Testosteron kuur – Ervaringen, Schema’s, Dosering en Tips

door Thijs // 21 september, 2022  

Testosteron is koning op vlak van anabole steroïden. De meerderheid van anabolen waarvan je gehoord hebt bevatten waarschijnlijk één of andere vorm van testosteron. En meestal gaat het dan om synthetische derivaten van testosteron. Dit hormoon verhoogt je spiermassa én kracht. Beginnende steroïde gebruikers starten vaak met een testosteron only kuur als eerste stap in de wereld van anabolen.

testosteron kuur
Testosteron Gids

Wanneer je een kuur met testosteron doet, zul je snel ontdekken hoe je lichaam, prestaties en resultaten veranderen door je testosteronwaarden te doen stijgen tot ongeziene waarden. Maar je zult ook ontdekken wat de bijkomende bijwerkingen zijn waarvoor je gevoelig bent. Op basis daarvan kun je je kuur schema / dosering aanpassen om de beste resultaten te krijgen met zo minimaal mogelijke bijwerkingen.

Opmerking van de auteur: Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en promoot NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s).

In deze gids, zul je leren:

Wat is testosteron?

testosteron hormoon

Testosteron is het belangrijkste geslachtshormoon bij mannen. Dit hormoon geeft de eigenschapen om van jou een man een te maken. Het wordt voornamelijk geproduceerd in de testikels. Daar voert het de productie op vanaf de puberteit tot rond de 30 jaar. Die jaartallen kunnen natuurlijk per persoon wat verschillen.

Naast het feit dat testosteron een essentieel geslachtshormoon is voor mannen, is het ook een natuurlijke anabole steroïde die zorgt voor de opbouw van spieren en kracht. We noemen deze eigenschappen de anabole eigenschappen. De androgene eigenschappen geven je dan weer een diepe stem, gezichts- en lichaamsbeharing en andere zaken die mannen van vrouwen onderscheiden.

Opmerking van de auteur: Testo-Max is mijn #1 aanbevolen legaal testosteron product. Het zorgt net als synthetische testosteron voor spier opbouw, vetverbranding en meer kracht. Maar dan zonder de ongewenste bijwerkingen en de lange herstel fase na een anabolen kuur!

testo-max

Testo-Max (Testosteron)

Testo-Max zorgt ervoor dat je lichaam meer testosteron gaat producten. Dit leidt tot extreme winsten in spiermassa, ongelooflijke kracht en snel herstel.

Wat is een Ester?

Voor niet-wetenschappers kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat een ester is. Maar in de wereld van anabolen hebben we het vaak over verschillende esters van testosteron. Het is uiteraard belangrijk dat je de verschillen tussen die verschillende esters kent.

Simpel gezegd is een ester een synthetische derivaat van testosteron. Een ester wordt gevormd door een kleine verschuiving van atomen. Dat zorgt ervoor dat het minimaal verschillend is maar op dezelfde oorspronkelijke organische verbinding is gebaseerd. In dit geval testosteron.

Verschillen in esters zijn soms zo klein als 1 of 2 atomen verrschil. Dt kan echter genoeg zijn om eigenschappen te veranderen zoals hoe langzaam of hoe snel een ester wordt vrijgegeven aan het lichaam. Dat is dan ook het belangrijkste verschil tussen verschillende testosteron esters waarop je je zult baseren om te beslissen welke ester je gaat gebruiken.

De meeste testosteron esters worden ondergedompeld in oliën zoals sesamolie of katoenzaadolie. Dat zorgt er voor dat de testosteron langzamer vrijgegeven wordt. Zo wordt het niet allemaal snel opgebruikt door je lichaam. De reden waarom oliën worden gebruikt is dat zodra een estergroep aan testosteron wordt toegevoegd, het minder oplosbaar is in water én meer oplosbaar in olie.

Alle testosteron esters zijn injecteerbaar en de dosering die je gebruikt is afhankelijk van het type ester en wat de doelen zijn van je anabolen kuur.

Testosteron Esters

Er bestaan meer dan 20 esters van testosteron maar slechts enkele daarvan zijn geschikt voor gebruik. Daarom heeft men het vaak over verschillende testosteron soorten.

De meeste van deze synthetische derivaten (esters) van testosteron zijn ontwikkeld voor medisch gebruik. Voor behandelingen van aandoeningen zoals mannen met lage of geen testosteron niveaus. Die esters geven een enorme boost aan het testosteron niveau. Dat maakt ze dan ook zo aantrekkelijk in de bodybuildingwereld.

De belangrijkste testosteron esters voor bodybuilders en atleten zijn:

 • Cypionaat (Depo-Testosteron, Andro Cyp, TC, TCPP, Testosteron Cyclopentylpropionaat)
 • Enanthaat (Delatestryl, Xyosted)
 • Propionaat (Testoviron Depot, TP, testosteron propanoaat, propionyltestosteron)
 • Suspensie (Sterotaat, Andronaq, Aquaspension Testosterone, Virosterone)
 • Undecanoaat (Andriol, Jatenzo – orale versies; Nebido, Aveed – injectables)

Testosteron cypionaat en enanthaat zijn zeer vergelijkbaar. Ook in de medische sector zijn dit de 2 esters die het meest gebruikt worden.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee is hoe langzaam of hoe snel ze testosteron vrijgeven in je lichaam na een injectie. En ook hoe lang ze je testosteron niveau verhogen.

Sommige esters moeten veel regelmatiger geïnjecteerd worden dan andere. Zeker als je een consistent testosteron niveau wilt behouden.

De halfwaardetijd van elke ester is ook een belangrijk verschil. Cypionaat heeft een halfwaardetijd van ongeveer 9 dagen. Enanthaat en propionaat hebben dan weer een korte halfwaardetijd van ongeveer 4,5 dagen. Testosteron Undeanoaat heeft een lange halfwaardetijd van meer dan 20 en fenylpropionaat heeft dan weer een zeer korte halfwaardetijd van minder dan 3 dagen.

Testosteron kuur schema

Testosteron zorgt ervoor dat je lichaam zich in een ideale anabole omgeving zal bevinden. Dat is dan ook de reden waarom het vaak de keuze is als kuur voor beginners. Zeker wanneer het de bedoeling is om te bulken. Hieronder vind je verschillende voorbeeldkuren met testosteron afhankelijk van je doelstelling en je ervaring met anabolen.

Testosteron only kuur schema voor beginners

testosteron only kuur schema voor beginners

Een zeer eenvoudige kuur voor beginners is om gebruik te maken van testosteron cypionaat of enanthaat voor 8 weken. Daarbij hanteer je een eenvoudige piramide stijl kuur waarbij je begint met een lage dosering, verhoogt naar het midden van je kuur om nadien weer te verlagen. Bijvoorbeeld: 125mg/ 250 mg/ 375 mg / 500 mg / 500 mg / 375 mg / 250 mg / 125 mg.

2 weken na de laatste injectie met testosteron start je met de nakuur. Hiervoor gebruik je gedurende 3 weken elke dag 50mg Clomid.

Kuur met lage dosering testosteron

Zelfs een lage dosis testosteron zorgt al voor mooie verbetering van je prestaties en spiermassa winsten. Als je net begint wil je daarom misschien eerst een test doen met de laagste, meest effectieve dosering. Dergelijke milde kuur van ongeveer 250mg per week biedt nog steeds enorme voordelen terwijl je minder bijwerkingen zult ervaren.

Minder dan 250mg is dan weer niet echt de moeite. Op die niveaus ga je namelijk gewoon je natuurlijk testosteron niveau vervangen. Niets meer dan dat. Met andere woorden, een kuur met een lage dosering van 250 – 300mg per week geeft je het beste evenwicht op vlak van voordelen vs minimale bijwerkingen.

testosteron gel
Testosteron gel

Een andere optie is om testosteron in gelvorm te gebruiken. Dit dient dan voor een testosteronvervangingstherapie.

Maar ongeacht wat je kuur is, een degelijker nakuur (PCT) is van cruciaal belang als je de winsten die je tijdens kuur hebt gekregen niet wilt verliezen. Een nakuur is ook belangrijk om je natuurlijke hormoonproductie terug te doen opstarten.

Voorbeeld kuren voor gebruikers met meer ervaring

Bij kuren voor wat meer ervaren gebruikers, zal testosteron bijna altijd gecombineerd worden met andere soorten steroïden. Bijvoorbeeld met Dianabol maar ook verschillende testosteron esters in 1 lange kuur. Vaak kies je daarbij voor een bepaalde ester in de eerste helft van de kuur om vervolgens voor de tweede helft over te schakelen op een andere ester.

Testosteron voorbeeldkuren om te cutten

Testosteron cutting kuur schema voor beginners

Testosteron cutting kuur schema voor beginners
 • Week 1-12 – 400mg/week Testosteron Cypionaat
 • Week 7-12 – 50mg/dag Winstrol
 • (Nakuur) Week 15-17 – 50mg/dag Clomid voor 3 weken, optioneel 0.5mg/eod Arimidex gedurende de kuur

Bovenstaande voorbeeldkuur van 12 weken is gebaseerd op testosteron cypionaat in combinatie met Winstrol. Vergeet niet om in week 15 – 17 een nakuur te volgen zodat je natuurlijke testosteron productie terug op gang wordt getrokken.

12 weken Testosteron / Winstrol of Anavar kuur schema

12 weken testosteron winstrol of anavar kuur schema

Dit is een goede kuur om te cutten met Testosteron en Winstrol (of Anavar). Gedurende 12 weken zul je 2 keer moeten injecteren. Houd daarbij rekening dat 1ml = 1CC wanneer je je injecties voorbereidt.

 • Week 1-12 – 125-250mg/2 x per week Testosteron (Enanthaat of Cypionaat)
 • (Optioneel) Week 1- 6 – 40-80mg/dag Winstrol of 40-80mg/dag Anavar
 • (Nakuur) Week 15-17 – 50mg/dag Clomid gedurende 3 weken of Nolvadex 20mg/dag gedurende 4 weken

Het is aanbevolen om gedurende de hele kuur een aromatase-remmer zoals Arimidex (0,5 mg om de 2 dagen) of Aromasin (12,5 mg / dag) te nemen of het toch op zijn minst in huis te hebben wanneer de bijwerkingen te ernstig zouden worden.

12-weken Testosteron / Clenbuterol / Trenbolon kuur

12 weken Testosteron Clenbuterol Trenbolon kuur schema

Hier is een voorbeeldkuur van een geavanceerd cutting kuur met Trenbolon, Clenbuterol en testosteron propionaat.

 • Week 1-12 – 50-100mg/dag Trenbolon Acetaat
 • Week 1-12 – 50mg/dag Testosteron propionaat (of 250mg/e3.5d Testosteron Enanthaat)
 • Week 1-2 – 80-120mcg/dag Clenbuterol
 • (Nakuur) Week 15-17 – 100mg/dag Clomid voor de eerste 10 dagen, dan 50mg/dag Clomid voor nog eens 10 dagen (20 dagen in totaal). Je kunt Clomid vervangen door Nolvadex gedurende 4 weken op een dosering van 40/40/20/20.

Gedurende de hele kuur kun je ook 0,5mg/dag Arimidex gebruiken. Houd ook een dopamine agonist zoals Dostinex bij de hand om de hoeveelheid prolactine te verminderen indien nodig. Prolactine is een hormoon dat zorgt voor melkproductie in de borsten.

Testosteron kuur schema om te cutten voor ervaren gebruikers

16 weken testosteron kuur schema voor ervaren gebruikers om te cutten
 • Week 1-10 – 600mg/week Testosteron Cypionaat, 400mg/week Equipoise
 • Week 11-16 – 150mg/2 dagen Testosteron propionaat, 50mg/2dagen Trenbolon acetaat
 • Week 1-16 – 0.5mg/2 dagen Arimidex

Geavanceerde testosteron kuur schema om te cutten
Geavanceerd testosteron kuur schema om te cutten
 • Week 1-8 – 250mg/om de 2 dagen Testosteron enanthaat, 200mg/om de 2 dagen equipoise
 • Week 9-16 – 200mg/om de 2 dagen Testosteron propionaat, 100mg/om de 2 dagen trenbolon acetaat, 50mg/dag Winstrol
 • Week 1-16 – 4iu/dag HGH, 1mg/om de 2 dagen Arimidex

Hardcore schema om te cutten

20 weken hardcore testosteron kuur schema om te cutten
 • Week 1-12: 250 mg testosteron enenathaat om de 2 dagen, 200 mg equipoise om de 2 dagen
 • Week 9-20: 200 mg testosteron propionaat om de 2 dagen, 100 mg trenbolon acetaat per dag (150mg/dag in week 19-20), 100 mg Winstrol per dag
 • Week 15-20: 100 mg Masteron 3 keer per week
 • Week 1-20: 5iu HGH per dag, 1 mg Arimidex om de 2 dagen

Bulking testosteron voorbeeldkuur schema’s

15 weken testosteron Enanthaat / Cypionaat bulking kuur schema
15 weken testosteron bulking kuur schema
 • Week 1-15: 250 mg testosteron (enanthaat of cypionaat) om de 3,5 dagen
 • (Optioneel) Week 1-6: 30-60mg/dag Dianabol of 50-100mg/dag Anadrol
 • (Nakuur) Week 18-20: 50mg/dag Clomid gedurende 3 weken (of Nolvadex op 40/40/20/20)

Gebruik gedurende de hele kuur een aromatase-remmer tegen de oestrogeen gerelateerde bijwerkingen – of hou op z’n minst een aromataser-remmer bij de hand (0,5 mg/2 dagen Arimidex of 12,5 mg/dag Aromasin).

12-weken Testosteron / Dianabol kuur

Een voorbeeld van een geavanceerde testosteron en Dianabol 12 weken bulking kuur zou zijn:

12 weken testosteron dianabol kuur schema
 • Week 1-6 – 40mg/dag Dianabol
 • Week 1-12 – 500-750mg/week Testosteron (Enanthaat/Cypionaat), 0.5mg/2 dagen Arimidex
 • (Nakuur) Week 15-17 – 100mg/dag Clomid gedurende 10 dagen, dan 50mg/dag gedurende nog eens 10 dagen.

15 weken Testosteron / Deca / Dianabol Kuur schema

Voor deze geavanceerde bulking kuur moet je Testosteron Enanthaat of Cypionaat, Dianabol, Deca-Durabolin, Arimidex (of Aromasin) gebruiken. Vervolgens Clomid voor de nakuur.

15 weken testosteron dianabol deca kuur schema
 • Weken 1-6 – 25-35mg/dag Dianabol
 • Weken 1-15 – 300mg/week Deca, 500mg/week Testosteron, 0.5mg/2 dagen Arimidex (of 12.5mg/dag Aromasin)
 • (Nakuur) Week 18-20 – 100mg/dag Clomid voor de eerste 10 dagen, dan 50mg/dag Clomid voor nog eens 10 dagen.

Geavanceerde schema om te bulken

Geavanceerde testosteron kuur schema om te bulken
 • Week 1-16 – 250mg/2 dagen Sustanon 250, 4iu/dag HGH, 0.5mg/2 dagen Arimidex
 • Week 1-12 – 600mg/week Deca-Durabolin
 • Week 1-6 – 50mg/dag Anadrol
 • Week 13-16 – 50mg/dag Anadrol

Hardcore schema om te bulken

hardcore testosteron kuur om mee te bulken
 • Week 1-20 – 1000mg/2 dagen Testosteron Enanthaat, 4iu/dag HGH, 0.5mg/2 dagen Arimidex
 • Week 1-12 – 600mg/week Deca-Durabolin
 • Week 1-6 – 100mg/dag Dianabol
 • Week 11-16 – 100mg/dag Dianabol
 • Week 11-20 – 100mg/2 dagen Trenbolon Acetaat week 11-12, dan 100mg/dag week 13-20

Testosteron vs. Alternatieven

Ik ben geen medisch professional. Maar ik wil je wel sterk adviseren om geen testosteron injecties te doen of andere anabolen kuren tenzij je al een zeer ervaren anabolen gebruikers bent. Maar zelfs als je dat bent, is het in het belang van je gezondheid om op zijn alternatieve (én legale) veiligere opties te overwegen in plaats van anabolen kopen.

Hier is waarom:

Testosteron is een krachtig hormoon maar brengt ook een hele reeks aan bijwerking met zich mee wanneer je het gebruikt in doseringen die bedoeld zijn voor bodybuilding. Die bijwerkingen variëren van ongemakkelijk tot zeer gevaarlijk. Zowel op korte als op lange termijn.

Waarom dus het risico nemen? Als je op zoek bent naar veilige, legale en natuurlijke alternatieven voor testosteron, dan is Testo-Max mijn #1 keuze.

Testo-Max is een krachtige formule die je lichaam op natuurlijke wijze stimuleert om meer testosteron aan te maken. Het is volledig legaal overal in de wereld. En je kunt het combineren met andere natuurlijke alternatieven op precies dezelfde manier als wanneer je zou combineren met anabolen. En dat allemaal zonder bijwerkingen.

Er zijn talloze redenen waarom ik Testo-Max aanraad. Maar zoals de meesten van jullie is er één reden waarom ik echt Testo-Max aanraad…

Voor spiertoename en meer kracht.

Je hebt de voordelen die je hebt van een verhoogd testosteron niveau, dat gaat van meer energie en uithoudingsvermogen tot sneller herstel en een hogere sex drive.

Veel mannen gebruiken dan ook Testo-Max als legaal en veilig alternatief voor testosteron. En ze zijn daarbij niet teleurgesteld in de resultaten. Zonder bijwerkingen, toch testosteron-achtige resultaten behalen en niet in juridische problemen kunnen komen. Iedereen met gezond verstand kiest voor Testo-Max als alternatief voor riskante testosteron steroïden.

testo-max

Testosteron kopen?

Het is nooit eenvoudiger geweest om legaal Testosteron online te kopen. Scherpe prijzen, snelle verzending en gegarandeerde levering. Geen risico’s!

Testosteron Resultaten

Testosteron is een zeer krachtige steroïde. Het werkt op meerdere manieren om te zorgen voor meer vetvrije spiermassa door de eiwitsynthese te verhogen, je lichaamsvet te verminderen, je uithoudingsvermogen en atletische prestaties te verbeteren, voor een sneller spierherstel te zorgen en nog andere voordelen.

Testosteron werkt daarnaast ook als een anti-katabool dat hormonen als cortisol blokkeer. Daardoor helpt het de afbraak van spierweefsel (spierkatabolisme) te voorkomen. Sterkere botten, betere mentale toestand, focus en energie zijn vaak bijkomende voordelen van testosteron. Meer cardio-output en hoger bloedtoevoer (= verhoogde bloeddruk) naar je hart helpt dan weer met je atletische prestaties.

De belangrijkste voordelen van testosteron in een anabolen kuur zijn:

 • Meer spieren en kracht – Dit is ongetwijfeld de belangrijkste reden waarom we testosteron gebruiken. Het zorgt voor meer spiermassa en kracht. Door eiwitsynthese te verhogen en de effecten van het stresshormoon cortisol te blokkeren, maakt testosteron dat je lichaam zich in een optimale anabole toestand bevindt waarbij je alleen maar spieren kunt winnen en niet verliezen. Sneller spiermassa krijgen door krachttraining én sneller spierherstel betekent dat je aanzienlijk sneller resultaat boekt dan ooit mogelijk zou zijn zonder het gebruik van steroïden.
 • Sneller herstel – Zoals ik hierboven al zei, zul je een merkbare verbetering zien in je hersteltijd. Zelfs na de zwaarste, langste trainingen. Dit doordat testosteron helpt om je spierweefsel sneller te herstellen. Dat betekent dus dat je sneller terug naar de gym kunt voor je volgende training om dezelfde spieren te trainen en ze op te bouwen in een sneltempo en tot ene omvang die je niet zou kunnen bereiken zonder de kracht van testosteron.
 • Vet verlies – met meer droge spieren komt een groter vermogen om vet te verbranden. Dit leidt tot een droge en strakke lichaamsbouw. Hoewel een testosteron only kuur over het algemeen niet wordt gebruikt om hardcore te gaan cutten blijkt dat het nog steeds ene cruciale rol speelt om de opslag van vet te vermijden en spieren te verliezen volgens verschillende studies.
 • Andere bijkomende voordelen zijn een beter uithoudingsvermogen, energie en conditie, een hoger libido en betere botten dankzij een verhoogde productie van rode bloedcellen.

Testosteron is enorm krachtig, maar je winsten zullen maar zo goed zijn als je trainingen en je dieet. Steroïden en de vereiste medicijnen voor nakuur zijn niet goedkoop. Dus tenzij je bereid bent om een zeer gedisciplineerde en intens trainingsprogramme te volgen en een dieet volgt dat je vooruitgang ondersteunt, zullen steroïden weinig voordelen bieden.

Testosteron Nakuur

Zoals met alle AAS (Anabole Androgene Steroïden), is een nakuur na een kuur met testosteron van cruciaal belang. Wanneer je begint met de nakuur is afhankelijk van welke ester je hebt gebruikt en wat de halfwaardetijd ervan is.

Bijvoorbeeld na een propionaat kuur kun je beginnen met de nakuur 3 dagen na het einde. Na gebruik van enanthaat moet je 2 weken wachten om te beginnen met je nakuur. Steroïden zoals testosteron doen je natuurlijke testosteron productie stoppen. Daarom is het van groot belang om een nakuur te volgen om de productie terug op te starten. Niet alleen voor je gezondheid en om oestrogene bijwerkingen te beperken maar ook omdat je lichaam anders in een katabole toestand terechtkomt na een kuur. Wanneer je lichaam zich in een katabole toestand bevindt loop je het risico om al je vooruitgang te verliezen.

Opties voor een nakuur zijn onder andere SERM’s en aromatase remmers om oestrogeen te blokkeren. Een basis Clomid nakuur doe je voor 4 weken op 50mg per dag tijdens de eerste 2 weken en verminder je tot 25mg per dag voor de laatste 2 weken. Bekijk mijn volledige nakuur gids om volledig te begrijpen hoe zo’n nakuur in elkaar zit.

Testosteron Bijwerkingen

testosteron bijwerkingen
Borstvorming (gynaecomastie) is één van de mogelijke bijwerkingen

De mogelijke bijwerkingen bij een anabolen kuur met testosteron zin grotendeels hetzelfde ongeacht welke ester(s) je gebruikt. Vaak is er slecht 1 of 2 atomen verschil tussen esters waardoor er weinig verschil zit op vlak van bijwerkingen. De grootste verschillen zitten namelijk in hun opname-eigenschappen.

Testosteron staat bekend om z’n androgene bijwerkingen doordat testosteron omgezet wordt in oestrogeen. Daarom is het gebruik van anti-oestrogenen zoals SERM’s of aromatase remmers belangrijk. Op die manier kun je bijwerkingen zoals acne, haaruitval, agressie en natuurlijk de gevreesde gynaocomastie (borstvorming bij mannen) zoveel mogelijk afweren.

 • Gynaecomastie – Gyno is een ernstige aandoening die de ergste nachtmerrie van elke mannelijke steroïdengebruiker is. Hierdoor krijg je borstvorming en als dit te lang en te ernstig aanhoudt, kan het alleen verwijderd worden door chirurgie. De juiste nakuur volgen met anti-aromatase middel is daarom van cruciaal belang om gynaecomastie zoveel mogelijk te vermijden. Het ontstaat namelijk als gevolg van teveel oestrogeen. De eerste symptomen van gyno zijn vaak tintelende, pijnlijke of gezwollen tepels.
 • Acne – Acne is een veel voorkomende bijwerking bij mannen die hier vatbaar voor zijn. Dus als je als tiener acne had, is de kans dat je acne-uitbraken en een vette huid krijgt van een steroïden kuur groter dan bij iemand die als tiener geen acne had. Sommige mensen kunnen een huidreactie of allergische reactie krijgen op de olie (meestal sesamzaad of katoenzaad olie) waarin de testosteron ester is ondergedompeld.
 • Vochtophoping – Vochtophoping is een andere bijwerking die vaak voorkomt bij testosteron gebruik. Daarbij zal er onder je huid meer vloeistof vastzitten waardoor je snel spierdefinitie verliest in ruil voor een ongewenst opgeblazen uiterlijk. dit voorkomen en terugdringen is dus duidelijk een hoge prioriteit voor iedereen die testosteron gebruikt.

Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen. Het is dus aan de gebruiker om een kuur te volgen dat de krachtige, positieve effecten van testosteron doet opwegen tegen de negatieve effecten. Elk persoon zal anders reageren. Dat is dan ook waarom iets kan werken voor je beste maatje maar daarom niet noodzakelijk het juiste kuur schema voor jou is om te volgen.

Sommige mensen zijn eenmaal meer vatbaar voor bijwerkingen dan anderen. Maar met standaard doseringen kunnen de meeste mannen testosteron goed verdragen op voorwaarde dat de noodzakelijke nakuur ook wordt gevolgd.

Het is echt belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan hoe je reageert op de effecten van anabolen voordat je beslists om anabolen te kopen. Je zult snel merken welke bijwerkingen problemen voor je veroorzaken. En dat zal niet noodzakelijk dezelfde bijwerkingen zijn dat iemand anders heeft ervaren met dezelfde anabool. Elke persoon is anders.

Testosteron FAQs

Zijn anabole steroïden en testosteron hetzelfde?

Testosteron is een mannelijk androgeen hormoon dat ook vaak steroïdehormoon of anabole steroïde wordt genoemd. Testosteron heeft zowel androgene (mannelijke eigenschappen) als anabole effecten op het lichaam, zoals het opbouwen en herstellen van spieren.

Het vergroten van de spiermassa is de belangrijkste reden waarom mensen testosteron in de vorm van een anabool gebruiken. Testosteronsteroïden zijn synthetische derivaten van het oorspronkelijk hormoon met kleine wijzigingen in de chemische samenstelling.

Is testosteron slecht voor je lever?

Het grootste risico voor leveraandoeningen bij steroïden zijn de steroïden die oraal worden ingenomen. Verhoogd risico voor de lever kan zich ook voordien wanneer mensen verschillende anabolen en medicijnen combineren of bepaalde middelen misbruiken op hoge doseringen gedurende een lange periode.

Worden testosteron esters opgespoord in een drugs test?

Verschillende esters hebben een verschillende opsporingstijd op basis van hun halfwaardetijd en hoe lang het duurt om ze uit je lichaam te doen verdwijnen zodat ze laag genoeg zijn om gedetecteerd te worden. Dit kan variëren van een paar weken tot 3 maanden na je laatste injectie.

Testosteron cypionaat en enanthaat kunnen bijvoorbeeld tot 3 maanden na de laatste injectie gedetecteerd worden. Propionaat daarentegen slechts 2-3 weken.

Wat zijn de lange termijn gezondheidseffecten van het gebruik van testosteron?

Het is geweten dat langdurig gebruik van steroïden de gezondheid kan schaden. Vooral als je het vele jaren intensief gebruikt. In de meest extreme gevallen kan falen van de nieren, lever of hart optreden met de dood tot gevolg.

Andere risico’s op lange termijn zijn mentale gezondheidsproblemen zoals depressie, verhoogde stemmingswisselingen en woedeaanvallen, ernstige acne en huidproblemen, kaalheid, gynaecomastie (borstvorming) waarvoor een operatie nodig is, en krimpen van de testikels. Abcessen en andere complicaties op de plaatsen waar je injecteert ook een risicofactor op zowel de korte als de lange termijn.

Wat is de halfwaardetijd van testosteron?

De halfwaardetijd van een testosteron ester staat voor hoe lang het duurt tot je lichaam de heft van de dosering heeft opgebruikt.

Dit is belangrijk om te weten als het gaat om het plannen van je kuur en de meest effectieve tijd om injecties te plaatsen zodat je maximale voordelen ervaart terwijl je de bijwerkingen zoveel mogelijk minimaliseert.

Natuurlijk ook als je denkt dat je zult getest worden op drugs, is het belangrijk om te weten wat de halfwaardetijds is van wat je hebt genomen zodat je op elk moment weet hoeveel er nog in je lichaam zit.

Wat is de beste kuur voor spiergroei?

Een testosteron / Deca-Durabolin / Dianabol kuur. Voor mensen met minder ervaringen kun je gemakkelijk 9kg bijkomen. Misschien zelfs meer als je genoeg eet.

Dus ik zou zeggen 35mg/dag Dianabol voor 6 weken, 500mg/week Testosteron cypionaat voor 12 weken en 300mg/week Deca-Durabolin voor 12 weken. Als je last zou krijgen van symptomen van gyno (borstvorming) tijdens de kuur, gebruik dan ook 0,5mg/2 dagen Arimidex.

Voor nakuur (PCT) gebruik je 0,5mg/dag Arimidex gedurende 1 maand na de laatste injectie. En start Clomid 2 weken na je laatste injectie aan 100mg/dag gedurende 10 dagen en vervolgens 50mg/dag gedurende nog eens 10 dagen.

Kunnen HCG en Nolvadex worden gebruikt voor nakuur?

Ja, ik zou 2500iu/week HCG splitsen in 2x1250iu shots gelijkmatig verdeeld over de week (bvb maandag/donderdag) gedurende 2 weken. Vervolgens verder gaan met Nolvadex voor 5 weken aan 40/40/20/20.

Mijn conclusie en aanbeveling

Met testosteron kun je niet fout gaan. Het is goed te combineren met andere anabolen, met name om spiermassa te krijgen wanneer je het gebruikt met Dianabol, Deca-Durabolin of Superdrol. Door het vet verlies en de preventie van opslag van overtollig vet, speelt testosteron ook een belangrijke rol in elke cutting kuur.

Al je begint is het aanbevolen om te gaan voor een testosteron only kuur. Zo geef je jezelf de kans om snelle kracht en spiermassa winsten te krijgen terwijl je kunt ontdekken hoe je lichaam reageert op het hebben van een grotere hoeveelheid circulerende testosteron.

Meerdere anabolen combineren als beginner zal er niet alleen voor zorgen dat je niet goed weet wat zorgt voor welke resultaten maar ook welke bijwerkingen je krijgt van welke middelen én de stappen die je moet nemen in je nakuur. Je eerste anabolen kuur eenvoudig houden is dus ideaal en testosteron is de beste manier om dat te doen.

Laat me duidelijk zeggen dat testosteron zeker werkt. We weten precies wat dit hormoon doet, vooral wanneer je het neemt in doseringen voor bodybuilding. Desondanks is de overgrote meerderheid van de mannen niet van plan om de risico’s te lopen die gepaard gaan met testosteron steroïden.

En het is verstandig om voorzichtig te zijn! Testosteron in onnatuurlijke hoge doseringen heeft een heleboel verschrikkelijke bijwerkingen en kan je lichaam flink overhoop halen. Dat is waarom mensen zoeken naar veilige, legale en effectieve alternatieven die gelijkaardige resultatenbieden maar dan zonder de bijwerkingen.

Zonder twijfel, het allerbeste alternatief voor testosteron is Testo-Max. Het verhoogt op natuurlijke wijze je testosteron en gaat dus gepaard met alle bijhorende voordelen. Zoals massale spiermassa winsten, meer kracht en uithoudingsvermogen, sneller herstel, hoger libido, meer energie. En je ziet resultaten in slechts enkele weken.

Kortom, Testo-Max levert dezelfde voordelen als echte testosteron, alleen zonder de bijwerkingen!

testo-max

Testosteron kopen?

Het is nooit eenvoudiger geweest om legaal Testosteron online te kopen. Scherpe prijzen, snelle verzending en gegarandeerde levering. Geen risico’s!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}