S-23

door Thijs // 12 juli, 2022  

SARM’s zijn de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen, en S23 is een van de krachtigere SARM’s die nu beschikbaar zijn; velen geloven zelfs dat het de meest effectieve tot nu toe zou kunnen zijn.

S23 en SARM’s bieden over het algemeen een echt alternatief voor anabole steroïden, met gunstige effecten die vaak kunnen wedijveren met steroïden, maar met een veel kleinere kans op bijwerkingen. Hoewel S23 met meer risico op bijwerkingen komt dan de gemiddelde SARM, zullen zelfs beginnende gebruikers in staat zijn deze effectief te beheersen bij verstandig gebruik.

S23 biedt een aantal fantastische voordelen voor de bodybuilder en atleet en hoewel het niveau van de potentiële bijwerkingen aan de hogere kant is als het om SARM’s gaat, heeft dit het er niet van weerhouden een populaire keuze te zijn en degenen die leren S23 op zijn hoogste potentieel te gebruiken, kunnen er aanzienlijke vruchten van plukken.

In deze gids leert u:

Wat is S23?

S23 is geclassificeerd als een experimentele SARM, wat betekent dat het zich nog in de onderzoeksfase bevindt. Het wordt onderzocht om mogelijk gebruikt te worden als een mannelijk anticonceptiemiddel. Zoals alle SARM’s werkt S23 door zich te binden aan specifieke androgeenreceptoren.

In het geval van S23 zal het, vanwege het doel als anticonceptivum bij mannen te werken, een onderdrukking van de spermaproductie teweegbrengen, waarbij dierstudies aantonen dat zodra S23 niet meer wordt ingenomen, dit weer normaal wordt. S23 wordt gebruikt voor de aangroei van vetvrije spiermassa, voor krachttoename, vergroting van het uithoudingsvermogen, vergroting van de botmineraaldichtheid en botsterkte, en voor vetverlies.

Met deze uitgebreide reeks voordelen is S23 niet alleen geschikt voor bodybuilders, maar voor vrijwel iedereen die grote verbeteringen wil zien in groei, lichaamsvorming en prestatieverbetering.

S23 kan oraal worden ingenomen en wordt geacht een hoge biologische beschikbaarheid te hebben; dit betekent dat een orale toediening prima is en dat het niet nodig is te overwegen deze verbinding te injecteren in een poging meer resultaat te krijgen.

Voordelen van S23

Deze SARM heeft een breed scala aan voordelen. Voor veel mensen is het snijden waar S23 de grootste waarde zal bieden, vooral wanneer het wordt gestapeld met andere SARM’s of verbindingen die vetverlies bevorderen.

Er zit echter veel meer achter S23 dan alleen dat; hier zijn alle potentiële voordelen en effecten die u kunt verwachten bij het gebruik van S23 SARM:

 • Massa toename – Het opbouwen van vetvrije massa is een van de belangrijkste voordelen van S23 en de enige reden dat veel mensen het willen gebruiken. Ondanks de steroïde-achtige effecten veroorzaakt S23 bij de meeste mensen geen waterretentie, wat betekent dat uw groei zuiver zal zijn en vrij van een opgeblazen gevoel. Zolang u doorgaat met verstandige levensstijlkeuzes na uw S23-cyclus moet u in staat zijn alle winst die u hebt geboekt vast te houden met niets van het verborgen achter het vasthouden van water.
 • Kracht – Enige krachttoename kan worden verwacht, maar het grootste voordeel op dit gebied is het behoud van uw kracht tijdens een cyclus van cutten, waar een calorietekort kan beginnen met het zappen van kracht en uithoudingsvermogen; wat resulteert in zwakkere trainingen en vermindering van de spieren. S23 helpt uw kracht op peil te houden, zodat u op een hogere intensiteit kunt blijven trainen.
 • Uithoudingsvermogen – Veel S23-gebruikers hebben een toename opgemerkt in uithoudingsvermogen, snelheid en algehele prestaties bij gebruik van S23. Hoewel niet volledig bekend is hoe S23 het uithoudingsvermogen bevordert, is dit een welkom voordeel dat een voordeel biedt voor iedereen die aan welk type training dan ook doet, of u nu meer sets en reps wilt doen als bodybuilder, of uw cardiovasculaire trainingscapaciteit wilt vergroten.
 • Spierversteviging – S23 kan worden beschouwd als een spierversteviger, aangezien u spieren aangroeit zonder water vast te houden. Dit kan S23 een goede keuze maken in een pre-wedstrijdfase waarin u zich niet wilt wenden tot steroïden als Masteron om een meer geharde lichaamsbouw te bereiken. S23 biedt een levensvatbaar alternatief voor steroïden om het lichaam vorm te geven.
 • Vetverlies – S23 kan de thermogenese verhogen en zal zorgen voor een groter vetverlies door de aangroei van vetvrije spieren; in wezen zal het lichaam efficiënter worden in het verbranden van vet. De algemene lichaamssamenstelling kan verwachten te verbeteren door de cyclus. Terwijl u tijdens het vetverlies een calorietekort hebt, zal S23 helpen katabolisme te voorkomen waarbij u ook spieren verliest.
 • Botdichtheid en botsterkte – Vroege laboratoriumonderzoeken toonden een duidelijk vermogen van S23 om de botmineraaldichtheid te verbeteren. Dit betekent dat het botweefsel een groter volume aan essentiële mineralen bevat, waardoor de botten sterker worden en het risico op botbreuken afneemt.

Voor de meeste bodybuilders is het meest wenselijke en belangrijkste voordeel de toename van vetvrije spieren.

S23 dosering

Zoals met al het andere betreffende het gebruik van S23, hebben we geen concrete gegevens over welke dosering het beste is om een balans te krijgen van geweldige resultaten met minimale bijwerkingen.

Vroege gebruikers van S23 gebruikten trial and error en velen hebben hun persoonlijke ervaringen met bepaalde doseringen gedeeld, zodat de rest van ons een zo weloverwogen mogelijke beslissing kan nemen.

Als nieuwe gebruiker van S23 is het ideaal om laag te beginnen met 10mg per dag. De hoogste dosis die momenteel voor de meeste mensen wordt aanbevolen is 30mg per dag. Wat uw dosis ook is, deze kunt u het beste tweemaal daags gesplitst innemen, zodat u de piekspiegels in het bloed kunt handhaven.

S23 heeft een halfwaardetijd van ongeveer 12 uur en het bereikt zijn hoogste niveau in het lichaam na ongeveer vier uur, waarna het weer afneemt. Dus als uw gekozen dosering 20 mg per dag is, neem dan 10 mg ’s ochtends en nog eens 10 mg ’s avonds voor het beste resultaat.

S23 kuur schema

Of u nu een bulking- of een cutting-cyclus met S23 uitvoert, de standaard aanbevolen cyclusduur is 8 weken, en deze dient dan te worden gevolgd door ten minste 4 weken – maar maximaal 8 weken PCT.

S23 only kuur

Deze eenvoudige cyclus gebruikt S23 alleen, zodat u precies kunt beoordelen welke resultaten u kunt krijgen, plus de bijwerkingen. Een standaard 8 weekse cyclus van een dosis tussen 10mg en 30mg per dag, gesplitst in twee, zal mager winst en een impuls aan uithoudingsvermogen en kracht te bevorderen. Als dit moet een vet verlies cyclus, verwachten merkbare hardheid van de spieren tegen het einde van de cyclus met kwaliteit vet verlies en de mogelijkheid om harder te duwen tijdens de opleiding of dat nu weerstand of cardio werk.

S23 bulking kuur

Een bulking stack-cyclus die de effecten van S23 combineert met de groeikracht van MK-677 (Ibutamoren) geeft u een dubbel voordeel van botdichtheidverhogende verbindingen, plus de gecombineerde inspanningen van beide op het gebied van spiertoename. MK-677 verhoogt zowel het menselijk groeihormoon (HGH) als IGF-1 en wanneer het gebruikt wordt met S23 zal het een nieuw niveau toevoegen aan uw winst, maar ook aan uw herstel vanwege de positieve invloed van Ibutamoren op slaap en rust.

Deze cyclus van 12 weken geeft voldoende tijd om serieuze winst te boeken, aangezien MK-677 enkele weken nodig heeft om zijn piek in het lichaam te bereiken. 10mg tot 25mg Ibutamoren per dag en S23 op 20-30mg per dag, waarbij de dosering van beide wordt gesplitst om optimale niveaus te behouden, is de aanbevolen dosering. MK-677 onderdrukt testosteron niet, zodat u PCT kunt volgen volgens wat alleen voor S23 nodig is.

S23 cutting kuur

Een cutting-stack die gebruik maakt van S23 in combinatie met Cardarine levert uitstekende resultaten op, waarbij S23 extra spierbehoud en uithoudingsvermogen bevordert om uw workouts aan te drijven en Cardarine bijdraagt aan de uitstekende vetverbrandingseffecten.

Cardarine bij 20mg per dag en S23 bij 30mg per dag (verdeeld in twee doses) voor een cyclus van 8 weken, maar mogelijk uitgebreid tot 10 of 12 weken als u gaat voor meer extreem snijden en vetverlies, zoals voor een wedstrijd. Cardarine veroorzaakt geen onderdrukking van hormonen, zodat het PCT-protocol zich uitsluitend kan richten op de effecten van S23.

Alle bovenstaande S23-cycli vereisen 4 tot 8 weken PCT daarna met gebruikelijke medicijnen als Nolvadex en Clomid.

S23 vs. andere SARM’s vs. steroïden

Onder de SARM’s is S23 zonder twijfel een van de krachtigere. Dit betekent dat het zowel uitstekende voordelen als wat zwaardere bijwerkingen heeft dan andere SARM’s; in feite hebben sommige andere SARM’s voor de meeste mensen helemaal geen bijwerkingen.

De krachtige voordelen van S23 worden slechts geëvenaard door een paar andere SARM’s, waaronder RAD 140 en Andarine, met LGD-4033 als een andere verbinding met het potentieel voor een vergelijkbaar vetverlies en een vergelijkbare spiertoename als S23. In de meeste gevallen zullen S23-gebruikers het stapelen met ten minste één van deze andere middelen.

Wat steroïden betreft, kunnen we S23 het best vergelijken met de krachtige snijsteroïden Anavar en Winstrol. Maar deze hebben aanzienlijk grotere bijwerkingen dan S23, en hoewel hun vetverlieseffecten ook krachtiger zijn, moeten gebruikers dit afwegen tegen de bepaalde nadelen van het gebruik van deze steroïden.

S23 Nakuur

S23 is een van de weinige SARM’s die hoogstwaarschijnlijk een zekere mate van testosterononderdrukking veroorzaakt. Dat betekent dat als u een cyclus met alleen S23 uitvoert, u daarna waarschijnlijk nog steeds PCT wilt uitvoeren. Als u het stapelt met andere SARM’s die onderdrukking veroorzaken of een anabole steroïde dan zal PCT een zekerheid zijn.

PCT zorgt niet alleen voor de kritische stimulatie van je natuurlijke hormoonfunctie en voorkomt opnieuw een toestand van laag testosteron, maar helpt je uiteindelijk ook de winst te behouden waar je zo hard voor gewerkt hebt. Wanneer het testosteron daalt, verliezen mannen spieren en worden ze vetter, dus zonder PCT loop je een zeer groot risico om de meeste of al je winsten te verliezen. Niet alleen dat, maar je zult ook lijden onder alle gevolgen van een laag testosterongehalte: gebrek aan energie, geen libido, depressie enzovoort.

Nolvadex en Clomid zijn de standaard PCT-keuzes, waarbij de duur van de PCT afhangt van de mate van onderdrukking die je hebt ervaren en van andere middelen die je hebt gebruikt. Voor de meeste gebruikers is het ideaal om de lengte van PCT gelijk te maken aan de lengte van uw S23-cyclus; dus een S23-cyclus van 8 weken kan worden opgevolgd met 8 weken PCT. Sommige mensen kunnen wegkomen met 4 weken PCT. Dit hangt weer sterk af van de dosering die u gebruikt en waar u S23 mee gestapeld hebt.

S23 resultaten

Grote verbeteringen in de gehele lichaamsstructuur zijn de belangrijkste voordelen van S23. Dit geldt ook voor de gebieden waar deze SARM zich specifiek op richt: spieren en botten in het bijzonder.

U kunt verwachten botten en spierkracht op te bouwen tijdens een cyclus, met spiertoename die komt zonder de zorg van waterretentie die we zien met steroïden.

Dit maakt S23 een favoriet voor het opnemen als onderdeel van een snijden cyclus, ook te wijten aan deze SARMs vermogen om effectief te bevorderen vet verlies met behoud van spier en sterkte van de botten.

Verbeteringen in de botmineraaldichtheid zorgen ervoor dat de structuur van het lichaam is voorbereid om uw gewichthefdoelen te kunnen ondersteunen, en de toegevoegde spieren die u zult krijgen. Over het geheel genomen zorgt dit samen voor meer kracht in het lichaam.

Cutten is waar S23 potentieel de meeste impact kan hebben. Het toevoegen van deze SARM aan de tweede helft van een snijdende cyclus kan grote voordelen opleveren, vooral als spierverharding een doel voor u is.

Het gebrek aan waterretentie en het vermogen om spieren vast te houden kunnen u helpen het einde van een snijdende cyclus te bereiken met vermindering van lichaamsvet zonder spierverlies, en een algemeen verhardend effect omdat er vocht wordt opgebouwd. Enkele van de andere SARM’s die gebruikers zullen kiezen om S23 te stapelen om deze doelen te bereiken zijn RAD 140, LGD-4033 (Ligandrol) en MK677 (Ibutamoren).

Bijwerkingen van S23

Vergeleken met anabole steroïden worden SARM’s over het algemeen als veiliger beschouwd en dit is ook het geval met S23. Maar wat SARM’s betreft is dit een van de meer neveneffectgevoelige verbindingen die mogelijk effecten teweeg kunnen brengen die vergelijkbaar zijn met die bij steroïdengebruik.

Zoals altijd geldt: hoe hoger de dosering van S23, hoe groter het risico op deze bijwerkingen, en hoe ernstiger ze kunnen zijn. Als u begint met het ervaren van een aantal verontrustende effecten in uw S23 cyclus, verlaag dan de dosering en controleer de prestaties vanaf u; en pas aan als dat nodig is voor de rest van de cyclus.

Hier zijn de belangrijkste potentiële bijwerkingen die u met S23 zou kunnen zien:

 • Testosteron onderdrukking – S23 werkt om de productie van sperma te stoppen. Hoewel dit geen directe onderdrukking van testosteron is, komt S23 zo dicht mogelijk in de buurt van de effecten van steroïden op dit gebied en gebruikers van S23 zullen zich ervan bewust willen zijn dat testosteronsuppressie een waarschijnlijkheid is met deze SARM; meer dan met zo ongeveer elke andere SARM die er momenteel is. Het krimpen van de testikels is een ander effect van S23’s invloed op testosteron, maar ook dit zal verdwijnen na het stoppen van het gebruik. Sommige gebruikers zullen merken dat ze een testosteronverbinding moeten toevoegen aan een S23-cyclus om dit tegen te gaan, terwijl anderen de noodzaak niet zullen zien. Nogmaals, het hangt vooral af van je dosis en hoe je als individu reageert. In ieder geval is dit een SARM die vrijwel alle gebruikers zullen willen opvolgen met PCT.
 • Stemmingswisselingen – Sommige mensen zullen merken dat ze een kort lontje hebben of agressiever zijn. Hoewel dit niet in dezelfde mate is als de beroemde “roid rage” die sommige steroïden met zich meebrengen, is dit voor mannen die normaal een korter lontje hebben een bijwerking om op te letten, omdat het niet alleen invloed heeft op jou, maar ook op de mensen om je heen.
 • Urinekleur – Een niet-ernstige maar mogelijk alarmerende bijwerking als je het niet verwachtte is een verdonkering van de urinekleur. Net als de andere bijwerkingen zal dit verdwijnen zodra u stopt met het gebruik van S23.
 • Haaruitval – S23 heeft een relatief sterke androgene werking en sommige gebruikers hebben haaruitval gemeld, maar dit wordt niet gezien als een wijdverbreide bijwerking en komt mogelijk alleen voor bij mannen met een sterke genetische affiniteit voor kaalheid.
 • Van S23 is niet bekend dat het een negatieve invloed op de lever heeft wanneer het in lage en gematigde doses gedurende korte perioden wordt gebruikt met een pauze tussen de cycli in.

Aangezien er helemaal geen studies bij mensen zijn gedaan met S23, worden alle bijwerkingen anekdotisch gerapporteerd door mensen die deze SARM hebben gebruikt. Dit betekent dat u al dan niet enkele of alle van de bovenstaande effecten kunt ervaren, en dat u mogelijk enkele bijwerkingen kunt ervaren die niemand anders heeft gemeld – dit is het risico dat komt met het gebruik van een experimentele SARM zoals S23.

S23 SARM FAQs

Hoeveel S23 moet ik nemen?

De aanbevolen dosering om een balans te vinden tussen voordelen en bijwerkingen ligt tussen 10mg per dag, tot 30mg per dag. De meeste nieuwe S23-gebruikers zullen laag willen beginnen en vervolgens de resultaten en bijwerkingen in de gaten houden, om vervolgens de dosering gedurende de cyclus te verhogen indien nodig. S23 is effectief, zelfs bij lage doses, en de effecten ervan worden het best gehandhaafd gedurende een cyclus wanneer u uw dosis splitst in tweemaal daags toedienen – idealiter ’s ochtends en ’s avonds.

Is S23 een steroïde?

S23 is geen anabole steroïde, ook al heeft het enkele van dezelfde gunstige effecten en zelfs enkele vergelijkbare bijwerkingen als steroïden. Het is een SARM, wat betekent dat het zich alleen bindt aan selectieve weefsels, waardoor S23 zich kan richten op meer specifieke activiteit in het lichaam; in tegenstelling tot steroïden die direct inwerken op hormonen.

Is S23 legaal?

S23 wordt beschouwd als een prestatiebevorderend middel en is dus niet legaal in gebruik. Het is verboden door het WADA, dus als het in een drugstest opduikt, kunt u worden uitgesloten van de sport waar u aan deelneemt. S23 is niet goedgekeurd of gefabriceerd voor menselijk gebruik, dus het kan nergens legaal worden gekocht behalve van chemische onderzoeksbedrijven.

Is S23 de sterkste SARM?

Veel mensen beschouwen S23 als de sterkste SARM. Hoewel we niet kunnen bewijzen dat het de absoluut sterkste is, is het zeker een van de krachtigste SARM’s die u kunt gebruiken voor de opbouw van massa en kracht, maar deze kracht komt met de keerzijde van grotere bijwerkingen vergeleken met de meeste andere SARM’s.

Hoe lang duurt het voordat S23 werkt?

De meeste gebruikers kunnen verwachten binnen ongeveer een maand merkbare resultaten te zien. De ideale cyclusduur voor S23 is 8 weken, dus tegen week 4 zou u positieve voordelen moeten merken. Degenen die tegen die tijd nog niet de verwachte veranderingen zien, kunnen overwegen de dosering te verhogen, maar idealiter niet boven de bovengrens van 30 mg per dag. De resultaten zullen ook sterk afhangen van hoe intens uw trainingen zijn en de kwaliteit van uw dieet, evenals uw rust en herstel.

Heeft S23 PCT nodig?

S23 is een van de weinige SARM’s die voor de meeste gebruikers meer dan waarschijnlijk een post-cyclustherapie zal vereisen. Het zal leiden tot enige testosteron onderdrukking tot het punt dat veel mensen het koppelen aan een testosteron verbinding tijdens de cyclus. Post cycle therapie moet worden uitgevoerd op dezelfde manier als bij het gebruik van steroïden, met de doelstellingen van het herstel van de normale testosteron functie en het behoud van alle winsten die u hebt gemaakt.

Is S23 lever giftig?

Vanwege het gebrek aan studies bij mensen is het niet bekend of S23 op korte of lange termijn leververgiftiging of -beschadiging kan veroorzaken. Gebruikers melden zelden effecten op de lever, maar tenzij er tests worden uitgevoerd is het mogelijk dat men zich niet bewust is van milde leverstress. Om de lever zo min mogelijk te belasten dient S23, net als alle andere stoffen, verstandig te worden gebruikt, in een dosering die niet hoger is dan het aanbevolen maximum, voor een beperkte cyclusduur en met een geschikte periode tussen de cycli om de lever in staat te stellen zich volledig te herstellen.

Mijn advies en aanbeveling

S23 is een research-SARM die populair is geworden bij bodybuilders vanwege zijn vermogen om vetvrije spiertoename, vetverlies, toegenomen kracht en uithoudingsvermogen, en verbeterde botsterkte te bevorderen. Dit is een krachtige SARM die zich specifiek richt op receptoren in de botten en spieren en het kan zorgen voor kwalitatieve massatoename zonder vochtretentie, waardoor het nuttig is voor bulken en cutten.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}