RAD-140 bijwerkingen – korte én lange termijn + tips

door Thijs // 11 september, 2022  

Heeft u altijd gedacht dat SARM’s nooit zo krachtig kunnen zijn als anabole steroïden? Denk dan nog maar eens na. RAD-140 is een van de krachtigste SARM’s die tot nu toe gemaakt zijn. Het komt het dichtst in de buurt van steroïde-achtige resultaten van welke SARM dan ook.

Hier gaat het om massatoename en kracht, en het is een favoriete keuze geworden voor iedereen die resultaten wil die vergelijkbaar zijn met die van steroïden, met een samenstelling die een opmerkelijk kleine lijst bijwerkingen heeft, voor zover we weten.

Is RAD-140 echt een goede keuze voor bulking? Hoe zit het met cutten? Of zijn er betere middelen om te gebruiken? Ontdek dit alles en nog veel meer hieronder.

In deze gids, zul je leren:

Wat is RAD-140 (Testolon)

Testolon is een van de populairste Selectieve Androgeen Receptor Modulatoren (SARM’s) voor spieropbouw. Het wordt beschouwd als een van de vier populairste SARM’s die vandaag de dag worden gebruikt, naast Andarine, Ostarine en Ligandrol.

RAD-140 wordt onderzocht als een mogelijke vorm van androgeenvervangingstherapie, in plaats van de conventionele testosteronvervangingstherapie (TRT). Het kan onder meer worden gebruikt voor de behandeling van spierverslapping en botverlies bij aandoeningen zoals osteoporose, omdat het de botdichtheid kan verbeteren.

RAD-140 kan zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt, en beide zouden in staat moeten zijn om ernstige bijwerkingen te vermijden door een gematigd doseringsschema aan te houden.

Zoals alle SARM’s staat RAD-140 te boek als een verboden middel in de sportwereld. In veel landen is het helemaal niet legaal om RAD-140 te kopen, verkopen of gebruiken.

Sommige atleten zijn betrapt op het gebruik van RAD-140, wat aantoont hoe hoog het in aanzien staat en hoe gewenst de prestatievoordelen zijn.

Wat doet RAD-140?

Het meest opwindende en krachtige voordeel van RAD-140 is de bevordering van vetvrije spiergroei. RAD-140 richt zich specifiek op androgeenreceptoren in spieren en botten en het is een van de beste SARM’s voor spieropbouw.

Sommige mensen zullen beweren dat het in dit opzicht net zo krachtig is als sommige steroïden en het is een van de eerste SARM’s die bodybuilders zullen overwegen te gebruiken voor bulking als alternatief voor steroïden.

Gebruikers van RAD-140 die een serieus bulking dieet en gewicht trainingsprogramma ondernemen kunnen vaak zien mager winsten van 10 pond en hoger uit een standaard cyclus.

De enorme impuls aan kracht die RAD-140 biedt is de minder besproken, maar waarschijnlijk belangrijkste voordeel. Dit is waar de extra kracht vandaan komt die de macht zal uw trainingen en gewichtheffen, zodat u meer kunt krijgen.

De anabole kracht van RAD-140, die zich vertaalt in meer kracht en spierkracht, is vergelijkbaar met die van steroïden zoals testosteron. Met een verhoogd aantal rode bloedcellen en een verhoogde bloedsomloop komen er meer bloed en voedingsstoffen bij de spieren. U zou grotere pompen moeten zien en een algemeen verhoogd uithoudingsvermogen en vermogen om gewichten veel zwaarder te tillen dan voorheen.

Met RAD-140 gaat het niet alleen om bodybuilding. Een van de redenen waarom het populair is bij atleten is het vermogen om het uithoudingsvermogen, de energie en de algehele prestaties te verbeteren. Zowel de fysieke als de mentale energie zal met deze SARM worden opgevoerd en als u cardiovasculaire activiteiten in uw trainingen opneemt, zal uw uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd.

Vetverbranding is een minder bekend voordeel van Testolone, maar het is heel logisch. Wanneer een middel met zulke krachtige anabole eigenschappen als dit wordt gebruikt, is het alleen maar natuurlijk dat het ook gunstig zal zijn voor het verliezen van vet. Hoe goed RAD-140 je zal helpen bij het verbranden van vet, zal sterk afhangen van je dieet. Als je deze SARM gebruikt om aan te sterken en veel eet om de spiergroei te ondersteunen, zal het vetverlies matig zijn.

Maar RAD-140 heeft het potentieel om gebruikt te worden tijdens het cutten, en hier helpt het niet alleen om bestaande vetvrije spieren te behouden, maar helpt het ook actief om zich te ontdoen van vet dat moeilijker te verplaatsen is. Om maximale vetverliesresultaten met RAD-140 te krijgen, zal een snijdende cyclus bijna altijd andere verbindingen bevatten die uitblinken in vetverbranding zoals Cardarine.

RAD-140 verbetert ook het herstel en verhoogt de botdichtheid. Je moet in staat zijn om naar uw volgende training eerder, en vroeg in de cyclus gewend raken aan de mogelijkheid om meer intense trainingen te doen met minder spierpijn achteraf.

RAD-140 verhoogt uw niveaus van circulerende testosteron tijdens een cyclus (maar het zal crashen uw test aan het einde van de cyclus als u niet PCT doen). Dit komt met alle van de bovenstaande voordelen, veel van die worden veroorzaakt ten minste gedeeltelijk door meer beschikbare testosteron.

Maar extra en minder gedacht over voordelen komen ook: verhoogde mentale energie, focus, en stemming, alsmede verhoogde libido. Uiteraard zijn dit voordelen voor de mannelijke Testolone gebruiker, dus hoe zit het met vrouwen?

Vrouwen kunnen Testolone gebruiken en terwijl het zal ook waarschijnlijk leiden tot enige verhoging van testosteron in het vrouwelijke lichaam, zal het niet verhogen tot niveaus die problemen voor vrouwen veroorzaakt. Met dit gezegd, RAD-140 is een SARM die als meer geavanceerd wordt beschouwd en de meeste vrouwen zullen deze niet willen kiezen als een eerste SARM ervaring.

Iedereen die tegen het gebruik van steroïde injecties is, zou een ander voordeel van Testolone vinden, omdat het in pil-, vloeibare of poedervorm wordt geleverd, zodat injecties niet nodig zijn.

Bijwerkingen op korte termijn

Wanneer wij SARMs gebruiken verwachten wij om geen androgene bijwerkingen te hebben. Immers, dat is waar de selectieve aard van een SARM zoals RAD-140 om draait: alleen het selecteren van androgene receptoren die van invloed zijn op spieren en botten, terwijl idealiter niet van invloed zijn op degenen die de gevreesde androgene bijwerkingen veroorzaken waarmee u bekend bent als u steroïden hebt gebruikt.

Helaas kan RAD-140 op een andere manier toch een aantal van die bekende androgene bijwerkingen teweegbrengen. Men denkt dat dit wordt veroorzaakt door een toename van vrij testosteron dat vervolgens wordt omgezet in zowel DHT als oestrogeen. Het zijn dus niet alleen androgene bijwerkingen waar je met deze SARM voor moet oppassen, maar ook oestrogene.

Er wordt nogal eens gesproken over mensen die hun haar verliezen of uitvallen als ze Testolone gebruiken. Deze SARM zou technisch gezien geen haaruitval moeten veroorzaken, omdat het zich niet bindt aan androgeenreceptoren die invloed hebben op het haar. Maar er zijn andere mogelijke mechanismen die, in theorie, haaruitval kunnen stimuleren bij gevoelige mensen (meestal mannen). Dit is een gevolg van een verhoogd testosteronniveau dat op zijn beurt het DHT-niveau kan doen stijgen, en het is DHT dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van kaalheid bij mannen.

Maar in tegenstelling tot steroïden vinden sommige gebruikers van RAD-140 en andere SARM’s dat hun haar eigenlijk teruggroeit na het stoppen van de cyclus. Dit wijst erop dat de follikels niet beschadigd zijn op de manier waarop dat bij steroïden wel het geval is. Dit geldt alleen voor kortdurend gebruik van RAD-140. Als u het gedurende langere perioden gebruikt, is de kans groter dat uw haarverlies permanent wordt.

Een verhoging van de leverenzymwaarden is een mogelijkheid bij deze SARM. Helaas is er, afgezien van één studie, zeer weinig informatie beschikbaar over de effecten ervan op de lever. In ieder geval, als de lever al wordt beïnvloed (u zou tijdens uw cyclus tests kunnen doen als u vermoedt dat er iets mis is, of als u gewoon nieuwsgierig bent), zou deze korte tijd na het stoppen van het gebruik van RAD-140 weer normaal moeten gaan functioneren. Dit kan tot een paar weken duren. Dit is de belangrijkste reden waarom het zo belangrijk is om minstens een maand tussen cycli te houden, hoewel veel mensen twee of drie maanden geen SARM’s gebruiken zullen aanraden.

Misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn en andere milde bijwerkingen worden soms gemeld door RAD-140-gebruikers. Dit soort korte termijn bijwerkingen zijn niet ongewoon bij het gebruik van een geneesmiddel voor de eerste keer en iedereen zal anders reageren op een nieuwe stof.

Bijwerkingen op lange termijn

Alle SARM’s zijn licht onderzochte stoffen die geclassificeerd zijn als onderzoeksgeneesmiddelen. Dit betekent dat we geen echt idee hebben van wat de mogelijke lange termijn effecten van het gebruik van deze SARM zouden kunnen zijn.

Het is tot nu toe minimaal onderzocht op mensen, met als eerste in 2017 gedurende drie jaar op vrouwen na de overgang die aan borstkanker leden. In 2020 werd een melding gemaakt van leverletsel door het gebruik van RAD-140.

Hoewel, zoals hierboven vermeld, veranderingen in leverenzymen zouden moeten terugkeren zodra u stopt met een RAD-140-cyclus, is het risico op gezondheidscomplicaties op de langere termijn een mogelijkheid met elke stof als u deze misbruikt door deze SARM in buitensporige doses te gebruiken, door lange cycli te ondernemen die verder gaan dan wat wordt aanbevolen, of als u niet voldoende pauze neemt tussen cycli om de lever en de rest van uw lichaam de kans te geven zich te herstellen.

Van RAD-140 is bekend dat het een van de meest significante testosterononderdrukkende eigenschappen heeft van welke SARM dan ook en bij langdurig gebruik in hoge doses is schade aan de HPTA (hypothalamus-hypofyse-testiculaire as) een reële mogelijkheid. De gevolgen hiervan op lange termijn kunnen negatieve gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid.

Op basis van de minimale informatie die tot nu toe over RAD-140 beschikbaar is, moeten de risico’s van bijwerkingen op lange termijn worden beperkt door een verstandig en matig gebruik van deze SARM.

Hepatotoxische bijwerkingen (levertoxiciteit)

Bijna al het gepraat over de mogelijke gevolgen van RAD-140 voor de lever is afkomstig van één onderzoek waarbij één persoon leverschade opliep na gebruik van RAD-140 en een andere SARM. De persoon had ook een voorgeschiedenis van alcoholgebruik, maar het was niet bekend of dat een rol speelde bij de leveraandoening. De onderzoekers namen wel op dat ernstige door het geneesmiddel veroorzaakte hepatotoxiciteit in verband werd gebracht met RAD-140 en de andere SARM, LGD-4033.

De FDA heeft gewaarschuwd dat alle SARM’s, met inbegrip van RAD-140, het risico van leverschade met zich meebrengen.

De waarheid is dat we met zeer weinig beschikbare informatie niet de volledige omvang kunnen kennen van wat deze SARM op korte en lange termijn met je lever zou kunnen doen. Dit is een van de grote risico’s verbonden aan het gebruik van Testolone.

Als u nog steeds vastbesloten om het te gebruiken, het nemen van gezond verstand acties om op zijn minst het risico van leverschade te verminderen is verstandig. Dit omvat het houden van een lage tot matige dosis, het vermijden van lange cycli, en altijd het nemen van een SARM-vrije pauze van ten minste een maand (maar langer is beter) alvorens te beginnen met een andere cyclus.

Bijwerkingen van HPTA en endogene testosteronproductie (testosterononderdrukking)

Zoals gezegd, zijn de effecten van RAD-140 op testosteron mogelijk de meest verontrustende bijwerking. Het wordt beschouwd als een van de meest onderdrukkende SARM’s die beschikbaar zijn.

In feite kan het niveau van onderdrukking wedijveren met dat van de meeste anabole steroïden, dus als je al eerder steroïden hebt gebruikt zal het niet als een grote schok komen. Maar als RAD-140 je eerste ervaring met prestatieverhogende middelen is, moet je voorbereid zijn op de gevolgen van een laag testosterongehalte als je niet de nodige maatregelen neemt.

Het laten controleren van je testosterongehalte na een cyclus kan precies onthullen wat je niveau van onderdrukking is.

Terwijl sommige andere SARM’s u kunnen laten wegkomen zonder PCT te doen, zullen alle mannen post-cyclustherapie willen doen na het gebruik van RAD-140. Idealiter moet PCT worden gestart vijf dagen na het einde van uw RAD-140 cyclus (afhankelijk van of u andere SARM’s of steroïden gebruikt).

Een PCT-cyclus van vier weken wordt aanbevolen, waarbij gebruik wordt gemaakt van Clomid of Nolvadex – dezelfde geneesmiddelen die worden gebruikt voor PCT-cycli voor steroïden. Clomid wordt aanbevolen als uw cyclus alleen deze SARM heeft opgenomen. In dit geval moet de dosering 25mg per dag zijn gedurende 30 dagen. Op dat moment moet uw normale testosteron functie worden hersteld zonder nadelige gevolgen.

Gynaecomastie en vochtophoping

Een van de meest wenselijke voordelen van een SARM is de mogelijkheid om gevreesde oestrogene bijwerkingen te vermijden die komen met de meeste steroïden. Kun je waterretentie en gyno vermijden met RAD-140? We weten dat deze SARM in feite het oestrogeenniveau bij mannen kan verhogen, ook al is het geen aromatiserende verbinding.

Als er te veel oestrogeen wordt geproduceerd, kunt u waterretentie, een opgeblazen gevoel en gynaecomastie gaan ontwikkelen. Dit kan uw winst en lichaamsbouw ruïneren, waarbij het toegevoegde watergewicht uw spiergroei maskeert en een harde en droge look voorkomt die u anders zou kunnen bereiken.

Het is dus belangrijk dat u, als u last heeft van deze bijwerkingen, gebruik maakt van een aromataseremmer, zoals u dat ook zou doen bij het gebruik van steroïden. Daarbij moet worden bedacht dat deze bijwerkingen waarschijnlijker zijn bij gebruik van RAD-140 in hoge doses en langer dan 8 weken.

Tenzij u van plan bent om zeer lange cycli met RAD-140 te volgen, kunt u misschien de ontwikkeling van waterretentie en gyno voorkomen en hoeft u geen AI-medicijn te gebruiken. Dit zal grotendeels een individuele reactie zijn, en pas na uw eerste paar cycli zult u weten of de toename van oestrogeen bij een bepaalde dosis een probleem zal zijn.

Vrouwenspecifieke bijwerkingen

Vrouwen kunnen veel succes hebben met RAD-140, maar het wordt beschouwd als een van de meer geavanceerde SARM’s die moeten worden gebruikt nadat vrouwen enige ervaring hebben opgedaan met andere minder krachtige SARM’s.

Bij lagere doses zouden vrouwen geen extra bijwerkingen moeten ondervinden in vergelijking met mannen. Vrouwen wordt aangeraden niet meer dan 10 mg per dag te gebruiken. Bij gebruik van hogere doses zijn viriliserende bijwerkingen als een diepere stem en haargroei mogelijk, maar hierover is weinig informatie en geen onderzoek beschikbaar.

Sommige vrouwen klagen over vermoeidheid en misselijkheid aan het begin van de cyclus.

Er zijn enkele verontrustende verhalen in omloop van vrouwen die ernstigere bijwerkingen zien met RAD-140, maar naast zeer hoge doseringen zou dit ook kunnen optreden als gevolg van een slechte kwaliteit Testolone. Als de gekochte RAD-140 andere stoffen bevat, zoals vaak het geval kan zijn bij ondergrondse aankopen, kunnen er onverwachte bijwerkingen ontstaan.

Is RAD-140 veilig?

Geen enkele SARM kan als veilig worden beschouwd omdat we geen idee hebben welke toekomstige gevaren en risico’s zullen worden gevonden als RAD-140 verder wordt onderzocht en bestudeerd. Zoals het er nu voor staat, betekent het gebruik van RAD-140 dat je de kans neemt dat je in de toekomst al dan niet te maken krijgt met complicaties als gevolg van het gebruik ervan.

Dit geldt des te meer als u van plan bent RAD-140 regelmatig en in hogere doses te gebruiken. Maar niemand kan met zekerheid zeggen of zelfs lagere doses veilig zijn. Anabole steroïden zijn er al veel langer dan SARM’s en hoewel er al veel meer bekend is over de gezondheidsrisico’s van steroïden op de lange termijn, leren we er ook vandaag nog nieuwe dingen over.

SARM’s zoals RAD-140 staan nog in de kinderschoenen en het kan nog een decennium of twee duren voordat de gebruikers van vandaag beginnen met het melden van eventuele gezondheidscomplicaties op lange termijn.

FAQs

Onderdrukt RAD-140 testosteron?

Ja, het is een van de meest onderdrukkende SARM’s. Bij hogere doses kunt u ernstige testosteron onderdrukking verwachten, maar zelfs bij lagere doses zullen mannen PCT willen doen na een RAD-140 cyclus.

Heeft RAD-140 invloed op oestrogeen?

RAD-140 veroorzaakt geen oestrogeen conversie, maar het kan oestrogeen verhogen door andere processen. Dit betekent dat bijwerkingen zoals gynaecomastie en het vasthouden van water zijn een mogelijkheid met RAD-140, vooral bij hogere doses en op langere cycli.

Wat zijn de bijwerkingen van Testolone?

Voor de meeste gebruikers is de meest ernstige bijwerking testosteron onderdrukking en het kan vrij ernstig zijn, steeds erger als u uw dosering verhoogt. Effecten op de leverenzymen zijn mogelijk, maar er is nog weinig bekend over deze bijwerking. Sommige gebruikers kunnen tijdelijke effecten ervaren zoals hoofdpijn en misselijkheid. Anderen melden haaruitval, maar dit lijkt een individuele reactie te zijn bij bijzonder gevoelige mensen.

Heeft RAD-140 invloed op de lever?

In één studie is hepatotoxiciteit in verband gebracht met RAD-140. Het duurde drie maanden voordat de verhoogde leverenzymen bij de patiënt weer normaal waren. Hoewel het slechts om één onderzoek gaat, wijst het wel op een zeker risico van levertoxiciteit bij sommige gebruikers van RAD-140 en dit maakt het belangrijk om het gebruik van hoge doses te vermijden.

Kunnen vrouwen RAD-140 gebruiken?

Ja, deze SARM kan door vrouwen gebruikt worden met uitstekende spierversterkende resultaten. Het moet in lagere doseringen worden gebruikt. Het wordt niet aanbevolen als een SARM voor de eerste vrouwelijke gebruiker, omdat het krachtiger is dan sommige anderen zoals Ostarine. Vrouwen met enige ervaring met SARM’s kunnen er dan voor kiezen om de krachtigere RAD-140 te proberen.

Hoeveel spieren kan ik met RAD-140 winnen?

De maximale spiertoename is afhankelijk van uw dieet en training, maar het is mogelijk om meer dan 10 pond spieren te krijgen met een standaard RAD-140-cyclus. Sommige mannen melden zelfs een gewichtstoename tot 15 pond in een cyclus van 8 weken.

Mijn conclusie en aanbeveling

Het hele idee van het gebruik van SARM’s is om de goede voordelen van steroïden te krijgen zonder de androgene en oestrogene bijwerkingen. Hoewel sommige andere SARM’s erin slagen dat goed te doen, kun je met RAD-140 veel van dezelfde bijwerkingen die je met steroïden krijgt niet vermijden.

De verhouding voordelen/risico’s is echt niet beter dan die van de meeste anabole steroïden, en veel mensen geloven dat RAD-140 eigenlijk onaangenamer is om te gebruiken dan beproefde steroïden als testosteron en Anavar.

Dit alles heeft me ertoe gebracht een veilig, natuurlijk en LEGAAL alternatief voor RAD-140 te vinden. Ik heb gekozen voor TESTOL 140, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

TESTOL 140 heeft alle voordelen van RAD-140 – plus nog een paar extra. Maar het belangrijkste (voor mij althans) is dat ik niet te maken had met de bijwerkingen van RAD-140 waarover ik het hier heb gehad. Ze verpesten de ervaring van het gebruik van Testolone ondanks de goede resultaten.

TESTOL 140 laat je de bijwerkingen vergeten en genieten van de uitstekende winsten, explosieve kracht, sneller herstel en ik heb gemerkt dat mijn slaapkwaliteit aanzienlijk beter is (dit helpt ook bij het herstel), en over het algemeen is mijn energie merkbaar toegenomen gedurende de dag.

De resultaten lijken erg op wat je met RAD-140 kunt bereiken en je zou na 4-6 weken TESTOL 140 echt een verschil in je fysiek moeten merken.

TESTOL 140 is veruit het beste legale en veilige alternatief voor RAD-140, en je kunt het vandaag zonder risico over de toonbank kopen.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}