ligandrol te gebruiken.

Het is slim om zeer voorzichtig te zijn! Ligandrol mag dan één van de bekendere SARM’s zijn, de mogelijke gevolgen voor je gezondheid op de lange termijn zijn nog onbekend. Juist daarom gaan veel mensen op zoek naar veilige en natuurlijke Ligandrol alternatieven.

De nummer één natuurlijke Ligandrol die je vandaag de dag over de toonbank kunt kopen is LIGAN 4033. Het consequente gebruik van LIGAN 4033 kan de meeste voordelen opleveren die je met Ligandrol zou krijgen, maar dan zonder de onbekende risico’s voor je gezondheid op de lange termijn en zonder schadelijke of illegale ingrediënten.

LIGAN 4033 heeft aangetoond dat het effectief kan zorgen voor enorme spier- en krachttoename, en verminderde hersteltijden in een 100% veilige & natuurlijke formule die snel begint te werken en je helpt je trainingen naar een nieuw niveau te tillen. Dit spul werkt echt!

Sterk aanbevolen!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}