Testosteron

Testosteron is koning als het gaat om anabole steroïden. De meerderheid van anabole steroïden je hoort over zijn een of andere vorm van testosteron, en meestal synthetische derivaten van testosteron. Dit hormoon verhoogt spiermassa en kracht, en een testosteron alleen cyclus is meestal de eerste stap genomen voor een nieuwe steroïde gebruiker.

Wanneer je op een testcyclus gaat, kom je er snel achter hoe je lichaam, en je prestaties en resultaten, veranderen als gevolg van het opvoeren van je testosteronspiegel tot ongekende waarden. En ja, je krijgt ook om uit te vinden wat, indien van toepassing, bijwerkingen je zou kunnen zijn gevoelig voor. Van daaruit kunt u tweaken en aanpassen van uw cycli om de beste resultaten te krijgen.

Opmerking van de auteur: De volgende gids is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en promoot NIET het illegale gebruik van steroïden (PED’s).

In deze gids, zul je leren:

Wat is testosteron?

Testosteron is het belangrijkste geslachtshormoon bij mannen, dat je alle eigenschappen geeft die van jou een man maken. Het wordt voornamelijk geproduceerd in de testikels, waar het de productie opvoert vanaf de puberteit tot je rond je 30e levensjaar, hoewel dit per persoon kan verschillen.

Testosteron is niet alleen een essentieel geslachtshormoon voor het leven als man, het is ook een natuurlijke anabole steroïde die de opbouw van spieren en kracht bevordert – dit zijn de anabole eigenschappen van testosteron. De androgene effecten van testosteron geven je een diepe stem, gezichts- en lichaamsbeharing, en al die dingen die je als man voor vrouwen onderscheiden.

Opmerking van de auteur: Testo-Max is mijn #1 beoordeeld legaal testosteron product. Het repliceert de spier opbouw, vetverbranding en kracht verbetering van de effecten van synthetische testosteron, maar zonder de ongewenste bijwerkingen en lange herstel fasen die een steroïde cyclus volgen!

Wat is een Ester?

Het begrijpen van esters in de organische chemie kan moeilijk zijn voor de niet-wetenschapper, maar je zult snel verschillende esters van testosteron tegenkomen in de wereld van de steroïden en je zult natuurlijk willen weten wat het allemaal betekent.

In elementaire termen is een ester een synthetisch derivaat van testosteron. Verschillende esters hebben een verschuiving rond van atomen te vormen zeer lichtjes verschillende verbindingen met de oorspronkelijke organische verbinding.

Hoewel er slechts een of twee atomen verschillen tussen een ester en een andere, kan dit genoeg zijn om eigenschappen zoals hoe langzaam of snel een bepaalde ester zal worden vrijgegeven in het lichaam te veranderen, en dit is vaak het belangrijkste verschil tussen verschillende esters en degene die kan bepalen welke u zult willen gebruiken.

De meeste testosteronesters worden gesuspendeerd in oliën zoals sesamolie of katoenzaadolie. Dit zorgt voor een langzamere afgifte van testosteron, zodat het niet allemaal wordt gebruikt door het lichaam zeer snel. De reden waarom oliën worden gebruikt is dat zodra een estergroep aan testosteron is toegevoegd, het minder oplosbaar in water en meer oplosbaar in olie wordt.

Alle testosteron esters die we tegenkomen zijn injecteerbare en de dosering die u gebruikt zal afhangen van welke ester het is en wat uw doelen zijn voor uw totale steroïde cyclus.

Testosteron Esters

Er zijn meer dan 20 bekende esters van testosteron, maar je zult alleen komen over een klein aantal van deze beschikbaar voor gebruik.

De meeste van deze synthetische derivaten van testosteron zijn ontwikkeld voor medisch gebruik voor de behandeling van aandoeningen zoals lage of geen testosteron bij mannen. Deze verbindingen zijn in staat om een enorme boost te geven aan het testosterongehalte, wat ze zo aantrekkelijk maakt voor ons in de bodybuildingwereld.

De belangrijkste testosteronesters waarover bodybuilders en atleten het steeds hebben, zijn:

 • Cypionaat (Depo-Testosteron, Andro Cyp, TC, TCPP, Testosteron Cyclopentylpropionaat)
 • Enanthate (Delatestryl, Xyosted)
 • Propionaat (Testoviron Depot, TP, testosteron propanoaat, propionyltestosteron)
 • Suspensie (Sterotaat, Andronaq, Aquaspension Testosterone, Virosterone)
 • Undecanoaat (Andriol, Jatenzo – orale versies; Nebido, Aveed – injectables)

Testosteron Cypionate en Enanthate worden beschouwd als zeer vergelijkbaar en zelfs in de medische sector zijn deze twee esters vaak uitwisselbaar.

Het belangrijkste verschil tussen deze esters is hoe langzaam of snel ze zijn in staat om te worden vrijgegeven in het lichaam na een injecties, en hoe lang ze uw testosteron niveaus verhogen.

Sommige esters zullen daarom veel regelmatiger moeten worden geïnjecteerd dan andere, als je een consistente testosteronvoorziening wilt handhaven. Dit is waarom het leren over de verschillende esters, die ik hieronder in meer detail zal behandelen, belangrijk is.

De halfwaardetijd van elke ester is een van de belangrijkste verschillen tussen hen. Cypionate heeft een ongeveer 8 dagen halfwaardetijd, Enanthate en Propionate hebben een korte eliminatie halfwaardetijd van ongeveer 4,5 dagen. Testosteron Undecanoate heeft een lange halfwaardetijd van meer dan 20 dagen, en Fenylpropionaat heeft een zeer korte halfwaardetijd van minder dan drie dagen.

Testosteron kuur schema

Testosteron zet het lichaam in een prime anabole omgeving, dus weinig wonder het is een eerste keuze voor een beginner cyclus vooral wanneer bulking up is het belangrijkste doel.

Alleen testosteron cyclus

Een zeer eenvoudige beginner cyclus is om gebruik te maken van ofwel Testosteron Cypionate of Enanthate voor 8 weken. Een eenvoudige piramide stijl cyclus ziet u beginnen laag, het verhogen van de dosering in het midden, dan weer te verlagen. Bijvoorbeeld: 125mg / 250mg / 375mg / 500mg / 500mg / 375mg / 250mg / 125mg (elk is per week). PCT moet worden gestart 2 weken na uw laatste injectie op 50mg/dag Clomid voor 3 weken.

Cyclus met lage dosering testosteron

Zelfs een lage dosis testosteron kan zorgen voor een solide impuls aan de prestaties en winsten, en als je net begint wil je misschien om te testen de wateren met de laagste meest effectieve dosering. Deze zogenaamde milde cycli van ongeveer 250 mg per week bieden nog steeds voordelen, terwijl het verminderen van de impact op bijwerkingen.

Gaan lager dan 250 mg is het onwaarschijnlijk dat veel voordelen bieden aangezien u alleen op testosteron vervangende niveaus door het vervangen van uw natuurlijke testosteron, maar niet meer dan dat niveau – met andere woorden, een lage dosis cyclus van 250-300 mg per week kan bieden het beste evenwicht tussen het verkrijgen van voordelen en het minimaliseren van bijwerkingen.

Een andere optie is om testosteron in gelvorm te gebruiken als eerstelijnsbehandeling tijdens een testosteronvervangingstherapie (TRT).

Ongeacht wat uw cyclus is, doen post cyclus therapie is van cruciaal belang als u niet alleen om uw hard verdiende winsten van de cyclus te behouden, maar ook uw natuurlijke hormoonniveaus terug op de rails te krijgen zodra de synthetische testosteron injecties zijn gestopt.

Testosteron cycli voor degenen met meer ervaring

Een meer geavanceerde testosteron cycli zal bijna altijd betrekken stapelen met andere soorten steroïden zoals Dianabol, evenals het combineren van meerdere testosteron esters in de één lange cyclus; vaak met behulp van een ester voor de helft van de cyclus en overschakelen naar een andere voor de tweede helft van de cyclus.

Snijden testosteron cycli

Beginner vriendelijke testosteron snijden cyclus
 • Week 1-12 – 400mg/week Testosteron Cypionate
 • Week 7-12 – 50mg/ed Winstrol
 • (PCT) Week 15-17 – 50mg/dag Clomid voor 3 weken, optionele 0.5mg/eod Arimidex gedurende de cyclus

12-weekse Testosteron / Winstrol / Anavar Cyclus

Dit is een goede snijden cyclus met Test en Winstrol (of Anavar). U zult injecteren twee keer per week gedurende 12 weken. Houd in gedachten dat 1ml=1CC bij het voorbereiden van uw injecties.

 • Week 1-12 – 125-250mg/e3.5d Testosteron (Enanthate of Cypionate)
 • (Facultatief) Week 1- 6 – 40-80mg/dag Winstrol of 40-80mg/dag Anavar
 • (PCT) Week 15-17 – 50mg/dag Clomid gedurende 3 weken of Nolvadex 20mg/dag gedurende 4 weken

Gedurende de hele cyclus (of op zijn minst bij de hand) is het goed om een aromatase-remmer (AI) zoals Arimidex op 0,5 mg / eod of 12,5 mg / dag Aromasin nemen.

12-week Testosteron / Clenbuterol / Trenbolon Cyclus

Hier is een voorbeeld van geavanceerde snijden cyclus met Trenbolon, Clenbuterol en testosteron propionaat.

 • Week 1-12 – 50-100mg/dag Trenbolone Acetate
 • Week 1-12 – 50mg/dag Testosteron propionaat (of 250mg/e3.5d Testosteron Enanthate)
 • Week 1-2 – 80-120mcg/dag Clenbuterol
 • (PCT) Week 15-17 – 100mg/dag Clomid voor de eerste 10 dagen, dan 50mg/dag Clomid voor nog eens 10 dagen (20 dagen in totaal). U kunt vervangen Clomid met Nolvadex voor 4 weken op 40/40/20/20.

Gedurende de hele cyclus kun je ook 0,5mg/ed Arimidex gebruiken. Houd ook bij de hand een Dopamine agonist zoals Dostinex om de hoeveelheid prolactine te verminderen indien nodig.

Tussenliggende testosteron cyclus voor snijden
 • Week 1-10 – 600mg/week Testosteron Cypionate, 400mg/week Equipoise
 • Week 11-16 – 150mg/eod Testosteron propionaat, 50mg/eod Trenbolone acetaat
 • Week 1-16 – 0.5mg/eod Arimidex

Geavanceerde testosteron cyclus voor snijden
 • Week 1-8 – 250mg/eod Testosteron Enanthate, 200mg/eod Equipoise
 • Week 9-16 – 200mg/eod Testosteron propionaat, 100mg/eod Trenbolone acetaat, 50mg/ed Winstrol
 • Week 1-16 – 4iu/ed HGH, 1mg/eod Arimidex

Hardcore testosteron cyclus voor snijden
 • Week 1-12 – 250mg/eod Testosteron Enanthate, 200mg/eod Equipoise
 • Week 9-20 – 200mg/eod Testosteron propionaat, 100mg/ed Trenbolone acetaat (150mg/ed week 19-20), 100mg/ed Winstrol
 • Week 15-20 – 100mg/3x week Masteron
 • Week 1-20 – 5iu/ed HGH, 1mg/eod Arimidex

Bulking testosteron cycli

15-weekse testosteron Enanthate / Cypionate bulking cyclus
 • Week 1-15 – 250mg/e3.5d Testosteron (Enanthate of Cypionate)
 • (Facultatief) Week 1-6 – 30-60mg/dag Dianabol of 50-100mg/dag Anadrol
 • (PCT) Week 18-20 – 50mg/dag Clomid gedurende 3 weken (Nolvadex op 40/40/20/20)

Gedurende de hele cyclus (of ten minste bij de hand) gebruik van een aromatase-remmer (AI) om te vechten tegen oestrogeen gerelateerde bijwerkingen (0,5 mg / eod Arimidex of 12,5 mg / dag Aromasin).

12-weekse Testosteron / Dianabol Cyclus

Een voorbeeld van een geavanceerde testosteron en Dianabol 12 weken bulking cyclus zou zijn:

 • Week 1-6 – 40mg/ed Dianabol
 • Week 1-12 – 500-750mg/week Testosteron (Enanthate/Cypionate), 0.5mg/eod Arimidex
 • (PCT) Week 15-17 – 100mg/dag Clomid gedurende 10 dagen, dan 50mg/dag gedurende nog eens 10 dagen.

12-weekse Testosteron / Deca / Dianabol Cyclus

Voor deze geavanceerde bulking cyclus moet je Testosteron Enanthate of Cypionate, Dianabol, Deca-Durabolin, Arimidex en Clomid.

 • Weken 1-6 – 25-35mg/day Dianabol
 • Weken 1-15 – 300mg/week Deca, 500mg/week Testosteron, 0.5mg/eod Arimidex (12.5mg/dag Aromasin)
 • (PCT) Week 18-20 – 100mg/dag Clomid voor de eerste 10 dagen, dan 50mg/dag Clomid voor 10 meer dagen.

Geavanceerde testosteroncyclus voor bulken
 • Week 1-16 – 250mg/eod Sustanon 250, 4iu/ed HGH, 0.5mg/eod Arimidex
 • Week 1-12 – 600mg/week Deca-Durabolin
 • Week 1-6 – 50mg/ed Anadrol
 • Week 13-16 – 50mg/ed Anadrol

Hardcore testosteron cyclus voor bulking
 • Week 1-20 – 1000mg/eod Testosteron Enanthate, 4iu/ed HGH, 0.5mg/eod Arimidex
 • Week 1-12 – 600mg/week Deca-Durabolin
 • Week 1-6 – 100mg/ed Dianabol
 • Week 11-16 – 100mg/ed Dianabol
 • Week 11-20 – 100mg/eod Trenbolone Acetate week 11-12, dan 100mg/ed week 13-20

*ed – elke dag

*eod – om de andere dag

Opmerking van de auteur: Als u wilt dat meer echte, NO-BS informatie over het gebruik van steroïden moet u kijken op Straight From the Underground (mijn aanbevolen ondergrondse steroïde handboek). Alles in dit boek is gebaseerd op ervaring uit de eerste hand, geen theorie.

Testosteron vs. Alternatieven

Hoewel ik ben niet een medische professional, ik moet nog steeds sterk adviseren om weg te blijven van testosteron injecties, tenzij u al een zeer ervaren steroïde gebruiker bent. Maar zelfs als je dat bent, is het in het belang van je gezondheid om op zijn minst alternatieve veiligere opties te overwegen.

Hier is waarom:

Testosteron is een krachtig hormoon dat wordt geleverd met een scala aan bijwerkingen wanneer u het gebruikt in doses voor bodybuilding. Deze effecten variëren van ongemakkelijk tot zeer gevaarlijk, zowel op korte als op lange termijn.

Waarom het risico nemen? Als je op zoek bent naar veilige, legale en natuurlijke alternatieven voor testosteron, kijk dan niet verder dan Testo-Max.

Testo-Max is een krachtige formule die het lichaam op natuurlijke wijze stimuleert om meer testosteron aan te maken. Het is ook volledig legaal overal in de wereld en kan worden gebruikt gestapeld met andere natuurlijke alternatieven in precies dezelfde manier waarop je zou stapelen testosteron met andere steroïden – zonder de bijwerkingen!

Er zijn talloze redenen waarom ik kan instaan voor Testo-Max. Maar zoals de meesten van jullie, is er één hoofdreden waarom ik geïnteresseerd was in Testo-Max…

Voor zijn spiertoename en kracht voordelen.

Natuurlijk krijg je alle extra voordelen van wat verhoogd testosteron je natuurlijk geeft – van verhoogde energie en uithoudingsvermogen, tot sneller herstel en een verbeterde sex drive.

Veel mannen hebben zich tot Testo-Max gewend als een legitiem, veilig en legaal alternatief voor testosteron, en ze zijn niet teleurgesteld in de resultaten. Zonder bijwerkingen, testosteron-achtige resultaten en geen juridische problemen, Testo-Max is een gezond verstand vervanging voor riskante testosteron steroïden.

Testosteron Resultaten

Testosteron is een zeer krachtige steroïde die op meerdere manieren werkt om de vetvrije spiermassa te vergroten door de eiwitsynthese te verhogen, het lichaamsvet te verminderen, het uithoudingsvermogen en de atletische prestaties te verbeteren, en de hersteltijden te verbeteren; naast andere voordelen.

Testosteron werkt ook als een anti-katabool dat hormonen zoals cortisol blokkeert en daardoor de afbraak van spierweefsel (spierkatabolisme) helpt voorkomen. Sterkere botten en een verbeterde mentale helderheid, focus en energie zijn vaak bijkomende voordelen van testosteron. Verhoogde cardio-output en bloedtoevoer naar het hart helpen bij atletische prestaties.

Hier zijn de grote voordelen van het gebruik van testosteron in een steroïde cyclus:

 • Spier en kracht winsten – Dit is de belangrijkste reden waarom we willen testosteron te gebruiken: het verhoogt de spiermassa en kracht te stimuleren. Door het verhogen van het proces van eiwitsynthese en het blokkeren van de effecten van het stresshormoon cortisol, testosteron is alles over het zetten van je in een prime anabole toestand waar je niet kunt helpen, maar winnen spieren. Snellere winst door krachttraining en sneller herstel betekent dat je aanzienlijk sneller winst boekt dan ooit mogelijk zou zijn zonder het gebruik van steroïden.
 • Sneller herstel – Zoals ik hierboven al zei, zult u een merkbare verbetering zien in uw hersteltijd, zelfs na de zwaarste, langste trainingen, omdat testosteron helpt het spierweefsel sneller te herstellen. Dit betekent dat u sneller terug bent in de sportschool bij uw volgende training, waarbij u dezelfde spieren bewerkt en ze opbouwt in een tempo en tot een omvang die u gewoon niet zou kunnen bereiken zonder gebruik te maken van de kracht van testosteron steroïden.
 • Vet verlies – met meer mager spier komt een groter vermogen om vet te verbranden en houden het uit, het creëren van een cut, mager en geript lichaamsbouw. Hoewel een testosteron alleen cyclus niet algemeen wordt gebruikt voor hardcore snijden, nationale bibliotheek van geneeskunde blijkt dat het nog steeds een cruciale rol speelt bij het elimineren van de opslag van vet en verlies van spier dat ontstaat als gevolg van het hebben van lage testosteron niveaus.
 • Andere bijkomende voordelen zijn een beter uithoudingsvermogen, energie en uithoudingsvermogen, een hoger libido en een betere botmassa dankzij een verhoogde productie van rode bloedcellen.

Testosteron is enorm krachtig, maar je winsten zullen alleen zo goed zijn als je training regime en je dieet. Steroïden en de vereiste post-cyclus therapie drugs zijn geenszins goedkoop, dus tenzij je bent volledig toegewijd aan het vasthouden aan een zeer gedisciplineerde en zeer intense workout programma en een dieet dat uw winsten ondersteunt, dan steroïden zal worden van weinig voordeel anders.

Testosteron Post Cycle Therapy

Zoals met alle AAS gebruik, post cyclus therapie na een test cyclus is van cruciaal belang. De timing van het begin van uw PCT zal afhangen van welke ester u hebt gebruikt en wat de halfwaardetijd is.

Bijvoorbeeld, kunt u beginnen met PCT drie dagen na het einde van een propionaat cyclus, terwijl het wachten twee weken om te beginnen met PCT na het gebruik van enanthate. Deze steroïden veroorzaken uw natuurlijke testosteron productie te sluiten, dus PCT is van vitaal belang om het kickstarted opnieuw niet alleen voor uw gezondheid en om oestrogene bijwerkingen te beperken, maar ook om te stoppen uw lichaam blijft in een katabole toestand na een cyclus waar je het risico van het verliezen van winsten.

PCT-opties omvatten SERM’s en aromataseremmers om oestrogeen te blokkeren. Een basis Clomid PCT protocol zou lopen voor vier weken op 50mg per dag voor de eerste twee weken en dalen tot 25mg per dag voor de laatste twee weken van PCT. Raadpleeg mijn volledige post-cyclus therapie gids om volledig te begrijpen wat nodig is voor een post-cyclus therapie.

Testosteron Bijwerkingen

De mogelijke bijwerkingen met een test cyclus blijft grotendeels hetzelfde, ongeacht welke ester of esters u gebruikt. Vaak is er slechts een atoom of twee verschil tussen esters, waardoor weinig verschil voor hun effecten, maar vooral het veranderen van hun opname-eigenschappen.

Testosteron staat bekend om zijn androgene bijwerkingen als gevolg van de omzetting van testosteron in oestrogeen, en daarom is het gebruik van anti-oestrogenen zoals SERM’s of aromataseremmers belangrijk, zodat je de negatieve effecten zoals acne, haaruitval, agressiviteit en natuurlijk de gevreesde gynaecomastie kunt afweren.

 • Gynaecomastie – Gyno is de ergste nachtmerrie van elke mannelijke steroïdengebruiker. Dit is een zwelling van het borstweefsel die, als het te lang en te ernstig aanhoudt, alleen door chirurgie kan worden teruggedraaid. Juiste PCT protocollen met anti-aromatase drugs is van cruciaal belang om gyno op afstand te houden, omdat het ontstaat als gevolg van een teveel aan oestrogeen. De eerste tekenen van gyno zijn vaak tintelende, pijnlijke of gezwollen tepels.
 • Acne – Acne is een veel voorkomende mogelijke bijwerking bij mannen die er vatbaar voor zijn. Dus als je als tiener acne had, is de kans dat je acne-uitbraken en een vette huid krijgt van een steroïdencyclus groter dan bij iemand die als tiener geen acne had. Sommige mensen kunnen een huidreactie of een allergische reactie op de olie die een testosteron ester is opgeschort in – meestal sesamzaad of katoenzaad olie.
 • Vasthouden van water – Vasthouden van water is een andere bijwerking risico we vaak zien met een testosteron gebruik. Dit gebeurt als gevolg van meer onderhuidse vloeistoffen aanwezig zijn, en snel ziet u spierdefinitie verliezen in ruil voor een ongewenste opgeblazen uiterlijk. Het voorkomen en omkeren van het vasthouden van water is duidelijk een hoge prioriteit voor iedereen die testosteron gebruikt.

Dit zijn alle gemeenschappelijke bijwerkingen met het gebruik van testosteron steroïden en het is aan de gebruiker te formuleren een cyclus die de krachtige positieve effecten van testosteron tegen de negatieven in evenwicht brengt. Elk individu zal anders reageren, dat is waarom wat werkt voor je beste maatje misschien niet noodzakelijk de juiste methode voor u om te volgen.

Sommige mensen zijn meer vatbaar voor bijwerkingen dan anderen, maar met standaard doseringen kunnen de meeste jongens testosteron goed verdragen, op voorwaarde dat essentiële post-cyclus therapie ook wordt uitgevoerd.

Het is echt belangrijk om aandacht te besteden aan hoe je reageert op de effecten van steroïden nadat u begint met het nemen van hen. Je zult snel merken welke, indien van toepassing, bepaalde bijwerkingen gaan om problemen te veroorzaken voor u, en het zal niet noodzakelijkerwijs hetzelfde effect dat je hebt gehoord van iemand anders ervaren met dezelfde steroïde: elke persoon is anders.

Testosteron FAQs

Zijn anabole steroïden en testosteron hetzelfde?

Testosteron is een mannelijk androgeen hormoon dat ook vaak steroïdhormoon of anabole steroïde wordt genoemd. Testosteron heeft zowel androgene (mannelijke eigenschappen) als anabole effecten op het lichaam, zoals het opbouwen en herstellen van spieren.

Het vergroten van de spiermassa is de belangrijkste reden waarom mensen testosteron in de vorm van een anabool steroïd gebruiken. Testosteronsteroïden zijn synthetische derivaten van het hormoon met kleine wijzigingen in de oorspronkelijke chemische samenstelling van testosteron.

Is testosteron slecht voor de lever?

Het grootste risico voor leveraandoeningen bij steroïden zijn de steroïden die oraal worden ingenomen, omdat ze de lever langzamer zuiveren. Verhoogd risico voor de lever gezondheid kan ook komen wanneer mensen combineren meerdere steroïden en medicijnen, of misbruik van de stoffen op hoge doseringen gedurende een lange periode van tijd.

Testosteron esters opdagen in een drug test?

Verschillende esters hebben een verschillende opsporingstijd op basis van hun halfwaardetijd en hoe lang ze nemen om het lichaam te wissen tot een laag genoeg niveau om detectie te voorkomen. Dit kan overal zijn van een paar weken tot drie maanden na je laatste injectie.

Testosteron cypionate en enanthate hebben bijvoorbeeld een opsporingstijd van drie maanden. Propionaat daarentegen heeft een snelle opsporingstijd van 2-3 weken.

Wat zijn de lange termijn gezondheidseffecten van het gebruik van testosteron?

Het is bekend dat langdurig gebruik van steroïden de gezondheid kan schaden, vooral als je het vele jaren intensief gebruikt. In de meest extreme gevallen kan falen van de nieren, lever of hart optreden met de dood tot gevolg.

Andere risico’s op lange termijn zijn mentale gezondheidsproblemen zoals depressie, verhoogde stemmingswisselingen en woedeaanvallen, ernstiger acne en huidproblemen, kaalheid, gynaecomastie waarvoor een operatie nodig is, en krimpen van de testikels. Abcessen en andere complicaties zijn injectieplaatsen zijn een andere risicofactor op zowel de korte als de lange termijn.

Wat is een testosteron halfwaardetijd?

De halfwaardetijd van een testosteron ester is gewoon de maatregel van hoe lang het duurt voor uw lichaam te elimineren de helft van de dosis.

Dit is belangrijk om te weten als het gaat om het plannen van je cyclus en het begrijpen van de meest effectieve timing van je injecties, zodat je de maximale voordelen ervaart, terwijl het minimaliseren van bijwerkingen zo veel mogelijk.

Natuurlijk, als u ook denkt dat u zult worden blootgesteld aan drug testen, is het belangrijk om te weten de halfwaardetijd van wat je hebt genomen, zodat u weet hoeveel blijft in je lichaam op elk punt in de tijd.

Wat is de beste cyclus voor spiergroei?

Voer een Test/Deca/Dbol cyclus. Voor iemand die minder ervaring heeft, is een makkelijke 20 pond van deze cyclus haalbaar, misschien zelfs meer als je genoeg eet.

Dus ik zou voorstellen 35mg/dag Dbol voor 6 weken, 500mg/week Test Cypionate voor 12 weken, en 300mg/week Deca voor 12 weken respectievelijk. Als er symptomen van gyno verschijnen tijdens de cyclus gebruik 0.5mg/eod Arimidex gedurende de cyclus.

Voor herstel (PCT) gebruik 0.5mg/dag Arimidex voor 1 maand na laatste injectie. Begin Clomid 2 volledige weken na uw laatste injectie en neem het op 100mg/dag voor dagen 1-10, dan 50mg/dag dagen 11-20.

Kunnen HCG en Nolvadex worden gebruikt voor PCT?

Ja, ik zou 2500iu/week HCG splitsen in 2x1250iu shots gelijkmatig verdeeld over de week (ma/donderdag) gedurende 2 weken, ga dan verder met Nolvadex gedurende 4 weken aan 40/40/20/20.

Mijn conclusie en aanbeveling

Je kunt niet fout gaan met testosteron. Het stapelt goed met in principe elke andere steroïde, met name voor massa gebouw wanneer gebruikt met Dianabol, Deca-Durabolin of Superdrol. Ook essentieel voor vet verlies en preventie van overtollige vet opslag, Testosteron speelt een vitale rol in elke snijden stack of cyclus.

Het is vaak aanbevolen om te gaan voor een testosteron alleen cyclus wanneer u begint, omdat het brengt over snelle kracht en massa winsten en geeft u de kans om te zien hoe uw lichaam reageert op het hebben van een grotere hoeveelheid testosteron circulerende.

Stapelen meerdere steroïden als je een beginner bent gaat verwarren niet alleen uw resultaten, maar uw bijwerkingen en de stappen die u moet nemen in post-cyclus therapie. Houden van het eenvoudig voor uw eerste steroïde cyclus is ideaal, en testosteron is de beste manier om dat te doen.

Ik moet duidelijk zijn in het zeggen dat testosteron zeker werkt. We weten precies wat dit hormoon doet, vooral wanneer u bodybuilding doses neemt. Desondanks is de overgrote meerderheid van de mannen nog steeds niet van plan om het risico te nemen testosteron steroïden te nemen.

Het is slim om voorzichtig te zijn! Testosteron in onnatuurlijk hoge doses heeft een heleboel vreselijke bijwerkingen en kan je systeem flink overhoop halen. Dit is waarom mensen zoeken naar veilige, legale en effectieve alternatieven die soortgelijke resultaten kunnen bieden, zonder die bijwerkingen.

Zonder twijfel, de nummer één vervanger voor testosteron is Testo-Max. Het verhoogt op natuurlijke wijze uw testosteron en brengt alle bijbehorende voordelen die u zou verwachten van massale winsten, verhoogde kracht en uithoudingsvermogen, beter herstel, hoger libido, meer energie – en u zult resultaten zien binnen slechts een paar weken.

Kortom, Testo-Max levert dezelfde voordelen als echt testosteron, alleen zonder de bijwerkingen!