Trenbolone bijwerkingen – Korte én lange termijn + tips

door Thijs // 11 september, 2022  

Niemand zal durven beweren dat Trenbolone niet het krachtigste steroid is dat tot nu toe is ontwikkeld. Zijn extreme anabole en androgene potentie houden het hoog boven de rest, maar er is meer met Trenbolone dan alleen grote getallen.

Het is een steroid dat vaak verkeerd wordt begrepen en als je niet volledig begrijpt hoe een steroid werkt en wat het wel en niet kan doen, zul je nooit kunnen weten of het er een is die je moet gebruiken. Ik neem het mensen niet kwalijk dat ze Trenbolone niet “snappen”; het is een behoorlijk complex steroid en je beslissing om het te gebruiken moet je niet licht nemen.

De lijst van bijwerkingen van Trenbolone zijn langer dan je zult vinden met een andere verbinding en hieronder heb ik betrekking op elk aspect van de mogelijke nadelige effecten van Trenbolone omdat het een absolute must dat je je bewust bent van wat je zou kunnen zijn in voor bij het gebruik van Tren.

In deze gids, zul je leren:

Wat is trenbolon (tren)?

Trenbolon is een lichte wijziging van het bekende Nandrolone hormoon. Je kent Nandrolon misschien al in de vorm van het steroid Deca-Durabolin. Hoewel de wijzigingen in de chemische structuur minimaal lijken, levert het toch een aantal wezenlijke verschillen op tussen deze twee populaire steroïden.

Ten eerste hebben we het meest voor de hand liggende voordeel van Trenbolone en dat is het enorme anabole en androgene getallen: 500 voor elk vergeleken met 100 voor testosteron. Een steroid dat vijf keer krachtiger is dan testosteron moet wel kolossale effecten op het lichaam hebben.

Tren behoort tot een categorie die 19-nor-verbindingen heet en die zijn eigen eigenschappen heeft, maar het meest interessant voor ons is de manier waarop deze modificatie Trenbolone resistent maakt tegen oestrogeenconversie. Helaas betekent dit niet dat Tren komt zonder oestrogene soort bijwerkingen, zoals u hieronder leren zult, omdat het feit zelf dat Trenbolon is een 19-nor compound betekent dat het is ook een progestageen en dat komt met zijn eigen set van bijwerkingen.

Dit is een verwarrend gebied van zorg dat nieuwe Tren gebruikers naïef kunnen zijn, en krijgen nogal een verrassing wanneer ze beginnen te ervaren oestrogene effecten die ze dachten dat niet mogelijk waren met Trenbolon. Laat dat niet gebeuren met u omdat u zult willen worden voorbereid om te bestrijden wat bijwerkingen hun hoofd opduiken zodra u een Tren cyclus begint.

Wat doet Trenbolone doen?

Trenbolon is een zeer krachtige massa gebouw steroïde en het kan bouwen deze spier met vrijwel geen waterretentie omdat Trenbolone niet converteren naar oestrogeen. U kunt verwachten dat uw winsten te zijn schoon mager spier met de bonus effecten van verharding dat Trenbolone biedt.

Het is niet alleen regelrechte spiertoename dat Tren wordt gewaardeerd voor; het is enorme kracht winsten te voeden in uw spieropbouw inspanningen. Het is heel goed mogelijk om 10lbs tot 15lbs in slechts 4 weken op Tren krijgen. Uitbreiding van een cyclus tot 8 weken een zie je het toevoegen van een immense 25lbs. Dit soort getallen zijn moeilijk te verkrijgen met bijna elke andere steroïde.

Snijden is een legitieme en gemeenschappelijk gebruik van Trenbolone ook. Tren heeft een verbazingwekkende mogelijkheid om u te houden in een anabole toestand terwijl dieet, dus je blijft om vet te verbranden zonder steeds katabole en spiermassa verliezen.

De zeer sterke androgeenreceptorbinding van Trenbolon kan er daadwerkelijk toe leiden dat het vetverlies direct bevordert, waardoor u het tweesnijdende zwaard van actief vetverlies en behoud van spieren met de ene verbinding krijgt. Ondanks dit, zullen sommige gebruikers nog steeds Trenbolone stapelen met andere snijdende steroïden zoals Winstrol voor een nog meer uitgesproken effect.

Een van de minder besproken voordelen van Trenbolone kan in feite worden beschouwd als zijn grootste troef. De manier waarop Tren verbetert nutriënten efficiëntie is een voordeel dat komt naar ons uit dit steroïde het gebruik voor de teelt van vee. In de landbouw wereld noemen ze dit “feed efficiency”.

Tren helpt je gewoon om meer te halen uit wat je eet. Je lichaam haalt meer waarde uit de calorieën die je binnenkrijgt, waardoor er meer beschikbaar komt voor spiergroei. Natuurlijk moet je wel goed eten om van deze functie van Trenbolone te kunnen profiteren.

Iets van cruciaal belang dat alle potentiële Trenbolone gebruikers moeten weten is dit: je kunt alle voordelen van deze steroïde te krijgen bij lage doses. De zeer indrukwekkende lichaamsbouw verbeteringen die Trenbolone levert, en levert snel, vereisen geen hoge doses. En zoals je hieronder zult zien als ik enkele van de zeer zorgwekkende bijwerkingen van deze verbinding schets, zul je hoogstwaarschijnlijk je Tren-dosis zo laag mogelijk willen houden.

Bijwerkingen uniek voor Trenbolone

Als we de meeste andere anabole steroïden gebruiken, is er een vrij goed idee van wat voor soort bijwerkingen je kunt verwachten. De meeste steroïden hebben een vergelijkbaar bijwerkingenprofiel, maar Trenbolone is een beetje een buitenbeentje.

Het komt met een reeks extra potentiële bijwerkingen die niet veel andere steroïden zullen veroorzaken, althans niet in de mate waarin deze bijwerkingen zich kunnen voordoen met Tren. En een klein aantal is vrijwel geheel uniek voor trenbolon.

Als je geen idee had van een van de meer unieke bijwerkingen van Trenbolone, die hieronder worden beschreven, zou je waarschijnlijk in paniek raken van wat je voelt. Dit is wat je moet weten over een aantal van de meer unieke negatieve effecten van Trenbolone:

Overmatig zweten (Verhoogde transpiratie)

Incidenties van verhoogde zweten worden gemeld veel vaker met Trenbolone dan met andere steroïden. De meest waarschijnlijke reden voor de overmatige transpiratie is te wijten aan de verhoogde stofwisselingssnelheid die Tren veroorzaakt. Je kunt merken dat je ’s nachts meer zweet terwijl je slaapt (wat weer kan leiden tot een van de andere beruchte bijwerkingen van Tren die hieronder worden beschreven).

Dus hoewel dit geen ernstige bijwerking is, is het er wel een die ongemakkelijk en vervelend kan zijn. In ernstiger gevallen kun je zo veel zweten dat je uitgedroogd raakt, dus is het essentieel dat je voldoende water binnenkrijgt.

Trensomnia (slapeloosheid/stoornis van de slaap)

Slaapstoornissen en zelfs regelrechte slapeloosheid kunnen met trenbolon zo erg zijn dat ze zelfs een eigen bijnaam hebben. “Trensomnia” is waarschijnlijk het gevolg van de invloed van trenbolon op het zenuwstelsel, waardoor je lichaamsklok wordt ontregeld en je angstig wordt, wat op zich weer tot slaapproblemen kan leiden.

Misschien heb je het geluk dat je deze bijwerkingen niet ondervindt, maar talloze Tren-gebruikers hebben er wel last van en het kan gaan van een licht tot matig onvermogen om in slaap te vallen of in slaap te blijven, tot ernstige slapeloosheid waarbij je nauwelijks in slaap komt.

In het ergste geval grijpen sommige mannen naar medicijnen of andere slaapmiddelen om dit probleem aan te pakken, want als je niet goed slaapt, zijn je resultaten en prestaties in gevaar.

Tren-dick (Erectiestoornissen en problemen met het libido)

Elke onderdrukkende steroïde gaat lage testosteron veroorzaken, maar Trenbolone is algemeen bekend als een van dan meest onderdrukkende van allemaal. Het is niet ongebruikelijk voor het veroorzaken van een volledige uitschakeling van testosteron, met erectiestoornissen en libido problemen zijn slechts twee van de vele mogelijke bijwerkingen van lage testosteron.

Gelukkig deze bijzondere bijwerking is gemakkelijk te vermijden, omdat het gaat over als gevolg van uw Tren dosis te hoog is, en niet genoeg exogene testosteron wordt geleverd aan uw behoeften te voldoen. Het is gewoon essentieel dat u met inbegrip van een vorm van testosteron in uw Trenbolone die op zijn minst moet worden op een hormoon vervangende dosering.

Tren-hoest

Precies wat veroorzaakt Tren hoest is moeilijk aan te wijzen, maar de steroïden activering van inflammatoire en bloedvat vernauwende prostaglandinen is een waarschijnlijke oorzaak ten minste voor een deel. Wanneer de gladde spieren van de bronchiale wand van de longen vasoconstrictie vertonen, kan de hoestreactie in gang worden gezet, die in wezen aanvoelt als een oncontroleerbare hoestbui.

De initiële oorzaak wordt verondersteld te zijn wanneer de op olie gebaseerde injecteerbare oplossing onbedoeld kleine haarvaten bereikt, waardoor toegang tot de bloedbaan wordt verkregen. Het is gemakkelijk om bij het injecteren grote aders te vermijden, maar het vermijden van kleine bloedvaten die je niet kunt zien, is meestal een kwestie van geluk.

De hoest begint meestal direct na de injectie en kan enkele seconden tot enkele minuten duren. Sommige mensen zullen alleen een lichte piepende ademhaling voelen, terwijl anderen een volledige hoest of ademhalingsmoeilijkheden zullen ervaren.

Verhoogde agressie en prikkelbaarheid

Steroïden in het algemeen hebben een reputatie voor het veroorzaken van “roid rage”, maar het is niet een groot probleem met de meeste verbindingen. Met Trenbolone is het een ander verhaal, omdat dit steroïde absoluut kan leiden tot een dramatische verschuiving in de stemming. Hoe hoger je dosis, hoe groter de kans dat je agressieproblemen krijgt.

Hoe dit in je leven uitpakt, hangt sterk af van je persoonlijkheid: sommige mannen kunnen het allemaal naar de sportschool kanaliseren zonder dat het in hun persoonlijke leven terechtkomt, maar als je al iemand bent die last heeft van een kort lontje en algemene prikkelbaarheid, zal Tren het aanzienlijk meer uitgesproken maken. Je zult dan moeten overwegen welke invloed dit heeft op je werk en persoonlijke relaties om te beslissen of Trenbolone voor jou echt de moeite waard is om te gebruiken.

Progesteron en prolactine gerelateerde gynaecomastie problemen

Trenbolon wordt beschouwd als een progestageen en dit zorgt ervoor dat het een aantal ongewenste bijwerkingen die verband houden met progesteron te leveren. Bovendien veroorzaakt trenbolon een verhoging van het prolactinegehalte. Deze combinatie geeft ons een aantal van diezelfde bijwerkingen die bekend staan als oestrogene bijwerkingen bij gebruik van andere steroïden. Dit omvat gynaecomastie en eventueel opgeblazen gevoel.

De meeste gebruikers zullen vinden dat het vasthouden van water niet zo’n probleem is, maar gyno kan zeker ernstig worden met Trenbolone als je het niet onder controle hebt. U kunt gebruik maken van dezelfde anti-oestrogeen of aromatase-remmers die worden gebruikt met andere steroïden ter bestrijding van deze bijwerking als gevolg van progesteron. Als het gaat om verhoogde prolactine, zijn er andere geneesmiddelen beschikbaar die prolactine niveaus verminderen, en Trenbolon gebruikers zouden er goed aan doen om het gebruik van een anti-prolactine medicatie te overwegen.

Oestrogene bijwerkingen

Trenbolon is geen oestrogene steroïde. Er is geen oestrogene activiteit op alle met dit steroïde. Maar daar houdt het verhaal niet op. Helaas betekent dit niet dat je weg kunt komen zonder enige oestrogene soort bijwerkingen, omdat Trenbolone wordt geleverd met krachtige progesteron receptor affiniteit. Dit betekent dat gynaecomastie zich nog steeds kan ontwikkelen, en in sommige gevallen kan het zich vrij ernstig ontwikkelen.

Voor degenen die niet bekend zijn met de innerlijke werking van Trenbolon vóór het gebruik ervan, kan dit een hele schok zijn. Als je niet bent voorbereid op de ontwikkeling van gyno, loop je het risico dat het uit de hand loopt en dat kan met Trenbolone ernstig zijn. Het hebben van een anti-oestrogenen en aromatase-remmer bij de hand is daarom van vitaal belang voor een Trenbolon cyclus, net zoals je zou met de meeste andere steroïden.

Androgene bijwerkingen

Trenbolon wordt geleverd met een enorme androgene rating van 500. Dat is vijf keer de waarde van Testosteron. Dus we kunnen verwachten dat de bijwerkingen aanzienlijk worden vergroot in vergelijking met wat je zou ervaren, zelfs bij hoge doses van testosteron.

En je bent bijna zeker om te lijden met deze androgene bijwerkingen zelfs bij gebruik van Trenbolon bij de laagste doses, dat is gewoon hoe krachtig het is. Maar zoals met elke androgene bijwerkingen, heeft elk individu zijn eigen ervaring. Je zou een van de gelukkigen die niet genetisch voorbestemd en weg te komen met minimale androgene effecten.

De twee belangrijkste gebieden van zorg zijn een toename van acne en vette huid, en verlies van hoofdhaar of mannelijke kaalheid. Tren is een zeer sterke androgeen dus als je genen zeggen dat je gevoelig bent voor acne of haaruitval in uw toekomst is, is het vrijwel zeker dat u deze effecten zult zien terwijl op Tren. De acne zal verdwijnen zodra u stopt, maar de haaruitval is permanent zonder een of andere vorm van behandeling.

Een andere mogelijke androgene bijwerking is prostaatvergroting (goedaardige prostaathyperplasie of BPH), die waarschijnlijker is na langdurig gebruik van Trenbolon of bij hoge doses. Als BPH zich verder ontwikkelt, kan het problemen veroorzaken met uw blaas, urinewegen of nieren.

Hepatotoxische bijwerkingen

Alle steroïden belasten tot op zekere hoogte de lever en de nieren, en Trenbolon is daarop geen uitzondering. Maar ondanks zijn immense kracht, Tren wordt niet verondersteld te presenteren geen grotere risico’s voor de lever en nieren dan andere steroïden. Zoals altijd, als je bestaande lever of nieren problemen dan Trenbolone gebruik moet helemaal worden vermeden.

Degenen die gezond zijn en die vasthouden aan matige doses en korte cycli met geschikte pauzes tussen zal minimaliseren risico’s voor deze vitale organen. U moet zich ervan bewust dat het gebruikelijk is dat de urine donkerder van kleur wordt bij gebruik van Trenbolon, en dit wordt vaak aangezien voor bloed of een teken van niertoxiciteit, maar de meest voorkomende reden is de normale oxidatie van Trenbolon die resulteert in een donkere roestige kleur.

Bijwerkingen van HPTA en endogene testosteronproductie

HPTA (Hypothalamic Pituitary Testicular Axis) uitschakeling is een bijna zekere bijwerking van Tren. Het zal de productie van testosteron vrij ernstig en snel stilleggen.

Veel andere steroïden zal onderdrukken testosteron tot op zekere hoogte, maar Tren is bekend om zijn harde en efficiënte vermogen om vrijwel volledig uitschakelen, zelfs als u alleen lage doses neemt. Inclusief exogene testosteron op 100 mg tot 200 mg per week in uw cyclus Trenbolone is absoluut essentieel om te voorkomen dat symptomen van lage testosteron.

Cardiovasculaire bijwerkingen

Je hoort misschien niet veel over de cardiovasculaire bijwerkingen van Trenbolone, maar ze bestaan zeker. Wat we meestal bedoelen met dit soort bijwerkingen zijn effecten op cholesterol en bloeddruk.

Het is bewezen dat Tren een negatieve invloed heeft op het cholesterol, en het is gewoon een kwestie van hoe ernstig dit kan zijn voor u als individu. Studies hebben aangetoond dat Trenbolone kan zeker leiden tot een verlaging van HDL (goed) cholesterolgehalte, terwijl het verhogen van LDL (slecht) cholesterolgehalte.

Trenbolon kan ook leiden tot een verminderde cardio-output bij sommige gebruikers. Dit resulteert in u met minder capaciteit voor uithoudingsvermogen en intensieve cardiotraining. Astmapatiënten in het bijzonder kunnen een betreffende moeilijkheid bij het ademen voelen. Dit maakt Trenbolone een steroïde die niet bijzonder geschikt is voor duursporters.

Is Trenbolone veilig?

We kunnen nooit zeggen dat een steroid veilig is om te gebruiken voor bodybuilding of prestatiedoeleinden. Terwijl een paar andere steroïden medische goedkeuring hebben voor gebruik bij mensen in lage doses, is Trenbolone niet een van hen. Dat betekent dat Tren niet alleen niet geschikt wordt geacht voor gebruik bij mensen in een zeer lage dosering bij medisch gebruik, maar dat we ook geen betrouwbare informatie hebben over wat hogere doses en langdurig gebruik met het lichaam doen.

Alles wat we hebben zijn anekdotes van gebruikers die, hoewel nuttig, nauwelijks wetenschappelijk is. Het enige wat dit betekent is dat je een gok neemt door Trenbolone te kopen. We weten wat de meeste risico’s van bijwerkingen zijn, het gaat er alleen om hoe erg jij als individu er last van zult hebben. Trenbolon kan dus niet als “veilig” worden omschreven, want we hebben het hier over een stof die je hart flink kan belasten vanwege de negatieve invloed op het cholesterol, en dit op zich is al genoeg om elk begrip van “veilig” van Trenbolon weg te nemen.

FAQs

Veroorzaakt Trenbolone haaruitval?

Als een zeer krachtige androgeen, Trenbolon komt met een aantal even krachtige androgene bijwerkingen en mogelijke haaruitval (of mannelijke kaalheid) is een van hen. Maar je zult alleen haaruitval ervaren als je er genetisch toe bent voorbestemd. Als je geen kaalheidsgen hebt, is het zeer onwaarschijnlijk dat je door Trenbolone haar op je hoofd verliest.

Verhoogt Trenbolone het cholesterolgehalte?

Trenbolon zal waarschijnlijk veranderingen in het cholesterolgehalte veroorzaken die negatief zullen zijn. Tren kan de niveaus van goede cholesterol (HDL) verlagen terwijl het de niveaus van slechte cholesterol (LDL) verhoogt. Als u lijdt aan bestaande cholesterol problemen moet u alle gebruik van Trenbolone vermijden.

Veroorzaakt Trenbolone gyno?

Hoewel Tren is bestand tegen aromatizing, het heeft een andere manier van het veroorzaken van gyno progestageen en dit kan leiden tot nog erger gyno dan die veroorzaakt door omzetting in oestrogeen. Je zult dus vrijwel zeker een aromataseremmer willen gebruiken als je Trenbolon gebruikt.

Wat is het verschil tussen Trenbolon en testosteron?

Trenbolon is enorm verschillend van testosteron, niet in het minst omdat het vijf keer zo krachtig anabolisch en androgeen is. Tren wordt niet omgezet in oestrogeen, terwijl testosteron dat wel doet. Maar Trenbolon wordt geleverd met een hele andere set van bijwerkingen die u zelden of ooit met regelmatige testosteron zien zult, dus het is een aanzienlijk meer geavanceerde en hardcore steroïde te gebruiken.

Heeft Trenbolone invloed op de prostaat?

Als een zeer sterke androgeen, heeft Trenbolone de mogelijkheid om uw risico van benigne prostaathyperplasie (BPH) potentieel verhogen. Dit is een vergroting van de prostaatklier die problemen bij het plassen kan veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat langdurig gebruik van de meeste anabole steroïden leidt tot prostaatvergroting. Om het risico te verkleinen moeten de Trenbolone-doseringen tot een minimum worden beperkt en moet de duur van de cyclus zo kort mogelijk zijn.

Mijn conclusie en aanbeveling

De verbazingwekkende voordelen van Trenbolone zijn zeer verleidelijk voor elke bodybuilding of concurrent. Dat is de reden waarom zo velen blijven gebruiken ondanks de harde bijwerkingen. Voor sommige mannen is wat Trenbolone levert het lijden waard dat de negatieve effecten kunnen veroorzaken.

Voor de gemiddelde man is de beloning niet altijd de moeite waard. Tenzij je de meest hardcore concurrent bent en koste wat kost een voorsprong op andere concurrenten wilt hebben, ongeacht wat het met je lichaam doet, is Trenbolon een risicovolle aangelegenheid. Ik wilde een alternatief vinden dat legaal en veilig was, maar dat ook vergelijkbare resultaten moest geven als Trenbolone.

Ik ben uitgekomen op Trenorol omdat het veruit het superieure alternatief is voor Trenbolone en het gemakkelijk over de toonbank te koop is. Het kan worden gebruikt voor dezelfde doelen als Trenbolone: fysieke conditioning, kracht, spiertoename, snijden en bulking fasen. Net als Trenbolone bevordert Trenorol de stikstofretentie en helpt het spieren te behouden tijdens het cutten en diëten.

Dit maakt het net zo veelzijdig als Trenbolone. Het beste deel? Geen bijwerkingen. Geen roid rage, geen tren lul, geen tren hoest, geen slapeloosheid of angst, geen uitschakeling van testosteron. Al het goede zonder de negatieve effecten. Het was een no brainer voor mij om over te schakelen van Trenbolone naar Trenorol en tot nu toe, de resultaten zijn meer dan de moeite waard.

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}