Ostarine

door Thijs // 12 juli, 2022  

Steeds meer bodybuilders nemen verschillende soorten verbindingen op in de traditionele anabole steroïdencycli, en bovenaan de lijst staan SARM’s. Ostarine is een van de bekendere SARM’s. Je kent het misschien onder zijn andere naam: MK2866.

Als je steroïden gebruikt, is het zinvol om Ostarine in je cyclus op te nemen, in plaats van meer steroïden toe te voegen die meestal veel zwaardere bijwerkingen hebben.

Maar zelfs als je nog nooit steroïden hebt gebruikt en niet van plan bent ermee te beginnen, is Ostarine een samenstelling die erg aantrekkelijk is geworden voor degenen die de voordelen van steroïden willen, maar die altijd hebben geaarzeld om ze te gebruiken vanwege de zware bijwerkingen.

Zou Ostarine een samenstelling kunnen zijn die aan alle eisen voldoet? Welke risico’s kleven er aan het gebruik van deze SARM, en is het de moeite waard?

Lees verder om dit alles over Ostarine en nog veel meer te weten te komen.

In deze gids leert u:

Ostarine Geschiedenis en Overzicht

Of het nu Ostarine, MK2866, Enobosarm of Ostabolic wordt genoemd, deze SARM (Selectieve Androgeen Receptor Modulator) is al meer dan 15 jaar in onderzoek en ontwikkeling.

We denken aan SARM’s als relatief nieuwe verbindingen, en ze worden vergeleken met sommige steroïden die al vele decennia bestaan, maar ondanks de hoeveelheid tijd die Ostarine al bestaat is het nog steeds (net als alle SARM’s) puur een onderzoeksmedicijn dat geen goedgekeurd medisch gebruik heeft.

Het farmaceutische bedrijf achter Ostarine, GTx Incorporated, heeft in de loop der jaren verschillende klinische proeven uitgevoerd om te bepalen of Ostarine effectief is bij de behandeling van verschillende medische aandoeningen, variërend van de verbetering van de lichaamsmassa en de fysieke functie bij oudere mannen en postmenopauzale vrouwen, spieratrofie bij longkankerpatiënten, en voor stress-incontinentie bij vrouwen.

De laatste twee proeven leidden niet tot de gewenste resultaten, terwijl Ostarine veelbelovende resultaten liet zien bij het verbeteren van de vetvrije massa bij oudere mannen en vrouwen.

Het is natuurlijk deze doeltreffendheid bij de bevordering van vetvrije massa die deze SARM zo aantrekkelijk maakt voor bodybuilders en atleten. Als bewijs van zijn doeltreffendheid hebben een aantal professionele atleten Ostarine gebruikt en er positief op getest, onder meer tijdens de Olympische Spelen van 2020.

Ostarine staat, net als alle SARM’s, op de lijst van verboden stoffen van het Wereld Anti-Doping Agentschap.

Chemische kenmerken en eigenschappen

Ondanks zijn krachtige anabole eigenschappen verschilt Ostarine structureel sterk van anabole steroïden die normaal structureel veranderde vormen van testosteron en DHT zijn.

Ostarine is lange tijd ontwikkeld door een particulier farmaceutisch bedrijf en omdat het zich vandaag de dag nog steeds in de onderzoeksfase bevindt, heeft het bedrijf geen behoefte gehad om zijn gedetailleerde chemische structuur openbaar te maken in de publieke arena, hoewel het beschikbaar is in sommige octrooidatabases en als gevolg daarvan kan worden gevonden op verschillende andere bronnen.

Belangrijk is dat een veelgemaakte fout is geweest om de chemische structuur van een andere SARM genaamd S-4 of Andarine in verband te brengen met die van Ostarine, maar het zijn verschillende verbindingen.

De laatste gerapporteerde klinische proef van Ostarine was terug in 2018, dus het valt nog te bezien waar het bedrijf deze SARM nu naartoe zal proberen te brengen. Sommige SARM’s die weinig of geen succes hebben in klinische proeven, laten hun onderzoek stopzetten, maar blijven populair bij atleten – of Ostarine aan deze lijst zal worden toegevoegd, is iets waar we in de toekomst achter zullen komen.

Effecten van Ostarine (Voordelen van Ostarine)

Ostarine is populair bij bodybuilders omdat de twee belangrijkste voordelen liggen op de gebieden waar we ons het meest zorgen over maken: vetvrije spiertoename en vetverlies.

Ostarine is een ideale verbinding voor een cyclus waar u wilt bouwen spieren terwijl ook het verliezen van vet, omdat het is uitstekend op het bevorderen van beide deze processen op hetzelfde moment. Terwijl Ostarine is geenszins de meest krachtige bulking verbinding rond, bij gebruik van vele bulking steroïden sommige winsten kunnen ook vet, en je hebt water gewicht om tevreden te zijn met ook.

De winst met Ostarine, hoewel deze over het algemeen kleiner zal zijn, zou puur spierweefsel moeten zijn. Een van de grote voordelen van Ostarine is het gebrek aan waterretentie (geen oestrogeen conversie), en dit zal ook maken het een stuk makkelijker te handhaven van al uw winsten post cyclus.

De effecten van Ostarine terwijl snijden zou kunnen worden beschouwd als het is de meest krachtige voordeel. Niet alleen doet het direct helpen met vetverbranding, maar je zult eindigen met een veel harder lichaamsbouw met meer definitie en vasculariteit. Ostarine kan mogelijk ook helpen bij de verdeling van voedingsstoffen, wat de vetverbranding bevordert.

Als je op een hard snijden dieet met een grote calorie-tekort in de loop van de cyclus, het ergste wat er kan gebeuren is het verlies van spiermassa terwijl vet wordt verloren. Ostarine stappen in en helpt met spier behoud, in feite dit zou kunnen worden beschouwd als haar meest waardevolle voordeel. Het is geen verrassend effect als je bedenkt dat een van de belangrijkste onderzoeksdoelen van Ostarine de behandeling van spierafbraak is.

De anabole effecten van Ostarine zorgen ervoor dat je geen spieren verliest, en het helpt ook kracht te behouden. Krachtverlies tijdens een caloriearm dieet is een groot probleem dat zal leiden tot een afname van de trainingscapaciteit.

Dus hoeveel spieren zou je kunnen winnen met Ostarine? Dat hangt ervan af of u het alleen gebruikt, of samen met steroïden of andere middelen, en hoe uw voedselinname is. Verslagen van maximaal 10 pond opgedaan in een cyclus zijn niet ongewoon. Streven naar een 5lbs winst is realistisch, vooral als je gaat worden gericht op versnipperen vet ook.

Ostarine is een populaire SARM voor een reden: het is een levensvatbaar alternatief voor zowel bulking en snijden in vergelijking met hardere steroïden. Zolang uw verwachtingen realistisch zijn (je zal niet in staat zijn om 30lbs krijgen in een cyclus, bijvoorbeeld), zullen de meeste gebruikers vinden dat de voordelen en effecten van Ostarine bevredigend zijn.

De voordelen van Ostarine moeten ook worden beschouwd in het licht van zijn relatief milde bijwerkingen profiel, in vergelijking met anabole steroïden. Terwijl sommige gebruikers van Ostarine (vooral bij hoge doses) milde bijwerkingen kunnen ervaren als een individuele reactie, is dit over het algemeen een samenstelling waarmee de meeste gebruikers zich volledig kunnen concentreren op prestaties en resultaten.

Bij het gebruik van steroïden ligt de nadruk vaak op het beperken van de bijwerkingen. Het ontbreken van viriliserende effecten bij vrouwelijke Ostarine-gebruikers is ook een belangrijk voordeel van deze SARM. Vrouwen die eerder hebben geaarzeld om steroïden te gebruiken vanwege de ontwikkeling van mannelijke trekken, kunnen nu vergelijkbare resultaten ervaren zonder die slopende bijwerkingen.

Ostarine kuur en stapels

Ongeacht je ervaringsniveau en eerder gebruik van steroïden of andere SARM’s, de wijdverspreide aanbeveling is dat Ostarine cycli niet langer dan 8 weken duren. De belangrijkste reden hiervoor is de ernstiger mate van testosterononderdrukking die zal optreden bij langdurig gebruik. Het is ook een voorzorgsmaatregel voor alle andere mogelijke effecten die een langere termijn gebruik zou kunnen hebben.

Veel Ostarine gebruikers zullen cycli beperken tot slechts 5 weken, waardoor het een verbinding die u kunt opnemen als slechts een deel van een langere cyclus met steroïden of andere SARMs.

Beginner Ostarine kuur

Als het je allereerste keer is dat je Ostarine gebruikt dan is het het beste om deze SARM op zichzelf te gebruiken zodat je de effecten en je reactie kunt evalueren, zonder de invloed van andere stoffen. Je zult willen beginnen met een lage dosis, maar niet zo laag dat je niet veel effect meer ziet.

10-15mg per dag is een goed startpunt voor een beginnende Ostarine cyclus. Je moet dit uitvoeren voor 6-8 weken, afhankelijk van uw reactie. Mannelijke gebruikers kunnen nog steeds PCT nodig na deze cyclus ondanks de lage dosis.

Neem een pauze van alle SARMs voor ten minste 4 weken na deze cyclus.

Tussenliggende Ostarine kuur

De volgende stap in uw Ostarine reis is het verhogen van de dosering als je had geen problemen op de lage dosis, en ook optioneel toe te voegen in een of meer andere verbindingen. Op dit punt is het verstandig om het simpel te houden met slechts één andere SARM, anders kun je het moeilijk vinden om uit te zoeken welke effecten en bijwerkingen van welke samenstelling komen als er te veel in de mix zitten.

Goede opties voor deze cyclus zijn ofwel Andarine of Cardarine, die beide zijn uitstekende keuzes voor een snijden stack wanneer gecombineerd met Ostarine. Handhaving van een matige dosis van Ostarine in deze cyclus is ideaal omdat u ook de effecten van de andere SARM in de stapel en mogelijke verhoogde testosteron onderdrukking en andere bijwerkingen zal worden balanceren.

Twee voorbeelden van deze 8 weken cyclus zou kunnen zijn:

 • Ostarine – 15mg per dag
 • Cardarine – 10mg per dag

of:

 • Ostarine – 15mg per dag
 • Andarine (S4) – 50mg per dag

Vervolg met een nakuur (als je mannelijk bent) en dan een pauze van minimaal 4 weken van alle SARM’s om volledig herstel mogelijk te maken.

Gevorderde Ostarine Cyclus

Als je eenmaal veel vertrouwen hebt in het gebruik van Ostarine, wil je waarschijnlijk beginnen met het verhogen van de dosering tot het maximaal aanbevolen niveau – dit is over het algemeen 25-30 mg. Het is zeker niet ongehoord dat jongens naar 40mg gaan en zelfs hoger, maar dit wordt sterk afgeraden.

Je krijgt te maken met een ernstige onderdrukking van je testosteron en andere mogelijke onbekende bijwerkingen. Om toe te voegen aan dit, is het niet gedacht dat er een extra voordeel bij doses boven 30 mg om het de moeite waard te maken.

Een geavanceerde Ostarine-only cyclus is gewoon een dosis van 25 mg tot 30 mg per dag voor maximaal 8 weken. Dit geeft u de maximale effecten van Ostarine, maar je moet al comfortabel met behulp van het op lagere doses met geen nadelige gevolgen.

Een nakuur zal zeker nodig zijn na deze cyclus, en een pauze van ten minste 4 weken met geen SARMs gebruik.

Ostarine stapelen

Ostarine wordt heel vaak gestapeld met een of meer andere SARM’s of andere verbindingen, waaronder steroïden zoals testosteron. Bij het stapelen van Ostarine mag de dosis niet hoger zijn dan 25 mg, waarbij je moet bedenken dat ook de positieve en negatieve effecten van andere verbindingen een rol spelen.

Testosteron onderdrukking in het bijzonder moet worden overwogen, maar als je gaat om te stapelen Ostarine met een anabole steroïde op prestaties doses, de onderdrukkende effecten van de steroïde zal die van Ostarine domineren.

Er zijn talloze opties voor het stapelen van Ostarine, en veel verschillende cyclus plannen en opties. Of u nu snijden, bulking of het ondernemen van een recomp cyclus, Ostarine kan een nuttige rol spelen.

Een voorbeeld van een lichaam recompositie stack is hieronder. Dit is een cyclus waar uw Ostarine dosis zal nog steeds op het gematigde niveau, maar nu met de opname van enkele van de meer geavanceerde en krachtige SARM’s die elk komen met hun eigen bijwerkingen profiel dat u moet vertrouwd zijn met voordat het geven van dit een go.

Dit is een geavanceerde recomp stack die de gelijktijdige opbouw van spiermassa en vetverlies zal bevorderen en 8 weken lang kan worden gebruikt. PCT is daarna vereist en een pauze van minimaal 4 weken van alle verbindingen.

 • Ostarine – 15mg per dag
 • Ligandrol – 10mg per dag
 • Testolon – 10mg per dag

Als bulken je hoofddoel is, zal de toevoeging van testosteron je winst drastisch verhogen, terwijl Ostarine en Cardarine, alleen ingenomen in de laatste 5 weken, een harde en gedefinieerde lichaamsbouw zullen bevorderen die deze stack ook geschikt kan maken voor wedstrijdvoorbereiding. Deze stack maakt gebruik van hogere doses van de SARM’s, die kunnen worden verlaagd als je gevoelig bent voor bijwerkingen.

 • Testosteron Cypionaat – 500mg per week gedurende 12 weken
 • Ostarine – 20mg per dag alleen de laatste 5 weken
 • Cardarine – 15mg per dag gedurende de laatste 5 weken

Ostarine/Cardarine stack voor snijden

Het zal moeilijk zijn om een betere SARM-combinatie te vinden voor de cut dan Ostarine en Cardarine. Beiden hebben krachtige vetverliezende effecten en Ostarine is een uitstekende spierbewaarder terwijl je op dieet bent.

Dit is een zeer eenvoudige stack om toe te dienen. Het zou maximaal 8 weken moeten lopen en de doseringen zouden gematigd moeten zijn. Het is niet nodig om je Ostarine-dosering te verhogen naar de hogere niveaus.

Je zult geen snellere of betere resultaten krijgen door de dosis te verhogen. Met deze stack kunt u een aanzienlijk verlies van lichaamsvet verwachten. Het zal afhangen van wat uw huidige lichaam samenstelling is, maar lichaamsvet vermindering tussen 5-10% is mogelijk met deze cyclus. Belangrijk is dat de meeste spieren zullen worden gehandhaafd, zelfs op de strengste van snijden diëten.

 • Ostarine 15mg per dag
 • Cardarine 10mg per dag

Ostarine/Ligandrol/Ibutamoren stack voor bulking

Ostarine heeft zijn plaats in een hardcore bulking cyclus en zijn effecten wanneer gecombineerd met andere krachtige SARM’s en soortgelijke verbindingen zijn indrukwekkend. Twee uitstekende stoffen om Ostarine mee te stapelen zijn Ligandrol en Ibutamoren.

Ibutamoren is geen SARM. Het behoort tot een klasse van geneesmiddelen die groeihormoonsecretagogen worden genoemd. Ibutamoren kan de stimulatie van groeihormoon induceren. Als het IGF-1 niveau stijgt, stijgt uw vermogen om spieren op te bouwen. Ibutamoren staat er ook om bekend dat het de eetlust verhoogt.

Ligandrol of LGD-4033 is een andere zeer veel gebruikte SARM. Het is een goede spieropbouwende SARM en een stapje hoger dan Ostarine als het gaat om het bevorderen van vetvrije spiergroei. Het kan ook bijdragen aan een bredere lichaamsbouw. Deze SARM bootst in wezen de anabole effecten van testosteron na, zonder de androgene activiteit.

Ligandrol is ook een uitstekende prestatieverbeteraar en zal aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van je trainingsprestaties en -capaciteit met meer energie, kracht en uithoudingsvermogen. Ligandrol is een krachtigere SARM dan Ostarine en dus moet je dosering lager zijn dan die normaal gebruikt wordt voor Ostarine. Ligandrol onderdrukt het natuurlijke testosteron.

Deze stack zal in de eerste plaats spiertoename bevorderen die veel verder gaat dan wat je zou kunnen bereiken met Ostarine alleen. Potentieel in het bereik van 10-15 pond van magere winst. De vetverbranding zal worden verbeterd, u zou een beter herstel, een verhoogde botdichtheid en natuurlijk veel verbeterde kracht en andere prestatiefactoren moeten opmerken.

U moet experimenteren met doseringen afhankelijk van uw reactie op elk van deze verbindingen, en in het ideale geval zou je eerder hebben gebruikt elk een afzonderlijk voorafgaand aan deze stapel.

Een uitgangspunt kan het onderstaande voorbeeld cyclus die loopt voor 8 weken zijn:

 • Ostarine 10-20mg per dag
 • Ligandrol 4-10mg per dag
 • Ibutamoren 10mg-25mg per dag

Met zowel Ostarine en Ligandrol zijn testosteron onderdrukkende SARM’s (Ibutamoren wordt niet verondersteld om enige onderdrukking veroorzaken), zal PCT een noodzaak na deze cyclus, ongeacht uw dosering en cyclus lengte. Een pauze van alle SARMs en andere verbindingen is essentieel na deze cyclus, met 4 weken wordt de kale minimale pauze tijd.

Deze cyclus is waarschijnlijk te hard voor de meeste vrouwelijke SARMs gebruikers, tenzij zeer lage doses worden gebruikt.

Ostarine nakuur

Mannetjes die Ostarine gebruiken zullen bijna altijd post cycle therapy moeten doen wanneer: de cyclus langer is dan 5 weken, en/of uw dosering ongeveer 25mg per dag is.

Sommige jongens zullen nog steeds willen doen PCT zelfs wanneer deze scenario’s niet worden voldaan, maar het hangt volledig af van uw persoonlijke reactie en of je ofwel hebt opgemerkt onderdrukkende effecten of had het bevestigd door middel van testen.

Vrouwelijke Ostarine gebruikers zullen geen enkele vorm van post-cyclus therapie nodig hebben en kunnen gewoon stoppen met het gebruik van de SARM aan het einde van de cyclus.

Of mannelijk of vrouwelijk, een pauze van ten minste een maand op het absolute minimum in tussen SARMs cycli is een noodzaak om tijd voor een volledig herstel.

Ostarine doseringen en toediening

Ostarine wordt gebruikt binnen een vrij smal doseringsbereik, simpelweg omdat er geen grote voordelen worden verwacht van het verhogen van de dosis boven een bepaald niveau. Wat een te hoge dosis wel doet, is het risico op bijwerkingen verhogen, en dit zal bijna altijd opwegen tegen de voordelen.

Het gaat allemaal om het vinden van een balans tussen resultaten en negatieve effecten, en het is goed om te weten dat Ostarine zeer goed werkt bij de doseringen die de aanbevelingen zijn geworden als gevolg van het feit dat Ostarine een populaire SARM is die nu al een flink aantal jaren door duizenden mensen wordt gebruikt.

Bodybuilding Ostarine dosering

Ostarine zal nooit de meest krachtige spierversterker voor een man zijn. Als u enorme winsten wilt, zijn er talloze andere verbindingen te gebruiken. Maar als je een mannelijke bodybuilder bent die meer definitie en hardheid wil met een aantal gematigde winsten in de 5-10 pond bereik (en een 10 pond winst zou worden beschouwd als vrij hoog), dan is Ostarine een goede keuze en de ideale dosering is 20mg-25mg per dag.

Mannen die ervoor kiezen om meer dan 25mg per dag en zeker op 30mg of meer zijn zeer waarschijnlijk meer ernstige testosteron onderdrukking te zien. Naast die ongewenste bijwerking wordt het niet nuttig geacht om meer dan 25 mg per dag te nemen, tenzij je al een bijzonder zware man bent.

De meerderheid van de mannelijke bodybuilders hebben de neiging om genoegen te nemen met 25 mg Ostarine en als meer substantiële resultaten gewenst zijn, kun je Ostarine stapelen met andere verbindingen, waaronder steroïden, in plaats van het verhogen van de dosis Ostarine tot ongewenste niveaus.

Vrouwelijke Ostarine dosering

Hoewel Ostarine niet komt met het risico van androgene bijwerkingen die virilisatie bij vrouwen veroorzaken, zullen vrouwen nog steeds bijna altijd de dosering op een lager niveau houden. Voor een beginner is 10-15 mg per dag ideaal.

Vrouwen zullen merken dat de respons op Ostarine uitzonderlijk is bij deze dosering, waarbij de anabole effecten van Ostarine prominenter aanwezig zijn bij vrouwen. Dit vertaalt zich in een uitstekende toename van magere spieren en vermindering van lichaamsvet. Weinig vrouwen zouden ooit de noodzaak inzien om 20 mg of meer Ostarine te nemen.

Juiste toediening en timing

Met een halfwaardetijd van slechts 24 uur kan Ostarine eenmaal daags worden ingenomen en het is niet al te belangrijk op welk tijdstip van de dag u het inneemt, maar u dient ernaar te streven uw dagelijkse dosis op een vergelijkbaar tijdstip in te nemen. De uitzondering is dat het niet wordt aanbevolen om Ostarine vlak voor een training in te nemen. De meeste mensen zullen Ostarine ’s ochtends als eerste innemen. Als dat niet mogelijk is, neem het dan na een training.

Elke dag op hetzelfde tijdstip innemen zorgt voor de beste concentratie van Ostarine in de bloedbaan. Als je de volgende dosis na 24 uur inneemt, is dat niet schadelijk voor je gezondheid, maar je krijgt dan niet het maximale effect van Ostarine.

Er zijn geen bekende voordelen van het splitsen van de dosis, maar het is niet ongehoord dat mensen dit doen. Vaak zijn dit mensen die gewend zijn aan het gebruik van steroïden met een zeer korte halfwaardetijd en gewend zijn geraakt aan het splitsen van de dosis – het is gewoon niet nodig met Ostarine, tenzij je een zeer specifieke behoefte hebt om dit te doen.

Risico’s en bijwerkingen van Ostarine

Hoewel Ostarine enig wetenschappelijk onderzoek achter zich heeft, in tegenstelling tot veel andere SARM’s, is er nog steeds minimale kennis over de werkelijke risico’s voor zowel uw gezondheid op korte als lange termijn.

Ja, veel mensen gebruiken Ostarine en dit kan je het gevoel geven dat er minimale risico’s zullen zijn. Maar de waarheid is dat we gewoon nog niet het hele verhaal kennen – en zonder verder onderzoek naar Ostarine, wat in de toekomst wel of niet kan gebeuren, is het gebruik ervan op uw eigen persoonlijke risico.

Wat we wel kunnen doen is de ervaringen van de talloze mensen die Ostarine gebruiken in ons opnemen en dit heeft in de loop der tijd een beeld gevormd wat betreft de bijwerkingen die mensen ervaren.

Het goede nieuws is dat de gerapporteerde bijwerkingen van Ostarine over het algemeen mild zijn, waarbij het vermijden van hoge doses de belangrijkste factor is.

Sommige van de gerapporteerde tijdelijke bijwerkingen die sommige Ostarine gebruikers (zowel mannen als vrouwen) ervaren zijn maagklachten en pijn, constipatie of diarree, hoofdpijn en misselijkheid.

Het is algemeen bekend dat hogere doses Ostarine vooral schadelijk zijn voor mannelijke gebruikers, omdat de onderdrukking van de endogene productie ernstiger zal zijn naarmate de dosis hoger is.

In de weinige studies die Ostarine bij mensen heeft ondergaan, toonde er één aan dat bij patiënten die een lage dosis vanaf slechts 1 mg kregen, zowel het serum testosterongehalte als het Sex Hormone-Binding Globulin (SHBG) verlaagd werden.

Veel meer onderzoek is nodig, maar een van de meer verontrustende effecten van Ostarine in een studie bij mensen was een sterke verlaging (iets minder dan 30%) van het HDL-cholesterolgehalte (dat is de goede vorm van cholesterol). De deelnemers namen slechts 3 mg per dag, wat een dosis is die veel lager is dan welke prestatiedosis dan ook.

De studie duurde 12 weken, dus of dit risico afneemt in de 6-8 weken cyclus die wordt aanbevolen voor bodybuilders is moeilijk te zeggen. Alleen het testen van je cholesterol tijdens een cyclus zal uitwijzen of Ostarine een negatieve invloed heeft.

Een andere bevinding in een studie waren schommelingen in een bepaald leverenzym wanneer patiënten 3mg per dag of minder van Ostarine kregen. De leverenzymen bleken weer normaal te worden zodra Ostarine werd gestopt. Het is niet bekend of de effecten op de lever meer uitgesproken zouden zijn wanneer Ostarine wordt genomen in de veel hogere doses die bodybuilders en atleten normaal gebruiken.

Deze kleine maar belangrijke studies geven ons een goede indicatie dat Ostarine zeker een effect heeft op zowel testosteron als de lever, en terwijl deze misschien mild zijn in vergelijking met anabole steroïden, laat zien dat SARM’s zoals Ostarine niet komen met nul risico’s voor uw gezondheid.

Ostarine kopen

Omdat Ostarine nog steeds een onderzoeksdrug is (zoals alle SARM’s zijn), en het geen goedkeuring heeft voor enig medisch gebruik, wordt het niet geproduceerd door farmaceutische bedrijven. Het is alleen beschikbaar voor onderzoeksdoeleinden, en onderzoekers moeten het kopen van onderzoekslaboratoria.

Dit resulteert in wat we een maas in de wet zouden kunnen noemen in de belangen van bodybuilders en andere atleten die Ostarine in handen willen krijgen. Je bent waarschijnlijk geen wetenschappelijk onderzoeker, maar het is nog steeds mogelijk om Ostarine via deze methode te verkrijgen.

De belangrijkste reden hiervoor is dat de handel in onderzoekschemicaliën slechts minimaal wordt gehandhaafd of gereguleerd. Dus terwijl het niet legaal is om Ostarine te gebruiken in sportwedstrijden en evenementen als gevolg van het feit dat het wordt vermeld als een verboden stof, eigenlijk kopen en gebruiken voor persoonlijke doeleinden zet je in een juridisch grijs gebied dat de meeste mensen bereid zijn te riskeren als gevolg van de lage kans om onder de aandacht van de autoriteiten te komen.

Underground Lab Ostarine te koop

Ondergrondse of onderzoekslaboratoria zijn de enige plaatsen waar je Ostarine te koop kunt vinden. Hoewel Ostarine op grote schaal beschikbaar is via dit soort bronnen, is het een meestal ongereguleerde markt, wat betekent dat er geen garantie is op het ontvangen van een echt of kwalitatief hoogwaardig product. Onderzoekslaboratoria verkopen Ostarine als een vloeistof en het is de bedoeling dat het gebruikt wordt voor onderzoek – dus het consumeren van Ostarine uit deze bron is volledig op eigen risico.

Enkele van de risico’s zijn vervuiling of toevoeging van chemicaliën die geen Ostarine zijn, onderdosering (hetzij opzettelijk of door gebrek aan kwaliteitscontrole), en volledig nep of namaak Ostarine dat helemaal geen van de ingrediënten bevat. Dit is de reden waarom, als je hebt besloten om Ostarine te kopen van een onderzoekslaboratorium of ondergronds lab, je er zeker van wilt zijn dat de door jou gekozen bron een goede reputatie heeft.

Typische prijzen

Ostarine is niet moeilijk te vinden om te kopen. Het is niet de duurste verbinding die je ooit zult gebruiken, maar waarschijnlijk ook niet de goedkoopste. Prijzen kunnen variëren tussen de onderzoekslaboratoria die Ostarine verkopen, en zo ook de kwaliteit. Doe uw onderzoek voordat u een lab of andere bron selecteert. Mond-tot-mondreclame van lokale gebruikers kan de beste manier zijn om een betrouwbare leverancier te vinden.

Ostarine wordt meestal verkocht als een vloeistof en de meest voorkomende concentratie is 25mg/ml. De standaard flesgrootte is 30ml. De prijzen per flesje variëren, van slechts $80 bij sommige bronnen tot $150 bij andere. Is duurder altijd beter? Niet noodzakelijk. Vaak weet je het gewoon niet totdat je het hebt geprobeerd, maar als je eenmaal een goede bron hebt gevonden en Ostarine op zijn maximale zuiverheid en concentratie kunt gebruiken, zou je een wereld van verschil merken met een product van lagere kwaliteit.

Ostarine online kopen

Ostarine online kopen vereist het vinden van een onderzoekslaboratorium dat bereid is om de chemische stof te verkopen aan iemand die niet noodzakelijkerwijs een onderzoeker is. Zoals gezegd, dit is een zeer grijs gebied voor zowel koper als verkoper. Niet alle labs zullen bereid zijn om te verkopen als je niet een legitieme onderzoeksbehoefte hebt voor Ostarine. Er is ook geen garantie dat u niet betrapt zult worden door autoriteiten die Ostarine kopen voor prestatieverbetering.

Het andere alternatief is om het online kopen te vergeten en te proberen je Ostarine te betrekken van een lokaal contact, zoals iemand van je sportschool. Dit zal waarschijnlijk de kosten verhogen, omdat die persoon zijn eigen winst als tussenpersoon zal toevoegen.

Wat je in plaats daarvan kunt doen is een legaal Ostarine alternatief kopen. Dit doet weg met alle juridische risico’s, en het doet weg met het risico van het ontvangen van een slechte kwaliteit, ondergedoseerd product dat niet zal leveren uw verwachte resultaten, en ook zet je op een hoger risico van onverwachte bijwerkingen.

Het Ostarine alternatief dat ik momenteel met groot succes gebruik is OSTA 2866.

Wat doet OSTA 2866 precies? Je zult merken dat het is ontworpen om de effecten van Ostarine na te bootsen. Het kan zelfs krachtiger zijn, vooral als het gaat om je te helpen door een muur of plateau heen te breken. OSTA 2866 blinkt uit in het bevorderen van spiergroei, het behoud van vetvrije spieren en het verhogen van de natuurlijke testosteronniveaus om uw anabole activiteit nog meer te stimuleren.

Ostarine FAQs

Maakt Ostarine u vasculair?

Ja, verhoogde vasculariteit is een voordeel van Ostarine. Als je lichaamsvet verliest en definitie verhoogt, worden aderen prominenter tijdens een Ostarine-cyclus. Er is geen waterretentie met Ostarine, wat betekent dat uw harde en vasculaire lichaamsbouw sterk wordt verbeterd.

Kun je bulken met Ostarine?

Ostarine is niet de meest krachtige SARM voor bulking, maar je kunt nog steeds wat vetvrije massa krijgen. Zolang je genoeg calorieën eet om de spiergroei te ondersteunen, is een gewichtstoename van maximaal 10 pond in een standaard Ostarine-cyclus mogelijk.

Verhoogt Ostarine oestrogeen?

Het is mogelijk dat Ostarine enige verhoging van oestrogeenniveaus kan veroorzaken, ook al gebeurt dit niet door omzetting en de reden hiervoor – en de mogelijke effecten – zijn nog niet volledig begrepen. Voor mensen die Ostarine in lage tot matige doses gebruiken, zal dit waarschijnlijk geen probleem worden.

Onderdrukt Ostarine testosteron?

Bij hogere doses kan Ostarine enige testosterononderdrukking veroorzaken, en mannelijke gebruikers wordt geadviseerd om PCT uit te voeren na een Ostarine-cyclus om de normale functie te herstellen. U zal worden op een hoger risico van testosteron onderdrukking bij het gebruik van Ostarine voor lange cycli – 8 weken is de aanbevolen maximale cyclus lengte.

Wat moet ik stapelen met Ostarine?

Ostarine wordt vaak gestapeld met andere SARM’s om meer substantiële resultaten te krijgen. Andarine en Cardarine worden vaak gekozen om te stapelen, wat resulteert in een verbeterde vetverbranding, verhoogde prestaties en uithoudingsvermogen, en het behoud van spieren en kracht tijdens het snijden. Als u bulkt, zal het stapelen van Ostarine met Ibutamoren en Ligandrol voor een aanzienlijke spierversterking en prestatieverbetering zorgen.

Is Ostarine veilig?

Er zijn minimale studies gedaan met Ostarine, en geen enkele is uitgevoerd op de lange termijn, dus het is niet mogelijk om te zeggen of Ostarine veilig voor je zal zijn of niet. De FDA geeft wel een algemene waarschuwing af dat SARM’s je in gevaar kunnen brengen voor ernstige gezondheidsaandoeningen, waaronder leverschade en hartaanval; maar het is gewoon niet bekend of deze risico’s van toepassing zijn op Ostarine.

Hoe lang moet een Ostarine cyclus zijn?

Je moet Ostarine niet langer dan maximaal 8 weken gebruiken. Veel gebruikers kunnen goede resultaten behalen met slechts 5-6 weken gebruik van Ostarine. Testosteron onderdrukking bij mannen is waarschijnlijk ernstiger hoe langer je cyclus gaat, vooral bij doses boven 25 mg per dag.

Waarom nemen atleten Ostarine?

De belangrijkste reden atleten gebruiken Ostarine is voor de anabole effecten die vergelijkbaar zijn met sommige steroïden. Deze komen met aanzienlijk minder androgene effecten, waardoor Ostarine een verbinding die veel minder risico op bijwerkingen voor atleten en bodybuilders veroorzaakt.

Heeft Ostarine invloed op het cholesterolgehalte?

Een studie toonde een daling in HDL-cholesterol over 12 weken met slechts 3 mg per dag. Daarom is het mogelijk dat Ostarine invloed heeft op het cholesterolgehalte, vooral bij hoge doses of lange cycli. Het stapelen van Ostarine met cholesterol onvriendelijke steroïden zal dit risico verder vergroten.

Wat is het beste alternatief voor Ostarine?

OSTA 2866 is het beste alternatief voor Ostarine. OSTA 2866 is legaal, veroorzaakt geen bijwerkingen, en veroorzaakt geen onderdrukking van testosteron. OSTA 2866 levert zeer vergelijkbare anabole effecten als Ostarine voor zowel cutting als bulking cycli en kan gebruikt worden door zowel mannen als vrouwen.

Mijn conclusie en aanbeveling

Weinig mensen zouden willen beweren dat Ostarine geen zeer goede SARM is. Het is een van de effectievere SARM’s voor algemene bodybuilding- en recompositiedoeleinden, en zijn bijwerkingenprofiel is aantrekkelijk voor iedereen die zo ongeveer elk anabool steroid heeft gebruikt. Maar waar het allemaal op neerkomt is dat Ostarine een chemische stof is die in feite nog steeds een experiment is.

Duizenden van deze chemicaliën worden elk jaar in laboratoria ontwikkeld in de hoop dat ze een medische behandeling zullen worden, en de meeste mislukken en verdwijnen. Het is heel goed mogelijk dat Ostarine van de radar verdwijnt en dat alle onderzoek ernaar wordt stopgezet; dit kan gebeuren en gebeurt ook wanneer een geneesmiddel ernstige bijwerkingen blijkt te hebben die niet duidelijk waren in het vroege onderzoeksstadium.

Is dit een risico dat we moeten nemen door Ostarine te gebruiken? We weten al uit slechts één onderzoek dat het bij lage doses veranderingen in de lever veroorzaakt, en de effecten op testosteron bij mannen kunnen niet worden genegeerd. Het meest verontrustend is het totale gebrek aan gegevens over nadelige gezondheidseffecten op lange termijn.

Dit alles heeft mij ertoe gebracht een veilig, legaal alternatief te vinden. Geen ondergrondse chemische brouwsels meer. OSTA 2866 is het eerste alternatief voor Ostarine. Ontwikkeld met alleen natuurlijke, veilige, transparante ingrediënten om dezelfde voordelen te leveren als Ostarine. Wat het niet met zich meebrengt zijn de bijwerkingen en de zorgen over complicaties op lange termijn.

OSTA 2866 is mijn top keuze voor een volledig veilig en volledig legaal Ostarine alternatief dat je vandaag nog over de toonbank kunt kopen!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}