Winstrol bijwerkingen

door Thijs // 23 augustus, 2022  

Je hebt waarschijnlijk een goed idee over wat Winstrol voor je kan doen, maar ben je bekend met alle bijwerkingen van deze steroïde?

Winstrol bijwerkingen banner afbeelding

Soms worden we wat misleid door te denken dat Winstrol een ‘milde’ steroïde is. Maar als we vergelijken met de meest krachtige steroïden, dan zijn de bijwerkingen van Winstrol best pittig.

Sommige van die bijwerkingen kunnen zelfs dodelijk zijn en dat is de reden waarom ik alles wou onderzoeken wat er valt te weten over de risico’s van Winstrol voordat ik de beslissing nam om het echt te gebruiken.

Sommige van deze Winstrol bijwerkingen zullen je kennen. Maar het is verontrustend om te denken dat veel jonge mannen (en vrouwen) de meest ernstige risico’s met deze steroïde op vlak van gezondheid zomaar proberen af te wimpelen.

.

In deze gids zul je leren:

Wat is Winstrol (Stanozolol)?

Stanozolol is een anabool-androgene steroïde en de bekendste merknaam van dit hormoon is Winstrol. Winstrol is ontwikkeld in 1959. Enkele jaren later werd het goedgekeurd om te gebruiken bij de behandeling van bepaalde medische aandoeningen zoals erfelijk anio-oedeem, een zeldzame aandoening die leidt tot ontsteking en zwelling maar ook voor borstkanker, bloedarmoede en bloedstroomaandoeningen zoals chronische veneuze insufficiëntie.

Het is ook gebruikt als terugval behandeling voor andere aandoeningen zoals vasculaire aandoeningen of groeistoornissen. Het kan mogelijks ook worden gebruikt als behandeling voor osteoporose en skeletspierblessures.

Maar waar Stanozolol het meest gekend om is, is zijn overvloedig gebruik (in het verleden althans) door enkele van de beste topatleten ter wereld. Dit is een echte prestatieverbeterende steroïde en niet ééntje om gigantische massa mee te bouwen. Atleten willen namelijk geen middel waarmee ze massa krijgen. Net daarom is Winstrol al zo lang een belangrijk middel in de atletiekwereld.

Winstrol is afgeleid van dihydrotestosteron (DHT) dat een aantal voordelen heeft ten opzichte van steroïden die afgeleiden zijn van testosteron. Het opmerkelijkste is dat er helemaal geen oestrogene activiteit is omdat DHT niet kan aromatiseren. Dat is een groot voordeel voor bodybuilders en gebruikers die aan hun lichaam willen werken waarbij vochtophoping en bijhorend opgeblazen gevoel de vijand is.

Wat doet Winstrol?

Velen doen je geloven dat Winstrol de perfecte steroïde voor elk gebruik is. Maar in feite heeft Winstrol heel specifieke voordelen en alleen mensen die deze kennen en weten hoe ze die voordelen moeten gebruiken, zullen optimaal profiteren van de effecten van Winstrol.

Beginners gaan er vaak van uit dat ALLE steroïden je helpen om masse te bouwen. Maar Winstrol hoort niet in die categorie – althans niet voor mannen. De twee groepen gebruikers die het meest zullen profiteren van de effecten van Winstrol zijn:

 • Atleten die hun prestaties willen verbeteren
 • Competitieve bodybuilders en fysieke modellen

De legendarische prestatieverhogende effecte van Winstrol stimuleren kracht, macht en snelheid.

Winstrol is een populaire steroïde om te gebruiken bij wedstrijd voorbereiding dankzij het uitstekend vermogen om vocht te verwijderen en te zorgen voor een hard, zwaar gedefinieerd lichaam. Je moet echter al heel droog/lean zijn om het meeste uit deze voordelen te halen.

Ondanks dat sommige gebruikers last kunnen krijgen van hun gewrichten met Winstrol, is het bekend dat het goed is voor je botsterkte. Het is niet voor niets een mogelijke behandeling voor osteoporose en voor het verbeteren van de sterkte van pezen.

Vrouwen die Winstrol gebruiken eraren een aantal verschillende voordelen. De belangrijkste daarvan is de mogelijkheid om mooie magere spieren te krijgen alsook de prestatievoordelen. De meeste vrouwen zullen Winstrol gebruiken om magere spieren te kweken en om hun lichaamsbouw te optimaliseren voorafgaand aan een wedstrijd.

Winstrol bijwerkingen op korte termijn

Korte-termijn bijwerkingen van Winstrol zijn die welke normaal gesproken alleen optreden terwijl u de steroïde gebruikt, en moeten verdwijnen zodra u bent gestopt. Dit zijn meestal milde vervelende bijwerkingen, maar kunnen ook meer ernstige complicaties bij sommige mensen.

 • Pijnlijke gewrichten: Veel Winstrol gebruikers klagen over pijn in de gewrichten, en dit is te wijten aan Winstrol’s vrij extreme uitdrogende effecten en heeft invloed op mensen die op meer extreme snijden of wedstrijd prep fasen waar een mager lichaamsbouw kan extra stress toe te voegen aan de gewrichten. Sommige gebruikers vinden de pijn te erg en moeten volledig stoppen met Winstrol, terwijl anderen zich er doorheen kunnen slaan.
 • Acne: Als je vatbaar bent voor acne dan zul je dat waarschijnlijk krijgen tijdens het gebruik van Winstrol. Het is bijna zeker te verdwijnen zodra u stopt met uw cyclus.
 • Testosteron onderdrukking: Winstrol zal vrij onderdrukkende aan testosteron en zeker vereist gebruik van een testosteron steroïde tijdens uw cyclus, evenals PCT daarna.
 • Korte termijn vrouwelijke bijwerkingen bij hoge Winstrol doses kunnen stem verdieping en groei van lichaamshaar. Wanneer Winstrol gebruik is gestopt deze functies moeten snel vervagen.

Winstrol bijwerkingen op lange termijn

In omstandigheden waar buitensporige doses zijn genomen, zeer lange cycli ondernomen, of specifieke gezondheidsproblemen bestaan met een individu, zal er een risico zijn van meer lange termijn bijwerkingen of gevolgen voor de gezondheid die moeilijker of zelfs onmogelijk om te keren zonder medische behandeling zou kunnen zijn.

 • Cholesterol: Winstrol veroorzaakt bekende problemen met uw cholesterolgehalte en deze moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden gedurende uw cyclus. Verhoogde cholesterol kan potentieel worden een lange termijn gezondheidsprobleem als je het niet onder controle te houden en eet een gezond dieet.
 • Leverschade: Zowel orale en injecteerbare vormen van Winstrol zijn giftig voor de lever, en dit is de grote reden waarom cyclus lengtes van Winstrol moeten worden gehouden kort op niet langer dan 8 weken. Overmatig gebruik van Winstrol kan resulteren in leverschade op lange termijn.
 • Haaruitval: Degenen die genetisch aanleg hebben voor mannelijke patroon haaruitval hebben een grote kans om haar te verliezen tijdens het gebruik van Winstrol.

De meeste bijwerkingen van Winstrol zal op korte termijn, terwijl u gebruik maakt van de steroïde, met normale functie terug te keren een korte tijd na het stoppen van een cyclus.

Oestrogene bijwerkingen

Winstrol is een DHT afgeleid steroïde en in tegenstelling tot steroïden die zijn gebaseerd op het hormoon testosteron, DHT gebaseerde steroïden kunnen niet worden omgezet in oestrogeen. Dit betekent dat Stanozolol wordt geleverd met geen oestrogeen gerelateerde bijwerkingen op alle.

Het is niet mogelijk voor Winstrol om direct leiden tot die bekende en gevreesde oestrogene bijwerkingen van gynaecomastie en het vasthouden van water.

Dit is de reden waarom Winstrol is zo gewenst door physique concurrenten in het bijzonder – het bevordert een harde, droge en gedefinieerde lichaamsbouw waardoor het perfect voor competitie doeleinden waar opgeblazen gevoel veroorzaakt door vochtretentie onaanvaardbaar is.

Het ontbreken van oestrogene effecten zijn zeker een voordeel voor atleet gebruikers van Winstrol ook, zoals ze zijn in staat om te voorkomen dat de telltale fysieke tekenen van anabole steroïde gebruik zoals opgeblazen gevoel.

Androgene bijwerkingen

Androgene bijwerkingen zijn zeker mogelijk met Winstrol, maar deze zullen invloed hebben op iedereen anders. Sommige jongens kunnen gebruik maken van Winstrol met vrijwel geen nadelige androgene effecten op alle, maar als je een van de pechvogels met genetica tegen je werkt dan kun je verwachten te maken met een aantal van deze bekende steroïde bijwerkingen veroorzaakt door androgene activiteit Winstrol’s.

Hoewel Winstrol’s androgene effecten over het algemeen worden beschouwd als vrij zwak in vergelijking met een heleboel andere steroïden, betekent dit weinig als je bent aanleg voor een van de volgende:

Acne

Sommige mensen zullen hebben geen acne dan ook op Winstrol en sommige zullen zien ernstige opflakkeringen en verhoogde vette huid. Dit is een andere genetisch afhankelijke bijwerking, hoewel je kunt proberen om maatregelen te nemen om het enigszins te verzachten door het houden van een schone huid regime.

Maar als je genetisch bepaald bent dat je gevoelig bent voor androgenen met acne tot gevolg, dan kun je daar niet veel aan doen, behalve stoppen met Winstrol en je huid zou dan weer normaal moeten worden.

Haaruitval

Ook wel mannelijke kaalheid genoemd. Hogere niveaus van DHT kunnen het verlies van hoofdhaar stimuleren dat zo gebruikelijk is bij oudere mannen, maar als je jong bent dan kan Winstrol ervoor zorgen dat je veel eerder in je leven haar begint te verliezen dan anders het geval zou zijn geweest.

DHT kan de haarfollikels doen krimpen. Hierdoor wordt het haar van elke follikel dunner en korter, en na verloop van tijd sterft de follikel gewoon af, wat betekent dat er geen haargroei meer is vanuit die follikel. Wanneer dit met duizenden follikels tegelijk gebeurt, krijgt u te maken met gevreesde kaalheid, die meestal optreedt in een bekend M-vormig patroon op het hoofd – vandaar de naam kaalheidspatroon bij mannen.

Hepatotoxische bijwerkingen

Alle anabole steroïden kunnen mogelijk allerlei negatieve gevolgen voor de lever hebben. Sommige zijn alleen van korte duur terwijl je het steroid gebruikt, maar andere kunnen uitgroeien tot een gezondheidsprobleem op veel langere termijn – en alles waarbij je lever betrokken is, is een ernstig gezondheidsprobleem. Misbruik van steroïden, waaronder Winstrol, in te hoge doses, of voor te lange periodes, brengt je lever in gevaar van schade.

Het is algemeen bekend dat orale steroïden bijzonder schadelijk zijn voor de lever. Deze staan bekend als C17-alfa-alkylated (C17-aa) steroïden. Winstrol is vrij uniek – ten eerste komt het in zowel orale als injecteerbare vorm, en je zou kunnen denken dat het een gemakkelijke keuze is dan, gewoon de injectie gebruiken en leverrisico’s vermijden.

Maar het is niet zo eenvoudig: omdat injecteerbare Winstrol is ook een C17-aa steroïde, die ongebruikelijk is voor een injecteerbare steroïde. Terwijl de injectie als slechts een zeer lichte minder negatieve invloed op de lever dan mondelinge Winstrol, ze zijn beide lever giftig. Een andere vaak gebruikte mondelinge steroïde, Anavar, is minder hepatotoxische dan beide vormen van Winstrol dus als u overweegt Winstrol gebruiken moet u zich goed bewust van de risico’s die het aan uw lever kan opleveren.

Als je al leverproblemen hebt, vermijd dan het gebruik van Winstrol. Als je gezond bent en vastbesloten bent om door te gaan met Winstrol, is de belangrijkste reden dat cycli beperkt moeten worden tot niet meer dan 8 weken, vanwege deze lever toxiciteitsrisico’s. Niet alleen dat, maar je moet wachten ten minste twee maanden na een Winstrol cyclus voor het gebruik van een andere C17-aa steroïden; dit laat uw lever tijd om terug te keren naar de normale functie om te voorkomen dat permanente schade.

Naar aanleiding van gezond verstand richtlijnen zal ook helpen beschermen uw lever tijdens een Winstrol kuur – vermijd alle alcohol en probeer niet om medicijnen te gebruiken, tenzij absoluut noodzakelijk, zoals velen zijn ook lever giftig.

Lever ondersteuning supplementen kunnen worden gebruikt terwijl u Winstrol gebruikt. Zodra uw Winstrol cyclus eindigt, op voorwaarde dat u geen gebruik gemaakt van een buitensporig hoge dosis of een cyclus van meer dan 8 weken, leverenzymen moet terugkeren naar normaal, maar je kunt ze laten meten door een arts als u zich zorgen maakt.

HPTA en endogene testosteron productie bijwerkingen

Er is geen manier rond het feit dat Winstrol gaat om te onderdrukken uw natuurlijke testosteron productie. Het is bekend als een van de meer onderdrukkende steroïden, hoewel niet de slechtste door geen enkele manier.

Ondanks dit, zelfs zeer lage doses hebben aangetoond in studies te resulteren in meer dan een 50% daling van de testosteronproductie in slechts twee weken. Aangezien de meeste jongens Winstrol zeker langer dan dit zal gebruiken, kunnen we beginnen te begrijpen de noodzaak van tesottserone ondersteuning tijdens elke Winstrol cyclus.

Het zal niet leiden tot een totale uitschakeling op zijn eigen, maar je zult zeker moeten een testosteron steroïde toe te voegen aan elke Winstrol cyclus omdat lage testosteron is een zekerheid anders. PCT is een must-do na het gebruik van Winstrol om uw testosteron functie weer op de rails te krijgen.

Cardiovasculaire bijwerkingen

Terwijl lever toxiciteit een grote zorg met Winstrol is, kan een nog groter gebied van zorg zijn die met betrekking tot uw cardiovasculaire gezondheid. Meer specifiek wat Winstrol potentieel kan doen om uw cholesterolgehalte is niet te worden genegeerd.

Stanozolol kan en zal verhogen slechte cholesterol niveaus (LDL) en verlagen niveaus van goede cholesterol (HDL). Medische studies met lage doses tonen een zeer duidelijk negatief effect op het cholesterolgehalte aan, met alarmerende veranderingen in de verhouding LDL/HDL – we kunnen ons dus alleen maar voorstellen wat hogere doses met ons cholesterolgehalte kunnen doen.

De studie toonde ook aan dat deze negatieve veranderingen zichzelf omkeerden na 5 weken van stopzetting van het gebruik van de steroïde – ook dit was bij een lage medische dosis. Het is onnodig te zeggen dat je heel goed op je cholesterol moet letten als je Winstrol gebruikt. Als je al een hoog cholesterol hebt, neem je een groot risico door Winstrol te gebruiken.

Orale steroïden zijn berucht om hun effecten op cholesterol, maar opnieuw als het gaat om Winstrol zowel de orale en injecteerbare vormen hebben dezelfde chemische kenmerken, zodat ze beide een soortgelijk effect op cholesterol hebben.

Zelfs als u geen bestaande problemen met uw cholesterol hebben, zou je verstandig om niveaus te controleren gedurende een Winstrol cyclus. Het eten van een dieet met cholesterol-vriendelijke voedingsmiddelen zal helpen bieden enige bescherming. Deze omvatten vezelrijke voedingsmiddelen en voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Vermijden van verzadigde vetten zo veel mogelijk is belangrijk, zoals is inclusief veel cardio in uw trainingen.

Een hoog cholesterolgehalte kan het risico op een beroerte of hartaandoening verhogen, dus de cardiovasculaire bijwerkingen van Winstrol zijn gewoon te belangrijk om te negeren.

Vrouwen Specifieke Bijwerkingen

Er zijn niet veel steroïden die vrouwen kunnen gebruiken zonder de zekerheid van het ervaren van mannelijke bijwerkingen bijna onmiddellijk. Winstrol is er een van en hoewel het een hoger risico op bijwerkingen heeft dan Anavar, kunnen de meeste vrouwen Winstrol gebruiken bij zeer lage doses en voor korte cycli terwijl ze viriliserende bijwerkingen vermijden.

Bodybuilding en andere physique concurrenten waarderen Winstrol’s droge winsten met gebrek aan opgeblazen gevoel, maar er zal altijd enig risico zijn dat je als vrouw gevoeliger bent voor de androgene effecten van Winstrol.

De risico’s die vrouwen onder ogen zien met Winstrol omvatten twee dezelfde ernstige bijwerkingen waar mannen op moeten letten: lever toxiciteit en cholesterol verhoging.

Bovendien, vrouwen moeten nauwlettend toezien op elke ontwikkeling van virilizing bijwerkingen tijdens een Winstrol cyclus. Deze kunnen omvatten:

 • Verdieping of heesheid van de stem
 • Groei van lichaamsbeharing
 • Clitorale vergroting en veranderingen in de menstruele cyclus
 • Dunner worden of verlies van hoofdhaar

De meeste vrouwen die slechts 5 mg Winstrol per dag nemen, kunnen ontsnappen aan de ontwikkeling van de bovengenoemde bijwerkingen, terwijl ze genieten van de voordelen van Winstrol. Bij 10 mg per dag, neemt het risico aanzienlijk toe dat virilisatie zal beginnen. Bij doses van meer dan 10 mg per dag is het bijna gegarandeerd dat vrouwen mannelijke bijwerkingen gaan ondervinden.

In de meeste gevallen zullen deze bijwerkingen verdwijnen zodra het gebruik van Winstrol stopt.

Is Winstrol veilig?

Alle anabole steroïden komen met aanzienlijke gezondheidsrisico’s bij gebruik buiten de medische aanbevelingen. Winstrol is geen uitzondering, hoewel het wordt beschouwd als een van de meer milde steroïden die we kunnen gebruiken – in vergelijking met een heleboel andere verbindingen.

Deze relatieve mildheid is wat maakt het een van de zeer weinige steroïden die ook kan worden gebruikt door vrouwen. De risico’s van Winstrol mogen echter nooit worden onderschat en zijn zeer ernstig: de gevolgen voor de lever en de cardiovasculaire gezondheid kunnen in de meest extreme gevallen ernstige schade of de dood veroorzaken. Verstandig en matig gebruik van Winstrol maakt het een van de veiliger steroïden, maar gebruikers moeten nooit laten hun hoede naar beneden met betrekking tot de schadelijke invloed van Stanozolol op het lichaam.

FAQs

Kan Winstrol hartproblemen veroorzaken?

Een van Winstrol’s meest verontrustende bijwerking is de invloed ervan op de gezondheid van het hart, meer in het bijzonder hoe het scheef uw cholesterol niveaus ten gunste van slechte cholesterol terwijl het verlagen van goede cholesterol. Dit kan een zeer negatief effect hebben op je hart als je toestaat dat de cholesterolverhogende effecten ongecontroleerd blijven.

Dit verhoogt het risico van hart-en vaatziekten en beroerte en is de meest ernstige bijwerking die wordt geleverd met het gebruik van Stanozolol. Zozeer zelfs dat het sterk wordt aanbevolen dat je Winstrol nooit gebruikt als je bestaande cholesterol of hartproblemen hebt.

Verhoogt Winstrol de bloeddruk?

Winstrol heeft geen oestrogene effecten, dus er is geen vochtretentie en dat is vaak waar een verhoging van de bloeddruk kan invloed hebben op steroïde gebruikers. Dus terwijl Winstrol zal niet verhogen uw bloeddruk door oestrogene activiteit, zijn negatieve invloed op het cardiovasculaire systeem kan mogelijk leiden tot een bloeddrukverhoging. Verhoogde bloeddruk wordt in de medische literatuur voor Winstrol vermeld als een mogelijke bijwerking.

Kan Winstrol een vrouw in een man veranderen?

Anabole steroïden leiden bij gebruik door vrouwen tot de ontwikkeling van mannelijke uiterlijke kenmerken. Winstrol kan door vrouwen in zeer lage doses worden gebruikt met weinig of geen risico op deze viriliserende bijwerkingen, maar bij doses van 15 mg of meer per dag loopt een vrouw een groot risico om in veel opzichten mannelijker te worden. Hoewel ze niet zal veranderen in een man, zal deze krachtige androgeen bij gebruik in hoge doses of te lang vrouwelijkheid wegnemen en ervoor zorgen dat een vrouw er heel anders uitziet en klinkt.

Maakt Winstrol je boos?

Winstrol is niet algemeen bekend als een steroïde die “roid rage” veroorzaakt, of verhoogde woede of stemmingswisselingen. Zoals altijd kunnen sommige individuen dit ervaren, en het wordt beschouwd als een zeldzame bijwerking samen met depressie. Sommige gebruikers zullen zien een positieve toename van agressie die kan worden gebruikt in de sportschool om uw workout intensiteit te verhogen.

Kan Winstrol haaruitval veroorzaken?

Winstrol veroorzaakt androgene bijwerkingen bij sommige mannelijke gebruikers, en dit kan verlies van hoofdhaar of mannelijke kaalheid omvatten. Mannen die genetisch niet geprogrammeerd zijn om kaalheid te ervaren zullen deze bijwerking niet ervaren, maar als je DNA het mannelijke gen voor haaruitval bevat, heb je pech en ben je er bijna zeker van dat je een zekere mate van haaruitval zult zien tijdens het gebruik van Winstrol.

Mijn conclusie en aanbeveling

Winstrol is een verbazingwekkende steroïde die, wanneer goed gebruikt en voor specifieke doeleinden, kan resulteren in een verbazingwekkende lichaam transformatie of winsten op de prestaties zeer snel. De positieve kanten van Stanozolol zijn echt verbazingwekkend.

Hoewel Winstrol is gebruikt voor vele decennia, maakt het niet het een veilige steroïde te gebruiken. Geen steroïde kan ooit worden beschouwd als veilig en Winstrol komt duidelijk met een aantal vrij ernstige potentiële gezondheidsrisico’s die verder gaan dan alleen de ergernissen van steroïde gebruik zoals het krijgen van een beetje van acne.

Ik heb besloten dat het niet langer de moeite waard was om mijn hart- en levergezondheid op het spel te zetten door Winstrol te gebruiken, en dat heeft me ertoe aangezet om op zoek te gaan naar veilige en legale alternatieven die er zijn. Winsol voldeed aan alle eisen: zeer vergelijkbare voordelen als Winstrol als het gaat om het vasthouden van magere spieren, en het stimuleren van prestaties en kracht.

En natuurlijk, helemaal geen waterretentie en ook geen andere bijwerkingen. Met Winsol weet je precies wat je krijgt en je kunt het veilig gebruiken voor een stuk langer dan Winstrol zonder effecten op je testosteron dan ook. Winsol kan ook gebruikt worden door vrouwen met nul bijwerkingen. Het was een makkelijke beslissing om over te stappen op Winsol, en ik kan het ten zeerste aanbevelen!

Over Thijs

Ik beweer niet alles te weten, maar wat ik hier deel zijn mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Van anabole steroïden tot peptiden, HGH, insuline en supplementen. Ik heb het allemaal op een bepaald punt in mijn leven gebruikt en ik begrijp je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}