SARM’s om te cutten – Ervaringen & tips

door Thijs // 11 september, 2022  

Als het gaat om de keuze tussen SARM’s en steroïden voor cutten en vetverlies, ben je niet de enige die zich afvraagt of je met SARM’s net zulke goede resultaten kunt behalen, maar dan zonder de zeer nare bijwerkingen waar steroïden berucht om zijn?

Ik heb mezelf diezelfde vraag jarenlang gesteld! Veel mensen gebruiken SARM’s om te snijden en hun prestaties te verbeteren, dus ik wist dat het veel zin had om dit te volgen en te zien hoe ik van deze verbindingen kon profiteren.

Hoewel SARM’s zeker niet vrij zijn van risico’s – vergeet niet dat het verbindingen zijn die zich meestal in de zeer vroege stadia van onderzoek bevinden met nauwelijks harde gegevens over hun effecten op korte of lange termijn – kunnen we ze voor het grootste deel veel minder riskant vinden dan steroïden.

De bijwerkingen komen ongetwijfeld niet in de buurt van die van anabole steroïden, maar dat betekent niet dat de voordelen gering zijn. Zoals je in deze gids zult zien, hebben sommige SARM’s een enorm effect als je ze gebruikt om te cutten.

Ik heb de allerbeste SARM’s uitgekozen om hier aan bod te laten komen met alles wat je moet weten over het gebruik van SARM’s bij het cutten, het behoud van vetvrije spieren, SARM’s cutting-cycli en de ultieme SARM’s cutting-stacks.

In deze gids, zul je leren:

SARM’s om te cutten

Net zoals sommige anabole steroïden het meest effectief zijn voor bulking up of voor cutting dan andere, geldt hetzelfde voor SARM’s. Sommige SARM’s blinken uit in het behouden van vetvrije spieren en helpen zelfs direct bij het verbranden van vet, terwijl andere veel meer geschikt zijn voor het opbouwen van spieren.

Hieronder vindt u de vier allerbeste SARM’s of SARM-achtige verbindingen die directe voordelen bieden in een snijdende cyclus, waar u vet wilt laten vallen, spieren wilt behouden, energie en prestaties wilt verhogen, en uit de cyclus wilt komen met een magere, harde lichaamsbouw.

Deze SARM’s kunnen vaak worden gestapeld, zodat u een breder scala van voordelen van meerdere verschillende verbindingen in een cyclus kunt krijgen.

Cardarine (GW-501516)

Cardarine is technisch gezien geen SARM, maar het wordt vaak behandeld en gebruikt als een SARM ondanks het feit dat het eigenlijk een Peroxisome Proliferator-Activated Receptor agonist is. We kunnen het nog steeds zien als vergelijkbaar met SARMS in die zin dat het prestatieverhogende eigenschappen heeft en het is geen legale verbinding om te gebruiken.

Cardarine bindt zich aan andere receptoren dan echte SARMS die zich binden aan androgeenreceptoren. Cardarine richt zich in plaats daarvan op receptoren die zich in spieren en vetzuren bevinden. Deze receptoren kunnen de capaciteit van de vetzuuroxidatie verhogen, wat het proces is van het afbreken van vetzuren. Dit maakt Cardarine vooral aantrekkelijk voor gebruik bij vetverlies.

VOORDELEN:

 • Bevordert de vetverbranding en verbetert het metabolisme
 • Verhoogt uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen
 • Vermindert mogelijk het cholesterolgehalte
 • Verbetert de wondgenezing
 • Heeft ontstekingsremmende effecten

DOSERING: Menselijke studies omvatten doses van slechts maximaal 10 mg per dag, zonder ernstige bijwerkingen. Het is niet ongewoon voor prestatiegerichte gebruikers om 20 mg Cardarine per dag te nemen, meestal opgesplitst in twee doses vanwege de korte halfwaardetijd. Een cyclus lengte van 8-12 weken wordt beschouwd als de meest effectieve.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: Tot op heden zijn er zeer weinig studies gedaan met mensen die Cardarine gebruiken, en de meeste daarvan zijn kleine doses en korte studies geweest, dus veel blijft nog onbekend. In deze studies werden geen ernstige bijwerkingen gemeld. Er wordt vaak gesproken over de mogelijkheid dat Cardarine kanker kan veroorzaken, maar dit is nog lang niet wetenschappelijk bewezen.

In tegenstelling tot veel andere middelen om vet te verliezen, is Cardarine geen stimulerend middel, wat het een voordeel geeft ten opzichte van sommige andere stoffen die het zenuwstelsel stimuleren en veel bijwerkingen veroorzaken. Het is echter belangrijk om te weten dat het gebrek aan uitgebreid onderzoek en gegevens betekent dat we geen idee hebben welke mogelijke complicaties het gebruik van Cardarine op de lange termijn kan veroorzaken, vooral bij hogere doses. Klik hier voor mijn volledige Cardarine cyclus gids.

Stenabolic (SR-9009)

Stenabolic is een andere verbinding meestal gedacht van als een SARM, maar is technisch ook niet een. Het is een ReV-Erba agonist en dit maakt het een metabole modulator die de manier waarop vet wordt gebruikt in het lichaam verandert.

De grootste aantrekkingskracht van Stenabolic voor prestatieverbetering ligt op het gebied van vetverlies en atletische prestaties, vooral als het gaat om uithoudingsvermogen. Omdat de receptoren waar Stenabolic zich op richt belangrijk zijn voor het reguleren van de natuurlijke klok van het lichaam, of het circadiane ritme, kan dit van invloed zijn op kritieke gebieden zoals het metabolisme en de slaap.

VOORDELEN:

 • Bevordert vetverlies
 • Verhoogt het uithoudingsvermogen
 • Kan het cholesterolgehalte verbeteren
 • Beter herstel
 • Weinig tot geen bekende bijwerkingen op dit moment

DOSERING: Stenabolic heeft een zeer korte halfwaardetijd van slechts een paar uur, dus voor de beste resultaten moet u het meerdere malen per dag innemen. Stenabolic wordt zowel in capsule- als in vloeibare vorm gemaakt. In beide vormen is de meest gebruikelijke dosis 20 mg per dag, waarbij sommige mensen de dosis verhogen tot 30 mg per dag – opgesplitst in meerdere kleine doses gedurende de dag.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: Er zijn nauwelijks menselijke tests op Stenabolic geweest, en er zijn nog geen gerapporteerde bijwerkingen bekend. Dit betekent natuurlijk niet dat u geen bijwerkingen zult ondervinden. Met zo weinig informatie over bijwerkingen beschikbaar, moet elk individu hun eigen risico nemen bij het gebruik van Stenabolic en het gebruik stoppen als u enige verontrustende tekenen opmerkt.

Stenabolic is nog steeds een weinig bekende verbinding die veel tekenen dat het heeft een groot potentieel om een relatief veilige, maar zeer effectief product te gebruiken voor het snijden doeleinden in plaats van gevaarlijke steroïden toont. Zoals altijd echter, het pure gebrek aan onderzoek en gegevens over korte en lange termijn gezondheidseffecten Stenabolic’s betekent dat dit is een verbinding die moet worden gebruikt met grote voorzichtigheid. Klik hier voor mijn volledige SR9009 cyclus gids.

Ostarine (MK-2866)

Ostarine is een SARM, dus het bindt zich alleen aan geselecteerde androgeenreceptoren, en de receptoren waaraan het zich bindt zijn meestal degenen die de spiergroei beïnvloeden.

Deze SARM is meer dan vele andere bij mensen onderzocht, met enkele positieve resultaten bij zeer lage doses bij oudere mensen die lijden aan spierverlies, waaronder een toename van de lichaamsmassa en spierkracht. Ostarine is zowel in capsulevorm als in vloeibare oplossing verkrijgbaar. Deze laatste wordt gewoonlijk rechtstreeks in de mond genomen, terwijl capsules normaliter 10 mg per stuk bevatten.

VOORDELEN:

 • Spiergroei en spierbehoud bij het cutten
 • Minimale of geen waterretentie bij een droge lichaamsbouw
 • Verhoogt de sterkte van botten
 • Toegenomen kracht

DOSERING: Bij gebruik voor het snijden kan 15 mg per dag de juiste balans vinden tussen het bevorderen van het behoud van magere spieren terwijl je een calorietekort hebt, terwijl je niet op een niveau komt waar je bulkt, waarvoor een dosis van het dubbele van die hoeveelheid nodig kan zijn. Het is onwaarschijnlijk dat een dosis van 15 mg testosterononderdrukking veroorzaakt, maar elke dosis kan je nog steeds blootstellen aan onbekende risico’s op andere bijwerkingen.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: Ostarine kan een kleine onderdrukking van de testosteronspiegel teweegbrengen bij sommige gebruikers, vooral bij degenen die hogere doses nemen. De meeste van deze informatie is echter anekdotisch, met geen duidelijke gegevens over hoeveel Ostarine zou kunnen invloed hebben op testosteron bij verschillende doses. De meest verontrustende mogelijke bijwerkingen van Ostarine is de manier waarop het de gezondheid van de lever heeft beïnvloed, zelfs bij kleine doses, dus deze orale SARM kan een aanzienlijk risico op levertoxiciteit hebben dat nog volledig moet worden vastgesteld. Een ander ernstig risico is de verlaging van het goede cholesterolgehalte, die sommige gebruikers zelfs bij zeer lage doses hebben waargenomen. Er kan ook haaruitval optreden omdat het DHT-niveau kan worden verhoogd.

Ostarine kan worden beschouwd als een van de meer risicovolle SARM’s, gezien de opmerkelijke lijst van potentieel zeer ernstige bijwerkingen. Tegelijkertijd is het ook een van de meer bestudeerde SARM’s en de resultaten zijn vaak positief. Het feit dat gebruikers sommige of alle van de bovenstaande effecten al bij lage doses zien, is echter reden tot bezorgdheid en betekent dat je heel voorzichtig moet zijn als je overweegt Ostarine te gebruiken, omdat veel mensen zullen vinden dat de risico/voordeel-verhouding niet zo aantrekkelijk is als bij sommige andere SARM’s. Klik hier voor mijn volledige Ostarine cyclus gids.

Andarine (S-4)

Andarine is een van de bekendere SARM’s en het belangrijkste doel van zijn ontwikkeling is de mogelijke behandeling van mensen met ziekten die spieratrofie veroorzaken. Zoals u zou verwachten, maakt dit het dan een vrij wenselijke verbinding voor bodybuilders die spierverlies willen voorkomen, vooral bij het snijden.

Zoals alle SARM’s werkt Andarine door selectief te binden aan androgeenreceptoren – specifiek degenen die de spier- en botgroei in het lichaam beïnvloeden.

VOORDELEN:

 • Bevordert spiergroei en verhoogde botdichtheid
 • Verbetert atletische prestaties en kracht
 • Verhoogt anabole activiteit
 • Vermindert lichaamsvet

DOSERING: Zoals bijna alles wat met Andarine te maken heeft, is een ideale dosis niet wetenschappelijk bekend en is dosering vooral vallen en opstaan. De meeste mannen vinden dat niet meer dan 50 mg per dag effectief is, terwijl het splitsen van deze dosis in twee per dag (een halve dosis per keer) de beste strategie is vanwege de korte halfwaardetijd. Idealiter zou Andarine niet langer dan 12 weken achter elkaar gebruikt moeten worden, maar een cyclus zo kort als 8 weken kan nog steeds goede resultaten opleveren.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN: We weten niet de volledige van de omvang van mogelijke bijwerkingen met Andarine, maar sommige bijwerkingen zijn gemeld door sommige gebruikers en kunnen omvatten:

Problemen met het gezichtsvermogen: dit is de ernstigste potentiële bijwerking, waarbij veranderingen in uw gezichtsvermogen optreden, zoals het zien van een gelige tint, en bij langdurig gebruik een mogelijk verlies van het gezichtsvermogen bij weinig licht.

Onderdrukking van testosteron: Omdat Andarine zich bindt aan androgeenreceptoren, kan dit je natuurlijke testosteronniveaus onderdrukken, wat betekent dat je waarschijnlijk PCT moet doen zoals we dat met steroïden moeten doen.

Andarine is een van de meest gebruikte SARM’s omdat het zo effectief is in het richten op de androgeenreceptoren die leiden tot gewenste spiergroei en botdichtheid. De mogelijke bijwerkingen met betrekking tot gezichtsstoornissen zullen begrijpelijkerwijs veel mensen doen aarzelen om Andarine te proberen, en je zult de voors en tegens moeten afwegen voordat je besluit om deze SARM te gebruiken. Klik hier voor mijn volledige Andarine cyclus gids.

SARM Stacks voor snijden

Met zo’n geweldige selectie van zeer effectieve SARM’s en soortgelijke verbindingen beschikbaar, hoe kies je welke te gebruiken?

En nog belangrijker, hoe weet je welke goed op elkaar aansluiten? Sommige SARM’s gewoon natuurlijk perfect passen in een stapel, met hun individuele voordelen zodat u gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor het snijden met behulp van zo weinig als twee verbindingen in een cyclus te dekken. Hieronder staan 5 van mijn meest aanbevolen SARM-stapels voor snijden en vetverlies!

Cardarine/Stenabolic

Cardarine is een uitstekende verbinding te gebruiken voor het snijden, met zijn directe actie op de manier waarop het lichaam vet gebruikt. In combinatie met Stenabolic, dat een bewezen uithoudingsvermogenbooster is, kan deze stack je verbazingwekkende resultaten geven met weinig verandering in je dieet – maar om de BESTE resultaten te krijgen, moet je natuurlijk je beste dieet volgen en je trainingen voorbereiden. Je kunt deze stack echt niet verslaan vanwege zijn eenvoud en de manier waarop de twee verbindingen elkaar perfect aanvullen. Het potentiële gebrek aan bijwerkingen maakt deze stack tot mijn beste cutting stack ooit!

VOORDELEN: Beide verbindingen hebben individuele voordelen die, wanneer gecombineerd, een krachtpatser combo vormen. Cardarine zal helpen ontstekingen en stress te verminderen, zodat niets je vooruitgang in de weg staat. Het belangrijkste bij het cutten is dat Cardarine de vetverbranding direct stimuleert en je een grote prestatieboost geeft. Stenabolic verhoogt ook je prestaties en je zult merken dat je spierkracht toeneemt. Al deze dingen geven een enorme boost aan je trainingen en versnellen het vetverbrandingsproces. Cardarine zorgt ervoor dat u alleen vet verbrandt, en geen spieren!

DOSERING: Neem Cardarine eenmaal daags tussen de 10mg en 20mg per dag. Stenabolic met zijn zeer korte halfwaardetijd moet worden genomen tot drie keer per dag om de effecten te behouden. 20 mg Stenabolic per dag is een effectieve dosis. Je kunt deze stack maximaal 12 weken gebruiken, maar sluit niet uit dat zelfs korte cycli van slechts 4 weken geweldige resultaten kunnen opleveren.

RESULTATEN: Er is geen reden waarom je niet vier of vijf pond vet (geen spieren) zou kunnen verliezen binnen je eerste week met deze stack. Zelfs met weinig verandering in een al redelijk dieet is dit meer dan mogelijk, tenzij je al extreem mager bent. Met een veel strengere snijden dieet en intensieve trainingen, kan dit aantal snel toenemen gedurende de cyclus. En als je een bestaande hoge cholesterol probleem, zou je zelfs merken dat uw cholesterol verbeteren op deze stapel als gevolg van Cardarine’s vermogen om goede cholesterol niveaus te verhogen.

Nakuur: Deze stack zal niet afsluiten van uw testosteron, dus je zal niet eens nodig om te doen PCT achteraf zoals je zou met steroïden. Je kunt gewoon stoppen met de cyclus zonder verdere zorgen.

Andarine/Cardarine

Dit is een zeer solide snijden stack die uw vetverbranding en mager spieren behoeften, met een aantal extra’s dekt. Deze stack zal ervoor zorgen dat u niet verliest spier terwijl je vet verliest, en je zou zelfs winnen sommige mager spieren ook.

VOORDELEN: U krijgt een boost voor de stofwisseling dankzij Cardarine, dat de vetverbranding versnelt, en u zult merken dat uw energie en uithoudingsvermogen toenemen. Dit komt uw trainingen aanzienlijk ten goede; u zult snel merken hoeveel harder u kunt pushen, en hoeveel langer u kunt trainen zonder moe te worden. Veel hiervan is te danken aan het vermogen van Cardarine om meer bloed naar uw spieren te laten stromen. Andarine geeft een extra stimulans aan de prestaties en verhoogt de botmineraaldichtheid, zodat u het risico op blessures vermindert.

DOSERING: Een standaard Cardarine dosis van 10mg per dag is meestal meer dan genoeg, hoewel het mogelijk is om dit te verhogen tot 20mg. Andarine brengt bij hogere doses een aantal risico’s op bijwerkingen met zich mee, dus beginnen met 25 mg per dag is een veilige gok. Als je comfortabel bent, kun je verhogen tot 50 mg per dag. De cyclus lengte moet 8 weken om het risico van bijwerkingen en testosteron onderdrukking te minimaliseren.

RESULTATEN: Het klinkt misschien extreem, maar het is meer dan mogelijk om een aantal aanzienlijke vet verlies op deze gestapelde cyclus, terwijl ook het verkrijgen van een mooie hoeveelheid spieren. We hebben het op het gebied van 10 of zelfs 15 pond vet verlies tegen het einde van de cyclus, en 5 of meer ponden van spier gewonnen. De bepalende factor is natuurlijk hoe streng en goed gepland uw snijden dieet is en het type en de intensiteit van de trainingen. U wilt misschien niet een heleboel spier hier krijgen, dus in plaats daarvan versnelling uw trainingen volledig aan vet verlies om vorm te geven uw resultaten dienovereenkomstig.

Nakuur: Cardarine zal niet afsluiten van uw testosteron, maar Andarine kan worden onderdrukkende dus het is belangrijk om een PCT plan klaar voor het einde van deze cyclus. Idealiter een PCT cyclus van ten minste 2 weken nodig is, in zeldzamere gevallen moet u wellicht tot 4-6 weken. Nolvadex is de beste SERM om te gebruiken voor een SARMs PCT en 20mg per dag zal in de meeste gevallen genoeg zijn.

Cardarine/Ostarine

Je vindt misschien geen beter aanvullend paar dan deze twee: Ostarine is er om je spieren te onderhouden terwijl je een caloriearm dieet volgt, terwijl Cardarine het meeste zware werk zal doen als het gaat om het daadwerkelijk verbranden van vet terwijl het je uithoudingsvermogen en conditie vergroot en je sneller terugbrengt naar de volgende training met een beter herstel.

VOORDELEN: Cardarine gaat je lichaam vetten als brandstof laten gebruiken, wat resulteert in een potentieel zeer snelle vetverbranding kort na het starten van deze cyclus. U zult merken dat uw vermogen om spieren te behouden aanzienlijk gemakkelijker is, en dat is te danken aan Ostarine. U ziet een verbetering van het cholesterolgehalte plus het voordeel van Cardarine’s anti-inflammatoire eigenschappen die moeten zorgen voor een merkbare verbetering van herstel.

DOSERING: Cardarine van 20 mg per dag en Ostarine van 20 mg per dag is een gebruikelijke strategie, maar veel mensen zullen merken dat een lagere dosis een aanzienlijk voordeel biedt terwijl het risico op ongewenste bijwerkingen wordt verminderd – en deze dosis kan Ostarine van 15 mg per dag zijn en Cardarine van 10 mg per dag. Een cyclus van 8 weken is ideaal, ongeacht uw dosering.

RESULTATEN: U kunt zien dat sommige aanzienlijke vet verlies tegen het einde van deze cyclus als je het werk in. In het rijk van 10% verlies van lichaamsvet is niet onmogelijk met deze stapel. Verwachten dat sommige merkbaar vasculariteit verbeteringen als je vooruitgang door de cyclus en branden meer vet. Er is geen reden waarom u niet in de buurt van 100% van uw bestaande spier met deze stapel zal houden. Sommige gebruikers zullen uitstekende vasculariteit en pompen met Ostarine vinden, terwijl anderen minimale resultaten op dat gebied zullen zien.

Nakuur: Cardarine veroorzaakt geen onderdrukking, maar Ostarine wel en voor sommige mannen kan dat behoorlijk veel zijn. Dus je moet PCT bij de hand aan het einde van deze cyclus. Nolvadex is de standaard SERM te gebruiken op 20mg per dag. Je hebt het misschien maar twee weken nodig, maar als je meer onderdrukt, kan dit de PCT verlengen tot 4 of zelfs 6 weken.

Ostarine/Stenabolic

Twee zeer nuttige stoffen op elkaar gestapeld in een bijna onverslaanbare combo hier, je krijgt een van de beste cutting SARM’s die momenteel beschikbaar zijn in Ostarine met zijn superieure vermogen om spieren te behouden, en Stenabolic’s directe effecten op de vetverbranding zijn moeilijk te verslaan. Combineer ze en wat krijg je? In principe alles wat u nodig heeft voor een succesvolle snijden cyclus – voeg gewoon dieet en lichaamsbeweging toe en u zult moeite hebben om GEEN verbazingwekkende resultaten te krijgen met deze stapel.

VOORDELEN: Het grootste voordeel van Ostarine in deze stack is dat het zal voorkomen dat je bestaande spieren verloren gaan terwijl je een caloriearm dieet volgt en serieuze cardiotrainingen ondergaat. Stenabolic zorgt voor het uithoudingsvermogen en de prestaties en biedt enorme voordelen voor uw trainingen waarbij u – als u een indrukwekkende hoeveelheid vet wilt verliezen – alle hulp nodig heeft die u kunt krijgen om uw normale niveau van uithoudingsvermogen en stamina te overstijgen. Omdat Stenabolic uw basisstofwisseling stimuleert, zult u vet verbranden zelfs wanneer u niet traint.

DOSERING: Er is een beetje ruimte om te bewegen in beide richtingen met uw dosering in deze stack, maar beginnen met 30 mg Stenabolic per dag en 10 mg Ostarine zal u op de juiste voet doen beginnen. Stenabolic moet ten minste twee keer per dag worden ingenomen, maar drie keer is nog beter. Dit is vanwege de zeer korte halfwaardetijd, dus je moet een regelmatige dosering om optimale niveaus te handhaven. Een cyclus van 8 weken zal voor de meerderheid van de mensen meer dan voldoende zijn.

RESULTATEN: U zult niet teleurgesteld worden met uw resultaten, want u kunt gemakkelijk bijna 10 pond lichaamsvet verliezen met het juiste dieet. Ostarine zorgt ervoor dat uw bestaande spieren niet verdwijnen omdat ze niet voor energie worden gebruikt. U zult misschien zelfs een toename van de vetvrije massa opmerken, maar het zal niet veel zijn. U zult snel een indrukwekkende toename in trainingscapaciteit opmerken dankzij Stenabolic; uw trainingen zullen intenser en langer worden als u dat wilt. Ostarine komt hier tussen en vermindert gewrichts- en spierpijn als gevolg van die intensievere trainingen.

Nakuur: Er moet geen onderdrukking in deze cyclus met de lage dosis van Ostarine, dus je bent onwaarschijnlijk dat nodig elke PCT.

Ostarine/Cardarine/Stenabolic

Je zou kunnen noemen dit de ultieme SARMs snijden stack voor gevorderde gebruikers. Gebruikmakend van drie SARM’s, is dit een stapel die alle belangrijke gebieden dekt en laat geen middel onbeproefd in uw snijden cyclus. Dit is zeker een cyclus voor degenen die al enige ervaring met behulp van SARMs, dus probeer niet deze als je een beginner bent.

VOORDELEN: Supercharged vetverbranding is het primaire voordeel van deze stack. Ostarine zorgt ervoor dat gewrichts- en spierpijn wordt verminderd of geëlimineerd en Ostarine kan helpen ontstekingen te verminderen. Het uithoudingsvermogen zal merkbaar worden verbeterd, dus je trainingen zullen langer en met een hogere intensiteit doorgaan. U zult merken dat u uzelf tot het uiterste kunt drijven en niet na enkele uren wilt stoppen met trainen – blessures kunnen nog steeds voorkomen, dus het is belangrijk om een limiet te stellen.

DOSERING: 8 weken is de ideale cycluslengte voor deze stack. Zowel Ostarine en Cardarine moet worden genomen op 10 mg per dag, en Stenabolic op 30 mg per dag. Voor de beste resultaten, split Stenabolic in 3x 10mg doses gedurende de dag.

RESULTATEN: U kunt verwachten dat een aanzienlijke hoeveelheid vet te verliezen tijdens deze cyclus. Hoeveel u verliest zal uiteindelijk afhangen van uw dieet en trainingen, maar het is niet onmogelijk om te verliezen 10% of meer lichaamsvet. Deze stack kunt u snijden zonder waterretentie, en Ostarine zal bevorderen een harde lichaamsbouw. Afhankelijk van je dieet is enige spiertoename mogelijk, maar meestal zal deze stack je helpen je bestaande spieren te behouden terwijl je een calorietekort hebt, en dit is een kritisch resultaat van elke succesvolle cyclus van cutten.

Nakuur: Niet iedereen zal moeten doen PCT na deze cyclus, dankzij de bescheiden dosering, maar het kan geen kwaad om sommige Nolvadex klaar voor het geval dat, omdat uw individuele ervaring kan heel anders dan de volgende man. Ostarine in het bijzonder is bekend voor onderdrukking, maar nogmaals dit hangt af van uw individuele reactie.

FAQs

Zijn SARM’s androgeen?

In tegenstelling tot anabole steroïden zijn SARM’s zeer selectief in aan welke androgeenreceptoren ze zich binden. Dus SARMs zijn androgeen, maar dit selectieve vermogen betekent dat ze veel gerichter zijn in hun werking op het lichaam. SARMs kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt om alleen spiergroei aan te pakken, terwijl ze niet de uitgebreide androgene bijwerkingen van veel anabole steroïden hebben.

Zijn SARM’s veilig?

De echte veiligheid van SARM’s is nooit vastgesteld – althans nog niet. SARM’s zijn in principe experimentele of onderzoekende stoffen die geen goedkeuring hebben voor gebruik bij mensen. Voor velen is alleen het meest elementaire onderzoek gedaan en geen enkele SARM is door een rigoureus proces gegaan dat vereist is voor een goedgekeurd geneesmiddel. Dit betekent dat SARM’s potentieel schadelijk kunnen zijn en dat je ze op eigen risico gebruikt.

Veroorzaken SARMs haaruitval?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat SARMs haaruitval kunnen veroorzaken, zoals veel steroïden doen. Wel zijn er veel anekdotische ervaringen van SARM-gebruikers die met bepaalde SARM’s haaruitval hebben ervaren. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat sommige mensen er bijzonder gevoelig voor zijn of er aanleg voor hebben. Interessant is dat sommige SARMs-gebruikers opmerken dat ze hun haar dikker zagen worden terwijl ze een SARMs-cyclus volgden.

Zijn SARMs legaal om te kopen?

SARMs zijn niet legaal om te kopen en zijn ook verboden stoffen door de sportautoriteiten wereldwijd. Sommige voedingssupplementen bevatten SARMs in hun ingrediënten, maar dit is ook illegaal omdat het geen goedgekeurd voedingssupplement is. In wezen worden SARM’s in de meeste landen op dezelfde manier behandeld als anabole steroïden.

Hoe lang duurt het voordat SARM’s werken?

SARMs beginnen snel te werken omdat hun halfwaardetijd kort is – meestal ongeveer 24 uur, maar dit varieert tussen SARMs. Dit betekent dat de meeste SARM’s ook snel het lichaam verlaten. Deze snelle werking betekent dat een SARM-gebruiker de effecten al binnen een paar dagen kan merken, maar het kan een paar weken duren voor de volledige effecten optreden.

Kun je SARM’s stapelen met steroïden?

Het is gebruikelijk dat gevorderde gebruikers SARM’s stapelen met anabole steroïden om maximale vetverbranding te krijgen, met aanzienlijk minder risico op bijwerkingen en onderdrukking van testosteron, zoals bij veel van de beste cutting steroïden het geval is.

Mijn conclusie en aanbeveling

Als je direct in de SARM’s en soortgelijke verbindingen wilt duiken voor je volgende snijcyclus, en het laagste risico wilt gebruiken (dat is niet geen risico – onthoud dat we nog veel te leren hebben over SARM’s) dan moet je echt niet verder kijken dan de eenvoudige maar krachtige Cardarine en Stenabolic stack voor enorme snijvoordelen met weinig tot geen bijwerkingen.

Er is een goede reden waarom ik het mijn beste cutting stack ooit noem – het werkt gewoon en doet wat we willen dat het doet, en het doet het snel en met minimale impact op je gezondheid voor de meeste mensen.

Maar welke SARM’s-optie je ook kiest, alle bovenstaande verbindingen zijn zeer effectief in het direct of indirect helpen bij het verbranden van vet, het behouden van spieren en het zien van een aanzienlijke boost in prestaties en uithoudingsvermogen – alle ingrediënten die je nodig hebt in een snijdende cyclus!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}