Nolvadex

door Thijs // 12 juli, 2022  

Tamoxifencitraat (merknaam Nolvadex) is een andere selectieve oestrogeen receptor modulator (SERM) die vaak wordt gebruikt als een anti-oestrogeen en post-cyclus therapie drug door anabole steroïden gebruikers.

De selectieve aspect van de naam van deze klasse van drugs is precies dat: ze handelen op bepaalde delen van het lichaam alleen en zoals we zullen zien, Nolvadex is zeer selectief in haar gerichtheid op het borstweefsel, waardoor het waardevol is zowel medisch als voor steroïden gebruikers bezorgd over bepaalde bijwerkingen.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en bevordert NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik gebruik momenteel deze supplement stack.

In deze gids, zult u leren:

Wat is Nolvadex?

De chemische verbinding en generische naam van Nolvadex is Tamoxifen Citraat. Het is verkrijgbaar in tabletvorm en in doseringen van 10mg of 20mg per tablet. Dit is een receptplichtig geneesmiddel dat niet over de toonbank kan worden gekocht.

Aangezien Nolvadex oorspronkelijk werd ontwikkeld als geneesmiddel voor de behandeling van borstkanker, speelt het, zoals te verwachten was, een belangrijke rol bij de verlaging van het oestrogeenniveau, waardoor kanker zich in de borst kan ontwikkelen.

Het doet dit door te binden aan oestrogeen receptoren in dat specifieke deel van het lichaam, zodat het oestrogeen is niet in staat om te binden waardoor het verminderen of elimineren van het effect van oestrogeen op borstweefsel – en het gebeurt gewoon dat dit exacte effect is wat mannen die steroïden gebruiken zijn op zoek naar het voorkomen van de groei van borstweefsel als gevolg van verhoogde oestrogeen activiteit bij het gebruik van anabole steroïden.

Nolvadex vermindert het oestrogeenniveau in het lichaam niet rechtstreeks. In plaats daarvan bindt het zich aan specifieke oestrogeenreceptoren, zodat het oestrogeen zelf zich niet kan binden en dus het oestrogeen niet kan handelen zoals het anders zou doen. Terwijl dit werkt heel goed in de borst gebied, Nolvadex kan eigenlijk een oestrogeen agonist in andere delen van het lichaam, wat betekent dat het kan fungeren als oestrogeen, en dit vooral gevolgen heeft voor de lever.

Maar voordat u zich zorgen maakt over oestrogeen activiteit: deze bijzondere vorm wordt beschouwd als een positief omdat er een voordeel voor cholesterol wanneer sommige oestrogene activiteit in de lever optreedt, en met sommige steroïden met een negatief effect op cholesterol, dit bonus effect van Nolvadex wordt verwelkomd door steroïde gebruikers.

Opmerking van de auteur: Voor echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet u kijken op Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Selectieve oestrogeen receptor modules (SERMs) vs Aromatase remmers (AIs)

De twee klassen van medicijnen waar je bodybuilders en topsporters die anabole steroïden (AAS) gebruiken voortdurend over ziet praten zijn SERM’s en Aromatase Inhibitors (AI’s).

Beide worden gewaardeerd en gebruikt voor hun gunstige effecten bij het verminderen of voorkomen van oestrogeen gerelateerde bijwerkingen van steroïden en om te helpen bij het herstellen van testosteron functie als onderdeel van post-cyclus therapie.

Maar wat is het verschil tussen deze twee soorten drugs en welke is echt het beste om te gebruiken om al uw bases te dekken terwijl u steroïden gebruikt?

Het grote verschil tussen SERM’s en AI’s is de manier waarop ze inwerken op het lichaam en de manier waarop ze oestrogeen beïnvloeden. AI’s zijn in staat om oestrogeenniveaus in het lichaam te verlagen. SERM’s daarentegen zijn gericht op bepaalde delen van het lichaam en binden zich alleen aan oestrogeenreceptoren in plaats van actief het serum oestrogeenniveau te verlagen.

Dit betekent dat SERMs effectief zijn in het controleren van een breder scala van steroïde geïnduceerde oestrogene bijwerkingen, terwijl SERMs zoals Nolvadex, Clomid en Toremifene zijn alleen echt effectief in het controleren van gyno, omdat deze drugs werden ontwikkeld om borstweefsel oestrogeen receptoren te richten.

AI’s zijn nuttig om te helpen bij het vasthouden van water, terwijl SERM’s je niet zullen helpen bij die bijwerking. Om deze redenen hebben AI’s zoals Arimidex, Arimistane en Aromasin vaak de voorkeur van de meeste bodybuilders, maar SERM’s hebben zeker nog hun plaats en worden nog steeds gebruikt voor specifieke doeleinden door steroïdengebruikers.

Voor steroïdengebruikers die alleen bezorgd zijn over gyno, dan kan een SERM zoals Nolvadex alles zijn wat je nodig hebt.

Als u vindt dat Nolvadex is niet geven u de resultaten die u nodig hebt, dit is wanneer jongens zal wenden tot AI’s echt richten op een verlaging van de totale oestrogeen met de toegevoegde bonus dat je in staat zullen zijn om beter te controleren alle andere oestrogeen bijwerkingen in aanvulling op gyno.

Zoals de naam al doet vermoeden, remmen Aromatase Inhibitors letterlijk de aromatiserende activiteit. Dus die steroïden die aromatize moeten hebben deze effecten aangepakt anders krijg je uit de hand oestrogeen conversie en stijgende oestrogeen niveaus, en lagere testosteron niveaus. Als AI’s aromatase remmen, worden effecten als gyno verminderd en stijgt het testosterongehalte.

AI’s klinken misschien als een magische pil, maar er zitten nadelen aan waar je je bewust van moet zijn, met name dat ze een negatieve invloed kunnen hebben op het cholesterolgehalte als ze naast aromaterende steroïden worden gebruikt. Dit maakt AI’s niet zo aantrekkelijk voor on-cycle gebruik als Nolvadex of andere SERM’s, en zoals ik al eerder zei, kan Nolvadex mogelijk een positieve invloed hebben op het cholesterolgehalte.

Nolvadex voor Gynaecomastie

In zijn functie als een anti-oestrogeen borstkanker behandeling drug, Nolvadex richt zich op het borstweefsel en dit betekent dat het is zeer nuttig voor de preventie van gevreesde gynaecomastie in mannelijke anabole steroïden gebruikers. Omdat oestrogeen kanker kan doen ontstaan in het borstgebied, bindt Nolvadex zich aan oestrogeenreceptoren in dit deel van het lichaam en stopt het de werking van oestrogeen daar effectief.

Dit is precies wat we moeten ook gebeuren om te stoppen gynaecomastie optreden als een oestrogeen gerelateerde negatieve effecten van veel AAS. Nolvadex heeft bewezen effectief op deze taak die is de reden waarom het zo populair naast steroïden en na een steroïde cyclus wordt gebruikt.

Op cyclus gebruik van Nolvadex te beschermen tegen mannelijke borst uitbreiding is een gevestigde anabole steroïde gebruiker protocol. Deze drug werkt goed voor veel mensen met behulp van het voor dit doel, maar niet iedereen zal hebben dezelfde positieve resultaten.

Met behulp van steroïden die krachtig aromatizing of bijzonder gevoelig voor gyno kan betekenen dat Nolvadex zal niet genoeg zijn om te stoppen met je ervaren gyno als een steroïde bijwerking; in deze gevallen moet u wellicht in plaats daarvan wenden tot aromatase-remmers drugs.

Terwijl Nolvadex gebruikt op cyclus is belangrijk voor de controle van gyno, zal het niet een positief effect op testosteron wanneer het is tegen de krachtige testosteron onderdrukken effecten van de meeste steroïden en het is alleen tijdens post cyclus therapie die Nolvadex wordt gebruikt voor het doel van het stimuleren van testosteron functie.

Nolvadex voor nakuur

Nolvadex wordt zeer vaak gebruikt in post cyclus therapie zodat natuurlijke testosteron kan weer worden gestimuleerd na te zijn onderdrukt door anabole steroïden gebruik.

Nolvadex staat bekend om zijn uitstekende vermogen om testosteronniveaus te stimuleren terwijl het effect van oestrogeen wordt geblokkeerd, waardoor grotere hoeveelheden luteïniserend hormoon (LH) door de hypofyse kunnen worden vrijgegeven.

Dit hormoon is van cruciaal belang voor de productie van testosteron en het is hier dat Nolvadex is zo krachtig in kickstart uw normale testosteron functie weer, zodat u kunt voorkomen dat de symptomen van lage T, en het behoud van uw winsten gemaakt op cyclus mogelijk te maken.

De meeste gebruikers zal vereisen 4 weken van Nolvadex voor PCT, maar langere of meer krachtige steroïde cycli kan vaak moeten worden gevolgd met 8 weken van post cyclus therapie combineren Nolvadex met andere drugs met inbegrip van aromatase-remmers.

Terwijl het kan verleidelijk zijn voor nieuwe gebruikers om de fout van het verhogen van de dosis van Nolvadex tijdens post cyclus therapie boven het aanbevolen maximum van 20 mg per dag te maken, is het goed bewezen dat er geen voordeel op alle voor uw testosteron niveaus in het doen van dit is. Dat is de reden waarom een aromatase-remmer en HCG zijn meestal gecombineerd met Nolvadex tijdens post-cyclus therapie om alle bases te dekken.

Nolvadex Dosering

Nolvadex Dosering tijdens Anabole Steroïde gebruik

De primaire, en voor de meesten van ons de enige reden om Nolvadex te gebruiken tijdens een steroïde cyclus is te beschermen tegen mannelijke borst weefsel uitbreiding – a.k.a gynaecomastie. Elke anabole-androgene steroïden die u neemt die aromatizing eigenschappen hebben zal gyno moeten worden aangepakt en Nolvadex biedt een goedkope, eenvoudige en veilige manier om dat te doen.

Het duurt slechts een lage dosering van 10 mg tot 20 mg per dag van Nolvadex te beschermen tegen gyno als het werkt te binden aan receptoren in het borstweefsel, zodat oestrogeen niet kan uitoefenen zijn effecten hier. Als u vindt dat het aromatizing effect van de steroïden die u neemt zijn te krachtig voor Nolvadex effectief te zijn bij deze dosering dan aromatase-remmers drugs zal waarschijnlijk nodig zijn in plaats daarvan.

Vrouwelijke Nolvadex Dosering

Wanneer vrouwen Nolvadex gebruiken voor prestatieverbetering wordt het vaak gebruikt voor precies dat: om de prestaties te verbeteren als gevolg van verhoogde testosteron niveaus. Dit kan maken Nolvadex een levensvatbaar alternatief voor vrouwen niet willen dat de meer krachtige effecten van steroïden die hoog risico van masculinization bijwerkingen brengen.

Afgezien van prestatieverbetering, kunnen vrouwen gebruik maken van Nolvadex te verbeteren van de lichaamsbouw met deze drug brengen over een slanker en strakker lichaamsbouw zonder de bijbehorende risico’s van steroïden. Voor al deze effecten, vrouwtjes vereisen een zeer lage dosering van Nolvadex met slechts 10 mg per dag voldoende is.

Nolvadex Dosering voor nakuur en Verhoogde Endogene Testosteron Secretie

Tijdens PCT gebruiken wij Nolvadex bij hogere dosissen om de versie van natuurlijk testosteron te bevorderen na strenge onderdrukking van normale functie na tijdens en na steroïdengebruik.

Een cyclus van 4 tot 8 weken wordt altijd geadviseerd voor post-cyclus therapie, en vaak zullen andere verbindingen worden gebruikt naast Nolvadex met inbegrip van een aromatase-remmer en vaak humaan choriongonadotrofine (hCG).

Als het gaat om Nolvadex dosering voor post-cyclus therapie, of u nu een 4 of 8 weken cyclus of iets ertussen ondernemen, de aanbevolen dosis voor de meerderheid van de mannen is 40 mg per dag voor de eerste helft van uw PCT cyclus, daalt dit tot 20 mg per dag voor de tweede helft van PCT.

De timing van uw post cyclus therapie starten hangt af van de actieve levensduur van uw steroïden: korte ester steroïden zal u nodig hebt om te beginnen met PCT binnen enkele dagen na het beëindigen van uw steroïde cyclus, terwijl lange acteren steroïden vereisen dat u tot twee of drie weken wachten voordat u post cyclus therapie met Nolvadex en andere verbindingen.

Nolvadex bijwerkingen

Als een borstkanker behandelend SERM voor vrouwen, zijn de meeste van de geregistreerde bijwerkingen voor Nolvadex van toepassing op het gebruik ervan op dit gebied en bij vrouwen. Maar omdat het al lang door mannelijke anabole steroïdengebruikers wordt gebruikt, bestaat er genoeg anekdotisch bewijs en persoonlijke ervaring om enkele van de bijwerkingen aan te wijzen die vaker voorkomen bij mannen wanneer het geneesmiddel voor dit doel wordt gebruikt, terwijl we in andere gevallen veel van de bijwerkingen kunnen elimineren die voor Nolvadex worden vermeld voor vrouwen die het gebruiken om borstkanker te behandelen.

Niet alleen reageert het vrouwelijk lichaam anders op het geneesmiddel, maar wanneer het wordt gebruikt als medicijn tegen kanker is het een gebruik op veel langere termijn in vergelijking met mannen die het gebruiken om oestrogene bijwerkingen te verminderen terwijl ze op steroïden zitten of tijdens post-cyclus therapie om de testosteronfunctie te herstellen. Daarom kunnen deze lange termijn bijwerkingen ook vrijwel worden geëlimineerd als het gaat om uw gebruik van Nolvadex.

Dus wat zijn enkele van de belangrijkste mogelijke lange termijn bijwerkingen moet u op de uitkijk voor bij het gebruik van Nolvadex ofwel on-cyclus of tijdens post-cyclus therapie?

  • Acne – Hoewel niet bijzonder gemeenschappelijk in termen van hoeveel mensen krijgen het, van alle potentiële bijwerkingen van Nolvadex acne wordt beschouwd als de meest waarschijnlijke. Dit is vanwege de manier waarop uw testosteron zal beginnen te verhogen en acne is gewoon een natuurlijk effect van de stijgende testosteronspiegel bij sommige mannen; niet alle jongens zijn aanleg voor acne en als je niet bent, dan is het onwaarschijnlijk dat u deze bijwerking ervaren. Degenen die wel last hebben van acne vinden dat het meestal mild is en weggaat zodra het geneesmiddel wordt gestopt.
  • Misselijkheid of buikkramp – Dit wordt beschouwd als een zeer zeldzame bijwerking die de overgrote meerderheid van de mannen nooit zal ervaren met Nolvadex, maar de kleine mogelijkheid is er.

Bijwerkingen waarvan bekend is dat ze invloed hebben op vrouwen die Nolvadex gebruiken voor medicatie tegen kanker, zijn onder meer aantasting van de cognitieve functie, opvliegers en zelfs andere soorten kanker; maar deze zijn helemaal niet bekend als een risicofactor voor mannen die deze drug gebruiken voor prestatieverhogende doeleinden.

De beste manier om het risico van bijwerkingen op lange termijn bij het gebruik van Nolvadex te verminderen of in feite te elimineren, is de dosering op een verstandig niveau te houden. Aangezien er geen voordeel in het verbruiken van hogere dan gevestigde doseringen bij het gebruik van Nolvadex voor bodybuilding doeleinden, het handhaven van de juiste dosis is van het grootste voordeel voor zowel uw resultaten en uw gezondheid.

FAQ met betrekking tot Nolvadex

Verhoogt Nolvadex testosteron?

Nolvadex is in staat om testosteron niveaus te stimuleren door het stimuleren van de release van luteïniserend hormoon uit de hypofyse, dat is een hormoon dat nodig is voor de productie van testosteron.

Dus indirect, kan Nolvadex een rol spelen in testosteron productie, maar wanneer het wordt gebruikt in combinatie met krachtige anabole-androgene steroïden die zeer sterke testosteron onderdrukken kenmerken hebben, het milde effect van Nolvadex is niet van plan te overschrijven de manier waarop steroïden onderdrukken uw testosteron en daarom is dit niet het beoogde gebruik van Nolvadex tijdens een cyclus; maar deze luteïniserend hormoon stimulerende functie is zeker gunstig tijdens uw gebruik van Nolvadex voor post-cyclus therapie.

Is Nolvadex een oestrogeen blokker?

Als een SERM, blokkeert Nolvadex oestrogeen zeer selectief op specifieke plaatsen in het lichaam. Het is niet een blokker van circulerende oestrogeen in het hele lichaam. In plaats daarvan richt het zich alleen op het borstweefsel (waar het specifiek werd geformuleerd om dit te doen met het oog op de bestrijding van borstkanker) en hier richt het zich op receptoren en fysiek blokkeert die receptoren zodat oestrogeen zich niet aan hen kan binden – en dit is wanneer het oestrogeen zijn normale functie niet kan uitvoeren in het geval van ofwel het voeden van borstkankercellen of voor mannen die steroïden gebruiken, het stopt de groei of de uitbreiding van borstweefsel zodat u geen gynaecomastie ontwikkelt terwijl op cyclus.

Veroorzaakt Tamoxifen gewichtstoename?

Omdat gewichtstoename zo’n veel voorkomend effect is van de meeste kankerbehandelingen, zouden vrouwen die tamoxifen gebruiken kunnen vermoeden dat het geneesmiddel bijdraagt aan gewichtstoename, maar er is geen specifiek bewijs dat dit kan gebeuren. In elk geval kan het gebruik van dit geneesmiddel als kankerbehandeling vijf of zelfs tien jaar duren, vergeleken met gebruikers van anabole steroïden die Nolvadex slechts enkele weken per keer innemen, waarbij ernstige bijwerkingen meestal ongehoord zijn.

Hoe zit het met spieraanwinst? Een andere vraag gebruikers van Nolvadex zou kunnen hebben is of het daadwerkelijk kan worden toegeschreven aan spieraanwinst, maar deze veronderstelling kan komen vanwege de testosteron stimulerende vermogen van deze drug als gevolg van de manier waarop het stimuleert luteïniserend hormoon release, en testosteron bijdraagt aan spiergroei.

Zal Nolvadex zich ontdoen van gyno?

Ik zou gaan met 0,5mg/eod Arimidex of 10mg per dag Nolvadex. Als er symptomen van gyno verschijnen, stop dan met de cyclus en gebruik 1mg/dag Arimidex (of 2,5mg/dag Letrozole) totdat de symptomen verdwijnen. Gebruik deze regel voor elke cyclus als u symptomen van gyno krijgt. Vroege symptomen van gyno zijn gevoelige of jeukende tepels, of een klein bultje onder de tepel.

Met behulp van Nolvadex tijdens uw anabole steroïde is meestal genoeg om de vorming van gyno te voorkomen, tenzij u met behulp van bijzonder krachtige steroïden voor lange perioden van tijd.

Voorkomen is beter dan behandelen als het gaat om gyno, dus het nemen van een proactieve aanpak in plaats van te wachten op eventuele symptomen van borstgroei te gebeuren is van cruciaal belang. In milde gevallen van gyno kunnen de meeste mannen het elimineren door de juiste lichaamsbeweging en dieet.

Nolvadex is effectief tijdens een cyclus vanwege de verhoogde oestrogeenniveaus veroorzaakt door steroïden en verlaagde testosteronniveaus als gevolg van aromatisatie; maar het nemen van Nolvadex wanneer uw T-niveaus terug naar normaal zijn en wanneer u geen verhoogde oestrogeenactiviteit hebt, is het onwaarschijnlijk dat het iets doet voor bestaande gyno; in plaats daarvan moet de focus liggen op serieus sporten en wachten tot de gyno vanzelf afneemt.

Maar als je de groei zo ver hebt laten voortschrijden dat het niet uit zichzelf zal terugtrekken nadat je een steroïde cyclus hebt beëindigd, is chirurgie misschien je enige optie, omdat Nolvadex of een andere SERM je in deze gevallen niet van je gyno af zal helpen.

Heeft Tamoxifen invloed op de slaap?

Een andere genoemde bijwerking van Tamoxifen Citraat (merknaam Nolvadex) bij vrouwen die het gebruiken voor de behandeling van borstkanker is een verminderde slaap en meer specifiek, nachtelijk zweten dat kan leiden tot problemen om goed te slapen.

Nogmaals, dit is een reactie die niet echt bekend is bij mannen die Nolvadex nemen als steroïdengebruiker, voornamelijk omdat de periode dat het geneesmiddel wordt genomen in de buurt ligt van de periode dat het wordt gebruikt voor de behandeling van borstkanker.

Veroorzaakt Tamoxifen hersenmist?

Een van de bekende bijwerkingen van Nolvadex voor vrouwen die het gebruiken voor borstkanker is verandering van sommige mentale processen zoals geheugen en concentratie. Het is echter gebleken dat dit alleen vrouwen treft die het middel langdurig voor medische doeleinden gebruiken, dus hersenmist en andere hersengerelateerde bijwerkingen zijn niet bekend bij anabole steroïdengebruikers die Nolvadex gebruiken.

Wat doet Nolvadex voor bodybuilders?

Er zijn twee dingen die Nolvadex doet voor bodybuilders dat maakt het zo gewaardeerd: het helpt te verminderen of te voorkomen dat mannelijke borstvergroting terwijl u met behulp van steroïden die deze aandoening veroorzaken, en het werkt tijdens post-cyclus therapie om uw normale testosteron functie weer op de rails, zodat u kunt voorkomen dat de schrijnende symptomen van lage testosteron. Dit zijn de twee kerngebieden waarvoor Nolvadex door bodybuilders wordt gebruikt.

Veroorzaakt Tamoxifen het vasthouden van water?

Oedeem of het vasthouden van vocht is een vaak genoemde bijwerking voor het geneesmiddel wanneer het voor medische doeleinden wordt gebruikt, maar er is geen bewijs dat dit gebeurt bij steroïdengebruikers die gebruik maken van dit geneesmiddel.

Hoeveel kost Tamoxifen?

De gemiddelde kosten in Nederland voor Nolvadex op recept, gekocht bij een lokale apotheek, is ongeveer €60-€80 voor een doos van 60 tabletten van 10mg. Dit is meer dan genoeg voor de meeste nakuur doeleinden waarbij een tablet per dag wordt genomen. Prijzen in andere landen zullen verschillen.

In Nederland is het mogelijk om Nolvadex en andere voorgeschreven medicijnen te kopen via onderzoeksbedrijven, dus dit is een optie die bodybuilders overwegen. Anderen kunnen kijken naar de zwarte markt of alternatieve online apotheek websites die vaak zijn gebaseerd overzee.

In het algemeen wordt Nolvadex beschouwd als een op grote schaal beschikbaar SERM dat is relatief gemakkelijk te verwerven en een die is zeer betaalbaar. Zeker, in vergelijking met het geld dat u waarschijnlijk zult besteden aan steroïden, de kosten van Nolvadex is minuscuul vooral wanneer de belangrijke rol is speelt in uw resultaten in aanmerking genomen.

Zal Nolvadex helpen voorkomen dat testiculaire atrofie terwijl cruisen op testosteron (op TRT niveaus)?

Nolvadex zal helpen normaliseren van uw endogene testosteron productie, dus ja het zal helpen. Echter als je dat bezorgd bent over uw ballen krimpen tijdens de cyclus die u zou kunnen gebruiken HCG om te keren die nadelige effecten.

Mijn conclusie en aanbeveling

Vaak gebruikt naast Clomid, Nolvadex is een vrouwelijke borstkanker behandeling drug die oestrogeen onderdrukt die helpt krijgen uw testosteron niveaus terug waar ze moeten zijn. Bijwerkingen risico met Nolvadex is minimaal in vergelijking met Clomid waardoor het een populaire optie en de meeste steroïde gebruikers zal het gebruiken voor PCT voor ongeveer 4-8 weken.

Als u genoten hebt van deze gids en wilt u meer echte, NO-BS informatie over fietsen steroïden, dan pick-up Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}