Ostarine kuur – Dosering, Schema’s, ervaringen & tips

door Thijs // 11 september, 2022  

Ostarine is bekend onder verschillende namen, waaronder Enobosarm en Ostabolic, en de chemische code is MK-2866. Deze SARM is een krachtige anabole verbinding die een aantal voordelen kan bieden die vergelijkbaar zijn met die van anabole steroïden, maar zonder de zeer ernstige bijwerkingen.

Ostarine is een veelzijdige verbinding die kan doen wat je maar wilt. Wilt u een mooie massa winst te maken? Dat kan met Ostarine. Of misschien bent u klaar voor een andere snijden cyclus en iets nodig om te helpen handhaven van uw mager spier en geven u een geharde look zonder water retentie? Ostarine kan dat ook.

Dit maakt MK-2866 een SARM die geschikt is voor een breed scala aan mensen, en niet alleen voor mensen die op zoek zijn naar spiermassa. De anabole effecten maken van Ostarine een verbinding die niet alleen op zichzelf nuttig is, maar die ook kan worden gebruikt door steroïdengebruikers die een extra stap willen zetten in het behouden van spieraanwinst tussen steroïdencycli door een mildere maar nog steeds zeer effectieve stof te gebruiken.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en promoot NIET het illegale gebruik van SARM’s.

In deze gids, zul je leren:

Wat is Ostarine?

Het is nuttig voor zowel bulking als cutting. Het heeft directe anabole effecten door te binden aan androgene receptoren alleen in de spieren en botten, en omdat het niet aromatize of converteren naar oestrogeen of DHT zoals echte steroïden doen, kunnen we het volledige voordeel van anabolisme waar het nodig is zonder de gevreesde bijwerkingen die anabole steroïden veroorzaken.

Dat betekent niet dat Ostarine geen bijwerkingen kan veroorzaken en zoals we zullen zien, is een daarvan de milde onderdrukking van testosteron bij sommige gebruikers, maar over het algemeen kunnen we Ostarine gebruiken met het vertrouwen dat de meest harde effecten van anabole steroïden niet zullen worden ervaren. En dit maakt Ostarine ook zeer nuttig voor vrouwelijke gebruikers even als voor mannen.

Dit is wat SARM’s zoals Ostarine zo aantrekkelijk maakt voor atleten, bodybuilders en iedereen die zijn prestaties wil verbeteren of zijn lichaamsbouw wil verbeteren.

Ostarine kan zijn spieropbouwende vermogen bereiken door veel van dezelfde processen die ook door steroïden worden gestimuleerd; dit zijn immers de biologische kernfuncties van spiergroei. Dit omvat eiwitsynthese en stikstofretentie die beide door Ostarine zullen worden versterkt.

Met zo’n breed scala aan toepassingen is het geen wonder dat Ostarine een populaire SARM is die indrukwekkende resultaten oplevert voor veel verschillende mensen.

Opmerking van de auteur: OSTA 2866 is mijn #1 beoordeeld legaal Ostarine product. Het bootst de spieropbouwende en krachtverhogende effecten van Ostarine na, maar zonder de ongewenste bijwerkingen.

Voordelen van Ostarine

Ostarine levert een aantal vergelijkbare voordelen en effecten aan steroïden, door op een iets andere manier te werken om dezelfde doelen te bereiken en met de bonus van het niet veroorzaken van dezelfde nadelige effecten op hetzelfde moment.

Hoewel geen enkele stof kan wedijveren met de pure kracht en potentie van de beste anabole steroïden als het gaat om het vergroten van spieren, kracht en prestaties, is Ostarine geen slouch en de meerderheid van de gebruikers zal in staat zijn om indrukwekkende voordelen en effecten te zien met deze SARM.

Naast het verhogen van de kritische processen van stikstofretentie en eiwitsynthese, is aangetoond dat Ostarine ook IGF-1 (insuline-achtige groeifactor 1) kan stimuleren, wat zal bijdragen aan een grotere kracht en spiertoename. Deze processen samen geven Ostarine een functionaliteit die vergelijkbaar is met die van steroïden.

Dit zijn de belangrijkste voordelen en effecten die u waarschijnlijk zult zien met Ostarine:

 • Magerere spiertoename – Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom u overweegt MK-2866 te gebruiken, en met goede reden. Het bewijs is duidelijk dat Ostarine de groei van magere spieren bevordert. Je zult niet dezelfde hoeveelheid massa winnen als met steroïden, maar deze kwalitatieve toename is meer dan indrukwekkend en komt zonder enige vloeistof, zodat er geen sprake is van het maskeren van je toename met vloeistof, opgeblazen gevoel of gyno.
 • Spierherstel – Door zich te richten op spierweefsels stimuleert MK-2866 het herstel van spieren na intensieve training. Hoe sneller je herstelt, hoe sneller je naar je volgende training kunt gaan en hoe sneller je winst kunt boeken.
 • Botten – Ostarine verbetert de gezondheid van de botten door de botmineraaldichtheid te vergroten, wat de botten sterker maakt en beschermt tegen botbreuken. De kleine hoeveelheid oestrogeen die MK-2866 kan doen toenemen is niet iets waar mannen zich zorgen over hoeven te maken, aangezien het essentieel is voor de gezondheid van de botten en dit lage niveau.
 • Gewrichten – Ostarine kan een lichte stijging van oestrogeen teweegbrengen, en hoewel dit bij mannelijke gebruikers alarmbellen zou kunnen doen rinkelen, hoeft dit niet omdat het niet wordt veroorzaakt door het aromatiseringsproces (waarbij testosteron wordt omgezet in oestrogeen), en deze kleine stijging van oestrogeen bij mannen kan een aantal uitstekende voordelen met zich meebrengen. Een daarvan is verbetering van de gezondheid van de gewrichten, die zeer gunstig is voor elke bodybuilder of atleet als Ostarine zal helpen bij het herstel en genezing van gewrichten. Dit zal u helpen harder te trainen en biedt ook een belangrijk voordeel wanneer u een restrictief dieet volgt waarbij sommige mensen last van hun gewrichten kunnen krijgen. Alle gebruikers, ongeacht hun doelen, zullen baat hebben bij versterkte gewrichten, wat de basis is voor je beweging, of het nu gaat om gewichtheffen, hardlopen, wedstrijdsport of een andere activiteit.
 • Hart – Er zijn vroege aanwijzingen dat Ostarine de potentie heeft om te helpen bij de gezondheid van het hart bij mensen met een hartaandoening door het lipidenniveau te verlagen. Er moet echter nog veel meer onderzoek worden gedaan op dit gebied en het is onwaarschijnlijk dat dit een voordeel is dat van groot belang is voor degenen die MK-2866 gebruiken voor prestatieverbetering.
 • Voordelen voor bodybuilding – Ostarine is ontworpen om anabole activiteit te stimuleren. Net als bij steroïden verhoogt deze SARM de eiwitsynthese en de stikstofretentie, en heeft het het voordeel dat het de genezing en de gezondheid van de gewrichten verbetert (een positief effect van zijn doel om osteoporose te behandelen). Dit helpt bij het herstel en stelt u ook in staat langer en zwaarder te trainen met sterkere gewrichten en gewrichtsbanden, waardoor uw tolerantie en vermogen tot intensievere training toeneemt.

Vanwege Ostarine’s specifieke gerichtheid op spier- en botweefsel en dankzij zijn vermogen om spieren zowel te laten groeien als te behouden, kan het zowel voor bulken als voor cutten worden gebruikt. Het behoud van bestaande spieren tijdens het cutten is een voortdurende uitdaging voor elke bodybuilder en Ostarine biedt een alternatief voor agressieve steroïden om dit doel te bereiken.

Ostarine helpt het lichaam in de vetverbrandingsmodus te houden met dit behoud van spierweefsel, waardoor vetverlies gemakkelijker wordt dan wanneer u uw spieren zou verliezen en het metabolisme negatief zou beïnvloeden. Wanneer we het hebben over Ostarine die anti-katabolisme in het lichaam bevordert, is dit het kerneffect en het maakt deze SARM duidelijk zeer ideaal voor cutting-doeleinden.

Degenen die Ostarine willen gebruiken om te bulken, zullen een uitstekende toename van magere spieren zien zonder de zorg over het vasthouden van water en gynaecomastie, wat oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen van steroïden zijn. Dit betekent dat alle winsten die u maakt bij het gebruik van Ostarine spierwinsten van hoge kwaliteit zijn (mits uw dieet correct is) in plaats van dat sommige winsten worden gemaskeerd door het vasthouden van water, wat een groot probleem is bij veel anabole steroïden.

Het effect van Ostarine en andere SARM’s op het cholesterolgehalte is nog grotendeels onbekend. Eén studie uit 2008 met Ostarine toonde een daling van het cholesterolgehalte bij de deelnemers aan de studie. Met zo weinig gegevens beschikbaar is het echter onbekend of Ostarine een positieve of negatieve invloed heeft op het cholesterolgehalte, of dat de effecten sterk variëren tussen individuen.

Ostarine dosering

De halfwaardetijd van Ostarine is ongeveer 24 uur, dus u kunt uw dosis veilig eenmaal per dag innemen en weten dat de bloedspiegels van de verbinding op een prima niveau zullen blijven gedurende die tijd. Afhankelijk van uw dosis, kunnen sommige gebruikers bij hogere doses ervoor kiezen om de dosis te splitsen in een tweemaal daagse toediening, zodat de helft vroeg op de dag wordt ingenomen en de resterende helft ’s avonds.

Ostarine is gemakkelijk in te nemen omdat het een orale SARM is, dus er zijn geen injecties nodig.

Studies hebben ontdekt dat zelfs zeer lage doses Ostarine (1 mg per dag) de spiermassa kan vergroten bij mensen met spierafbraak. Aangezien dit mensen zijn met al zeer lage niveaus van vetvrije spieren, zullen bodybuilders die de spiergroei naar een extremer niveau willen tillen, kijken naar het nemen van een hogere dosering, maar degenen die net beginnen of slechts een lichte toename willen, kunnen veilig beginnen met deze lage dosering en weten dat het de potentie heeft om enige toename te bewerkstelligen.

Voor een cutting-fase waarin je spieren moet behouden terwijl je een caloriearm dieet volgt, wordt een dosering van Ostarine van 15 mg per dag aanbevolen. Deze dosis helpt de spieren te beschermen, maar bevordert bij de meeste mensen niet veel groei.

Om spiergroei te bereiken is het verhogen van de dagelijkse dosering tot 20 mg of tot 25 mg standaard voor de meeste mensen, en terwijl hoge doses kunnen worden gebruikt, wordt gedacht dat de voordelen niet merkbaar toenemen boven 25 mg. Een eenvoudige 6 tot 8 weken cyclus zal vereisen wat post-cyclus therapie (PCT) achteraf door sommige mannen, terwijl anderen zal geen onderdrukking lijden at all. In ieder geval is altijd minimaal 4 weken met een pauze zonder SARM’s nodig voor herstel.

Voor prestatieverbetering is een goede dosis om mee te beginnen 15 mg per dag. Dit is meer dan genoeg voor de meeste gebruikers om uitstekende resultaten te behalen. Maar wie een stap verder wil gaan, zal de dosering verhogen tot zelfs het dubbele, namelijk 30 mg per dag. Over het algemeen wordt gedacht dat hogere doses geen grote voordelen opleveren, en dat ergens tussen de 20mg en 30mg de sweet spot is voor Ostarine bij mannelijke gebruikers.

Vrouwen kunnen goed gebruik maken van Ostarine zonder zich zorgen te maken over virilisatie, en de meeste vrouwen zullen MK-2866 doseren met 5 mg tot 15 mg per dag aan de hoge kant. Zelfs bij de laagste doses zullen vrouwen zeker zeer merkbare voordelen ondervinden vanwege de hoge anabole effecten van Ostarine.

Ostarine kuur schema’s

De typische lengte van een Ostarine cyclus is tussen 6 en 8 weken, hoewel sommige gebruikers zullen kiezen zo kort als 5 weken. Houd in gedachten dat hoe langer uw cyclus gaat voor (en hoger de dosering) de meer onderdrukking van testosteron u waarschijnlijk te maken met zowel tijdens de cyclus en zodra het klaar is.

Na een Ostarine cyclus is het belangrijk om een pauze van het gebruik van een SARMs op alle voor ten minste 4 weken, zodat het lichaam heeft tijd om te herstellen.

Ostarine only kuur

Het is niet ongebruikelijk om een cyclus met alleen Ostarine te doen en het is mogelijk om een aantal mooie spiertoenames te maken, vooral als je relatief nieuw bent in bodybuilding.

Degenen die al bulken zullen waarschijnlijk kijken naar andere verbindingen voor meer bulking, maar kunnen uitstekend gebruik maken van Ostarine om de winsten te behouden die zijn gemaakt tijdens een meer potente bulking cyclus. Dit is waar de waarde van MK-2866 ligt voor sommige gevorderde gebruikers: als overbruggings- en onderhoudscompound, vooral na gebruik van steroïden voor bulking. Een dosering van 20 mg per dag gedurende 3-6 weken zal een goede bescherming van magere spieren bieden.

Ostarine bulking kuur

Om de macht recht in een bulking cyclus met Ostarine, die zeer goed werkt als een enige verbinding voor dit doel, kunt u 20-25 mg per dag en zie de voordelen snel. Nieuwe gebruikers kunnen aarzelen bij het starten op deze hoge van een dosis, dus zelfs 10 mg nog steeds zeer merkbaar winsten zal bieden.

Maar er bestaat geen twijfel over dat een dosis van maximaal 25 mg gedurende 6 tot 8 weken je de kracht van Ostarine voor gewichtstoename zal laten zien, omdat het de kracht, eiwitsynthese, uithoudingsvermogen en energie stimuleert, zodat je lichaam klaar is voor spiergroei en je in staat zult zijn om harder te trainen – waardoor je je gewichtstoename nog meer zult versnellen. Er zal geen waterretentie zijn, dus verwacht dat de winst van hoge kwaliteit zal zijn en gemakkelijker te handhaven.

Ostarine cutting kuur

Ostarine kan goed werken op zijn eigen in een snijden cyclus en is uitstekend voor spierbehoud. Om te helpen spier te behouden een dosering van slechts 15 mg per dag is vaak voldoende, zoals u waarschijnlijk niet wilt worden op een veel massa op dit moment. Maar om de vetverbranding naar een hoger niveau te tillen in een cutting stack zul je Ostarine willen combineren met ten minste één andere verbinding die een krachtiger vetverbrandend vermogen heeft en een van de beste keuzes is Cardarine.

Hoewel het zelf geen SARM is, is Cardarine uitstekend voor het stimuleren van energie en het bevorderen van vetverbranding. Deze krachtige combinatie is goed voor het behoud van spieren terwijl vet afkomt dat het zelfs mogelijk is om wat spieraanwinst te boeken terwijl je snijdt, afhankelijk van je training. Een cyclus van 6 weken zal resultaten opleveren, met een dagelijkse dosis van 10 mg van elke verbinding voor de eerste twee weken, verhoogd tot 20 mg per dag voor de laatste vier weken.

Ostarine stacken

Met behulp van Ostarine alleen is heel gebruikelijk, maar de veelzijdigheid kan het mogelijk maken om te gebruiken in stacks en in een aantal meer creatieve manieren, zoals als een overbrugging verbinding in tussen steroïde cycli om u te helpen winsten te behouden vanwege de minimale onderdrukking en uitstekende spier onderhoud vermogen.

Zoals vermeld in de aanbevolen snijcyclus hierboven, is Cardarine een perfecte combinatie met Ostarine voor het verkrijgen van een zeer gespierde, gesneden lichaamsbouw zonder spierverlies op een caloriearm dieet. LGD-4033 (Ligandrol) is ook vaak gestapeld met Ostarine voor het doel van het verkrijgen van spieren en het behoud van spieren na een bulking cyclus.

Ostarine vs. alternatieven

Ik ben niet in de business van het geven van medisch advies, maar ik doe zeer sterk adviseren dat u afziet van het gebruik van Ostarine, tenzij u al aanzienlijke ervaring met het gebruik van SARM’s hebt. Zelfs dan, als je om je gezondheid geeft, wil je misschien toch veiliger alternatieve opties overwegen.

Dit is waarom:

Ostarine wordt geassocieerd met een lijst van mogelijke bijwerkingen op korte termijn, en wat nog verontrustender is, een volledig gebrek aan informatie over de mogelijke gevolgen op lange termijn voor uw gezondheid. De grote onbekendheid van Ostarine maakt het gewoon niet het risico waard. Daarom stel ik voor om te kijken naar veilige Ostarine alternatieven.

De beste Ostarine vervangers kunnen je zeer vergelijkbare – en soms zelfs betere – voordelen bieden dan het echte spul, maar je zult je geen zorgen hoeven te maken over eventuele bijwerkingen of gezondheidscomplicaties verderop in de lijn.

Met deze dingen in ogenschouw genomen, als je direct naar het beste Ostarine alternatief wilt gaan dat op dit moment beschikbaar is, dan zal OSTA 2866 al je opties aanvinken.

Deze formule is krachtig, krachtig en repliceert alle geweldige effecten van Ostarine, zonder de vervelende bijwerkingen. Het is ook volledig en volkomen legaal voor iedereen in de wereld om te kopen en te gebruiken.

Dit zijn niet de enige redenen waarom ik zo overtuigd ben om OSTA 2866 aan te bevelen. De belangrijkste reden waarom ik OSTA 2866 heb gekozen als de nummer één keuze voor een Ostarine-vervanger is…

De extreme voordelen voor spiertoename, krachttoename en het vormen van het lichaam.

Honderden mensen zijn enthousiast over hun resultaten met OSTA 2866 nadat ze het op een consistente basis hebben gebruikt. Met vrijwel geen bijwerkingen of risico’s, Ostarine-achtige resultaten en nog veel meer. OSTA 2866 is de gemakkelijke keuze als vervanging voor uw riskante Ostarine.

OSTA 2866 wordt ten zeerste aanbevolen.

Ostarine Nakuur

Ieder individu die Ostarine gebruikt zal moeten evalueren welke invloed het heeft op testosteron. Sommigen zullen meer onderdrukking ervaren dan verwacht, maar sommige jongens zullen geen last hebben van merkbare onderdrukking. Hoe hoger uw Ostarine dosis, duidelijk hoe hoger uw risico van onderdrukking gaat worden en als gevolg daarvan uw eis om te doen PCT na de cyclus.

De behoefte aan PCT voor Ostarine cyclus hangt ook af van een andere factor: welke, indien van toepassing, andere verbindingen worden gebruikt in de cyclus en wat voor soort onderdrukkende effecten ze ook hebben. Als een andere hormoon onderdrukkende verbinding wordt gestapeld met Ostarine dan de combinatie van hun beide effecten zal vrijwel zeker vereisen dat u post-cyclus therapie doen als je een laag testosteron staat en de bijbehorende verlies van spier, vet winst, lage energie, lage libido, depressie en een groot aantal andere effecten die u zult ervaren als uw testosteron is onder de normale niveaus te vermijden.

Ostarine vs. andere SARM’s vs. steroïden

Ostarine is een van de verschillende SARM’s die nu door atleten worden gewaardeerd, ondanks het feit dat ze ook illegaal zijn om te gebruiken, net als steroïden dat zijn. Dit plaatst alle SARM’s en steroïden in dezelfde categorie als het gaat om de wet, en dezelfde voorzorgsmaatregelen zijn vereist bij het kopen en gebruiken ervan.

Als het gaat om functionaliteit in vergelijking met andere SARM’s, heeft Ostarine zijn specifieke voordelen en deze draaien meestal rond spierbehoud. Hoewel het nuttig is voor spieraanwas, zijn sommige andere SARM’s nog krachtiger op dit gebied; in het bijzonder Testolone (RAD-140) en Ibutamoren (MK-677).

Een misplaatste veronderstelling met SARM’s is dat ze testosteron niet onderdrukken, maar dit is niet altijd het geval met Ostarine. Sommige andere SARM’s hebben geen onderdrukkende effecten, maar potentiële gebruikers van Ostarine moeten dit als een factor meewegen bij de beslissing welke SARM te gebruiken, aangezien het enige onderdrukking kan veroorzaken terwijl sommige SARM’s helemaal geen onderdrukking veroorzaken, en andere zwaarder kunnen onderdrukken dan Ostarine doet.

Er is weinig echte vergelijking tussen MK-2866 en SARM’s in het algemeen met steroïden. Hoewel ze allemaal anabole effecten hebben, zijn die van Ostarine sterk gericht op botten en spieren en is het niet-steroïdaal. Steroïden zijn natuurlijk synthetische hormonen en werken dus in het hele lichaam; daarom krijgen we de ernstige bijwerkingen die bij het gebruik van Ostarine en SARM’s in het algemeen niet zo’n groot probleem zijn.

MK-2866 kan briljante resultaten opleveren, maar gebruikers moeten niet proberen deze resultaten te vergelijken met die van steroïden, aangezien het twee heel verschillende soorten verbindingen zijn.

Ostarine resultaten

Omdat Ostarine nuttig is voor zowel spieraanwas als het behoud van bestaande spieren, kun je het gebruiken in bulking- en cuttingcycli. Dit zal duidelijk verschillende Ostarine resultaten opleveren op basis van de manier waarop u het in een cyclus gebruikt en welke andere verbindingen, indien van toepassing, u het stapelt met.

Wanneer bulking kunt u verwachten te zien uitstekende winsten die komen zonder de zwelling van vochtretentie. Hoewel de grootte van uw winsten zal niet wedijveren met die welke kunnen worden bereikt met de meest krachtige bulking steroïden, zul je ook niet de verlammende bijwerkingen die met hen komen. Werken hard op uw trainingsprogramma terwijl het gebruik van Ostarine zal u toelaten om nog steeds een aantal zeer indrukwekkende winsten, en ze moeten veel gemakkelijker te handhaven na de cyclus omdat uw winsten zal worden schoon mager spier zonder extra water gewicht.

Bij gebruik van Ostarine als een overbrugging verbinding tussen bulking cycli kunt u verwachten om te zien gemakkelijker en beter spier behoud tussen uw belangrijkste cycli. Deze SARM werkt actief om katabolisme (het verlies van spieren) te stoppen, waarvoor het oorspronkelijk is ontwikkeld. Dit maakt het perfect voor magere spierbehoud met weinig tot niets in de weg van bijwerkingen. Om deze reden is het een van de SARM’s die aantrekkelijk kan zijn voor meer hardcore steroïden gebruikende bodybuilders.

Bijwerkingen van Ostarine

Bij gebruik in hoge doses die bodybuilders en atleten waarschijnlijk gebruiken, zien we een van dezelfde problemen die zich voordoen bij het gebruik van anabole steroïden: onderdrukking van de natuurlijke testosteronproductie. Hoge doseringen en lange cycli leiden tot deze aandoening bij mannen en is de reden waarom de follow-up met PCT, net als bij steroïden, nodig is in deze omstandigheden.

Zeer korte termijn of lage dosering gebruik van Ostarine kan niet altijd komen met deze bijwerking. Ostarine zal testosteron niet volledig onderdrukken zoals steroïden doen en het effect hiervan kan per individu verschillen. Hoewel SARM’s niet aromatiseren is er enig bewijs dat lichte stijgingen in oestrogeen nog steeds kunnen optreden, maar voor de meeste mensen zal dit niet genoeg zijn om het gebruik van een anti-oestrogeen te vereisen.

 • Oestrogene bijwerkingen – Er is geen aromatizing activiteit met Ostarine, zodat u kunt verwachten geen oestrogene gerelateerde bijwerkingen die gebruikelijk zijn met steroïden zoals borstweefsel groei bij mannen en het vasthouden van water. Het kan komen als enige verrassing wel dat ondanks het ontbreken van aromatizing activiteit is het nog steeds mogelijk voor Ostarine te verhogen oestrogeen niveaus een kleine hoeveelheid. Dit zal mild genoeg dat u niet hoeft te gebruiken een anti-oestrogeen drug en in feite kan hebben sommige voordelen bij mannen als mannen vereisen kleine hoeveelheden oestrogeen – het gebruik van een anti-oestrogeen drug in dit geval kan elimineren alle oestrogeen en brengen over hormonale onevenwichtigheden daarom is het niet aanbevolen, noch is het nodig.
 • Androgene bijwerkingen – Acne en haaruitval en alle andere androgene effecten zijn geen probleem bij het gebruik van Ostarine. Dit komt omdat Ostarine, als een SARM, zeer specifiek is in de androgene receptoren waaraan het zich bindt en het heeft geen invloed op gebieden die negatieve effecten teweegbrengen die zo gebruikelijk zijn met steroïden. Bovendien lopen vrouwelijke Ostarine-gebruikers geen risico op het ontwikkelen van mannelijke kenmerken zoals haargroei of het dieper worden van de stem.
 • Lever toxiciteit – Er is geen lever toxiciteit geassocieerd met Ostarine en dit is een van zijn grootste voordelen ten opzichte van veel steroïden die wel een groot risico voor de lever. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de extra kosten van supplementen om de lever te ondersteunen.
 • Cholesterol – Vergeleken met anabole steroïden, waarvan bekend is dat ze vaak zeer ernstige gevolgen hebben voor het cholesterol, is het effect van Ostarine op het cholesterol in het ergste geval slechts mild. Bij sommige mensen kan het niveau van goede cholesterol licht dalen, maar voor de overgrote meerderheid van de mensen is dit waarschijnlijk niet zorgwekkend of zelfs merkbaar.
 • Onderdrukking van testosteron – Ostarine kan mogelijk enige mate van onderdrukking van testosteron veroorzaken. Dit zal variëren tussen mensen, afhankelijk van de dosering en individuele gezondheidsfactoren, dus sommigen zullen moeten doen PCT en anderen zullen kunnen komen uit Ostarine en handhaven van normale testosteron functie. Ostarine zal niet onderdrukken testosteron tot het niveau dat steroïden doen, die vaak het volledig kan uitschakelen, maar voor sommige jongens kan het genoeg zijn om aan te moedigen de toevoeging van een extra testosteron booster aan de cyclus, zoals in de vorm van een supplement. Nieuwe gebruikers van Ostarine kunnen de effecten ervan op testosteron evalueren door een lage dosis te beginnen en indien nodig aan te passen.

Ostarine, zoals alle SARM’s, is nog steeds in de onderzoeksfase door de ontwikkelaar en als zodanig, zijn er nog aspecten die onbekend blijven over zowel de voordelen op korte termijn en potentiële bijwerkingen op lange termijn. Tot nu toe is er meer dan 35 miljoen dollar gestoken in onderzoek en proeven met Ostarine.

Zoals alle SARM’s is Ostarine verboden door de WADA (World Anti-Doping Agency). Er zijn de afgelopen jaren een aantal belangrijke positieve drugtests op deze SARM onder professionele atleten geweest, waarbij velen beweerden dat ze het ingrediënt onbewust hadden ingenomen, terwijl het niet op het etiket van supplementen stond. Ostarine heeft een halfwaardetijd van 24 uur en kan eenmaal daags worden ingenomen.

De meeste gebruikers van deze SARM zullen weinig tot geen bijwerkingen ondervinden. Sommige mensen kunnen milde bijwerkingen opmerken. Aangezien Ostarine, net als alle SARM’s, een relatief nieuwe stof is, is het volledige spectrum van mogelijke bijwerkingen – vooral bij doseringen die gebruikt worden voor prestatieverbetering – nog niet volledig ontdekt en komt veel van de huidige kennis uit de persoonlijke ervaring van gebruikers zelf. Dit betekent dat er mogelijk onbekende Ostarine bijwerkingen kunnen zijn voor individuen.

Ostarine FAQs

Wat doet Ostarine met het lichaam?

Ostarine heeft anabole effecten die gericht zijn op de spieren en botten waar het de spiergroei bevordert en een toename van het botmineraalgehalte wat resulteert in sterkere botten. Ostarine is uitstekend in het helpen behouden van spieren tijdens diëten en cutting fasen, maar helpt ook het lichaam op te bouwen bulk en kracht te verhogen.

Is Ostarine legaal?

Ostarine is in geen enkel land goedgekeurd voor menselijk gebruik en is verboden door het WADA omdat het op hun lijst van verboden prestatiebevorderende stoffen staat als een S1 anabool middel. Dit betekent dat als je deelneemt aan een professionele sportcompetitie en je test positief op Ostarine, je voor altijd uit de sport verbannen kan worden.

Ostarine online kopen is de enige optie omdat het nergens verkrijgbaar is via officiële bronnen. Het is niet moeilijk te vinden, maar men moet in gedachten houden dat de enige legale weg voor het verkrijgen van Ostarine in de VS voor onderzoeksdoeleinden is, dus u maakt gebruik van een maas in de wet bij het kopen van deze of een andere SARM.

Bouwt Ostarine spieren op?

Ja, een van de hoofddoelen van Ostarine is spiergroei, aangezien het oorspronkelijk is ontwikkeld om mensen te behandelen die lijden aan ziektes die spierafbraak veroorzaken.

Voor bodybuilders en atleten die aan hun bestaande spieren willen toevoegen, kan het gebruik van matig hoge doses Ostarine en de combinatie met intensieve gewichtstraining resulteren in een indrukwekkende spiergroei en terwijl het niet zo krachtig zal zijn als steroïden, is het mogelijk om 8 pond spieren te winnen in een Ostarine-cyclus.

Werkt Ostarine echt?

Ostarine heeft in menselijke studies aangetoond effectief te zijn bij het verbeteren van de spiermassa en de algemene conditie en fysieke mogelijkheden. Veel SARM’s hebben geen menselijke proeven om hun doeltreffendheid te bewijzen, maar Ostarine heeft duidelijke voordelen aangetoond in zowel menselijke als dierlijke studies. Je kunt Ostarine voor elk doel gebruiken: bulken, cutten, verbeteren van spierherstel en lichaamsrecompositie.

Hoe veilig is Ostarine?

Vergeleken met steroïden wordt Ostarine als veel veiliger beschouwd en zeker met een veel lager risico op bijwerkingen. Het komt niet met de gemeenschappelijke bijwerkingen gezien met de meeste steroïden zoals het vasthouden van water, gyno, acne, haaruitval of verhoogde cholesterol.

Belangrijk is dat Ostarine veel veiliger is voor de lever dan de meeste anabole steroïden, omdat het niet toxisch is voor de lever. Ondanks deze bekende feiten kan de mogelijkheid van onverwachte effecten op korte en lange termijn niet worden uitgesloten, omdat er geen uitgebreidere studies zijn gedaan naar deze relatief nieuwe verbinding, en daarom moeten gebruikers van SARM’s altijd voorzichtig te werk gaan.

Kan Ostarine gyno veroorzaken?

Nee, je zult geen vergroting van mannelijk borstweefsel (gyno) ervaren met Ostarine omdat het niet aromatiseert – dit betekent dat Ostarine geen omzetting van testosteron naar oestrogeen of naar DHT veroorzaakt, wat de onderliggende oorzaak van gynaecomastie is die echte steroïden veroorzaken. U kunt Ostarine veilig gebruiken zonder de zorg van gyno of het vasthouden van water, dus er is ook geen noodzaak om andere drugs toe te voegen aan uw cyclus, zoals de anti-oestrogeen drugs die bijna altijd nodig zijn bij het gebruik van steroïden om gyno te bestrijden.

Is Ostarine een steroïde?

Ostarine is geen steroïde. Het is een SARM (Selectieve Androgeen Receptor Modulator). Steroïden maken gebruik van hormonen (meestal testosteron of iets dergelijks) die rechtstreeks het lichaam binnendringen, terwijl de SARM Ostarine geen hormoon is en zich alleen richt op zeer specifieke androgeenreceptoren in de gebieden die het belangrijkst zijn: de spieren en botten.

Is Ostarine een PED?

Ostarine wordt door het Wereld Anti-Doping Agentschap beschouwd als een prestatieverbeterende drug (PED), waardoor het een verboden middel is in competitieve sporten. Alle SARM’s staan op deze lijst en sommige atleten hebben in de loop der jaren positief getest.

Mijn conclusie en aanbeveling

Als je je anabole toestand een flinke boost wilt geven, dan is MK-2866 een van de beste opties die er zijn buiten de anabole steroïden.

Je zult duidelijk niet de snelle massaopbouw krijgen die met steroïden mogelijk is, maar met een langzamere en stabielere aanpak kun je met Ostarine kwaliteitswinst boeken, en het is ook een nuttig overbruggingsmiddel geworden tussen steroïdencycli, dus het gebruik ervan is niet alleen beperkt tot mensen die geen anabole steroïden gebruiken.

Een ding kan ik zeker zeggen over Ostarine is dat het zeker goed werkt. Desondanks zullen maar weinig mensen serieus overwegen om iets als Ostarine te gebruiken.

Het is verstandig om voorzichtig te zijn! Ostarine heeft een aantal zeer verontrustende bijwerkingen en het gebrek aan onderzoek naar de verbinding betekent dat de gezondheidsrisico’s op lange termijn weinig bekend zijn. Dit is de reden waarom de meerderheid van de mensen op zoek gaat naar een veilig en natuurlijk alternatief voor Ostarine.

De top keuze als een legale en veilige Ostarine vervanger beschikbaar om te kopen over de toonbank op dit moment is OSTA 2866. Wanneer je OSTA 2866 consequent gebruikt, kun je veel van dezelfde voordelen en effecten zien als je zou krijgen met Ostarine, maar geen van de bijwerkingen of risico’s voor je gezondheid.

Het is bewezen dat OSTA 2866 de spieropbouw, krachttoename en testosteronverhogende voordelen van Ostarine nabootst. Dit spul werkt echt!

Sterk aanbevolen!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}