SARMS om te bulken – Beste stacks & tips

door Thijs // 11 september, 2022  

Selectieve androgeenreceptormodulatoren (SARM’s) zijn na anabole steroïden het volgende grote wapenfeit voor bodybuilding en prestatieverbetering.

Alle SARM’s zijn onderzoeksmedicijnen, dus er is weinig tot geen officieel onderzoek gedaan naar hun voordelen of mogelijke nadelen. Maar we kunnen ons baseren op de ervaringen uit de praktijk van duizenden mensen die deze stoffen gebruiken voor prestatieverbetering en specifiek voor ons belangrijkste doel hier: bulken.

Als je net als ik bent, heb je waarschijnlijk honderden recensies, resultaten, ervaringen, klachten en al het andere van SARMs-gebruikers doorgelezen. Het ding is, jouw ervaring zal uniek zijn, en dat was de mijne ook! Het beste wat je kunt doen als je nieuw bent met SARMs is de best mogelijke opties onderzoeken, je keuzes beperken, je bewust zijn van risico’s en hoe je die zo veel mogelijk kunt beperken, dan (als je je er goed genoeg bij voelt), er voor gaan en beginnen aan je eerste SARMs bulking cyclus.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de beste SARMs voor bulking en kracht, cycli en bulking stacks voor SARMs gebruikers.

In deze gids, zul je leren:

SARM’s voor bulken

Zou je geloven dat sommige SARM’s net zo goed, en soms zelfs beter, kunnen zijn dan anabole steroïden om te bulken? Steroïden zijn altijd de beste keuze geweest voor bodybuilders, maar met de vooruitgang in medisch onderzoek komen er nieuwe verbindingen, en er zijn veel redenen waarom meer mensen nu kiezen voor SARM’s voor hun bulkingcycli in plaats van of in combinatie met steroïden.

Hieronder staan vier van mijn beste opties voor de beste bulking SARM’s die je vandaag de dag op de markt kunt kopen.

Testolone (RAD-140)

Testolone of RAD-140, zoals het beter bekend is, wordt door velen beschouwd als een van de beste SARM’s voor bulking. Het is de enige SARM die gemaakt is om in principe na te bootsen wat testosteron doet, maar het is geen anabole steroïde. Het richt zich alleen op specifieke androgeenreceptoren in skeletweefsel, dus je krijgt niet de uitgebreide bijwerkingen die komen met echte testosteron steroïden.

VOORDELEN: Testolone is een krachtige bulking SARM die het gemakkelijker en sneller voor u maakt om spieren te krijgen. Het verhoogt je kracht tot ver boven het normale niveau, vergroot je uithoudingsvermogen aanzienlijk en versnelt je herstel. Eigenlijk alles wat u wilt in een bulking cyclus wordt gedekt door RAD-140. Het kan u ook helpen vet te verbranden, dankzij de bevordering van een verhoogde anabole activiteit.

DOSERING: Omdat RAD-140 zo krachtig is, als dit uw eerste cyclus is zult u willen beginnen bij een lagere dosering en het is verstandig om de dosis geleidelijk gedurende uw cyclus te verhogen. Begin met 5 mg voor de eerste week, dan 10-15 mg voor de volgende drie weken. Voor de laatste 2 weken kunt u ofwel blijven op 15 mg voor maximale winsten of taps toelopen terug naar 5 mg, afhankelijk van hoe je het beheer van eventuele bijwerkingen. Deze cyclus van 6 weken biedt een goed evenwicht tussen voordelen en bijwerkingen.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: Testolon kan leiden tot een aantal van de androgene bijwerkingen die u wellicht bekend zijn met van steroïden. Deze RAD-140 bijwerkingen zijn minder waarschijnlijk bij lagere doses wel. Deze omvatten haaruitval, extra agressie of angst, acne en zelfs verhoogde bloeddruk. Sommige gebruikers melden verlies van eetlust, duizeligheid, lusteloosheid en slapeloosheid als andere bijwerkingen. Deze SARM veroorzaakt ook onderdrukking van testosteron.

Testolon is een van de krachtigste SARM’s die tot nu toe zijn ontwikkeld. Hiermee komt een aantal van de meer ernstige bijwerkingen risico dat we zullen zien met een SARM, maar niet iedereen zal hebben dezelfde ervaring!

De sleutel is om uit te vinden hoe je lichaam reageert op Testolone als een individu, en om uw dosering en cycli aan te passen om de beste resultaten van deze verbinding te krijgen. Het heeft zeker een groot potentieel om een nog betere keuze dan steroïden voor een serieuze bulking cyclus. Klik hier voor mijn volledige RAD-140 cyclus gids.

Ligandrol (LGD-4033)

Ligandrol richt zich op androgene receptoren in de spieren en botten, wat leidt tot directe effecten op de groei van magere spieren.

LGD-4033 is een van de weinige SARM’s die enkele menselijke studies heeft ondergaan, en de resultaten zijn indrukwekkend met een uitstekende spiertoename bij zeer lage doses. Met zijn specifiek gerichte androgeenreceptoractiviteit kunnen we voordelen zien op alle gerelateerde gebieden, maar er zijn enkele nadelen aan deze krachtige SARM als het op bijwerkingen aankomt.

VOORDELEN: Snelle spiertoename is het grootste voordeel van het gebruik van LGD-4033. Het is heel goed mogelijk, als je dieet en training goed zijn, om 15 pond aan te komen in een standaardcyclus van 8 tot 12 weken. Verwacht een uitstekende krachttoename, plus een verbetering van je hersteltijd. LGD-4033 zal de sterkte van pezen en ligamenten verhogen, evenals de botdichtheid.

DOSERING: Sommige studies hebben neveneffecten aangetoond bij doses van slechts 1 mg. Je kan een LGD-4033-cyclus beginnen met slechts 2 mg per dag. De meeste mannen zullen streven naar een dagelijkse dosis van 10mg op zijn hoogst, die je geleidelijk kunt afbouwen naarmate je cyclus vordert, door eenvoudigweg je dosis elke week met 2mg te verhogen.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: LGD-4033 veroorzaakt een vermindering van de hoeveelheid testosteron die je lichaam van nature produceert. Sommige vroege onderzoeken wijzen erop dat deze SARM ook enkele verstorende effecten op hormoonsignalering kan hebben. Haaruitval is een mogelijkheid, maar de precieze oorzaak van dit effect is nog niet bekend. Ernstiger is dat LGD-4033 een groot risico vormt voor de gezondheid van het cholesterolgehalte, waarbij studies aantonen dat het HDL-gehalte aanzienlijk kan dalen, zodat mensen met bestaande cholesterolproblemen het gebruik van deze SARM moeten heroverwegen. Er wordt verondersteld dat de mogelijke levertoxiciteit dosisafhankelijk is, maar gedetailleerde gegevens zijn nog niet beschikbaar – daarom is het zo laag mogelijk houden van je dosis de beste manier om dat risico tot een minimum te beperken.

Ligandrol is een krachtige bulking SARM – in feite is het waarschijnlijk de beste SARM voor gewichtstoename – maar het komt ook met een lijst van mogelijke bijwerkingen die aan de lange kant en vaak de meer ernstige kant zijn in vergelijking met de meeste andere SARMs. Dit is geen samenstelling voor de beginnende SARM-gebruiker, maar eentje die voorzichtig gebruikt moet worden. Klik hier voor mijn volledige LGD-4033 cyclusgids.

Ibutamoren (MK-677)

MK-677 is technisch gezien geen SARM; in plaats daarvan is het een groeihormoonsecretagoog die de afgifte van menselijk groeihormoon stimuleert. Dit brengt alle voordelen met zich mee die verwacht worden bij een verhoogd HGH-niveau – maar het is van vitaal belang dat je je bewust bent van de gevaren die gepaard gaan met een teveel aan groeihormoon.

VOORDELEN: Snelle spiertoename en snelle vermindering van lichaamsvet zijn de belangrijkste voordelen van Ibutamoren. Toenemende botmineraaldichtheid en botsterkte zijn bijkomende voordelen. U kunt een toename van de eetlust verwachten; sommige mensen zien dit misschien niet als een voordeel, maar voor het opbouwen van spiermassa zult u dit effect waarschijnlijk verwelkomen. Een meer onverwacht voordeel is een mogelijke verbetering van de slaapkwaliteit, wat alleen maar kan helpen bij uw herstelproces.

DOSERING: Ibutamoren kan eenmaal daags worden genomen, en het is ideaal om laag beginnen aan het begin van de cyclus, en het verhogen van de dosis halverwege. Beginnend bij 15 mg per dag voor de eerste 4-6 weken, dan als je comfortabel bent, het dubbele van de dosis tot 30 mg voor de tweede helft van uw 8-12 weken cyclus, met sommige gebruikers nemen deze cyclus tot 16 weken als gevolg van MK-677’s trager werkende aard. Sommige gebruikers nemen 50 mg aan de hoge kant – maar houd in gedachten dat Ibutamoren zeer goed werkt bij lagere doses, dus er is absoluut geen noodzaak of voordeel in het springen rechtstreeks naar een hoge dosis met deze verbinding.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: MK-677 kan enkele ernstige bijwerkingen veroorzaken, vooral bij hogere doses, wat te verwachten is als we het hebben over een verbinding die de groeihormoonspiegels verhoogt. Spier- en gewrichtspijn kan optreden en in sommige gevallen zelfs zwelling. Sommige personen lopen het risico op hoge bloeddruk en verhoogde glucosespiegels. In de meest ernstige gevallen kan hartfalen optreden. Het spreekt voor zich dat de dosering zorgvuldig moet worden gepland om deze risico’s tot een minimum te beperken.

Ibutamoren is nog niet onderzocht, dus veel van zijn potentiële risico’s zijn nog grotendeels onbekend. We weten echter wel dat het bij sommige mensen zeer ernstige problemen kan veroorzaken, vooral wanneer de dosering te hoog is. Het gebruik van Ibutamoren als bulking middel heeft een aantal zeer aantrekkelijke voordelen, en bij een gematigde dosering zal Ibutamoren zeer indrukwekkende resultaten opleveren die kunnen wedijveren met die van sommige anabole steroïden. Klik hier voor mijn volledige Ibutamoren cyclus gids.

YK-11

YK-11 is zeker een van de meest krachtige SARM’s die we vandaag kunnen gebruiken. Het is ook enigszins anders dan de meeste andere SARM’s omdat het een extra eigenschap heeft: het is ook een myostatine-remmer.

Wanneer YK-11 zich aan androgeenreceptoren hecht, stopt het ook de productie van myostatine in de spier, wat de spierafbraak kan stoppen terwijl het de groei van nieuwe spieren bevordert.

VOORDELEN: Zowel de toename van magere spieren als het behoud van spieren zijn de twee grote voordelen van YK-11, en dit maakt het een veelzijdige SARM. Als het gaat om bulking, kan YK-11 een van de grootst mogelijke winsten leveren van welke SARM dan ook. Dit is vooral te danken aan de unieke myostatine remmende eigenschappen die je niet krijgt met andere SARM’s. Bonusvoordelen zijn onder andere verhoogde botsterkte, die u nodig hebt voor die extra spier evenals verbeterde kracht, zodat u zult zien een opmerkelijke mogelijkheid om zwaardere en zwaardere gewichten te tillen als de cyclus vordert.

DOSERING: Als het uw eerste keer met behulp van YK-11 en bijwerkingen u zorgen baren, zal laag beginnen bij 5 mg per dag nog steeds resultaten krijgen. Als alles goed gaat, kan de tweede week worden verhoogd tot 10mg per dag. 15mg wordt nog steeds beschouwd als een matige dosis en zal waarschijnlijk geen ernstige bijwerkingen veroorzaken, maar nogmaals je zult je eigen reactie op deze SARM moeten meten en de dosering dienovereenkomstig aanpassen. De cycluslengte moet maximaal 8-12 weken zijn en PCT zal vereist zijn.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: YK-11 brengt veel meer androgene effecten teweeg dan andere SARM’s omdat het eigenlijk een steroïde SARM is, dus u zult te maken krijgen met de bekende steroïde-achtige androgene bijwerkingen zoals haaruitval en acne als u vatbaar bent voor deze dingen. Andere bijwerkingen kunnen zijn hoofdpijn, agressie, gewrichtspijn, vermoeidheid en lage tot matige testosteron onderdrukking. YK-11 is mogelijk giftig voor de lever. Zoals altijd, hangen de bijwerkingen die u ervaart af van uw individuele reactie en uw dosering.

YK-11 wordt geleverd met enorme voordelen voor bulking cycli, en wanneer gebruikt bij lage tot matige doses de bijwerkingen moet beheersbaar zijn voor de meeste gebruikers. Het is niet algemeen beschouwd als de beste SARM om te beginnen met voor degenen die nieuw zijn aan SARMs omdat het steroïde, maar als u al een aantal SARMs ervaring is dit zeker een verbinding te overwegen voor uw volgende bulking cyclus. Klik hier voor mijn volledige YK-11 cyclus gids.

SARM Stacks voor massa en kracht

Het gebruik van een SARM op zichzelf kan u geweldige resultaten opleveren, maar het combineren of stapelen van twee of meer SARM’s samen betekent niet alleen dat u de spieropbouwende voordelen van alle SARM’s combineert, maar ook dat u extra unieke effecten van elk van hen meepakt om uw ballastcyclus om te zetten in een cyclus die allesomvattend is over het hele spectrum van prestatieverbetering en herstel.

De meeste SARM’s zullen goed samen stapelen, en hieronder zijn 5 van de beste SARM’s stacks voor bulking!

RAD-140/YK-11

YK-11 is een zeer krachtige SARM en is zeer effectief op zichzelf. Beginners zullen waarschijnlijk niet kijken naar het gebruik van deze bulking stack, maar gevorderde gebruikers met meer specifieke behoeften zullen profiteren door YK-11 te combineren met RAD-140 in wat ik beschouw als mijn beste bulking stack ooit!

VOORDELEN: De immense voordelen van deze stack zijn onverslaanbaar: enorme winst in massa en kracht. Je gains zullen snel komen, en het zullen droge gains zijn zonder opgeblazen gevoel. Aanzienlijke toename in uithoudingsvermogen, kracht en herstel zijn grote voordelen van deze stack, en je zult zelfs merken dat je gemakkelijker vet kunt verbranden, maar geen spieren verliest.

DOSERING: Laag beginnen is een goed idee, want de effecten van deze stack komen hard en snel aan. 15 mg RAD140 per dag en 10 mg YK11 per dag is een goed beginpunt. Als dingen goed gaan, kijk om uw dosering te verhogen tot 30 mg per dag van RAD-140 en 20 mg per dag van YK-11 voor de rest van de cyclus die kan gaan voor 8 tot 12 weken.

Uw dosering van YK11 zal sterk bepalen uw resultaten, en we weten dat het kan leiden tot een reeks van bijwerkingen, zodat u moet een evenwicht vinden tussen de resultaten die u wilt en de bijwerkingen die u nodig hebt om te controleren.

RESULTATEN: verwachten merkbare winsten in kracht door dag drie van deze cyclus en het zal toenemen vanaf daar tot vrij aanzienlijke niveaus. Uw training vermogen zal verder gaan dan alles wat je zou kunnen doen natuurlijk met inbegrip van zowel uithoudingsvermogen en de lengte van de tijd die u kunt trainen, en de enorme hoeveelheid kracht en extra gewicht u kunt werken met. De sky is de limit voor wat betreft de hoeveelheid massa die je met deze stack kunt winnen, waarbij 15-20lbs meer dan haalbaar is. Je zou te maken kunnen krijgen met wat androgene bijwerkingen, maar als je ze onder controle houdt, zouden ze geen negatieve invloed moeten hebben op je resultaten.

Nakuur: YK-11 kan testosteron onderdrukken, maar het is zeer dosisafhankelijk en ook individueel afhankelijk. RAD-140 is de meer onderdrukkende van deze twee verbindingen, dus u moet uw PCT plan voor het einde van deze cyclus voor te bereiden. Start PCT aan het einde van uw cyclus met behulp van Nolvadex of Clomid gedurende 4 weken op tussen 20-40 mg per dag, afhankelijk van hoe onderdrukt je je voelt of hoe hoog uw dosering was tijdens de cyclus (hogere dosis en langere cyclus is gelijk aan veel grotere kans op meer ernstige onderdrukking).

LGD-4033/MK-677

Dit is een geweldige stack als je doel is om een goede hoeveelheid vet te verliezen terwijl bulking up. Deze stack geeft je een indrukwekkende toename in omvang, terwijl het een verbazingwekkende verbetering van de algehele spierdefinitie oplevert dankzij de toevoeging van MK-677.

VOORDELEN: LGD-4033 zorgt voor een indrukwekkende toename van de omvang en een aanzienlijke verbetering van de spierkracht, zodat je zwaarder kunt tillen en de intensiteit en lengte van je trainingen kunt verhogen. MK-677 vergroot de spiertoename en versnelt het verlies van onderhuids vet, dus als u op zoek bent naar een betere spierdefinitie, dan biedt deze stack dat specifieke voordeel.

Een bijkomend voordeel van de combinatie van deze twee stoffen is dat MK-677 een langduriger effect heeft, dus als je halverwege de cyclus stopt met MK-677, neemt LGD-4033 het over en houdt het lichaam in een anabole toestand, waarbij het in wezen optreedt als een vorm van PCT, zodat je geen spier begint te verliezen.

DOSERING: MK-677 is een langzamer werkende verbinding vergeleken met echte SARM’s, dus voor de beste resultaten gebruiken veel mensen deze stack maximaal 16 weken. Neem 15 mg MK-677 per dag gedurende de gehele cyclus van 12-16 weken, en 6 mg LGD-4033 per dag gedurende de eerste 8 weken.

RESULTATEN: De algehele spiertoename kan oplopen tot 10 pond, en we weten uit onderzoek dat zelfs bij een zeer lage dosering van 1 mg LGD-4033 in zeer korte tijd spiertoename kan worden bereikt. MK-677 kan resulteren in wat waterretentie, wat een tijdelijk effect is, maar een om in gedachten te houden als u uw resultaten tijdens deze cyclus evalueert.

Nakuur: LGD-4033 kan een negatieve invloed hebben op de HPTA, zodat PCT wordt geadviseerd. 20mg Nolvadex per dag gedurende een periode van 3-4 weken is een doeltreffend protocol. In plaats daarvan kan Clomid worden gebruikt met 25mg per dag gedurende 3 tot 4 weken. Sommige mannen zullen helemaal geen PCT nodig hebben, afhankelijk van of tekenen van een laag libido, spierverlies en weinig energie optreden – u kunt ook een bloedtest laten doen om uw werkelijke testosteronniveaus te bepalen als gevolg van deze cyclus.

RAD-140/MK-677/YK-11

Een zeer krachtige combo met twee van de beste bulking verbindingen in combinatie met MK-677 die wordt geleverd met een groot aantal extra voordelen die zal zorgen voor uw herstel en genezing behoeften.

VOORDELEN: De combinatie van RAD en YK11 zal uw vermogen om spieren te kweken tot enorme niveaus opvoeren, plus een aanzienlijke toename in kracht. De meest aantrekkelijke voordelen van deze stack zijn waarschijnlijk afkomstig van MK677, dat een aantal zeer welkome effecten toevoegt, zoals een verhoogde botdichtheid en een betere slaap, terwijl het ook bijdraagt aan de toename van vetvrije massa.

DOSERING: Een cyclus van 8 weken kan bestaan uit 10-20mg van YK-11, 10-15mg van RAD-140 en 10-20mg van MK-677. Veel gebruikers zullen beginnen aan de lage kant en evalueren positieve en negatieve effecten voor de eerste 3-4 weken, dan pas je dosering omhoog indien nodig.

RESULTATEN: Eerst en vooral zult u met deze stack snel sterk aankomen, ergens in de orde van grootte van 10-15lbs. De lichaamssamenstelling zal worden verbeterd en u zult zeker positieve veranderingen opmerken in uw hersteltijden. Als vetverlies op je agenda staat, kan deze stack je helpen dat ook te bereiken en je hoeft je geen zorgen te maken over spierverlies – al deze verbindingen zorgen ervoor dat je in een positieve anabole staat blijft.

Nakuur: RAD-140 en YK-11 zijn onderdrukkende verbindingen, zodat u zeker zult moeten doen PCT na deze cyclus. Clomid of Nolvadex zal zorgen voor uw PCT behoeften, hoewel Clomid wordt beschouwd als de iets betere optie. U moet beginnen aan het einde van de cyclus en doen PCT voor 4 weken, met de dosering op 20-40 mg per dag, afhankelijk van uw niveau van onderdrukking.

YK-11/LGD-4033/S-23

We zullen gebruik maken van een van de meest krachtige SARM’s hier met YK-11, en wanneer het wordt gecombineerd met twee andere uitstekende verbindingen heb je een recept voor succes in deze bulking stack.

VOORDELEN: YK-11 op zichzelf levert enorme winsten in een korte periode van tijd, en je krijgt dat en meer in deze stack. Een bijkomend voordeel is het gebrek aan waterretentie, dus je gains zullen droog en hard zijn. S-23 voegt nog meer toe aan de verhardende en uitdrogende effecten, en dat is het belangrijkste voordeel van de toevoeging ervan aan deze stack. Ligandrol zorgt voor een extra punch voor je spierversterking, een krachtboost en ondersteuning voor pezen en ligamenten.

DOSERING: Deze stack moet een cyclus van 8 weken zijn, en idealiter verhoog je je dosis naarmate je vordert. Begin met dagelijkse doses van 10mg van YK-11, 10mg Ligandrol, en 10mg S23 voor de eerste 4 weken. Pas dan uw dosering omhoog als je comfortabel bent, het toevoegen van een extra 5-10 mg aan elke verbinding voor de rest van de cyclus.

RESULTATEN: Winsten van 10 tot 15 pond zijn meer dan haalbaar met deze krachtige stack, met sommige jongens bereiken 20 pond met de juiste opleiding. U moet ook voelen minder algemene spier-en gewrichtspijn en de algehele beter herstel.

Nakuur: U zult PCT nodig hebben als gevolg van YK-11’s onderdrukkende aard. Nolvadex of Clomid gedurende 4 weken bij tussen 20-40mg per dag te beginnen aan het einde van uw cyclus, met de dosis afhankelijk van hoe onderdrukt je je voelt.

Ostarine/RAD-140/LGD-4033

Voor een extra vet verlies boost, probeer deze stapel met Ostarine die bekend staat om zijn uitstekende vermogen om u te helpen snijden vet en het behoud van mager spier.

VOORDELEN: Snelle, grote en droge winst met RAD-140 en LGD-4033, terwijl Ostarine met zijn vetverbrandende eigenschappen zorgt voor de verharding en versteviging van je lichaamsbouw. Deze stack is dus zeer veelzijdig; je kunt hem gebruiken om enorm aan te sterken, voor body recomp of zelfs om te cutten. Je uithoudingsvermogen en hersteltijden zullen enorm worden verbeterd, waardoor je training naar een hoger niveau wordt getild.

DOSERING: 2-8 mg Ligandrol per dag, 20 mg Ostarine per dag, en tussen 5-15 mg RAD-140 per dag. Monitor eventuele bijwerkingen, en dienovereenkomstig aan te passen uw dosering. De cyclus moet minstens 8 weken en niet langer dan 12 weken duren.

RESULTATEN: LGD-4033 zorgt voor een indrukwekkende spiertoename, hoeveel je precies wint wordt bepaald door je trainingsinspanning en dieet, maar je kunt gemakkelijk streven naar 10-15lbs, en zelfs meer. Als je vet wilt versnipperen terwijl je spieren aanzet, zorgt Ostarine ervoor dat het lichaam efficiënt vet verbrandt en je zult merken dat je uitstekende spierkracht behoudt terwijl je vet verliest.

Nakuur: Met de sterk onderdrukkende effecten van RAD-140 is dit een stack die voor de overgrote meerderheid van de gebruikers PCT nodig zal hebben. Clomid is de ideale keuze vanwege de vrij hoge onderdrukking van RAD-140. 25 mg per dag te beginnen vanaf het einde van de cyclus en gedurende 4 weken moet hebben u weer up and running.

FAQs

Hoe snel zie je resultaten van SARMs?

SARMs zijn snel werkende verbindingen die zeer snel in het lichaam beginnen te werken, dus het is heel goed mogelijk dat je al in de eerste dagen van je SARMs-cyclus merkbare verbeteringen begint te zien. Het zal langer duren om merkbare spiertoename te zien, maar u kunt zeker grote verbeteringen in kracht en uithoudingsvermogen zien tijdens de eerste twee tot drie dagen.

Werken SARMs als steroïden?

SARM’s zijn vergelijkbaar met anabole steroïden in die zin dat beide zich binden aan androgeenreceptoren, MAAR SARM’s zijn heel anders omdat ze zich alleen binden aan SELECTE receptoren (vandaar de naam selectieve androgeenreceptormodulatoren). Dit betekent in wezen dat SARMs veel gerichter kunnen zijn in de receptoren waaraan ze zich binden voor specifieke doeleinden, en ongewenste bijwerkingen verminderen die komen van steroïden die zich binden aan al je androgeenreceptoren. SARM’s richten zich vooral op het skeletspierweefsel, wat ze zo aantrekkelijk maakt voor spiergroei en atletisch gebruik.

Wat is beter RAD 140 of Ligandrol?

Beide SARM’s zijn krachtig, maar Ligandrol kan het voordeel hebben als het gaat om spiertoename en uithoudingsvermogen. RAD 140 blinkt uit in krachttoename. Beide SARM’s hebben hun voor- en nadelen, maar als de toename van spiermassa je hoogste prioriteit is, zal Ligandrol waarschijnlijk als beste uit de bus komen.

Welke SARM is het beste voor spiergroei?

Alle SARM’s zullen spiergroei bevorderen omdat ze zich richten op androgene receptoren in de skeletspieren. Sommige zijn effectiever in het bevorderen van grote winsten en van alle SARM’s en soortgelijke verbindingen die momenteel beschikbaar zijn, zal YK-11 waarschijnlijk het beste zijn voor spiergroei.

Hoeveel spieren kun je in een maand opbouwen met SARM’s?

Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op hoeveel u kunt winnen met een SARMs-cyclus, maar laten we zeggen dat u een of meer van de beste spieropbouwende SARM’s gebruikt en dat uw dieet en training zo goed zijn als maar kan – het is meer dan mogelijk om een winst van 15 pond of meer te boeken in een cyclus van 12 weken. Dit is zelfs meer dan veel jongens kunnen krijgen op steroïden, die laat zien hoe krachtig SARMs kunnen zijn.

Verlies je je winst na SARMs?

Als je een SARM gebruikt voor bulking die testosteron onderdrukt, dan volg je het niet op met een effectieve PCT cyclus, dan kun je zeker veel van je winst verliezen als gevolg van lage testosteron niveaus. Dit is een van de vele redenen waarom PCT zo kritisch is bij het gebruik van onderdrukkende SARM’s.

Moet je nakuren met SARMs?

Sommige SARMs kunnen daadwerkelijk je testosteron onderdrukken, en hoewel het vaak niet op hetzelfde niveau van onderdrukking door steroïden zal zijn, kan post cycle therapie nog steeds nodig zijn. De meest onderdrukkende SARM’s zijn YK-11, RAD-140 en Ligandrol. Aan de andere kant van het spectrum is Ostarine een van de minst onderdrukkende SARM’s en wanneer je het alleen gebruikt, is het zeer onwaarschijnlijk dat je PCT nodig hebt. SARMs PCT maken gebruik van dezelfde medicijnen als steroïde PCT – meestal Clomid en/of Nolvadex gebruikt gedurende vier weken na een SARMs cyclus.

Mijn conclusie & aanbeveling

Voor pure spier- en krachttoename, kunt u niet verder kijken dan mijn nummer één bulking stack pick die RAD-140/YK-11 is. Ja, dit is een zeer krachtige combinatie die het meest geschikt is voor mensen die al ervaring hebben met SARM’s, maar u zult zeker NIET teleurgesteld zijn over de resultaten.

Het toevoegen van Ostarine aan een SARMs bulking cyclus zal bieden die extra rand als esthetiek is een prioriteit en je echt wilt voor de gebeitelde look evenals zetten op grootte. Echter, ELKE van de bovenstaande bulking stacks gaan om resultaten die waarschijnlijk beter zijn dan je zou kunnen voorstellen, en het is moeilijk om verkeerd te gaan maakt niet uit wat je kiest.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}