Ostarine bijwerkingen – Korte én lange termijn, ervaringen & tips

door Thijs // 10 september, 2022  

Ostarine is een van de meer geavanceerde SARM’s als het gaat om het onderzoek en de studie die er naar is gedaan, maar zoals alle SARM’s heeft het nog steeds geen goedkeuring voor medisch gebruik, zodat je nooit zeker kunt weten hoe je lichaam erop zal reageren.

Dit heeft bodybuilders en atleten er niet van weerhouden kennis te nemen van het potentieel van Ostarine om vetvrije spiergroei te vergroten en vetverlies te bevorderen zonder de bijwerkingen van anabole steroïden.

Maar hoe bijwerkingen-vriendelijk is Ostarine eigenlijk? Kunt u deze SARM gebruiken zonder enig risico voor uw gezondheid, en is het de moeite waard voor de voordelen die u zou kunnen ervaren?

Ontdek alles wat je moet weten over de korte en lange termijn bijwerkingen van Ostarine, zodat je kunt beslissen of je het zou moeten gebruiken.

In deze gids zul je leren:

Wat is Ostarine (MK-2866)

Ostarine is een type verbinding dat een SARM wordt genoemd – Selectieve Androgeen Receptor Modulator. SARM’s hebben vergelijkbare anabole eigenschappen als anabole steroïden, maar hun effect op androgeenreceptoren is heel anders. Zoals de naam aangeeft, is een niet-steroïde SARM zoals Ostarine selectief in de androgeenreceptoren die het aanpakt.

Het is belangrijk te weten dat Ostarine, net als alle SARM’s, alleen geclassificeerd is als een onderzoeksdrug. Het heeft geen goedkeuring voor enig medisch gebruik, en wetenschappelijke gegevens en studies zijn minimaal. Voor zover SARMs gaan, zijn er meer studies over Ostarine in vergelijking met andere verbindingen, maar het is nog steeds een zeer beperkte hoeveelheid gegevens met betrekking tot zowel de voordelen en mogelijke bijwerkingen en lange termijn gezondheidseffecten van het gebruik van Ostarine.

Het zijn de potentiële anabole effecten van Ostarine die het tot een verbinding hebben gemaakt die bodybuilders en atleten aanspreekt. De mogelijkheid om spieren te kweken zonder androgene bijwerkingen lijkt te mooi om waar te zijn voor degenen onder ons die jarenlang hebben geleden onder de bijwerkingen van steroïden. Maar dat is het hele punt van het onderzoek naar SARM’s voor toekomstig medisch gebruik: de positieve effecten van steroïden als testosteron bieden met zo min mogelijk negatieve effecten.

Enkele andere namen die je voor Ostarine zou kunnen tegenkomen zijn MK-2866, Enobosarm en GTx-024. Omdat Ostarine geen goedgekeurd medisch gebruik heeft, is de enige manier om het te verkrijgen via een maas in de wet die de aankoop in vloeibare vorm voor onderzoeksdoeleinden toestaat.

Wat doet Ostarine?

Ostarine heeft een sterke anabole activiteit en verhoogt, net als steroïden, de eiwitsynthese en de stikstofretentie – de basisprocessen van spiergroei. Ostarine kan worden beschouwd als een zeer veelzijdige SARM die nuttig is voor zowel bulking als cutting. De anabole effecten zijn nuttig voor het behoud van spiermassa tijdens een dieet, terwijl bij hogere doses indrukwekkende spiertoename kan worden bereikt.

De twee belangrijkste toepassingen van Ostarine zijn spiertoename en vetverlies, dus laten we eens kijken hoe dit in zijn werk gaat:

Magere spiertoename

Ostarine kan op dezelfde manier werken als steroïden als het gaat om het bevorderen van spiertoename, maar belangrijk is dat het dit kan doen door zich specifiek te richten op die androgeenreceptoren die belangrijk zijn voor vetvrije spiertoename: die in de skeletspier.

Dit voorkomt het richten van androgeenreceptoren op de meeste andere plaatsen en is de reden waarom u niet die steroïde geïnduceerde androgene bijwerkingen krijgt samen met uw winsten. Studies bij ouderen – een groep die zich waarschijnlijk niet bezighoudt met het soort intensief gewichtheffen en het calorierijke/eiwitrijke dieet van bodybuilders – resulteerden in een opmerkelijke toename van magere spieren en spierkracht, zelfs bij lage doses.

Dit geeft ons een solide indicatie van het vermogen van Ostarine om spiertoename te bevorderen, zelfs bij gemiddelde niveaus van lichamelijke activiteit. Het toont het potentieel voor spiertoename zodra u uw training en dieet echt opvoert om grotere winsten aan te moedigen.

Vetverbranding

Ostarine heeft aangetoond een positieve invloed te hebben op de insulinegevoeligheid en het metabolisme, wat kan leiden tot gemakkelijker en sneller gewichtsverlies. Dit omvat beide soorten vet: onderhuids en visceraal vet verlies zal optreden, zolang uw dieet is ideaal.

Veel gebruikers merken in het bijzonder dat gewicht rond de taille veel gemakkelijker te verliezen is (een gebied waar mannen de neiging hebben overtollig vet op te slaan). Een groot voordeel is het ontbreken van het vasthouden van water, zodat u geen last heeft van een opgeblazen gevoel terwijl u vet verbrandt.

Gezonde gewrichten en genezing zijn enkele van de zeer welkome extra voordelen van Ostarine en kunnen helpen bij herstel.

Tot de voordelen van Ostarine moet ook worden gerekend hoe vrouwvriendelijk deze verbinding is. Veel vrouwen zouden graag de voordelen van anabole steroïden willen, maar zijn terecht afgeschrikt door het zeer reële vooruitzicht van ernstige virilization die wordt geleverd met steroïde gebruik.

Ostarine rekent af met deze risico’s en vrouwen kunnen vol vertrouwen deze SARM gebruiken zonder zich zorgen te maken over de ontwikkeling van mannelijke kenmerken. Vrouwen kunnen dezelfde indrukwekkende spiertoename en vetverlies ervaren als mannelijke Ostarine-gebruikers.

Bijwerkingen op korte termijn

Zoals met de meeste SARM’s komen de bekende bijwerkingen bij het gebruik van Ostarine in prestatiedoses meestal voort uit de ervaring van degenen die ons zijn voorgegaan. Op dit moment is Ostarine door veel mensen gebruikt en hebben we een goed idee van welke bijwerkingen we kunnen verwachten.

Het goede nieuws is dat Ostarine een redelijk bijwerking-vriendelijke verbinding blijkt te zijn. Het is zeker veel “vriendelijker” op deze manier in vergelijking met de harde bijwerkingen van de meeste anabole steroïden.

In feite zullen zelfs de mildste steroïden waarschijnlijk resulteren in ergere bijwerkingen dan de meesten van ons met Ostarine zullen ervaren.

Eventuele korte-termijn Ostarine bijwerkingen zullen van het type dat moet verdwijnen zodra u stopt met het gebruik van de SARM, of op een bepaald punt tijdens uw cyclus. Met andere woorden, dit zijn tijdelijke bijwerkingen die (voor zover wij weten) geen effecten op langere termijn zouden moeten veroorzaken.

Ten eerste zullen androgene effecten geen probleem zijn met Ostarine. Er is geen DHT conversie en dat betekent dat het niet direct androgene bijwerkingen zoals acne en haaruitval zal veroorzaken. Dit betekent ook dat Ostarine ideaal is voor vrouwen, want er is geen risico van virilization zoals het geval is met steroïden.

Oestrogene bijwerkingen zijn zeer onwaarschijnlijk, maar niet helemaal onmogelijk. Ostarine aromatiseert niet, dus er vindt geen oestrogeenconversie plaats. Maar Ostarine kan mogelijk via andere wegen een lichte stijging van oestrogeen teweegbrengen.

Bijzonder gevoelige personen kunnen vinden dat dit enkele milde oestrogene bijwerkingen veroorzaakt, maar je moet de gedachte van het gebruik van een anti-oestrogeen drug afwegen tegen de mogelijkheid dat het een gevaarlijke daling in oestrogeenniveaus kan veroorzaken (in gedachten houdend dat mannen nog steeds lage niveaus van oestrogeen nodig hebben). Weinig Ostarine gebruikers zullen vinden oestrogeen gerelateerde effecten een probleem te zijn in het algemeen.

Als u vertrouwd bent met steroïden zult u zich terdege bewust zijn van hun invloed op het cholesterol. Nogmaals Ostarine heeft goed nieuws, omdat de gegevens tot nu toe toont minimale tot geen invloed op cholesterol niveaus – zeker niet op een niveau benaderen dat van de meeste steroïden. Degenen met een goede cardiovasculaire gezondheid zouden moeten vinden dat Ostarine geen risico vormt.

Bij hogere doses kan Ostarine een zekere mate van testosterononderdrukking veroorzaken. Hoewel het zal niet overal in de buurt zo slecht als die veroorzaakt door steroïden, sommige mannen zal nog moeten doen PCT na een hoge dosis Ostarine cyclus te krijgen die natuurlijke testosteron productie terug op de rails.

Bijwerkingen op lange termijn

Zonder enige robuuste en lange termijn klinische proeven en andere studies, is het onmogelijk om te weten of Ostarine gaat om eventuele lange termijn bijwerkingen of gezondheid complicaties veroorzaken. Hoewel het gebruik op korte termijn zeker onschadelijk genoeg lijkt, kunnen we echt weten of er iets op de loer ligt dat niet zijn kop zal opsteken tot ver in de toekomst – mogelijk nadat u Ostarine vele jaren hebt gebruikt? We kunnen het niet weten, daarom is het gebruik van Ostarine puur op eigen risico.

Eén aspect waar we ons wel van bewust zijn is dat het gebruik van Ostarine in hoge doses en gedurende lange perioden mogelijk een aanzienlijke testosteron onderdrukking bij mannen kan veroorzaken. Of dit op hetzelfde niveau is als anabole steroïden zal van persoon tot persoon afhangen, maar het lijdt geen twijfel dat de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testiculaire as) bij deze hoge doses wordt beïnvloed.

Herhaaldelijk, langdurig gebruik van hoge doses Ostarine kan op lange termijn schade toebrengen aan de HPTA. Bij matig gebruik zouden alle mannen in staat moeten zijn om dit te voorkomen probleem te vermijden, en met gebruik van PCT na een Ostarine cyclus (vooral wanneer humaan choriongonadotrofine (hCG) is inbegrepen), zou de onderdrukte functie in de meeste gevallen volledig omkeerbaar moeten zijn.

Als je een ervaren steroïde gebruiker bent, zou je al bezorgd zijn over lange termijn bijwerkingen zoals cardiovasculaire gezondheid (zoals cholesterol en bloeddruk) en lever toxiciteit. Ostarine wordt geleverd zonder deze lange termijn risico’s die u enige gemoedsrust die je niet hebt bij het gebruik van de meeste steroïden.

Hepatotoxische bijwerkingen (levertoxiciteit)

Je zou gewend zijn te weten dat orale steroïden over het algemeen een hard en gevaarlijk effect op de lever hebben. Ostarine is ook een orale verbinding, maar het komt niet met het risico van lever toxiciteit. Ostarine is geen C17-alfa alkylated drug, noch is het een ander type verbinding dat hepatotoxiciteit veroorzaakt.

Desondanks zijn er zeldzame meldingen van personen die een vorm van leverbeschadiging hebben opgelopen bij gebruik van Ostarine of andere SARM’s gedurende enkele weken en daarna PCT hebben gedaan.

Het is de moeite waard op te merken dat de PCT in kwestie voorgeformuleerde producten waren in plaats van geneesmiddelen die ervaren steroïdengebruikers gebruiken zoals Nolvadex en Clomid. Mogelijk waren het de PCT-producten zelf die leverschade veroorzaakten, in plaats van Ostarine.

Naarmate meer en meer mensen Ostarine en andere SARM’s gebruiken, zouden we meer gevallen als deze kunnen zien opduiken, en uiteindelijk zal het meer licht werpen op de vraag of dit zeldzame individuele gebeurtenissen zijn die al dan niet rechtstreeks in verband kunnen worden gebracht met Ostarine, of dat letsel of schade aan de lever meer algemeen begint te worden.

Tot op heden zijn er nog steeds zeer weinig meldingen van complicaties met betrekking tot de effecten van Ostarine op de lever en zien nog maar weinig mensen het als iets om zich zorgen over te maken.

Bijwerkingen van HPTA en endogene testosteronproductie (testosterononderdrukking)

Het is mogelijk dat mannen enige testosterononderdrukking ondervinden met Ostarine. Dit zal niet zo ernstig zijn als met steroïden en iedereen zal een andere reactie hebben. Sommige mannen zullen een testosteronondersteunend supplement gebruiken, maar anderen zullen dat niet nodig vinden.

Je loopt een groter risico op enige onderdrukking bij gebruik van Ostarine bij hogere doses. Bovendien, het gebruik ervan voor langer dan ongeveer 5 weken is waarschijnlijk het risico van sommige testosteron onderdrukking gebeuren verhogen.

Sommige mannen zullen ervoor kiezen om een 5 weken cyclus van Ostarine alleen om te voorkomen dat onderdrukking, maar degenen die het gebruiken voor overal tussen 5 en 8 weken zal waarschijnlijk nodig sommige PCT achteraf.

Gynaecomastie en vochtophoping

Ostarine veroorzaakt geen oestrogene bijwerkingen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over gyno of het vasthouden van water. Dit maakt Ostarine zeer aantrekkelijk voor cutting en het opbouwen van een gedefinieerde, droge lichaamsbouw. En elke spier winsten die je maakt zal niet bestaan uit water en je moet vinden de winsten gemakkelijker te handhaven post cyclus.

Hoewel Ostarine veroorzaakt geen oestrogeen conversie, kan het mogelijk verhogen oestrogeen niveaus licht. Dit is onwaarschijnlijk dat op een niveau waar je zorgen te maken over vochtretentie of gyno ontwikkelen moet, en verhogingen van oestrogeen zijn veel meer waarschijnlijk bij hoge doses van Ostarine.

Nogmaals, we kunnen zien hoe het gebruik van Ostarine bij verstandige doses deze ongewenste bijwerkingen meestal vermindert of volledig voorkomt – iets dat niet per se gemakkelijk te doen is met de meeste anabole steroïden.

Vrouwenspecifieke bijwerkingen

SARM’s zijn voor vrouwen in het algemeen veel gemakkelijker te gebruiken dan anabole steroïden. Weg zijn de vreselijke androgene bijwerkingen, waaronder virilisatie. Vrouwen kunnen Ostarine gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over de ontwikkeling van mannelijke fysieke kenmerken.

Van de weinige studies die tot nu toe met Ostarine zijn uitgevoerd, waren sommige met oudere deelnemers en dit omvat ook oudere vrouwen. De vrouwen in deze studies die Ostarine in lage doses gebruikten, ondervonden geen tekenen van viriliserende effecten.

Zonder studies met veel hogere doses is het onmogelijk te voorspellen of vrouwen verrassende bijwerkingen zouden zien, maar gezien het gebrek aan activiteit van Ostarine op androgeenreceptoren uit de buurt van skeletspieren en botten, is het risico van eventuele virilisatie bij gebruik van Ostarine bij prestatiedoses waarschijnlijk onbestaande.

Ostarine wordt om deze redenen vaak beschreven als de perfecte SARM voor vrouwen.

Is Ostarine veilig?

Hoewel Ostarine een kleine hoeveelheid gegevens en enig onderzoek heeft gedaan naar de effecten ervan, is het nog steeds zeer veel een onderzoeks- en onderzoeksmedicijn. Dit betekent dat er nog een heleboel onbekend is, en zonder de lange termijn klinische onderzoeksgegevens die goedgekeurde geneesmiddelen wel hebben, is er geen manier om zeker te weten of het gebruik van Ostarine nu uw gezondheid in de toekomst in gevaar zal brengen.

Het gebruik van elke SARM, inclusief Ostarine, is geheel op eigen risico omdat het niet mogelijk is om met zekerheid te zeggen of Ostarine veilig is of niet.

Wat op dit moment bekend is, is dat Ostarine op korte termijn bijwerkingen heeft, en er is weinig bewijs van gebruikers dat het een negatief effect heeft zodra je stopt met het gebruik ervan.

Wil je het risico dat Ostarine onveilig wordt tot een minimum beperken? Gebruik alleen gematigde doses, vermijd de verleiding voor overdreven doses, en houd je cycli op de aanbevolen lengte van maximaal 5-8 weken. Belangrijk is dat u het gebruik van alle SARM’s gedurende ten minste een maand na het beëindigen van een cyclus vermijdt om uw lichaam de kans te geven zich volledig te herstellen.

FAQs

Verlaagt Ostarine het testosteron?

Er zijn aanwijzingen dat hoge doses en langdurig gebruik van Ostarine een verlaging van het testosterongehalte kunnen veroorzaken. Sommige mannen die deze SARM in hoge doses gebruiken zullen testosteron onderdrukking ervaren en zullen PCT moeten doen na een Ostarine cyclus.

Dit is veel waarschijnlijker bij het gebruik van Ostarine in doses van meer dan 20 mg per dag voor langer dan 8 weken, hoewel gevoelige personen zeker negatieve gevolgen kunnen zien bij lagere doses in sommige gevallen.

Heeft Ostarine bijwerkingen?

Zeer weinig bijwerkingen zijn gemeld tot nu toe met Ostarine. Lichte testosteron onderdrukking en lichte toename van oestrogeen wanneer Ostarine wordt gebruikt bij hogere doses zijn enkele gemelde bijwerkingen.

Aangezien Ostarine een zeer nieuw en tot nu toe onder-onderzocht geneesmiddel is, kunnen er in de toekomst andere bijwerkingen worden ontdekt. Van Ostarine is niet bekend dat het de zeer ernstige bijwerkingen veroorzaakt die anabole steroïden wel hebben op het gebied van hart- en vaatziekten en levergezondheid.

Hoe veilig is Ostarine?

Ostarine is nog steeds een onderzoeksverbinding, dus het volledige veiligheidsniveau kan niet worden gekend. Wat wel bekend is, is dat duizenden bodybuilders en topsporters Ostarine hebben gebruikt en blijven gebruiken, waarbij de meesten minimale of geen bijwerkingen op korte termijn melden.

Het gebruik van Ostarine is op eigen risico vanwege het gebrek aan studie en onderzoek tot op heden naar de mogelijke gevolgen voor de gezondheid op de lange termijn. Korte termijn, lage dosis studies op mensen hebben tot nu toe geen ernstige negatieve effecten gevonden.

Verhoogt Ostarine het oestrogeen?

Hoewel Ostarine niet aromatiseert en niet leidt tot oestrogeenconversie, kan het toch een kleine stijging van het oestrogeenniveau veroorzaken bij sommige gebruikers. Dit is waarschijnlijker als het wordt gebruikt bij een hoge dosis of voor lange cycli. De meeste gebruikers zullen zien geen toename in oestrogeen, en dat betekent geen waterretentie – wat resulteert in een droge en gedefinieerde lichaamsbouw.

Veroorzaakt Ostarine haaruitval?

Nee, Ostarine veroorzaakt geen androgene bijwerkingen, dus je zult geen mannelijke kaalheid ervaren bij het gebruik van deze SARM. Dit komt omdat Ostarine is ontworpen om zich te richten op specifieke androgene receptoren en het wordt niet omgezet in DHT, terwijl dat een primaire oorzaak van haaruitval is.

Is Ostarine legaal?

Alle SARM’s, inclusief Ostarine, zijn verboden stoffen vanwege de prestatieverhogende effecten. Veel atleten hebben in de loop der jaren positief getest op Ostarine. Dus terwijl je opereert in een grijs gebied als je Ostarine voor persoonlijk gebruik gebruikt, als je het gebruikt in de sportarena waar je waarschijnlijk getest zult worden, kun je jezelf in ernstig juridisch gevaar brengen.

Waar kan ik Ostarine kopen?

Ostarine heeft geen goedgekeurd farmaceutisch gebruik en wordt dus niet geproduceerd als een retail product. Het kan alleen worden gekocht als een chemische stof voor onderzoek via onderzoekslaboratoria en een voorraad van een maand kan je tot $200 kosten, afhankelijk van je bron.

Mijn conclusie en aanbeveling

Ostarine is een van de meest bijwerking vriendelijke verbinding die we tot nu toe hebben gezien. Het is zeer bruikbaar door vrouwen, en biedt ook mannen met een levensvatbaar alternatief voor de harde effecten van anabole steroïden. Ondanks het relatief milde bijwerkingenprofiel, zijn de voordelen verrassend krachtig.

Maar Ostarine komt nog steeds met die grote onbekende factor. We hebben simpelweg geen idee of het op lange termijn gezondheidscomplicaties zal veroorzaken. Je hebt ook te maken met een onbewezen onderzoekschemicalie waarvan onderzoekers op een dag zouden kunnen ontdekken dat het aanzienlijk schadelijker is dan nu bekend is.

Is het het risico waard? Voor velen van ons is het antwoord een duidelijk nee. Ostarine is niet legaal om te gebruiken in sport of competitie, en je loopt het risico van een slechte kwaliteit product wanneer je het koopt van laboratoria.

Dat betekent dat we een alternatief nodig hebben. Het allerbeste Ostarine alternatief dat er op dit moment is, is Osta 2866. Het is volledig legaal, bevordert spiergroei en spierbehoud, stimuleert vetverlies en verhoogt het testosterongehalte. Het doet dit allemaal op natuurlijke wijze en zonder de testosteron onderdrukking die hogere doses Ostarine kunnen veroorzaken.

Osta 2866 is ook goedkoper dan Ostarine en kan over de toonbank gekocht worden – u hoeft niet op zoek te gaan naar twijfelachtige onderzoekslaboratoria en een formule van lage kwaliteit die geen resultaten zal leveren. De natuurlijke formule van Osta 2866 veroorzaakt geen bijwerkingen, en u weet precies wat u uw lichaam elke keer geeft.

Als je HET beste legale en veilige Ostarine alternatief wilt, zorg er dan voor dat je vandaag nog Osta 2866 bekijkt.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}