Primobolan kuur – Dosering, Ervaringen, Kuur schema’s, bijwerkingen & tips

door Thijs // 13 oktober, 2022  

Primobolan (Methenolone) is een unieke anabole steroïde. Het is één van de weinig die beschikbaar zijn in zowel orale als injecteerbare vorm. Het is ook één van de meest geschikte anabolen voor vrouwen. Ondanks zijn lage anabole activiteit is het nog steeds een populaire anabool voor mensen die precies weten wat hun doel is en hoe ze het moeten gebruiken voor maximaal effect.

Methenolone is oorspronkelijk ontwikkeld als een medicijn tegen spierafbraak ziekten. Dat benadrukt maar hoe effectief deze steroïde is om het verlies van spieren te voorkomen. Uiteraard iets wat elke bodybuilder of topsporter wilt.

Hoewel het geen krachtige bulking anabool is en niet zal bijdragen aan extra spiermassa bij de meeste mannen, is het een uitstekend middel om te cutten door de manier waarop Primobolan droog spierweefsel kan helpen behouden. Dit komt voornamelijk door de stikstofretentie te verhogen.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en bevordert NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s). Ik gebruik momenteel deze supplement stack.

Korte samenvatting van dit uitgebreid artikel kun je vinden in de video hieronder:

Wat is Primobolan?

Primobolan is een anabole steroïde dat zowel in orale als injecteerbare vorm beschikbaar is. De injecteerbare is vorm is de meest gebruikte vorm bij topsporters. Er wordt wel eens gezegd dat Primobolan één van de favoriete steroïden was van Arnold Schwarzenegger in zijn piekperiode. Dat is dan ook waarschijnlijk één van de redenen waarom het middel tot op heden nog zo populair is bij bodybuilders.

Echte Primobolan (van hoge kwaliteit) vinden kan wel een uitdaging zijn. Er zijn veel vervalsingen in omloop. Voornamelijk van de orale vorm. Dus voordat je overweegt om Primobolan te gebruiken, zorg ervoor dat je een betrouwbare leverancier vindt.

Methenolone Enanthaat (Primobolan Depot)

Primobolan Depot is de naam van de injecteerbare vorm van Primobolan. Deze vorm is effectiever en iets krachtiger maar de effecten zijn nog steeds vergelijkbaar met de orale vorm. En het blijft een relatief milde anabool in vergelijking met anderen.

Net zoals orale Primobolan is Depot geen anabool om spiermassa mee te winnen. Het geeft het meeste voordeel tijdens een cutting kuur waarbij je zoveel mogelijk spieren wilt behouden terwijl je vet verbrandt en een calorie arm dieet volgt.

Vrouwen kiezen meestal niet voor Primobolan Depot omdat ze over het algemeen de orale vorm beter verdragen en er minder bijwerkingen mee gepaard gaan.

Methenolone acetaat (orale Primobolan)

De orale vorm van Primobolan is de merknaam van Methenolone Acetaat. We noemen het acetaat omdat er een kleine ester aan het Methenolone hormoon is gehect zodat het in orale vorm kan worden geconsumeerd. In tegenstelling tot andere orale anabolen is er geen hoog risico op leverschade met Primobolan. Meer nog, er zijn vrijwel geen gevallen gemeld waarbij deze anabool stress of schade voor de lever veroorzaken.

De milde anabole activiteit van orale Primobolan maakt het een ideale keuze voor vrouwen die stevige resultaten willen krijgen bij lage doseringen en een relatief laag risico op virilisatie in vergelijking met andere anabolen. Hoewel orale Primobolan ook effectief kan zijn voor mannen, geven de meeste de voorkeur aan de injecteerbare depot-versie omdat die effectiever is.

Omdat het zo moeilijk is om Primobolan van hoge kwaliteit te verkrijgen, heeft niet iedereen de optie om te kiezen tussen de orale of injecteerbare versie. Meestal moet je gewoon nemen wat je kunt krijgen. De kosten spelen uiteraard ook een rol bij je keuze tussen de 2 vormen. Want dit kan een behoorlijk dure aankoop zijn.

Het is niet ongebruikelijk om voor een tablet van 50 mg €3,50 per stuk te betalen. En dat is dan voor een versie dat uit een illegaal lab komt. Voor de injecteerbare vorm betaal je al snel € 25 voor 100 ml. Die kosten moet je uiteraard ook meenemen in je aankoopbeslissing.

Primobolan voordelen

anabolen injecteren

Primobolan is afgeleid van DHT. Je mag je dus verwachten aan een heleboel van dezelfde eigenschappen en effecten als dat hormoon. Dat is inclusief het voordeel dat het geen aromatiserend hormoon is. Die eigenschap maakt het zo krachtig om te cutten. Omdat je een zeer droge look kunt krijgen zonder dat je er opgeblazen uitziet door vochtophoping.

Hier zijn de belangrijkste voordelen en effecten van Primobolan:

 • Bevordert stikstof retentie: Dit is de reden waarom Primobolan zo nuttig is om spiermassa te behouden in een cutting kuur. Het is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen deze steroïde gebruiken.
 • Verbetert immuunsysteem: Een belangrijk nevenvoordeel omdat gebruikers hun immuunsysteem zo sterk mogelijk willen hebben voor maximale kracht, energie, mentale focus en algemene gezondheid. Voornamelijk tijdens een cutting kuur waarbij je minder mag eten kan je immuunsysteem aangetast worden.
 • Verkrijgen van een loodzware en harde lichaamsbouw: Door het vermogen om droge spieren te behouden zonder gevreesde bijwerkingen zoals vochtophoping en gynaecomastie is Primobolan een uitstekend middel om te gebruiken als het je bedoeling is een ultieme, harde lichaamsbouw te krijgen met mooie spierdefinitie.

Primobolan is niet je ideale anabolen keuze voor:

 • Voor bulking en massa winsten: Primobolan heeft milde anabole activiteit. Het wordt dus niet gebruikt met als voornaamste doelstelling om spiermassa te krijgen in een bulking kuur.
 • Kracht: Opnieuw door de lage anabole activiteit in vergelijking met veel andere anabolen, mag je maar milde winsten op vlak van kracht verwachten. Dus als je op zoek bent naar massale winsten op vlak van kracht dan zijn er andere middelen die je beter kunt nemen.


Primobolan dosering

Door de lage anabole activiteit wordt Primobolan meestal gedoseerd op een hoger niveau dan met andere anabolen. Die hogere doseringen zijn nog steeds voornamelijk effectief voor cutting kuren. De dosering om er mee te kunnen bulken zou te hoog zijn om praktisch te blijven en ook gewoon niet gezond zijn.

Wat je doelstellingen ook zijn, Primobolan wordt bijna altijd gecombineerd met andere anabolen. Op zichzelf neigt het voor de meeste mannen te weinig voordelen te leveren. Voor vrouwen kan een Primobolan only kuur dan wel weer effectief zijn.


Injecteerbare Primobolan (Primobolan Depot) Dosering

De injecteerbare Primobolan geeft je de beste resultaten. De meeste ernstige gebruikers kiezen dan ook voor deze vorm. Het combineert goed met andere anabolen en in het bijzonder met andere niet-aromatiserende steroïden die vaak kunnen toegediend worden in dezelfde injectie.


Beginner, Gemiddelde en Gevorderde Dosering

Ongeacht hoeveel ervaring je hebt, injecteerbare Primobolan gebruiken tijdens een cutting duur doe je altijd om volgende reden: droge spiermassa behouden terwijl je op een caloriebeperkt dieet bent om vet te verliezen. Het gaat dus niet om nieuwe spiermassa bij te bouwen. Zelfs bij hogere doses is Primobolan niet het juiste middel om spiermassa te winnen.

Beginners kunnen al goede resultaten merken met injecteerbare Primobolan op 400 mg per week. Dat wordt dan ook beschouwd als de laagste effectieve dosering. Ga je nog lager, dan zul je waarschijnlijk geen voordelen merken.

Gemiddelde ervaren gebruikers kunnen de wekelijkse dosering verhogen tot 700mg. Zeer ervaren gebruikers kunnen dan weer gaan tot 1000mg met nog steeds minimale bijwerkingen en risico's.

Om het optimale niveau van Primobolan in je bloedwaarden te behouden, wordt deze wekelijkse dosering opgesplitst in 2 injecties per week.


Juiste toediening en Timing

Injecteerbare Primobolan heeft een veel langere halfwaardetijd dan de orale versie. Bij de injecteerbare versie ligt dit op maximaal 10 dagen. Dagelijks injecteer is dus niet nodig.

Twee maal per week injecteren werkt goed voor de meesten en zorgt ervoor dat het niveau Primobolan in je lichaam je volledige kuur optimaal blijft.

Dat betekent dus ook dat je de dosering in 2 moet delen en dat je tussen de injecties best een consistente tijdsperiode laat. Meestal laten mensen 3 dagen tussen 2 injecties.


Dosering voor vrouwen

Door de milde anabole effecten van Primobolan is het erg populair bij vrouwen. Vrouwen gebruiken Primobolan om hun prestaties én lichaamsbouw te verbeteren. En dat met relatief lage doseringen zodat er geen vermannelijking gebeurt wat een groot risico is voor vrouwen bij de meeste andere steroïden.

Een dagelijkse dosering tussen 50 mg en 100mg is meer dan genoeg voor vrouwen om uitstekende voordelen te behalen tegen relatief weinig risico op bijwerkingen. Vrouwen met meer ervaring kunnen hun injecteerbare dosering verhogen tot 200mg maar moeten zich wel bewust zijn van het hoge risico op virilisatie.


Dosering orale Primobolan (methenolone acetaat)

bodybuilding supplement

Mensen die niet staan te popelen om anabolen te injecteren kiezen vaak voor de orale vorm van Primobolan. Maar ondanks dat de chemische structuur hetzelfde is naast een bijgevoegde ester, weten we dat de orale vorm niet zo effectief is als de injecteerbare variant. Dat heeft voornamelijk te maken met hoe de stof wordt opgenomen door je lichaam. 

In ieder geval, als je enkel de orale vorm kunt krijgen of echt niet wil injecteren dan is het nog steeds de moeite waard zolang je je doseringen optimaliseert voor de beste resultaten.


Beginner, Ervaren en Expert Dosering

Doordat Primobolan mild is wordt het vaak gebruikt op een hoger doseringsniveau dan in meestal het geval zou zijn met andere steroïden. En dit geldt ook voor beginnende gebruikers.

Het goede nieuws is dat zelfs bij dergelijke hogere doseringen, Primobolan niet veel bijwerkingen veroorzaakt en daarom goed verdragen kan worden door beginners.

Zowel beginners als gemiddeld ervaren gebruikers kunnen veilig tot 150mg per dag gebruiken. Al wil je als beginner waarschijnlijk extra traag starten en een dosering hanteren van 50mg en toch nog de voordelen ervaren.

Gevorderde gebruikers verhogen vaak de orale dosis tot 200mg per dag. In tegenstelling tot andere orale anabolen door het hoog risico op leverschade, is dat bij Primobolan niet het geval.

Ga je de dosering verhogen tot meer dan 200mg dan is er wel een verhoogde risico voor de lever.

Hetgene wat orale Primobolan vaak beperkt is het kostenplaatje. 

Welke dosering je ook kiest, je kunt de volledige dosering in één keer gebruiken en hoeft niet te gaan splitsen zoals wel nodig is met de injecteerbare vorm.


Juiste toediening en timing

Orale Primobolan is gewoon een kwestie van éénmaal per dag een pil nemen. Sommige andere orale steroïden hebben zeer korte halfwaardetijden waardoor de dosis moet worden opgesplitst in 2 of meer keren per dag een pil nemen om je hormoon niveaus optimaal te houden. Met Primobolan is dat dus niet nodig. De orale vorm heeft namelijk een halfwaardetijd van enkele dagen.


Dosering voor vrouwen

Vrouwen hebben slechts milde anabole effecten nodig om spiermassa te krijgen. En daarvoor is Promobolan dus zeer geschikt. Mede door het feit dat er weinig risico is op virilisatie (vermannelijking) in vergelijking met andere steroïden.

Voor de meeste vrouwen heeft de orale vorm de voorkeur omdat zowel de bijwerkingen als de positieve effecten eenvoudiger onder controle kunnen gehouden worden. Vrouwen merken al uitstekende voordelen bij zeer lage doseringen van slechts 50mg of 75mg (maximum).


Primobolan kuur

Wanneer je hebt besloten welke vorm je wilt gebruiken en welke dosering blijft de vraag hoe je het kunt doen passen in je kuur. Hieronder zijn enkele typische voorbeelden van hoe Primobolan gebruikt wordt in een kuur. En zoals je zult zien, wordt het vrijwel altijd gebruikt in combinatie met andere steroïden.


Primobolan kuur voor beginners

Door injecteerbare Primobolan te combineren met een testosteron ester (met gelijkaardige halfwaardetijd), kun je het injecteren op hetzelfde moment. Dat maakt dat Primobolan zeer eenvoudig te gebruiken is als kuur voor een beginner.

Testosteron Enantaat is in dit geval de beste vorm. Het bevat namelijk dezelfde ester als de ester die aan de injecteerbare Primobolan is gekoppeld.

Primobolan kuur schema voor beginners
 • 400 mg per week Primobolan
 • 500 mg Testosteron Enantaat

Hoewel 400 mg per week Primobolan veilig te gebruiken is door beginners in combinatie met 500mg per week Testosteron Enantaat, kan een lagere dosering Primobolan op bijvoorbeeld 300 mg ook en is dit nog steeds zeer effectief.

Beide anabolen kunnen in dezelfde injectie ingespoten worden. Een kuur van 10 weken levert je uitstekende resultaten en geeft je de kans om te evalueren hoe hard de voordelen tegen de nadelen opwegen.


Primobolan kuur voor ervaren gebruikers

Meer ervaren gebruikers die orale Primobolan nemen, kiezen vaak voor een testosteron ester, gewoon om hun testosteron op een goed basisniveau te houden tijdens de kuur. Maar in die gevallen is testosteron niet de primaire anabool.

Dit betekent dat je normale testosteron niveau behouden blijft tijdens de kuur terwijl je andere anabolen gebruikt om de echte resultaten te leveren. Ga je voor een cutting kuur dan wordt vaak gekozen voor Winstrol om te combineren met Primobolan. Beide zijn afgeleid van DHT en geen van deze anabolen aromatiseert.

Deze cutting kuur, wanneer gecombineerd met een dieet met calorietekort en goede workout, leveren een harde en mooi gedefinieerde lichaamsbouw zonder vochtophoping. Hoewel Primobolan weinig bijdraagt voor spierwinsten, biedt Winstrol wel enige ruimte om massa te winnen in deze kuur.

Deze kuur is gemakkelijk te implementeren met volgende doseringen:

Primobolan kuur schema voor ervaren gebruikers

Deze kuur kan veilig gevolgd worden voor een periode van 10 weken.


Geavanceerde Primobolan kuur

De meest ervaren en expert gebruikers hebben waarschijnlijk ook heel wat ervaring met andere anabolen. ze hebben dan ook vertrouwen dat ze kunnen combineren in een kuur voor maximale resultaten. Primobolan wordt in dergelijke gevallen meestal ingezet voor zware cutting doelen inclusief voorbereiding op bodybuilding wedstrijden waarbij je maximale spierdefinitie en hardheid wilt aan het einde van de kuur.

Net zoals testosteron een ondersteunende functie had in de vorige kuur is dat ook de beste aanpak voor zeer ervaren gebruikers. Het grote verschil zit 'm in de toevoeging van de uiterst krachtige anabol Trenbolon. Testosteron wordt dus niet gebruikt om te bulken of om krachtwinsten te boeken in deze kuur. Die rol is voor Trenbolon weggelegd.

Net als Primobolan, aromatiseert Trenbolon niet. Daardoor boek je resultaten zonder een opgeblazen look te krijgen door vochtophoping. En dat is cruciaal bij een cutting kuur, in het bijzonder als je je voorbereidt op een wedstrijd/show. Alle 3 steroïden in deze kuur moeten geïnjecteerd worden. Maar ze zijn allemaal gekoppeld aan dezelfde ester waardoor je ze kunt combineren en in 1 injectie kunt toedienen.

Een kuur van 10 weken zal voor uitzonderlijke resultaten zorgen met volgende doseringen:

Primobolan kuur schema voor experts
 • 1000 mg per dag orale Primobolan Depot
 • 500 mg per week Trenbolon
 • 100 mg per week Testosteron Enantaat (als ondersteunende functie)

Primobolan stacken

Primobolan wordt bijna altijd gestacked / gecombineerd met andere anabolen. Vrouwen zijn hier de uitzondering omdat de milde anabole activiteit ideaal is voor hen om voordelen te ervaren zonder ernstige virilisatie. Mannen zullen echter ook andere middelen gebruiken afhankelijk van de doel van hun kuur.

Andere anabolen nemen die gekoppeld zijn aan dezelfde ester als Primobolan maakt het zeer gemakkelijk om ze in 1 injectie toe te dienen.

Bovendien kun je naast Primobolan voor middelen kiezen die ook niet aromatiseren waardoor je geen last krijgt van oestrogene bijwerkingen. Dat maakt dat je een zeer krachtige kuur kunt samenstellen zoals hierboven zonder te maken te krijgen met bijwerkingen zoals gyno en vochtophoping.


Primobolan resultaten

In vergelijking met andere gekende anabolen om spiermassa te krijgen en te bulken, zul je met Primobolan geen grote spierwinsten boeken door de milde anabole activiteit. Dat zou ook niet de bedoeling moggen zijn als je Primobolan gebruikt. Proberen om de dosering te verhogen om toch spiermassa te kweken is zinloos. Je bent in dat geval veel beter af om te kiezen voor een krachtige anabool als bulken je voornaamste doel is.

In een cutting fase is waar Primobolan floreert en tot indrukwekkende resultaten leidt. Verwacht een harde lichaamsbouw met mooie spierdefinitie omdat er geen vochtophoping veroorzaakt wordt. Als je het combineert met andere anabolen die vochtophoping veroorzaken moet je hier uiteraard wel voor opletten.

Primobolan speelt een cruciale rol om je spierweefsel te behouden tijdens het cutten door je lichaam anabool te houden en katabolisme te vermijden. Primobolan moedigt je lichaam aan om vet te gebruiken voor energie en niet je spieren. Het helpt dus ook om vet efficiënter te verbranden. Doordat er geen vocht wordt opgehoopt, si het mogelijk een hard, droog lichaam te krijgen zodat je vetgehalte op een laag niveau komt te staan.


Primobolan bijwerkingen

anabolen bijwerkingen

In vergelijking met veel andere anabolen, is Primobolan goed te verdragen door de meeste mensen en relatief mild op vlak van bijwerkingen.

Het goede nieuws is dat er geen oestrogene bijwerkingen zullen optreden. Dat komt doordat Methenolone niet aromatiseerd en het ook geen effecten heeft op progestin. 

Je kunt dus de ergste bijwerkingen vermijden waar je met andere anabolen wél last van kunt krijgen.

Maar je kunt natuurlijk niet verwachten om helemaal geen risico te lopen op bijwerkingen als je anabolen gebruikt. 

Je kunt nog steeds androgene bijwerkingen ervaren en het risico daarop is meestal afhankelijk van je genetische aanleg.

Vrouwen lopen uiteraard een veel groter risico op androgene bijwerkingen en kunnen last krijgen van zaken als haargroei op het lichaam. Maar Primobolan bij lage doseringen bij vrouwen wordt beschouwd als één van de veiligste steroïden en deze bijwerkingen kunnen meestal volledig vermeden worden. 

De meeste androgene effecten bij mannen met Primobolan zijn over het algemeen zeer mild tot niet bestaand. Maar acne of haaruitval (op het hoofd) kunnen voorkomen als je daar genetische aanleg voor hebt.

Orale steroïden brengen ook vaak ernstige risico's mee voor de lever. Primobolan heeft echter een iets andere chemische structuur dan de meeste orale anabolen waardoor er een veel kleiner risico is op leverschade. Dat betekent niet dat er helemaal geen risico is voor de lever. Maar we kunnen wel stellen dat lagere doseringen van orale Primobolan veiliger zijn dan de meeste andere orale anabolen. Hogere doseringen of langdurig gebruik verhoogt het risico op negatieve gevolgen voor de lever wel. Met de injecteerbare vorm zijn er geen risico's op leverschade.

Zonder vochtophoping en een relatief laag risico op de ontwikkeling van hoge bloeddruk (tenzij je een bestaande aandoening hebt) zijn kenmerken. Effecten op cholesterol zijn op vlak van cardiovasculaire gezondheid veel meer een zorg wanneer je Primobolan gebruikt.

Het is mogelijk om met deze anabool een vermindering van je niveau van goede cholesterol (HDL) te ervaren en een verhoging van slechte cholesterol (LDL). Aangezien Primobolan waarschijnlijk gebruikt wordt in een cutting kuur met veel cardio en een dieet met laag vetgehalte, moeten de meeste mensen in staat zijn om goede cholesterol niveaus te behouden. Maar het is wel iets dat nauwlettend in de gaten moet gehouden worden tijdens je kuur.

Testosteron onderdrukking is een bijwerking dat we niet kunnen negeren. En hoewel Primobolan milder is op dit vlak in vergelijking met andere anabolen, kan et nog steeds leiden tot genoeg onderdrukking waardoor je lage testosteron niveaus krijgt. Dat is alleen een probleem voor mannen. Vrouwen zullen niets merken van testosteron onderdrukking.

Mogelijke leverschade is altijd een heikel punt bij orale anabolen. Maar Primobolan heeft het voordeel dat het geen risico vormt voor de lever en er zijn geen gevallen bekend van ernstige lever vergiftiging bij deze anabool.

Aangezien de meesten Primobolan combineren met andere anabolen die wél lever vergiftiging kunnen veroorzaken, is het van vitaal belang dat je je bewust bent van de risico's voor je lever bij elke anabool dat je neemt.


Primobolan Nakuur

Met zijn milde testosteron onderdrukking (in vergelijking met andere anabolen) is het ook gemakkelijker om van een Primobolan kuur te herstellen. Maar de andere steroïden die je gebruikt in je kuur zullen voornamelijk bepalen welke nakuur je nodig hebt.

Spreken we over Primobolan alleen, dan zorgt een goede nakuur er voor dat je sneller herstel en je natuurlijke testosteron productie zo snel mogelijk terug staat waar het moet zijn. Op die manier behoud je je spieren en behoud je over het algemeen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Hoewel testosteron uit zichzelf zal beginnen stijgen zodra je stopt met Primobolan, gaat dit proces te langzaam. Daarom is een goede nakuur van cruciaal belang.


Clomid of Nolvadex zijn voldoende als nakuur voor Primobolan. Met deze anabool hoef je geen hCG toe te voegen wat vaak nodig is voor krachtigere anabolen. Echter, als je kuur andere krachtige anabolen steroïden bevatte met ernstige testosteron onderdrukking, kan het wél nodig zijn.


Primobolan FAQs

Is Primobolan een testosteron?

Niet echt – Primobolan is gebaseerd op het hormoon dihydrotestosteron, ook gewoon bekend als DHT. Dit is een androgeen hormoon dat van nature voorkomt in het mannelijk lichaam door de omzetting van testosteron. Dus hoewel het vergelijkbaar is met testosteron, is Primobolan niet afgeleid van of gebaseerd op het hormoon testosteron wat wel met veel andere anabolen het geval is.

Is Primobolan legaal?

Primobolan is niet legaal om te kopen of te gebruiken zonder een recept. Als steroïde is het door alle sportorganen verboden als prestatiebevorderende drug. Het is ook een van de moeilijkere en duurdere steroïden om op de zwarte markt te kopen.


Wat zijn de bijwerkingen van Primobolan?

Met Primobolan zijn er niet veel oestrogene bijwerkingen zoals vochtophoping en gyno wat wel met veel andere vergelijkbare anabolen het geval is. Maar er zijn andere bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn onder andere androgene bijwerkingen zoals acne en haaruitval alsook mogelijke negatieve gevolgen voor je cholesterol niveaus.


Waar is Primobolan goed voor?

Primobolan wordt best gebruikt in een cutting kuur door het uitstekend vermogen om je te helpen bestaande spiermassa te behouden. Door vetvrije spieren te behouden terwijl je vet verbrandt, fungeert Primobolan als een anabool middel tijdens het cutten. Het moedigt je lichaam aan om alleen vet te verbranden terwijl het je spieren beschermt om gebruikt te orden als energie brandstof. Zolang je dieet ook correct wordt uitgevoerd voor een cutting fase, werkt Primobolan als een toevoeging aan je kuur tijdens elke cutting kuur met minimale bijwerkingen in vergelijking met andere anabolen.


Kunnen beginners Primobolan gebruiken?

Ja, dit is een van de beste anabolen voor beginners vanwege de mildere effecten in vergelijking met andere anabolen. Ook het feit dat de bijwerkingen veel minder ernstig zijn en gemakkelijk om onder controle te houden maakt dit geschikt voor beginners.


Wat is de beste Primobolan-stack voor vetvrije spiermassa en kracht?

Ik zou kiezen voor een Primobolan/Deca-Durabolin/Testosteron Enantaat/Anavar kuur. Deze kuur is niet goedkoop, maar het is effectief.

Beste Primobolan stack kuur
 • Week 1 - 12: 200 mg/week Testosteron Enantaat, 200 mg/week Deca-Durabolin (laad de testosteron en deca-durabolin in dezelfde spuit)
 • Week 1 - 4: 400 mg/week Primobolan (2 maal per week 200mg er injectie. Dit wil zeggen op een maandag/donderdag-schema)
 • Week 5 - 12: 600 mg/week Primobolan (2 maal per week 300 mg er injectie. Als je de pijn niet aankunt 3 mal per week 200mg), 40 - 60 mg/dag Anavar

Voor herstel wacht je 2 volledige weken na je laatste testosteron/deca-durabolin shot en gebruik je Clomid aan 100mg/dag voor de eerste 10 dagen. Daarna 50mg/dag voor dagen 11 - 20. Je kunt ook HCG gebruiken. Begin in dat geval direct na je kuur met 2500 iu/week (2 x 1250iu shots gelijkmatig verdeeld over de week). Je hoeft geen aromatase remmer te nemen maar als je gevoelig bent voor gyno, kun je 0,5mg/dag Arimidex gebruiken gedurende 3 weken na je kuur.


Is Primobolan een pil of een injectie?

Primobolan is één van de weinige anabolen die je zowel in orale als in injectievorm kunt gebruiken. Primobolan Depot is de naam voor de injecteerbare vorm en je hoeft het slechts 2 maal per week te injecteren. De pil / tablet is een eenvoudige pil om 1 maal per dag te nemen.


Waar kan ik Primobolan kopen?

Hoewel dit een populaire anabool is, is het één van de moeilijkste om te vinden om aan te kopen. Het is nog moeilijker om hoogwaardige versies van farmaceutische kwaliteit te vinden. Er bestaan namelijk veel namaakproducten van lage kwaliteit. Omdat het zo moeilijk is om Primobolan van goede kwaliteit te vinden, zijn de kosten hoog in vergelijking met de meeste andere anabolen. Het is niet ongebruikelijk om meer dan €20 te betalen voor 1 dosis Primobolan. Dat maakt het een dure toevoeging aan je anabolen kuur.


Mijn conclusie en aanbeveling

Door je te helpen voorkomen in een katabole toestand terecht te komen en spieren te verliezen in een cutting kuur, schittert Primobolan als steroïde om te gebruiken wanneer doel is om:

 • maximaal vetverlies te bereiken zonder spierverlies
 • een serieus geript lichaam te krijgen met de enorme bonus om geen risico te lopen op een opgeblazen uiterlijk of andere oestrogene bijwerkingen.

Dat maakt Primobolan gewild bij topsporters en serieuze bodybuilders.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}